News Update :

Pre – match: Ομόνοια – Α.Ε.Κ.

Πέμπτη 3 Απριλίου 2008

Τόσο χρειάζεται να οδηγήσεις για να είσαι κι εσύ παρών το Σάββατο δίπλα στην ΑΕΚΑΡΑ μας…20 μόνο λεπτά. Το αξίζει η ομάδα, της το χρωστάμε όλοι. Ας επαναλάβουμε λοιπόν την παρουσία που είχαμε τον πρώτο γύρο στο Γ.Σ.Π…σε ένα παιχνίδι που ο συνειρμός του μυαλού δεν μπορεί να πάει παρά μόνο σε ένα όνομα:
Κωστάκης Καπιτανής. Αναμφισβήτητα το πρόσωπο του αγώνα το βράδυ εκείνο της 2ης αγωνιστικής, στο οποίο η ομάδα μας δικαιούταν τουλάχιστο την ισοπαλία. Από τις 16 Σεπτεμβρίου μέχρι σήμερα έγιναν πάμπολλες ανακατατάξεις στα ρόστερ των δύο ομάδων. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι από τους 14 παίχτες της ομάδας μας που συμμετείχαν στο τότε παιχνίδι, έχουν αποχωρήσει οι 7! Ενώ για την Ομόνοια από τους 14 παίχτες που συμμετείχαν, έχουν φύγει οι 4.
Από τις τρεις αντίπαλες ομάδες του γκρουπ, η Ομόνοια είναι σαφώς η λιγότερο επικίνδυνη. Εξάλλου εύκολα το διαπιστώνει κανείς αυτό αν κοιτάξει τα 2 μέχρι στιγμής μεταξύ μας παιχνίδια. Μια νίκη και μία ήττα (τι ήττα…) και με σαφώς καλύτερη συνολική παρουσία.
Η Ομόνοια στα εντός έδρας
παιχνίδια πήρε συνολικά 30 βαθμούς (9-3-2) δηλαδή τα 2/3 σχεδόν της συνολικής της βαθμολογίας (48β). Πέτυχε 22 τέρματα και δέχτηκε 10. Τα πιο πάνω στατιστικά μαρτυρούν τη δυναμική της Ομόνοιας στην έδρα της. Σίγουρα δε συγκρίνεται με την Ομόνοια των προηγούμενων χρόνων, δεν παύει όμως να είναι μια δυνατή ομάδα με ποιοτικούς ποδοσφαιριστές αν και όχι με τόσο σταθερή απόδοση. Στη φάση των ομίλων όπου και βρισκόμαστε, κατά τη γνώμη μου, τα όποια στατιστικά, παραδόσεις και φαβορί αποδυναμώνονται στο ελάχιστο.
Απόντες για το τριφύλλι ο Βασκονσέλος και ο Κασέκε λόγω καρτών, εκτός αποστολής και ο ανέτοιμος Μγκούνι. Δυνατό σημείο της Ομόνοιας θα χαρακτήριζα τους ακραίους μεσοεπιθετικούς της καθώς έχει πετύχει πολλά τέρματα φέτος από πλαγιοκοπήσεις. Στον άξονα έχει παίκτες έμπειρους μεν, «γερασμένους» δε. Η επιθετική της γραμμή αυτή καθ’ αυτή δεν πρέπει να μας φοβίζει (δεδομένης και της απουσίας των Βασκονσέλος και Μγκούνι). Όσο για την άμυνα της, βελτιώθηκε κάπως με την προσθήκη του Πλετζ, όμως δεν παύει να είναι αναξιόπιστη. Γι’ αυτό άλλωστε και φέτος δυσκολεύτηκε αρκετές φορές να κρατήσει το υπέρ της αποτέλεσμα. Έχω τη γνώμη πως οι Ατόρνο και Κιγκ μπορούν να την κάνουν «άνω-κάτω» στην κακή της μέρα.
Για την Α.Ε.Κ. επιστρέφει ο Κιγκ ενώ θα απουσιάσουν οι Πάιβα και Ράζιτς λόγω καρτών, κατά πάσα πιθανότητα και ο Περγκλ που ακόμα να επανέλθει 100%.
Πιθανή 11άδα συνεπώς για την ομάδα μας είναι: Αυγουστή, Παπόε – Σκεύος -Κάσιο- Μηνά η τετράδα στην άμυνα, Κατσής-Χάρης (Τινίνιο) αμυντικά χαφ, Γκονζάλεζ και Ράνεμ στα άκρα, και προωθημένοι ο Κιγκ με τον ανεβασμένο Ατόρνο. Μεγάλο ερωτηματικό για την αξία τους αποτελούν ακόμα οι Ίλιτς και Τζόσουα.
Ο κόσμος πρέπει να σταθεί δίπλα στην ομάδα όπως κάθε παιχνίδι. Με περηφάνια για τη μέχρι τώρα πορεία και πίστη για τη συνέχισή της. Αν συνεχίσουμε από εκεί που μείναμε στο ματς με την Ανόρθωση, (αυτοπεποίθηση, πάθος, συγκέντρωση) τότε δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Για τους αισιόδοξους φίλους απλά αναφέρουμε ότι σε περίπτωση νίκης μας τότε η διαφορά από την Ομόνοια μειώνεται στους 3 βαθμούς και όλα θα παίζονται. Αν είναι κίνητρο η Τρίτη θέση δεν πιστεύω να χωρά αμφιβολία, είτε αυτή τελικά οδηγήσει στην Ευρώπη είτε όχι.
Η διαιτησία: Ο τρόπος που αντιμετωπίζεται φέτος η Α.Ε.Κ. δε διαφέρει σε τίποτα από τα προηγούμενα χρόνια. Ειδικά με αντιμέτωπες τις τρεις ομάδες του γκρουπ μας, ξέρουμε όλοι πολύ καλά ποιος παίρνει τα περισσότερα σφυρίγματα. Με λίγα λόγια, είναι τόσο δύσκολο σε κάποιο από αυτά τα ματς να μη δεχτούμε κόκκινη κάρτα ή πέναλτυ εναντίον μας, που αν υπήρχε συγκεκριμένο στοίχημα δε θα άφηνε απόδοση. Δε θέλω να προκαταλάβω κανέναν, απλά να υπενθυμίσω ότι η Α.Ε.Κ. έμαθε να παλεύει όχι μόνο εναντίον των «φαβορί», αλλά και εναντίον του κατεστημένου, των σφυριγμάτων των «καλοθελητών» και γενικά ενάντια σε όποιον προσβάλλει με τον τρόπο του ή υποτιμά την αξία και την ιστορία της. Καλό παιχνίδι κύριε Τρύφωνος…


