News Update :

Pre-match: Πέγεια - Α.Ε.Κ.

Παρασκευή 29 Αυγούστου 2008

Έφτασε η μέρα που όλοι περιμέναμε λοιπόν, να στηθεί επιτέλους η μπάλα στη σέντρα του Δημοτικού Σταδίου Πέγειας με τους ΑΕΚτζήδες να ξεχειλίζουν την κερκίδα. Άλλοι με το πλοίο, άλλοι με το αυτοκίνητο, άλλοι ηλιοκαμένοι κι άλλοι μεθυσμένοι...όλοι θα τραγουδάμε για την ΑΕΚΑΡΑ μας.
Αν και ακόμα δεν έχουμε τεκμηριωμένες απόψεις για τον αντίπαλό μας, θα προσπαθήσω να αγγίξω μερικά σημεία του αυριανού παιχνιδιού...
Εντυπωσιακή ήταν η περσινή παρουσία του Κινύρα στο πρωτάθλημα εξού και εξασφάλισε από νωρίς την παραμονή του στην κατηγορία. Πρωτοστάτης της επιτυχίας αυτής ο Έντουαρτ Ερανοσιάν ο οποίος έδειξε ότι κατέχει το αντικείμενο της προπονητικής, αφού έδεσε την ομάδα, η οποία παραταγμένη με πειθαρχία και αυτοπεποίθηση σε κάθε παιχνίδι κοίταζε στα μάτια τον κάθε αντίπαλο. Η προϊστορία φυσικά (περσινή) ευνοεί την ομάδα μας καθώς νικήσαμε στην Πέγεια με 1-0 και φέραμε ισοπαλία 1-1 στο Γ.Σ.Ζ. (αν και θα έπρεπε να νικήσουμε 2-0 με το ακυρωθέν γκολ του Ράζιτς) Αυτό όμως δε σημαίνει κάτι καθώς τα ρόστερ των δυο ομάδων έχουν αλλάξει ριζικά. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι η ομάδα του ΑΠΟΠ πραγματοποίησε 15 συνολικά μεταγραφές εκ των οποίων τους γνωστούς μας Βασκονσέλος, Μπούις, Μεδέιρος, Μουστάκας. Μη ξεχνάμε επίσης τον τρματοφύλακα Μπάρντι, το βραχύσωμο και ταχύ Βάργκας και τον υψηλόσωμο Μιχαϊλένκο, οι οποίοι από πέρσι έχουν δείξει την αξία τους. Τώρα για τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές κανείς μας δε γνωρίζει κάτι, ο μόνος που χρειάζεται να γνωρίζει είναι ο προπονητής μας έτσι ώστε να προετοιμαστεί κατάλληλα. Απόντες για τον Κινύρα οι Βασκονσέλος που είναι σοβαρή απώλεια και ο Γαλάνης. Θα χαρακτήριζα το αυριανό παιχνίδι ως παιχνίδι των προπονητών καθώς θα βρεθούν αντιμέτωποι δύο πολύ καλοί κατά τη γνώμη μου προπονητές και θα προσπαθήσει ο καθένας με τη στρατηγική του να κερδίσει το τρίποντο.

Η έδρα του ΑΠΟΠ Κινύρα είναι το Δημοτικό Στάδιο Πέγειας το οποίο εγκαινιάστηκε πέρσι επίσημα για την Α’ κατηγορία με ήττα στην 5η αγωνιστική από την ΑΕΚάρα μας. Μέχρι το τέλος του περσινού πρωταθλήματος η ομάδα της Πέγειας μετρά στην έδρα της 6 νίκες, 2 ισοπαλίες και 5 ήττες, γεγονός που δείχνει ότι δεν αποτελεί ιδιαίτερα δύσκολη έδρα. Χαρακτηριστικό είναι πως οι υπόλοιπες ήττες που δέχθηκε ήταν από ομάδες που κατέκλυσαν την κερκίδα που τους αναλογούσε όπως την Α.Ε.Λ., την Ανόρθωση και τον Απόλλωνα. Ομόνοια και Αποέλ έμειναν στην ισοπαλία. Αυτό αποδεικνύει πως αν γεμίσουμε την κερκίδα που μας αναλογεί, που είμαι βέβαιος πως θα το κάνουμε, τότε δεν έχουμε τίποτε να φοβηθούμε. Η χωρητικότητα της κερκίδας των φίλων του ΑΠΟΠ είναι χωρητικότητας 2500 ατόμων η οποία αναμένεται να γεμίσει κατά μεγάλο ποσοστό λόγω πρεμιέρας. Η κερκίδα των φιλοξενουμένων είναι χωρητικότητας 900 ατόμων η οποία αναμένεται να γεμίσει εντελώς από εμάς. Από 'κεί και πέρα κατασκευάστηκε και τελείωσε πρόσφατα μια νέα κερκίδα η οποία μάλλον θα δοθεί κι αυτή στους ΑΕΚτζήδες. Σε αντίθετη περίπτωση θα χρειαστεί να ...στριμωχθούμε σε μια μόνο κερκίδα.

