News Update :

Πού πήγαν οι Κύπριοι;

Δευτέρα 30 Ιουνίου 2008

Η ξενομανία ή η έλλειψη εμπιστοσύνης στους Κύπριους ποδοσφαιριστές θεωρώ ότι είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει το κυπριακό ποδόσφαιρο. Πρόκειται για ένα αγκάθι που καταστρέφει τα θεμέλια του πρωταθλήματός μας. Και εξηγούμαι...

• Οι ξένοι παίκτες κοστίζουν ακριβότερα σε σχέση με τους Κύπριους. Συνεπώς, ο προϋπολογισμός ενός σωματείου που δεν εμπιστεύεται Κύπριους αυξάνεται δραστικά.
• Ο φίλαθλος κόσμος νιώθει περήφανος όταν η ομάδα του προωθεί έναν Κύπριο ταλαντούχο παίκτη. Δένεται μαζί του και τον θεωρεί τη σημαία της ομάδας. Εάν δεν υπάρχει τότε δεν έχει κάποιον να ταυτιστεί.
• Διαπιστώνοντας, οι νεαροί των ακαδημιών, ότι οι Κύπριοι στην Α’ ομάδα συνεχώς και εξαφανίζονται, τότε αντιλαμβάνονται ότι οι πιθανότητές τους να αγωνιστούν στην Α’ ομάδα είναι λιγοστές έως ανύπαρκτες. Έτσι, σταματούν το ποδόσφαιρο ή δεν προπονούνται εντατικά. Το κίνητρο της μετέπειτα παρουσίας τους στην Α’ ομάδα εκμηδενίζεται.
• Η εθνική μας ομάδα θα υπολειτουργεί. Μετά από λίγα χρόνια θα στελεχώνεται με ενδεκάδα ανάγκης.

Βάσει των νέων κανονισμών οι ομάδες πρέπει να εγγράψουν 9 Κύπριους άνω των 21 ετών στην 25άδα. Πάλι όμως οι Κύπριοι θα αποτελούν τη θλιβερή μειοψηφία. Στο κάτω κάτω το πρωτάθλημα αυτό είναι το κυπριακό και οι Κύπριοι έχουν κάθε δικαίωμα να αγωνίζονται στο πρωτάθλημά τους. Σε καμία περίπτωση δεν υποστηρίζω τη φυγή των ξένων παικτών. Εξάλλου με τον ερχομό τους έχουν επιφέρει πολλά καλά στο πρωτάθλημά μας (θέαμα, ανταγωνισμός, αυξημένη προσέλευση κ.ά.). Αυτό όμως που υποστηρίζω είναι να γίνεται μια ορθολογικότερη διαχείριση ενός ποδοσφαιρικού ρόστερ. Η βάση να είναι οι Κύπριοι παίκτες και οι ξένοι να είναι πραγματικά αυτό που χρειάζεται η ομάδα.

Από τη νέα ποδοσφαιρική χρονιά καθιερώνεται και ένα βραβείο επιβράβευσης των σωματείων που θα χρησιμοποιούν Κύπριους ποδοσφαιριστές. Με άλλα λόγια η ομάδα που θα χρησιμοποιεί τα περισσότερα λεπτά Κύπριους ποδοσφαιριστές θα επιβραβεύεται με μια οικονομική ένεση των €85000 (με πρόχειρους υπολογισμούς). Διόλου ευκαταφρόνητο ποσό!

Η ομάδα μας έχει έως τώρα αποκτήσει μόνο έναν Κύπριο ποδοσφαιριστή (Δ. Δασκαλάκη). Στο μεταγραφικό παζάρι υπήρχαν όμως αρκετοί αξιόλογοι Κύπριοι παίκτες. Ενδεικτικά αναφέρω τους εξής: Λ. Ελευθερίου, Γ. Θεοδότου, Δ. Στυλιανού, Ξ. Κυριάκου, Κ. Ηλία, Δ. Λεωνή, Χ. Καϊρίνος, Λ. Κακογιάννης, Κ. Χαιλής, Λ. Λουκά, Μ. Λουκά, Τ. Γιαλλούρης, Γ. Σαμψών κ.ά. Είναι αξιοπερίεργο το γεγονός ότι πολλοί παράγοντες είναι διατεθειμένοι να ρισκάρουν περιμένοντας έναν ξένο ποδοσφαιριστή μέχρι την υστάτη της μεταγραφικής περιόδου, παρά να κλείσουν από τις αρχές έναν διαθέσιμο Κύπριο ποδοσφαιριστή. Κάτι παρόμοιο πάει να γίνει και με την περίπτωση του δεύτερου τερματοφύλακα στην ομάδα μας. Έως τώρα μπορούσε η διοίκηση και ο προπονητής να έκλεινε έναν από τους αρκετούς Κύπριους τερματοφύλακες που έμειναν ελεύθεροι, αλλά προτίμησε να περιμένει μέχρι τώρα ψάχνοντας κάποιον από τα τέσσερα μέρη της γης. Φυσικά, για να είμαστε δίκαιοι πρέπει να αναφέρουμε ότι η ομάδα μας πέρυσι πρωτοστάτησε χρησιμοποιώντας 3 νεαρά παιδιά (Μιχαήλ, Κυριάκου, Κατσή). Όχι απλά για να πάρουν το βάπτισμα του πυρός αλλά μάλλον για να... βγάλουν τα κάστανα απ’ τη φωτιά! Και μας έκαναν όλους να τρίβουμε τα χέρια με ικανοποίηση αλλά και τα... μάτια βλέποντας τι σπουδαία ταλέντα είναι! Παρόλα αυτά η ομάδα χρειάζεται κι άλλους Κύπριους. Έτσι επιβάλλει και ο κανονισμός δηλαδή!

Ελπίζω ότι η διοίκηση και ο προπονητής να έχουν εντάξει και αυτή την παράμετρο μέσα στους σχεδιασμούς τους. Η σοβαρή τους δουλειά είναι δεδομένη και το μόνο που απομένει είναι να δούμε μια ΑΕΚ να πρωταγωνιστεί χρησιμοποιώντας ΚΑΙ Κύπριους παίκτες!




.
Share this Article on :

0 ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ ΜΙΛΗΣΑΝ! ΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΕΔΩ!:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια με ακατάλληλο περιεχόμενο δεν θα δημοσιεύονται.

Παρακαλούμε όπως βάζετε ΟΝΟΜΑ ή ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ για να δημοσιευθεί το σχόλιό σας.

 

© Copyright A.E.Kition blog 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.