News Update :

After – match : The fifth element…5-3

Δευτέρα 12 Μαΐου 2008

Νικηφόρα έκλεισαν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας μας για τη φετινή περίοδο και μάλιστα ρίχνοντας πέντε κομμάτια στην τρίτη Ομόνοια. Μπορεί να μην κερδίσαμε με 2-0 όπως προέβλεψα, αλλά τη διαφορά των 2 τερμάτων την πέτυχα διάνα! Νίκη που μας κατατάσσει στην τέταρτη θέση με 50 βαθμούς έναντι 52 της Ομόνοιας… Τώρα καταλαβαίνουμε όλοι πόσο κοντά ήμασταν στην έξοδό μας στην Ευρώπη.
Είναι η πρώτη φορά φέτος που βάζουμε 5 γκολ σε έναν αγώνα και αυτό μας χαροποίησε ιδιαίτερα καθώς είδαμε και καλό θέαμα. Φυσικά μπορούσαμε και στο προηγούμενο παιχνίδι να έχουμε παρόμοιο σκορ αλλά η τύχη δεν ήταν με το μέρος μας. Τι να λέμε τώρα όμως. Ένα τέρμα στις καθυστερήσεις μας έβαλε στην τετράδα, άλλο τέρμα στις καθυστερήσεις μας στέρησε την Ευρώπη. Εμείς απλά πρέπει να κρατήσουμε τις εμφανίσεις του τελευταίου γύρου του πρωταθλήματος σαν πειστήριο για τις δυνατότητες αυτής της ομάδας και την παρουσία του επόμενου χρόνου.
Όπως ανατρέψαμε το σκορ με την Ανόρθωση λοιπόν, το ίδιο κάναμε (δις) και με την Ομόνοια: από 0-1 σε 2-1 και από 2-3 σε…5-3! Πραγματικά το ξεδίπλωμα των επιθέσεων της ομάδας μας ήταν εκπληκτικό. Έχοντας στη μέρα τους τον Κιγκ, Ράνεμ, Τζόσουα, Ίλιτς κάναμε ότι θέλαμε στο γήπεδο.


Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η χρονιά φέτος άρχισε και τελείωσε με τον ίδιο τρόπο..με γκολ του Μάριου Νεοφύτου! Ένας ποδοσφαιριστής που όπως κι ο ίδιος ο πρόεδρος δήλωσε, δεν πήρε τις ευκαιρίες που του άξιζαν. Περασμένα ξεχασμένα όμως γιατί πλεόν είναι δεδομένη η αποχώρησή του από την Α.Ε.Κ. Το θέμα τώρα είναι ποιοι άλλοι θα φύγουν και ποιοι θα μείνουν. Πραγματικά υπάρχουν ποδοσφαιριστές στην ομάδα μας που μπορούν να προσφέρουν πολλά για τη νέα χρονιά και θα ήταν κρίμα αν τους χάναμε, όπως τους Ράζιτς, Ίλιτς, Ατόρνο. Συγκεκριμένα θέλω να αναφερθώ για το Ράζιτς και την έμπνευση του προπονητή να τον βάλει αριστερό μπακ, όπως έκανε και με την Ανόρθωση. Δεν είμαι εναντίον των πειραματισμών, αντίθετα, μου αρέσει όταν ένας προπονητής προσπαθεί να βάλει τους ποδοσφαιριστές του στη θέση που μπορούν να αποδώσουν καλύτερα. Το ερώτημα όμως είναι: ο Ράζιτς αποδίδει καλύτερα ως αριστερό μπακ ή ως αριστερό χαφ; Οφθαλμοφανέστατα το δεύτερο. Άσε που στη συγκεκριμένη θέση διαθέτουμε δύο αξιόλογες επιλογές που είναι ο Παπόε και ο Κυριάκου.
Για τον κόσμο…τι να πω. Μια από τα ίδια. 300 του Λεωνίδα και πάλι. Συνηθίσαμε όμως, όπως συνήθισαν και οι ποδοσφαιριστές μας να παλεύουν με άδειες κερκίδες.
Θέλω να σταθώ λίγο και στη συμπεριφορά των λιγοστών οπαδών μας και στις αντιδράσεις τους που αφορούσαν τον Πίτερ Χόντουλικ. Είναι αδιανόητο για εμένα να γιουχαίζουμε ποδοσφαιριστή που φοράει τον Κίμωνα στο στήθος, όποιος κι αν είναι αυτός. Το αν κάνει ή όχι για την ΑΕΚ και αν ευθύνεται στα τέρματα που δεχθήκαμε είναι άλλο θέμα. Την κριτική μας όμως πρέπει να την κάνουμε καλόπιστα δείχνοντας το επίπεδο που έχουμε σαν οπαδοί και όχι με αποδοκιμασίες.
Συμπεραίνοντας: Αποφασίσαμε να παίξουμε επιθετικό ποδόσφαιρο στα τελευταία δύο παιχνίδια και ιδού τα αποτελέσματα: πετύχαμε 8 γκολ, άσχετα αν δεχτήκαμε 6. Αυτή δεν είναι η πεμπτουσία του ποδοσφαίρου; Το ίδιο δεν συμβαίνει και στα ξένα πρωταθλήματα; Άρα όσο καλοδεχούμενη είναι η τακτική ενός προπονητή που κερδίζει τα παιχνίδια, άλλο τόσο απολαυστικό είναι και το θέαμα και τα πολλά γκολ και κυρίως, αυτά είναι που προσελκύουν και τον κόσμο στο γήπεδο. Η ομάδα έδειξε πως όταν αποφασίσει να παίξει χωρίς άγχος και περιορισμούς, παίζει επιθετικό ποδόσφαιρο αφού διαθέτει πολλούς χαρισματικούς ποδοσφαιριστές που είναι ικανοί να αναστατώσουν οποιαδήποτε άμυνα. Αναμένουμε τις προσθήκες που θα την κάνουν δυνατότερη και απαιτητικότερη.

Κλείνοντας και το τελευταίο after-match της φετινής περιόδου εύχομαι του χρόνου να συνεχίσουμε από εκεί που μείναμε φέτος…με τρίαρες και πεντάρες.
Ευχαριστούμε τους ποδοσφαιριστές και τον προπονητή της ομάδας μας για τις συγκινήσεις που μας πρόσφεραν τη φετινή χρονιά και τους υποσχόμαστε πως θα είμαστε και του χρόνου στο πλευρό τους, περισσότεροι και αποφασιστικότεροι.

Υ.Γ1: Σοφρώνη και Μάριε, σας ευχαριστούμε
Υ.Γ2: Καλή συνέχεια στο Νικόλα και στον Ιωακείμ


.

m
Share this Article on :

0 ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ ΜΙΛΗΣΑΝ! ΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΕΔΩ!:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια με ακατάλληλο περιεχόμενο δεν θα δημοσιεύονται.

Παρακαλούμε όπως βάζετε ΟΝΟΜΑ ή ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ για να δημοσιευθεί το σχόλιό σας.

 

© Copyright A.E.Kition blog 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.