News Update :

Pre-game «ΑΕΚ – ΑΠΟΕΛ»

Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2008


Όπως σε κάθε δύσκολη μάχη ο ηγέτης παρατάσσει τους άντρες του έχοντας στο μυαλό να εκμεταλλευτεί το δυνατό τους σημείο, έτσι και στο γήπεδο πράττουν οι προπονητές. Και το δικό μας δυνατό σημείο, είτε το θέλουμε είτε όχι, κυρίως στα τελευταία παιχνίδια είναι η άμυνα. (κεντροαμυντικός χώρος). Σε αυτήν λοιπόν πρέπει να χτίσουμε το παιχνίδι μας. Γρανιτένια άμυνα σε συνδυασμό με γρήγορες και φαρμακερές αντεπιθέσεις. (βλ. Ομόνοια)

Το Αποέλ φέτος στα εκτός έδρας παιχνίδια έχει μέχρι στιγμής 2 νίκες (Αλκή, Σαλαμίνα), 6 (!) ισοπαλίες και 2 ήττες με το στενό 1-0. (Ανόρθωση, Ε.Ν.Π.). Νομίζω από μόνα τους τα στατιστικά λένε πολλά.
Η γνώμη μου για το ΑΠΟΕΛ: Όπως και να το κάνουμε δεν είναι το Αποέλ των τελευταίων χρόνων. Δεν έχει σταθερή απόδοση ούτε τη συνηθισμένη αδιαπέραστη άμυνα. Πολλές ισοπαλίες στα εχτός έδρας παιχνίδια. Ωστόσο δεν πρέπει να παραβλέψουμε το γεγονός ότι η απόδοσή του τελευταίως βελτιώνεται διαρκώς. Αν βρεθεί στη μέρα του μπορεί να χτυπήσει κάθε αντίπαλο. Παρ’ όλ’ αυτά δε φοβάμαι καθόλου το παιχνίδι γιατί και οι παίχτες μας σε καλή μέρα χτυπούν το τρίποντο με όποιον και να αγωνίζονται.
Τα πιο πάνω στοιχεία συνθέτουν ένα ντέρμπι φωτιά, με δύο κατά τη γνώμη μου ισοδύναμες ομάδες. Η αμάδα μας παρατάσσεται με μοναδική απουσία αυτή του Εμμανουέλ Παπόε (respect). Υπάρχουν οι λύσεις όμως έτσι ώστε να καλυφτεί το κενό του. Το σύστημα με το οποίο παραταχτήκαμε με την Ε.Ν.Π. πιστεύω είναι το ιδανικότερο για την αυριανή αναμέτρηση. (ίσως με 3-4 αλλαγές στο αρχικό σχήμα)
Η προσέλευση του κόσμου: δεδομένη πρέπει να θεωρείται η κάθοδος των πρωτευουσιάνων στο Γ.Σ.Ζ. Έχουν ανεβασμένη ψυχολογία και θέλουν να σταθεροποιηθούν στη δεύτερη θέση. Με τον ίδιο ενθουσιασμό θέλω να πιστεύω πως θα ανταποκριθούν και οι οπαδοί μας, μιας και η ομάδα έρχεται από εκτός έδρας νίκη, καλές εμφανίσεις και ανεβασμένη επίσης ψυχολογία. Η ομάδα βρίσκεται όσο ποτέ άλλοτε κοντά στους στόχους της και αυτό πρέπει να το καταλάβουμε και να το πιστέψουμε όλοι μας.
Είναι γεγονός πως φέτος στα εντός έδρας παιχνίδια δεν έχουμε ούτε σταθερή απόδοση ούτε αποτελέσματα. Ο κυριότερος λόγος είναι πλέον γνωστός και αποδεκτός από όλους: Η μη παρουσία του κόσμου. (σε συνδυασμό με το ότι το ΓΣΖ δεν είναι καυτή ποδοσφαιρική έδρα).
Αυτό μπορεί να αλλάξει αύριο. Οι παίχτες μας καλούν, ο προπονητής μας καλεί, η διοίκηση μας καλεί. Ζητάνε το χειροκρότημά μας, τη φωνή μας και μια κιτρινοπράσινη κερκίδα. Γιατί και αυτοί ξέρουν πως αν κατορθώσουμε αύριο να κάνουμε την έδρα μας πραγματική ΕΔΡΑ, τότε η νίκη θα έρθει ακόμα πιο κοντά. Ας ανταποκριθούμε στο κάλεσμα αυτό. ΟΛΟΙ ΓΣΖ !!!

Τέλος, ας ελπίσουμε πως ο κ.Ηλία θα φανεί αντάξιος των περιστάσεων έτσι ώστε να μη θυμηθούμε τα περσινά ευτράπελα. Φαίνεται πάντως πως ο συγκεκριμένος διαιτητής δεν ανήκει στα «σάπια μήλα». Ελπίζω να το αποδείξει αύριο.

Pre-match πρόβλεψη: 3-2
finikudas
Share this Article on :

0 ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ ΜΙΛΗΣΑΝ! ΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΕΔΩ!:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια με ακατάλληλο περιεχόμενο δεν θα δημοσιεύονται.

Παρακαλούμε όπως βάζετε ΟΝΟΜΑ ή ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ για να δημοσιευθεί το σχόλιό σας.

 

© Copyright A.E.Kition blog 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.