News Update :

Μια κουβέντα σ' ένα cafe...

Παρασκευή 15 Αυγούστου 2008

Πέμπτη βράδυ, σε μια καφετέρια στις Φοινικούδες. Η τηλεόραση δείχνει τον αγώνα της ΑΕΚ με την Ομόνοια στο ΟΑΚΑ. Ο αγώνας μόλις είχε αρχίσει και ένα παιδάκι που καθόταν με την οικογένειά του δίπλα μας, ρώτησε τη μαμά του «Μαμά, με ποια ομάδα είμαστε;» Η μαμά αμέσως απαντά... «Με την Ανόρθωση, αλλά σε αυτό τον αγώνα είμαστε με την ΑΕΚ. Με την ΑΕΚ Αθηνών».

Στο παραδίπλα τραπεζάκι κάθονταν δυο φίλοι της Ανόρθωσης, οι οποίοι από τα λεγόμενά τους διέκρινες την έντονή τους επιθυμία να χάσει η κυπριακή ομάδα.

Διερωτήθηκα ότι ίσως τελικά ο μοναδικός οπαδός άλλης ομάδας που επιθυμούσε να δει τις κυπριακές ομάδες να κερδίζουν... ήμουν εγώ! Και μου φάνηκε τόσο μα τόσο παράξενο...

Προσωπικά, παρόλο που υποστηρίζω σφόδρα την ομάδα της πόλης μου την ΑΕΚ, εντούτοις, στην Ευρώπη και μόνο δεν έχω δισταγμό να χαρώ με οποιαδήποτε επιτυχία άλλης κυπριακής ομάδα. Έτσι νιώθω, έτσι μου βγαίνει. Συνεπώς, με μεγάλη ικανοποίηση δέχτηκα τις επιτυχίες των κυπριακών ομάδων στην Ευρώπη. Άσχετα εάν προκριθούν ή όχι η εμφάνιση που έκαναν είναι αντιπροσωπευτική της προόδου που παρουσιάζει το ποδόσφαιρο του τόπου.

Παρόλα αυτά πιστεύω ότι πρέπει να απαγκιστρωθούμε από μίζερες νοοτροπίες και χαιρέκακες συμπεριφορές παρακαλώντας να χάσουν οι ομάδες του τόπου μας. Δεν είναι ντροπή να χαίρεσαι με τις επιτυχίες άλλων (όταν δεν είναι βέβαια εις βάρος σου). Αντιθέτως είναι ένα υγιές φαινόμενο. Το να εύχεσαι τα χειρότερα στις άλλες κυπριακές ομάδες θεωρώ ότι κρύβει μικροπρέπεια. Είναι απόρροια του τυφλού φανατισμού που σε κάνει να βλέπεις παντού εχθρούς.

Οι επιτυχίες όμως των κυπριακών ομάδων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις δεν εκφράζουν μόνο τις ίδιες, εκφράζουν το κυπριακό ποδόσφαιρο που αυτό είναι ΟΛΟΙ μας. Εκπροσωπούν την Κύπρο μας και με τις επιτυχίες τους βάζουν το νησί μας στον ποδοσφαιρικό χάρτη της Ευρώπης. Αυξάνουν τη δημοσιότητα και το κύρος του ποδοσφαίρου μας συνολικά. Τονώνουν την αυτοπεποίθηση όλων όσων ασχολούνται με το ποδόσφαιρο του τόπου. Ασκούν πίεση προς την ΚΟΠ ώστε να εκσυγχρονίσει τις συνθήκες που επικρατούν στο πρωτάθλημα (κανονισμοί, διαφήμιση, υποδομή). Στην τελική ακόμα και η διαιτησία οφείλει επιτέλους να βελτιωθεί από τη στιγμή που παρατηρεί ότι οι ομάδες μας χρόνο με το χρόνο ανεβαίνουν με τροχάδι τα σκαλιά της προόδου. Οι επιτυχίες των ομάδων μας πρέπει να είναι η αφορμή για την εκ βάθρων αναβάθμιση όλου του ποδοσφαιρικού οικοδομήματος!!!

