News Update :

Απολογισμός 2007-08

Κυριακή 25 Μαΐου 2008

από…Ζαπατίστα

Ακόμα μια ποδοσφαιρική χρονιά ολοκληρώθηκε αφήνοντας μας γλυκόπικρη γεύση. Και με την ολοκλήρωσή της είθισται να κάνει ο καθένας τον απολογισμό του.
Παρακάτω παραθέτω το δικό μου απολογισμό παρουσιάζοντας και τα θετικά αλλά και τα αρνητικά όπως τα αντιλαμβάνομαι. Καθότι αισιόδοξος θα ξεκινήσω με τα θετικά...



Τα συν


Εισιτήρια διαρκείας.
Είναι γεγονός ότι πριν από κάθε παιχνίδι παρουσιαζόταν συνωστισμός στην είσοδο των εισιτηρίων διαρκείας, πράγμα πρωτόγνωρο για τα δεδομένα της ομάδας μας. Το καλοκαίρι είχαν διατεθεί πέραν των 1200 εισιτηρίων διαρκείας, αριθμός ρεκόρ αν δεν απατώμαι. Τούτο αποδεικνύει ότι ο κόσμος της Α.Ε.Κ. όντως πίστεψε στην υπέρβαση και στήριξε την προσπάθεια.

Παίχτες κράχτες.
Ήταν ένα ευχάριστο καλοκαίρι. Μέρα παρά μέρα έσκαγε νέα μετεγραφική βόμβα! Βόουτερ, Ρέυ, Γιανκάουσκας, Καοντέρα, Αντόρνο, Νεοφύτου κ.ά. Δεν έχουμε συνηθίσει έτσι και σίγουρα το απολαύσαμε. Όλα τα Μ.Μ.Ε. έκαναν συχνή μνεία για τις ηχηρές μεταγραφές της ομάδας μας κι εμείς κάναμε τρελά όνειρα.

Επίσημη πρώτη.
Τι ήταν κι αυτό;! Κατακαλόκαιρο και το Γ.Σ.Ζ. θύμιζε αγώνα ντέρμπυ! Εκατοντάδες οπαδοί έδωσαν το παρόν τους και δημιούργησαν πανηγυρική ατμόσφαιρα. Ακόμα και ο Οκκάς ήταν εκεί, κάνοντάς μας να πιστεύουμε ότι ο Θωμάς μας επιφύλασσε την μεγαλύτερη έκπληξη!

Μπουτίκ.
Ένα όνειρο και συνάμα απαίτηση των οπαδών επιτέλους πήρε σάρκα και οστά. Κάθε σωματείο που προσπαθεί να πάει μπροστά οφείλει να έχει το δικό του κατάστημα και τούτο διότι θα αυξήσει τα έσοδά του αλλά και θα προωθήσει, μέσω των προϊόντων, την εικόνα του.

4η θέση για... τέταρτη φορά.
Τερματίσαμε στην 4η θέση μετά από 9 χρόνια (1998-1999) και ενδεχομένως να τερματίζαμε στην τρίτη θέση εάν δεν είχε το κοκαλάκι της νυχτερίδας ο Φρούσος ισοφαρίζοντάς μας στο τελευταίο λεπτό του αγώνα! Εννέα χρόνια βρισκόμασταν κάπου μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας. Εννέα χρόνια ήταν αρκετά και ελπίζουμε το φετινό μας ξέσπασμα να μην είναι πυροτέχνημα. Αντιθέτως θέλουμε να αποτελέσει την απαρχή μιας νέας εποχής πιο ελπιδοφόρας.

