News Update :

Τον έστησαν στον τοίχο !

Πέμπτη 20 Μαρτίου 2008

Άλλο ένα παράδοξο ακούσαμε που σχετίζεται με τη διαιτησία.
Αντιγράφουμε από το protathlima.cοm:
“Υποβιβάστηκε στην Β΄ κατηγορία ο διαιτητής του ντέρμπι της Ομόνοιας με το ΑΠΟΕΛ, Χρήστος Ηλία. Όπως αποφάσισε η επιτροπή διαιτησίας ο κ. Ηλία θα σφυρίζει σε αγώνες Β΄ κατηγορίας μέχρι το τέλος της φετινής περιόδου και με τη νέα σεζόν ο νεαρός διαιτητής θα επανέλθει στη μεγάλη κατηγορία. Ουσιαστικά ο Χρήστος Ηλία τιμωρήθηκε για το μη καταλογισμό πέναλτι υπέρ του ΑΠΟΕΛ στη φάση του τελευταίου λεπτού, ενώ εντοπίστηκαν και άλλα λάθη στο ντέρμπι.” Ποια άλλα λάθη εντοπίστηκαν κύριοι; Που τόλμησε να...

...δώσει κάρτα του "οσίου" Σατσιά; Παρακολούθησα το παιχνίδι, το έλεγχε καθ’ όλη τη διάρκειά του και τα λάθη του ήταν μετρημένα και όχι καθοριστικά. Ούτε συγγενείς του κ.Ηλία είμαι, ούτε γνωρίζω τον άνθρωπο, ένα μόνο ξέρω: Καταφέρανε να καταστρέψουνε έναν από τους ίσως πιο ταλαντούχους και ανερχόμενους διαιτητές που έχουμε. Και ο λόγος; Γιατί δεν έδωσε ένα πέναλτυ στο ΑΠΟΕΛ που στο κάτω κάτω ήταν και δεν ήταν. Μπορούσαν κάλλιστα να τον παρατηρήσουν με άλλους τρόπους. Μην πάει το μυαλό μας στο συμβάν του πρώτου γύρου με την Ομόνοια γιατί σαν αυτά βλέπουμε συνεχώς όχι μόνο στην Κύπρο αλλά διεθνώς.
Από την πιο πάνω ανακοίνωση λοιπόν, με το όσο μυαλό διαθέτω, συμπεραίνω τα εξής: Όποιος διαιτητής κάνει λάθος εκτίμηση σε περίπτωση πέναλτυ, πρέπει να τιμωρείται με υποβιβασμό στη Β’ κατηγορία! Όσο για το χρονικό σημείο της επίμαχης φάσης, επειδή πολλοί στέκονται σε αυτό, είμαι της άποψης ότι είτε είναι στο 1' λεπτό είτε στο 90', είναι το ίδιο και απαράλλαχτο. Δηλαδή συγκρίνοντας με τα λάθη των υπολοίπων διαιτητών, ο Τρύφωνος σε ποια κατηγορία πρέπει να σφύριζε; Στο αγροτικό μήπως; Ο Τράττος; Ο Γερασίμου; Ο Καπιτανής; Ο Καίλης; Ο Ξάνθου; Ο Πλατής; Και δεν αναφέρομαι μόνο στις φάσεις που αδικήθηκε παράφορα η Α.Ε.Κ. , όπως τον τελικό κυπέλλου, το γελοίο οφσάιντ πέρσυ με το ΑΠΟΕΛ, το ακυρωθέν γκολ φέτος με τον Κινύρα και τόσα άλλα…Αναφέρομαι για όλες τις υπόλοιπες (σχεδόν) ομάδες που δεν ονομάζονται ΑΠΟΕΛ και έχουν αδικηθεί, αλλά η αντιμετώπιση δεν ήταν η ίδια. Μόνο τον καημένο τον Ολυμπιακό να θυμηθούμε που λόγω ενός αστείου πέναλτυ στο παιχνίδι με τον Απόλλωνα, το τίμημα ήταν ο υποβιβασμός του. Τότε γιατί δεν τιμωρήθηκε ο διαιτητής; Α ναι, ξέχασα…είπανε να κάνουνε καινούρια αρχή ξεκινώντας με το ΑΠΟΕΛ.
Όλα αρχίζουν και τελειώνουν με το ΑΠΟΕΛ, αυτό το καταλάβαμε από καιρό, αλλά με την απόφαση αυτή το παραδέχονται έμμεσα και οι ίδιοι οι έσω. Βρήκανε τον κ.Ηλία νεαρό και ιδανικό για εξιλαστήριο θύμα. Πώς αλλιώς θα δικαιολογούσαν τη δεύτερη θέση στον κόσμο τους; Τώρα όμως θα έχουν να λένε: "εντάξει, δεν πήραμε πρωτάθλημα, αλλά αδικηθήκαμε από τη διαιτησία!" (!!!!!) Ε, λοιπόν είναι για γέλια αλλά πολύ περισσότερο για κλάματα γιατί με τέτοιες μεροληπτικές αποφάσεις όχι μόνο δεν πάμε μπροστά, αλλά χρόνια ολόκληρα πίσω. Να δούμε αν θα εφαρμόσουν ίσα μέτρα και σταθμά στο εξής για όλες τις ομάδες και όλους τους διαιτητές, να γίνει ας πούμε μία καινούρια αρχή. Το αμφιβάλλω…Πολύ απλά γιατί δε θα μείνει διαιτητής για δείγμα! Τέλος, φανταστείτε από εδώ και στο εξής με πόσο φόβο θα σφυρίζουν οι διαιτητές στα παιχνίδια του ΑΠΟΕΛ. Με το σταγονόμετρο, μπας και τιμωρηθούν και αυτοί αν «ασελγήσουν» πάνω στο «θρύλο».
Τα συμπεράσματα δικά σας…




Share this Article on :

1 ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ ΜΙΛΗΣΑΝ! ΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΕΔΩ!:

Ανώνυμος είπε...

Tolipon re pedkia etimaste pou ta tora tis anakoinwseis kai tin epomeni fora pou na adiki8oume na tous zitisoume na tous stiloun je tzinous deuteri katigoria...alla ipame..kame tes tes nan etimes giati imera pou ena mas kapsoun ena sindoma......


- aek kai nero. tpt allo

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια με ακατάλληλο περιεχόμενο δεν θα δημοσιεύονται.

Παρακαλούμε όπως βάζετε ΟΝΟΜΑ ή ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ για να δημοσιευθεί το σχόλιό σας.

 

© Copyright A.E.Kition blog 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.