Ως εκ τούτου, δίνω τα συγχαρητήριά μου στις κυπριακές ομάδες για την παρουσία τους στις ευρωπαϊκές τους υποχρεώσεις και εύχομαι να μου δοθεί, λίαν συντόμως, η ευκαιρία να χαρώ σε πολλαπλάσιο βαθμό με επιτυχίες της ομάδας μου της ΑΕΚ!!!


*Σε μια αρκετά διαδεδομένη ιστοσελίδα του Αποέλ υπήρχε στην αρχική εικόνα η ευχή «Καλή επιτυχία σε όλες τις ελληνικές ομάδες», υπονοώντας την ομάδα τους, τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ. Τελικά αυτή η ευχή έφερε γούρι στις... κυπριακές ομάδες!




.
Share this Article on :

2 ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ ΜΙΛΗΣΑΝ! ΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΕΔΩ!:

Ανώνυμος είπε...

Φιλε Ζαπατιστας διαφωνω με τα γραφομενα σου.

Κατα τη γνωμη μου ο κυπριος φιλαθλος εχει καθε δικαιωμα να υποστιριζει μια ελληνικη ομαδα οταν αυτη αγωνιζεται εναντιον μιας κυπριακης. Στην τελικη προκειται για αγωνα μεταξυ ελληνικων ομαδων κατι που επεσημαναν ο ελλαδικος και ο κυπριακος τυπος απο την πρωτη στιγμη της κληρωσης.

Με ποια λογικη δηλαδη εγω που αγαπω την Α.Ε.Κωνσαντινουπολεως να υποστηριξω την Ομονοια στο μεταξυ τους αγωνα; Και γιατι αυτη η επιλογη μου να θεωρειται εμπαθεια και τυφλος φανατισμος; Λυπηθηκα πολυ με το αποτελεσμα αλλα συγχαρηκα τους ομονοιατες φιλους μου για τη δικαιη νικη τους.

Υποστηριζω την ΑΕΚ την ομαδα της πολης μου αλλα προχτες εψαχνα σαν τρελλος για ενα εισιτηριο στη κερκιδα της Ανορθωσης. Μηπως γιατι συμπαθω την Ανορθωση; Ασφαλως και οχι. Αλλα μεταξυ των δυο (Ανορθωσης και Ολυμπιακου) προτιμουσα Ανορθωση και χαρηκα πολυ με τη νικη της.

Ετσι ειναι το ποδοσφαιρο. Συμπαθειες και αντιπαθειες. Ακους την καρδια σου και ακολουθεις.

Παναγιωτης

Ανώνυμος είπε...

Και η Άλλη Άποψη

Χαίρετε! Και χρόνια πολλά. Δηλαδή φίλε με το άρθρο σου εδώ υπονοείς ότι μόνο το Αποέλ είναι ελληνική ομάδα στην Κύπρο;;;;;
Ε λοιπόν μάθε ότι και η δική μας η ομάδα η ΑΕΚΑΡΑ μας, της Λάρνακας είναι Ελληνικότατη.
Όσον αφορά υποστήριξη μας προς ομάδες άλλων πόλεων σε κύπελλα Ευρώπης θεωρώ πως δεν έχουμε ως ΑΕΚτζιδες καμία μα καμία υποχρέωση, ούτε και συμφέρον, να τις υποστηρίζουμε (αυτό εγώ το ονομάζω υποτέλεια). Πόσο μάλλον όταν οι ομάδες των άλλων πόλεων αγωνίζονται με άλλες Ελληνικές ομάδες που πιθανόν να μας είναι και συμπαθείς και που στο κάτω κάτω δεν μας έχουν κάνει ποτέ τις ζημιές που μας έχουν κάνει Ομόνοια, Ανόρθωση και Αποέλ.

ΕΛΛΗΝ-ΛΑΡΝΑΚΕΑΣ-ΑΕΚΤΖΗΣ.
ΑΝΤΙ-ΟΜΟΝΟΙΑ-ΑΠΟΕΛ- ΑΝΟΡΘΩΣΗ
ΟΡΑΜΑ: ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΑΕΚ

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια με ακατάλληλο περιεχόμενο δεν θα δημοσιεύονται.

Παρακαλούμε όπως βάζετε ΟΝΟΜΑ ή ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ για να δημοσιευθεί το σχόλιό σας.

 

© Copyright A.E.Kition blog 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.