Νεαροί παίκτες.
Κατά τη γνώμη μου το γεγονός αυτό αποτελεί ίσως το σπουδαιότερο κέρδος της φετινής χρονιάς. Τα κέρδη είναι πολλαπλά: η ομάδα απαρτίζεται από πολλούς Κύπριους που όπως και να το κάνουμε πονούν περισσότερο την ομάδα. Σιγά σιγά ορισμένοι από αυτούς θα αποτελέσουν τη σημαία μας, τα ινδάλματα για τους μικρούς και την ψυχή της ομάδας. Ενδεχομένως, μετά από τη συνεχή τους καλή παρουσία να καρπωθούμε και οικονομικά από μια μεταγραφή στο εξωτερικό. Η παρουσία των νεαρών στην ενδεκάδα δίδει κίνητρο στα μικρότερα παιδιά στις ακαδημίες να δουλεύουν περισσότερο, διότι βλέπουν ότι οι κόποι που έκαναν κάποιοι αναγνωρίζονται.
Κάποτε ο Κλίγκερ είχε πει ότι πολλές φορές βρίσκεται μπροστά από τη μύτη σου αυτό που χρειάζεσαι! Και διερωτώμαι... έπρεπε να περιμένουμε τον Κλίγκερ για να δώσει την ανάλογη σημασία στα νεαρά μας ταλέντα; Μάλιστα δεν δίστασε ακόμα και σε καθοριστικότατα παιχνίδια να εμπιστευθεί τα παιδιά αυτά! Ένα μεγάλο μπράβο λοιπόν!

Επαγγελματισμός στη διοίκηση.
Επιτέλους άρχισαν να μπαίνουν επαγγελματικές βάσεις στη διοίκηση του σωματείου. Γηραιοί παράγοντες αντιλήφθηκαν ότι ό,τι είχαν να προσφέρουν το πρόσφεραν κι άνοιξαν το δρόμο για να μπουν νέοι φιλόδοξοι και καταρτισμένοι παράγοντες. Ένα σύγχρονο σωματείο δεν χρειάζεται επαγγελματίες παράγοντες με την έννοια της ετσιθελικής κατοχής μιας θέσης στο συμβούλιο. Αυτό που χρειάζεται είναι άτομα μορφωμένα στον αθλητικό τομέα που να έχουν τις γνώσεις και τις ικανότητες να οργανώσουν και να διευθύνουν ένα σωματείο. Πλέον υπάρχουν πανεπιστημιακές σχολές που δίδουν πτυχίο στον αθλητισμό και στη διοίκηση. Αυτά τα άτομα πρέπει να αξιοποιηθούν!

Αήττητο σερί.
Έξι νίκες και μία ισοπαλία! Μια τρελή πορεία που ανακόπηκε άδοξα από την... Δόξα. Ο προπονητής βρήκε την κατάλληλη χημεία και οι παίκτες μια γροθιά υπερπηδούσαν κάθε ομάδα που βρισκόταν μπροστά τους. Η ομάδα φάνταζε ανίκητη και εμείς είχαμε πολλούς λόγους να νιώθουμε περήφανοι. Παρόμοιο σερί δεν θυμάμαι να επιτεύχθηκε ξανά τα τελευταία χρόνια.


Τα πλην


Διαρροές ονομάτων.
Επιτέλους ποιος θα κλείσει το στόμα του λαλίστατου παράγοντα που δεν μπορεί να κρατήσει μυστικό; Η ομάδα μας φιγουράρει πάντα πρώτη στα ονόματα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Αντιλαμβάνεστε ότι υπάρχει το ενδεχόμενο να ενδιαφερθούν κι άλλοι για αυτούς τους παίκτες ή ακόμα και να χαλάσει η μεταγραφή εξαιτίας της δημοσιοποίησης του ονόματος!

Παίκτες που δεν ήρθαν.
Όλη τη χρονιά ζήσαμε μια παρέλαση ονομάτων που τελικά έμειναν ανεκπλήρωτες υποσχέσεις. Εάν θυμάστε έγινε πολύς ντόρος για τους δύο Αργεντινούς που ήταν προτεραιότητα. Τελικά κανένας τους δεν μας έκανε τη χάρη και κατά κάποιο τρόπο γίναμε και ρεζίλι στα Μ.Μ.Ε. Πέραν τούτου ο Καβιέδες, ο Εζιμορά, ο Παρέδες, ο Λίμα, ο Χιμένεζ και αρκετοί άλλοι ακόμα θα έρθουν!