Για να δούμε τώρα λίγο την προϊστορία της ομάδας μας σε παιχνίδια πρεμιέρας τα τελευταία 12 χρόνια (1996-2008): Στα δώδεκα τελευταία χρόνια η ομάδα μας κληρώθηκε 9 φορές να ξεκινήσει με εκτός έδρας παιχνίδι.( ποσοστό75% ) Ίσως το στατιστικό αυτό να δείχνει και το μη αντικειμενικό χαρακτήρα της κλήρωσης. Από τις 9 εκτός έδρας πρεμιέρες λοιπόν, μετράει 5 νίκες, 4 ήττες και καμιά ισοπαλία! Έχει πετύχει 16 τέρματα και έχει δεχθεί 15. Έχει σκοράρει στα 8 από τα 9 παιχνίδια και έχει δεχθεί τέρμα στα 7 από τα 9 παιχνίδια. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι πρώτη φορά αντιμετωπίζουμε ομάδα της Πάφου στην πρεμιέρα. Η μεγαλύτερη μέχρι στιγμής εκτός έδρας νίκη σε πρεμιέρα σημειώθηκε την περίοδο 2001-02 όταν νικήσαμε το νεοφώτιστο Εθνικό Άσσιας με 0-3. Μεγαλύτερη ήττα σε εκτός έδρας παιχνίδι σημειώθηκε την περίοδο 2002-03 από την Ανόρθωση με 4-1.

Ο ενθουσιασμός στις κερκίδες του Σταδίου της Πέγειας αναμένεται να είναι υπέρμετρος και για τις δυο ομάδες, αυτό που απομένει να δούμε είναι ποιος θα είναι ο νικητής της κερκίδας που θα σπρώξει την ομάδα του στην επιτυχία.
Προσωπικά πιστεύω πως στο αυριανό παιχνίδι δε χάνουμε με τίποτα. Έστω όμως πως υπάρχει απώλεια βαθμών δεν πρέπει να απογοητευτούμε. Κι αυτό γιατί τη 2η αγωνιστική έχουμε ένα παιχνίδι στην έδρα μας στο οποίο μπορούμε να κερδίσουμε και να επαναφέρουμε σύντομα την καλή ψυχολογία. Το τελευταίο εξάλλου που θα ήθελαν οι ποδοσφαιριστές μας σε περίπτωση απώλειας βαθμών είναι το κλάμα και τα μοιρολόγια μας.

Καλό ταξίδι σε όλους μας λοιπόν. Προσοχή στο δρόμο και προσοχή στη...ναυτία! Βίρα τις άγκυρες ΑΕΚΑΡΑ !

Pre-match πρόβλεψη: 0-2

.



.
Share this Article on :

3 ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ ΜΙΛΗΣΑΝ! ΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΕΔΩ!:

Ανώνυμος είπε...

pame gera palikaria m!!! entometa3i an 3erete file finikuda j zapatista posa isitiria epuli8ikan os tora?? epidi prin 1 ora eklise t katastima winner ara osi epkian epkian... oi alli p t gipedo. mporis na ma8is posa epuli8ikan??

Ανώνυμος είπε...

Filoi sinagonistes stavros komotini..i omada paei gia megali niki avrio..en xanoume eimai sigouros..eshi live streaming i cyta sto exoteriko epomenos osoi aektzides en ellada paenoun google valloun cytanet live streaming kai vlepoun tin aekaro live kai tin 1i agonistiki dorean malista..en kalo file finikouda na to valete kai stin selida na mpenoume apevthias emis pou to exoteriko..avrio pezi pompos kato pou ta dokarka me perkl-mixalaki mprosta tou..dexia o hector aristera o papoe..koftes ilits-xaris kai aristera mesika dexia atorno kai 10ari o magno..korifi o josef..ena ta taraxoume oulla krima pou lipoume kai polloi na doume tin omadara..PROUD TO BE AEK!!!

Ανώνυμος είπε...

File stavro egw vlepw didymo sta amyntika half tous Ednilson kai Ilic, enw sthn amyna nomizw tha protimithei o Daskalakis dipla ston Pergl kyriws logw empeirias. Kata t'alla i entekada pou aneferes kata pasa pithanotita tha einai afti. Exw epifylakseis gia to kata poson einai etoimos o Mendez an kai thewreitai apithano.

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια με ακατάλληλο περιεχόμενο δεν θα δημοσιεύονται.

Παρακαλούμε όπως βάζετε ΟΝΟΜΑ ή ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ για να δημοσιευθεί το σχόλιό σας.

 

© Copyright A.E.Kition blog 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.