News Update :

Ψηφοφορία

Σάββατο 12 Ιουλίου 2008

Ωριμότητα! Με αυτή τη λέξη μπορεί να αποδώσει κάποιος τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας μας.

Το ερώτημα ήταν... «Εκτός από την απόδοση της ομάδας ποιος άλλος παράγοντας είναι βαρόμετρο για μια πετυχημένη πορεία



Η αυξημένη προσέλευση και υποστήριξη των οπαδών
38 ψήφοι
Η σωστή προετοιμασία 4 ψήφοι
Το βάθος στον πάγκο 3 ψήφοι
Η δίκαιη αντιμετώπιση από τη διαιτησία 7 ψήφοι
Η στήριξη στις αποφάσεις του προπονητή 5 ψήφοι
Η διοικητική σταθερότητα 2 ψήφοι
Η εξάλειψη της μουρμούρας και της γκρίνιας 8 ψήφοι

Τα αποτελέσματα πρόκριναν συντριπτικά μια επιλογή: για να πρωταγωνιστήσει μια ομάδα εκτός από ικανότητες χρειάζεται απαραιτήτως και την υποστήριξη των οπαδών της. Όχι μόνο σε παλμό αλλά και σε όγκο!

Αυτό φανερώνει επίγνωση των δικών μας (των οπαδών δηλαδή) δυνατοτήτων και ευθυνών. Εάν αφήσουμε την ομάδα να παλεύει μόνη της δεν θα καταφέρουμε τίποτα. Κλασικό το περσινό παράδειγμα που χάσαμε την 3η και προνομιούχα θέση στο παρά κάτι. Η ομάδα δεν άντεξε την πίεση που δέχτηκε από την ομάδα και τους οπαδούς την Ανόρθωσης και δέχθηκε την ισοφάριση στο τελευταίο λεπτό. Σε εκείνο το ματς οι οπαδοί μας ήταν ελάχιστοι. Φανταστείτε τι εξέλιξη θα είχε ο αγώνας εάν η κερκίδα που μας αναλογούσε ήταν κατάμεστη!
Εξάλλου σε δηλώσεις του στο aekition.blogspot ο Κ. Μηνά δήλωσε ότι στο νικηφόρο ματς με την Ομόνοια (1-0) τη δύναμη στους παίκτες την έδωσε ο κόσμος. Όντως σε εκείνο το ματς η κερκίδα μας ήταν γεμάτη με κόσμο, χρώμα και δυναμισμό. Ήταν η κερκίδα που αξίζει σε ομάδα που πρωταγωνιστεί. Ήταν η κερκίδα που κερδίζει! Εδώ αξίζουν συγχαρητήρια και τα παιδιά που είχαν την ιδέα και το φόρτο εργασίας να προμηθεύσουν όλους τους οπαδούς μας με σημαίες. Η κερκίδα χρειάζεται φαντασία και πρωτοτυπία. Στο ματς με την Ομόνοια κερδίσαμε το στοίχημα, κερδίσαμε και τον αγώνα.

Το θέμα όμως είναι γιατί μόνο στα σημαντικά ντέρμπι (και όχι σε όλα) θυμόμαστε να ξυπνήσουμε; Γιατί στα περισσότερα ματς η κερκίδα μας θυμίζει εκκλησία; Το φαινόμενο αυτό είναι υπαρκτό και φυσικά πολυδιάστατο.

- Κατ’ αρχάς το Γ.Σ.Ζ. με τις τεράστιες κερκίδες δεν εμπνέει. Για να δημιουργηθεί πυρήνας χρειάζεται η κερκίδα να περιορίζει το χώρο. Μια μικρότερη κερκίδα θα ήταν καταλληλότερη και θα μάζευε τον κόσμο κοντά.

- Δεν δημιουργήθηκε παράδοση στην κερκίδα. Με την πάροδο των χρόνων παρατηρούμε ότι δεν έχει εγκαθιδρυθεί μια κουλτούρα πιστού οπαδού. Οι περισσότεροι οπαδοί της ΑΕΚ έρχονται στο γήπεδο για να απολαύσουν αγώνα και να φύγουν ήσυχοι. Αυτό δεν είναι κακό. Αντιθέτως έτσι πρέπει να βλέπουμε τα πράγματα. Επειδή όμως αυτοί αποτελούν την πλειοψηφία κάθε κίνηση που κάνουν ορισμένοι άλλοι πιο θερμόαιμοι οπαδοί αντιμετωπίζεται κατά κάποιο τρόπο αρνητικά. Για να τα κάνω πιο λιανά... αν σηκωθεί κανείς να φωνάξει θα ακούσει γύρω του το γνωστό «ρε φίλε κάτσε και δεν βλέπουμε». Αν αρχίσει και φωνάζει συνθήματα υπέρ της ομάδας θα γυρίσουν όλοι και θα τον βλέπουν ωσάν να είναι εξωγήινος. Αν έρθει κάποιος με βαμμένο το πρόσωπο του στα χρώματα της ομάδας οι γύρω του θα του συστήσουν έναν καλό ψυχίατρο. Αντιλαμβάνεστε ότι αυτή είναι η κατάσταση που επικρατεί και έτσι πρέπει να ζήσουμε.

Έχω την άποψη ότι εάν οι οπαδοί μας βρίσκονταν σε μια κερκίδα πιο συμμαζεμένη και πιο κοντά στον αγωνιστικό χώρο τότε θα εκδηλώνονταν περισσότερο και θα ξεσήκωναν όλους.

Όπως και να έχει, αυτό το γήπεδο έχουμε και με αυτό θα παραμείνουμε και τη νέα ποδοσφαιρική χρονιά.

Ας ευχηθούμε ότι όπως η ομάδα έκανε σημαντικά βήματα προόδου θα κάνουμε κι εμείς τη δική μας πρόοδο στις κερκίδες!!!











.
Share this Article on :

1 ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ ΜΙΛΗΣΑΝ! ΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΕΔΩ!:

Ανώνυμος είπε...

asto paroume kai sta sovara kai oxi mono stes psifofories. pano tous me to peli...

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια με ακατάλληλο περιεχόμενο δεν θα δημοσιεύονται.

Παρακαλούμε όπως βάζετε ΟΝΟΜΑ ή ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ για να δημοσιευθεί το σχόλιό σας.

 

© Copyright A.E.Kition blog 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.