Διοικητική κρίση.
Από την αρχή της χρονιάς υπήρχε διοικητική κρίση. Λίγο η περιπέτεια της υγείας του προέδρου, λίγο οι κλονισμοί μετά από το πατατράκ του κυπέλλου και λίγο η «διαμάχη» με τα άτομα του συνδυασμού Παφίτη, άφησαν την ομάδα και εμάς τους οπαδούς σε αναμμένα κάρβουνα. Στο βαθμό που το τρίγωνο παίκτες/προπονητές – διοίκηση – οπαδοί δουλεύουν αρμονικά, οι επιτυχίες είναι δεδομένες. Εύχομαι όλα όσα ακούστηκαν για τις σχέσεις των παραγόντων μας να είναι μύθος και την επόμενη χρονιά να δουλέψουν όλοι ομαδικά για το κοινό καλό της ομάδας μας!

Αποκλεισμός από το κύπελλο.
Με τραγελαφικό τρόπο αποκλειστήκαμε πολύ νωρίς από το θεσμό του κυπέλλου που τόσο μας πάει! Γίναμε το περίγελο της ποδοσφαιρικής Κύπρου. Τα ερωτήματα πολλά: δεν υπήρχε υπεύθυνος για τέτοια θέματα; Κι αν υπήρχε γιατί δεν το ήξερε; Ο ίδιος ο παίκτης γιατί δεν το θυμόταν. Ο προπονητής γιατί το ξέχασε;

Μουρμουρολαγνεία.
Η μουρμούρα για συγκεκριμένους παίκτες αλλά και για όλους τους προπονητές έχει φτάσει στο απροχώρητο. Πιστεύω ότι αρκετοί οπαδοί εύχονται να γίνουν λάθη από τους συγκεκριμένους παίκτες (κατά προτίμηση Κύπριους) για να επιβεβαιωθούν! Κι αν νομίζουν ότι οι παίκτες δεν ακούν ή δεν γνωρίζουν τι λέγεται πίσω τους τότε πλανώνται πλάνην οικτρά! Ναι, βεβαίως φτάνει στα αυτιά τους η μουρμούρα και βεβαίως είναι ενήμεροι για το πόσα επίθετα τους κοσμούν κάθε εβδομάδα! Πώς όμως περιμένουμε να αποδώσει ένας παίκτης όταν η κερκίδα του γιουχαίζει; Κι ακόμα, πώς περιμένουμε να μείνει στην ομάδα μας για περισσότερα χρόνια; Όσον αφορά τους προπονητές το πρόβλημα είναι ότι οι περισσότεροι από εμάς το παίζουν χαλίφηδες στη θέση του χαλίφη, οπότε όποιος προπονητής και να κάθεται στον πάγκο μας πάλι τα ίδια θα ακούει. Δυστυχώς...

Πού είναι οι οπαδοί οέο;
Η απουσία των οπαδών μας από τα ματς της τετράδας ήταν διάχυτη. Αφού επιτύχαμε το στόχο μας που ήταν η τετράδα, καιρός τώρα να πάμε για ψάρεμα. Προφανώς, έτσι σκέφτηκαν οι περισσότεροι οπαδοί της ομάδας μας και εγκατέλειψαν τους παίκτες.




.
Share this Article on :

0 ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ ΜΙΛΗΣΑΝ! ΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΕΔΩ!:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια με ακατάλληλο περιεχόμενο δεν θα δημοσιεύονται.

Παρακαλούμε όπως βάζετε ΟΝΟΜΑ ή ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ για να δημοσιευθεί το σχόλιό σας.

 

© Copyright A.E.Kition blog 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.