News Update :

And the winner is…

Τρίτη 1 Ιουλίου 2008

Η ποδοσφαιρική χρονιά 2007-2008 έκλεισε επιτυχημένα κατά γενική ομολογία για την ομάδα μας. Θελήσαμε λοιπόν να απονέμουμε τα δικά μας... Όσκαρ που πάντα κατά την άποψή μας ξεχώρισαν. Όπως είναι φυσικό τα αποτελέσματα είναι υποκειμενικά, καθώς ο καθένας από εμάς έχει τη δική του άποψη για τους διακριθέντες της ομάδας μας. Σας παρουσιάζουμε λοιπόν τους νικητές που επιλέξαμε στις διάφορες κατηγορίες:


ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ:

1. SUNNY KINGSLEY
Τι να πει κανείς για αυτό τον παίκτη; Ένας ποδοσφαιριστής διαμάντι και συνάμα ένας άνθρωπος χρυσάφι. Όλοι θα θυμόμαστε για πάντα τις επελάσεις του και τις μαγικές ντρίμπλες του. Έκανε το προσπέρασμα οποιουδήποτε αμυντικού να φαντάζει παιχνιδάκι. King, King, King...

2. ΣΟΦΡΩΝΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΗ
Σταθερότατος με αποκρούσεις για σεμινάριο. Έκανε μια εκπληκτική χρονιά με τα χρώματα της ομάδας και ανάγκασε τον Αναστασιάδη να τον καλέσει και στην εθνική Κύπρου. Η φυγή του είναι μεγάλη απώλεια.

3. PAVEL PERGL
Ήρθε στις αρχές του πρωταθλήματος μετά από δοκιμαστικά και ως λύση ανάγκης. Μετά από λίγο παρεξηγήθηκε από τους οπαδούς, πέταξε επιδεικτικά τη φανέλα της ομάδας μας κάτω και τελικά κατάφερε... να πίνουμε όλοι νερό στο όνομά του! Ένας ποδοσφαιριστής που πράγματι ξέρει ποδόσφαιρο, απλά εξαιρετικός!


ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΚΟΛ:

1. SUNNY KINGSLEY (ΑΝΟΡΘΩΣΗ – ΑΕΚ 2-1)
Λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου ο King πετυχαίνει την ισοφάριση. Σχεδόν πάνω στην ευθεία του κόρνερ και με τον υψηλόσωμο Αντρέα Κωνσταντίνου σαν βδέλλα επάνω του, ο Kingsley με αστραπιαία κίνηση γυρίζει το κορμί του και με μια βολίδα από πλάγια θέση στέλλει την μπάλα στα δίχτυα του σαστισμένου Μπεκιάι. Ο Μπεκιάι πάντως ακόμα θα σκέφτεται από πού πέρασε η μπάλα και ο Αντρέας Κωνσταντίνου ακόμα θα θυμάται πώς τον ξεγέλασε ο Kingsley!

2. JOSE MANUEL REY (ΑΕΚ - ΑΝΟΡΘΩΣΗ 1-1)
Με μια άπιαστη βολίδα του Ρέι σε απευθείας κτύπημα φάουλ στο 12ο λεπτό, η ομάδα μας προηγήθηκε με 1-0. Ήταν η πρώτη και μοναδική φορά που είδαμε τον Βενεζουελάνο αμυντικό να σκοράρει με την προσφιλή του συνήθεια: με ένα κτύπημα κεραυνό ικανό να σκίσει και τα δίχτυα!

3. Μάριος Νεοφύτου (ΑΕΚ - Ολυμπιακός 2-1)
Υποδειγματική εκτέλεση φάουλ του Νεοφύτου στο 75ο λεπτό κυριολεχτικά στο παραθυράκι της αντίπαλης εστίας, κάνοντας το σκορ 2-1 και χαρίζοντας στην ομάδα μας 3 υπερπολύτιμους βαθμούς, καθοριστικούς για τη μάχη διεκδίκησης της τετράδας.



ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΓΩΝΑΣ:

1. 15η αγωνιστική: ΑΕΚ - Ομόνοια 1-0
Αποφασιστική και κατάλληλα προετοιμασμένη η ομάδα μας παίρνει το τρίποντο με γκολ του Γιανκάουσκας στο 79ο λεπτό. Κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο το δεύτερο κυρίως ημίχρονο και όλα έδειχναν πως...μύριζε το γκολ, το οποίο τελικά ήρθε, μετά από αρκετές χαμένες ευκαιρίες. Δίκαια νίκη, η πρώτη σε ντέρμπι για τη σεζόν που πέρασε. Συμβολή στην επιτυχία αυτή φυσικά είχε και ο κόσμος που ήταν ο 12ος παίχτης.

2. 27η αγωνιστική: ΑΕΚ - Ανόρθωση 2-2
Αγωνιζόμενη για μεγάλο διάστημα με 10 ποδοσφαιριστές, η ομάδα μας έπαιξε...μονότερμα την κυρία και προηγήθηκε 2-0 με ισάριθμα γκολ του εκπληκτικού Ατόρνο. Το σκορ ωστόσο μπορούσε να ήταν μεγαλύτερο, αντί αυτού, το κοκκαλάκι της νυχτερίδας χάρισε στην κυρία το βαθμό της ισοπαλίας, ένεκα και της κούρασης του αριθμητικού μειονεκτήματος της ομάδας μας. Το βράδυ εκείνο η ΑΕΚ έκανε όλους να τρίβουν τα μάτια τους και έπεισε ακόμα και τους πιο δύσπιστους.

3. 16η αγωνιστική: ΑΕΛ - ΑΕΚ 0-2
Μέσα στο παγωμένο τσίρειο, ρίχνουμε την κατά τα άλλα φιλόδοξη και σκληροτράχηλη στην έδρα της ΑΕΛ στο... κανναβάτσο. Ένα παιχνίδι που το "πήρε πάνω του" ο προπονητής που με υπομονή και σωστή στρατηγική περιμένει την κατάλληλη στιγμή για να χτυπήσει. Έτσι κι έγινε. Με γκολ του Κίγκσλει και του Γιανκάουσκας στο δεύτερο ημίχρονο παίρνουμε το τρίποντο που μας ανεβάζει προσωρινά στην τρίτη θέση με 28 βαθμούς!



ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΔΗΛΩΣΗ:


1. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΝΑ (Φεβρουάριος 2008)
«Θέλω να τερματίσω την καριέρα μου στην ομάδα που αγαπώ. Νομίζω ότι αυτό το γνωρίζουν όλοι. Αν οι άνθρωποι της ΑΕΚ είναι ευχαριστημένοι από την προσφορά μου, θα περιμένω να με καλέσουν για να συζητήσουμε, προκειμένου να κάνω το τελευταίο συμβόλαιο της καριέρας μου. Είμαι απόλυτα ευχαριστημένος από την ΑΕΚ όλα αυτά τα χρόνια. Με βοήθησε κοινωνικά, οικονομικά και σε άλλους τομείς της ζωής μου. Πρέπει να είμαι αχάριστος για να μην είμαι ευχαριστημένος από το σωματείο μου. Δεν νιώθω επαγγελματίας, διότι τόσα χρόνια έχω συνδεθεί συναισθηματικά με την ΑΕΚ. Θέλω να κλείσω την καριέρα μου στην ομάδα που αγαπώ».

2. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΝΑ (ΑΕΚ – ΑΕΛ 2-2)
«Όσον αφορά στην τελευταία φάση, ίσως να ήταν πέναλτι. Το λέω αυτό από σεβασμό προς το πρόσωπο του κ. Γκούντμαν και της ΑΕΛ. Ελπίζω σε παρόμοια περίπτωση να το πει και ο ίδιος».

3. NIR KLINGER (ΑΕΚ - ΠΕΓΕΙΑ 1-1)
«Οι παίκτες μου υποστηρίζουν ότι πριν από το τέρμα της Πέγειας έγινε χέρι από τον αντίπαλο. Το δικό μας το γκολ που ακυρώθηκε ήταν κανονικό και αν διαπιστώσω ότι κάνω λάθος θα πάω στο διαιτητή και θα του δώσω λουλούδια και θα του πω συγνώμη».


ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΚΕΡΚΙΔΑ:

1. ΑΕΚ – ΟΜΟΝΟΙΑ 1-0
Η κερκίδα του Γ.Σ.Ζ. γέμισε και όλοι οι φίλαθλοι κρατούσαν σημαίες της ομάδας. Ο ίδιος ο αρχηγός της ομάδας δήλωσε ότι μόλις μπήκε στο γήπεδο και αντίκρισε την κερκίδα της ομάδας μας αισθάνθηκε ότι δεν υπήρχε περίπτωση να χάσουμε!

2. ΑΠΟΕΛ – ΑΕΚ 2-1 (Αντ. Παπαδόπουλος)
Από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό οι οπαδοί μας δεν σταμάτησαν να επευφημούν και να ενθαρρύνουν την ομάδα. Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι ακόμα και τη στιγμή που δεχθήκαμε το γκολ με πέναλτι αυτοί που ακούγονταν να τραγουδούν ήταν οι ΑΕΚτζήδες!

3. ΑΕΚ - Ανόρθωση 1-1
Πέμπτη αγωνιστική του πρωταθλήματος και πρώτη με τον Νιρ Κλίγκερ στον πάγκο. Ένα καταπληκτικό πρώτο ημίχρονο για την ομάδα μας με τους φίλους της να την επευφημούν καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα. Η μάχη της κερκίδας στο παιχνίδι αυτό είχε κερδηθεί κατά κράτος.


...ΚΑΙ 3 ΒΑΤΟΜΟΥΡΑ:

1. Ο τραγελαφικός αποκλεισμός της ΑΕΚ νωρίς νωρίς από το κύπελλο Κύπρου αφού ο Άλτο Ατόρνο που συμμετείχε στο 1-0 της ομάδας μας επί της Αγίας Νάπας, δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής όντας τιμωρημένος με κόκκινη κάρτα από την προηγούμενη χρονιά. Αποτέλεσμα να χαθεί το παιχνίδι στα χαρτιά και μαζί και η πρόκριση. Ποδοσφαιριστής, προπονητής και διοίκηση ελέγχονται για αμέλεια, αφέλεια, όπως θέλετε πείτε το...

2. Ανάμεσα σε ποικίλες "σφαγές" της ομάδος μας από τη διαιτησία, ξεχώρισε το ακυρωθέν τέρμα του Esad Rasic στο Γ.Σ.Ζ. με άντίπαλο την Πέγεια που μας ξύπνησε μνήμες...Ξάνθου! Ο Ράζιτς σημειώθηκε σε θέση offside μετά από...ανθρώπινο λάθος του κ. Πλατύ. Σημειωτέον ότι ο ποδοσφαιριστής καλυπτόταν καθαρά και αν μετρούσε το γκολ θα προηγούμασταν με 2-0. Αντί αυτού ισοφαριστήκαμε παίρνοντας ένα μόνο βαθμό και χάνοντας πολύτιμο έδαφος στο "κυνήγι" της Ομόνοιας.

3. Οι διάττοντες αστέρες της ομάδας μας που έσβησαν πριν καλά καλά λάμψουν. Βόουτερ και Γιανκάουσκας ήρθαν με δάφνες και έφυγαν ...σκαστοί. Ένα πάθημα που μας έχει νομίζω πλέον γίνει μάθημα αφού καταλάβαμε πως ότι λάμπει δεν είναι πάντα χρυσός. Τώρα για τις ράβδους χρυσού που οικονόμησαν δε θέλω καν να σχολιάσω...

Share this Article on :

0 ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ ΜΙΛΗΣΑΝ! ΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΕΔΩ!:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια με ακατάλληλο περιεχόμενο δεν θα δημοσιεύονται.

Παρακαλούμε όπως βάζετε ΟΝΟΜΑ ή ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ για να δημοσιευθεί το σχόλιό σας.

 

© Copyright A.E.Kition blog 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.