Pre-match πρόβλεψη: 1-2


.

Share this Article on :

3 ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ ΜΙΛΗΣΑΝ! ΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΕΔΩ!:

Ανώνυμος είπε...

NA DEXTHEI H AEK KOKKINH: 1,05
NA DEXTHEI H AEK PENALTY: 1,02

Ανώνυμος είπε...

file finikuda oti ke na poume oi fila8loi mas ine axaristoi. den ftanni pou mpikame stin tetrada ke pirane tosi megali xara ke toso megalo doro, sto mats me tin anor8osi ixame tous pio ligus opadous pou mporousame na exoume pote se tetio mats... 3EXASA! TILEORASI!! KANAPES!! KALOPERASI!! SOUVLAKIA!! 8ERMANSI!! POTO!! KOUNNES!! giati na er8oun sto gipedo?SIMFONITE?

AEKARAS

Κωνσταντίνος είπε...

Simfwnw file AEKARA distixws alithrvoun ta osa les.exoume ti xeiroterh nootropia.elpizw tou xronou na kanoume proodo...

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια με ακατάλληλο περιεχόμενο δεν θα δημοσιεύονται.

Παρακαλούμε όπως βάζετε ΟΝΟΜΑ ή ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ για να δημοσιευθεί το σχόλιό σας.

 

© Copyright A.E.Kition blog 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.