News Update :

Σε ποια κατηγορία ανήκετε;

Πέμπτη 7 Αυγούστου 2008

Τα blogs έχουν μπει πλέον για τα καλά στη διαδικτυακή μας ρουτίνα. Έχουν αγκαλιαστεί από τους χρήστες ανά το παγκόσμιο διότι δίνουν την ευκαιρία για έκφραση και συζήτηση. Το μόνο που χρειάζεται κανείς είναι να έχει καλή πέννα και ιδέες. Τεχνογνωσία δεν είναι και απαραίτητη, διότι τα blogs δημιουργούνται με περισσή ευκολία.

Αυτό που πραγματικά έφερε επανάσταση είναι η αμφίδρομη επικοινωνία που έχει ένας επισκέπτης με το δημιουργό του blog, αλλά και με τους άλλους επισκέπτες. Δημιουργείται συζήτηση και η συζήτηση μόνο μπροστά θα πρέπει να μας πηγαίνει! Δυστυχώς όμως αυτό δεν συμβαίνει πάντοτε... Εξαρτάται από τον τύπο του κάθε επισκέπτη. Προσπάθησα, λοιπόν, να σκιαγραφήσω 7 τύπους επισκεπτών μέσα από τους οποίους ίσως κάποιος εντοπίσει και τον εαυτό του...

1. Το καλό παιδί. Πρόκειται για πολύ διαχυτικό και αισιόδοξο άτομο. Χαίρεται με τις προσπάθειες που γίνονται στα blogs και δεν διστάζει να σχολιάσει πάντα με θετικό τρόπο. Έχει ένα καλό λόγο για όλους και για όλα.

2. Ο ισχυρογνώμων. Διαβάζει όλα τα άρθρα και συμμετέχει ενεργά στο διάλογο. Το ιδιαίτερο στοιχείο του είναι ότι προσπαθεί πάντοτε να επιβάλει την άποψή του, η οποία ως επί το πλείστον είναι εντελώς διαφορετική από αυτή της πλειοψηφίας. Σχεδόν πάντα διαφωνεί με τις άλλες απόψεις που διατυπώνονται. Διακρίνεται για την αντιδραστικότητά του και χαρακτηρίζεται ως το πνεύμα της αντιλογίας.

3. Ο δημοκράτης. Αποτελεί τη ραχοκοκαλιά του blog. Μπαίνει κάθε μέρα, διαβάζει τα άρθρα και σχολιάζει. Οι απόψεις του είναι εποικοδομητικές και σε καμία περίπτωση μηδενιστικές. Γράφει και τα καλά, γράφει και τα κακά. Δέχεται τις απόψεις των άλλων και προσπαθεί να προχωρήσει τη συζήτηση μπροστά.

4. Ο ντροπαλός. Από τη μια διαβάζει όλα τα άρθρα και από την άλλη κάτι του σφίγγει το χέρι και δεν αφήνει τα σχόλιά του. Έχει φυσικά άποψη αλλά ντρέπεται να τη διατυπώσει. Προφανώς δεν αντιλαμβάνεται τη δύναμη που έχει η φωνή του και παραμένει σιωπηλός.

5. Ο γκρινιάρης. Έχει κι αυτός blog ή web page και θεωρεί τα άλλα blogs ανταγωνιστικά. Αν και δηλώνει ότι δεν μπαίνει στα άλλα blogs, εντούτοις μπαίνει κάθε μέρα και ρίχνει κλεφτές ματιές. Επίσης, θεωρεί ότι όλα είναι κλεμμένα από το δικό του blog. Σχόλια, φυσικά, δεν αφήνει.

6. Ο σαντανωμένος. Του έδειξαν πώς να μπαίνει στο internet και να περιηγείται ανάμεσα στις σελίδες, αλλά δεν ξέρει πώς να αφήσει το σχόλιό του. Είναι ενθουσιασμένος με τα blogs και προσπαθεί κάθε μέρα να τα διαβάζει. Θέλει πολύ να μοιραστεί τις απόψεις του, όμως κάπου συγχύζεται και πατά Alt + F4! Ας του δείξει κάποιος!

7. Ο ανώριμος. Ο ανώριμος είναι αυτός που γυροφέρνει τα blogs και με την πρώτη ευκαιρία γράφει είτε βρισιές και προσβλητικά σχόλια, είτε κάτι εντελώς άσχετο. Μετά από λίγη ώρα ξαναμπαίνει στο blog για να δει τις αντιδράσεις των υπολοίπων και ηδονίζεται χαιρέκακα. Φυσικά μένει ανώνυμος ή ακόμα όταν βάλει όνομα επιλέγει όχι το πραγματικό του. Συνήθως πρόκειται για κάποιο παιδαρέλι με αρνητική ενέργεια που λείπουν πολλά πράγματα από τη ζωή του (π.χ. φίλοι, φιλενάδα, χόμπι κ.ά.). Χρήζει μελέτης από ψυχολόγο.




.
Share this Article on :

3 ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ ΜΙΛΗΣΑΝ! ΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΕΔΩ!:

Ανώνυμος είπε...

ntampou re pedkia ? elipsan mas ta sxolia kai ta articles gia tin AEKARA mas kai arkepsame me m****kies gia to internet ?

Ανώνυμος είπε...

An kai legetai oti einai para poly nwris gia symperasmata, en toutois tha ithela na anaferw kapoia symperasmata pou eksigaga apo to filiko me to apoel. Distixws i omada mas fanike katwteri tou metriou kai apo oti fanhke de mporei se kanena shmeio na antagwnistei omades opws o apoel. Distixws afti einai i alitheia kai otidipote allo mporei na akoustei peri etoimotitas apotelei ftines dikaiologies. Elpizw na min kindynepsoume fetos...

Ανώνυμος είπε...

File pari ego sou sistino na kaneis IPOMONI giati eparanoises!I omada file xreiazetai polli douleia akomi kai den einai ftines dikaiologies!Einai anetoimi!I omada exei poly kalous paixtes oi opoioi tha voithisoun!Min fovase file kai i omada tha ta paei perifima!

AIMA,TIMH AEK MIA ZWH!!!

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια με ακατάλληλο περιεχόμενο δεν θα δημοσιεύονται.

Παρακαλούμε όπως βάζετε ΟΝΟΜΑ ή ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ για να δημοσιευθεί το σχόλιό σας.

 

© Copyright A.E.Kition blog 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.