News Update :

Αλλαγή πορείας

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2008

Ερώτηση: ποια ομάδα ξεκινάει το παιχνίδι έχοντας αυτή τη σέντρα κι όμως στο 40’’ δευτερόλεπτο η αντίπαλη ομάδα δημιουργεί την πρώτη της ευκαιρία; Όσοι παρακολούθησαν το χτεσινό παιχνίδι θα ξέρουν την απάντηση…Από εκείνο το σημείο κατάλαβα πως θα ήμουν στο ίδιο έργο θεατής! Στο έργο που βλέπουμε εδώ και 6 (τουλάχιστον) παιχνίδια.
Αφουγκραζόμενος λοιπόν την αγανάκτηση των οπαδών μας από τα σχόλιά τους στα posts αλλά και από αλλού, νιώθω και πάλι την ανάγκη να γράψω. Κι εγώ αγανακτισμένος είμαι, ή μάλλον καλύτερα απογοητευμένος. Τυχόν διαφωνίες για τις απόψεις μου δεκτές.

Πάντα έλεγα πως πρέπει να κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και πως εγώ δεν κοιτάω το βαθμολογικό πίνακα τώρα, θα τον κοιτάξω στο τέλος της περιόδου. Ε, λοιπόν, οι απανωτές σφαλιάρες με έκαναν εσπευσμένα να τον κοιτάξω σήμερα και να συνειδητοποιήσω πως η είσοδος στην τετράδα πλέον θα είναι υπέρβαση, άθλος, θαύμα. Οι τελευταίες αποκαρδιωτικές εμφανίσεις, τα ντροπιαστικά (όχι ατυχή) αποτελέσματα με κάνουν να πιστεύω πως το 4Χ3 που θέλουμε (Ολυμπιακός – Σαλαμίνα – Αλκή – Εθνικός) είναι πάρα πολύ δύσκολο αν όχι αδύνατο.. Αλλά και να έρθει το δωδεκάρι, θα πρέπει πάλι να έχουμε τα αυτιά στραμμένα προς άλλα γήπεδα παρακαλώντας για απώλεια βαθμών. Όταν χάνεις όμως έδαφος από δικά σου σφάλματα δεν πρέπει να σου φταίει κανένας άλλος παρά μόνο ο κακός σου εαυτός.
Κι αν για την ήττα από το ΑΠΟΕΛ βρήκαμε κάποιες δικαιολογίες και πιστώσαμε την ομάδα, για τη χτεσινή ήττα το μικρό μας δαχτυλάκι δεν είναι αρκετό για να κρυφτούμε από την ντροπή. Μετράμε 4 βαθμούς στα 6 τελευταία παιχνίδια λοιπόν, η αν το προτιμάτε με τέρματα, σημειώσαμε 4 και δεχτήκαμε 10 !!!

Πολλοί φίλοι της ομάδας μας ρίχνουν το φταίξιμο 100% στον προπονητή κάτι που δε με βρίσκει σύμφωνο. Ναι έκανε λάθη, αλλά μην τα μηδενίζουμε όλα. Ας μην ξεχνάμε το φανταστικό σερί που ο ίδιος προπονητής έκανε με την ομάδα μας, πριν δύο μήνες περίπου. Όσο φταίξιμο έχει ο προπονητής, άλλο τόσο έχουν οι ποδοσφαιριστές για τις επιπόλαιες και κακές τους εμφανίσεις, και άλλο τόσο η κεφαλή, η διοίκηση. Το κατά πόσο «το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι», όπως πολλοί αεκτζήδες υποστηρίζουν, δεν μπορώ να το επιβεβαιώσω, αλλά ούτε το απορρίπτω. Στο πρόσφατό μου άρθρο για τον κ. Κλίγκερ, σημείωσα κάποια πλεονεκτήματα και μειονεκτήματά του. Μετά το χτεσινό παιχνίδι έχω να προσθέσω ακόμα ένα σοβαρό μειονέκτημα που διαπίστωσα: δεν αναλαμβάνει την ευθύνη για την αποτυχία, κάτι που δείχνει τον περίσσιο εγωισμό του και την περηφάνια του. Περίμενα πώς και πώς να τον ακούσω χτες να πει πως αναλαμβάνει την ευθύνη για την αποτυχία αν και φταίνε και οι ποδοσφαιριστές για την αδιαφορία τους. Το μόνο που είχε να πει όμως ήταν πως ήταν παράξενο να αγωνιζόμαστε σε άδειες κερκίδες (!!!) και πως οι ποδοσφαιριστές του δεν φάνηκαν αντάξιοι των περιστάσεων….Κίτρινη κάρτα κύριε Κλίνγκερ!

Όσον αφορά το πολυσυζητημένο 3-5-2, είναι ένα σύστημα το οποίο προσωπικά μου αρέσει. (δεν είμαι και προπονητής). Γεμίζει ο χώρος του κέντρου και σου δίνει τη δυνατότητα να έχεις δύο κυνηγούς στην επίθεση τροφοδοτούμενους τόσο από τον άξονα όσο και από τα πλάγια. Το κακό με την ομάδα μας είναι ότι στην παρούσα φάση δεν έχουμε τους παίχτες να υποστηρίξουν το συγκεκριμένο σύστημα. Δηλαδή: αξιόπιστη τριάδα πίσω, γρήγορα wings, ανασταλτικούς μέσους με φαντασία και κάθετη πάσα έτσι ώστε να συνδέονται οι γραμμές και τέλος γκολτζήδες κυνηγούς.

Η συνέχεια είναι δύσκολη και το γνωρίζουμε όλοι. Οι αρχικοί στόχοι απομακρύνθηκαν, η κατήφεια και ο προβληματισμός διακατέχει τους οπαδούς μας. Εμείς όμως έχουμε την υποχρέωση να υποστηρίξουμε την ομάδα της καρδιάς μας στα εναπομείναντα τέσσερα παιχνίδια στη Λάρνακα. Τώρα είναι που μας χρειάζεται. Θα κάνουμε κριτική, δε θα μείνουμε αμέτοχοι, ας κάνουμε όμως υπομονή ακόμη ένα μήνα, να δούμε πού θα τερματίσουμε στο πρωτάθλημα και μετά μπορούμε να μιλήσουμε για όλους και για όλα με αντικειμενικότητα, απαλλαγμένοι από το θυμό και την πίκρα που μας κυριεύουν τώρα.

Ψηλά το κεφάλι φίλοι αεκτζήδες!

finikudas
Share this Article on :

5 ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ ΜΙΛΗΣΑΝ! ΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΕΔΩ!:

Ανώνυμος είπε...

en exoume ipothesi i omada paei p to kako sto xirotero kapoioi apo tin dioikisi ine kairos na afisoun tis mizes p pernoun apo kapoies metaggrafes k na afisoun tin omada na orthopodisi.. k kati allo otan oloi oi paragontes ine tsakwmenoi meta3i tous k prospathi o enas na kanei kako tou allou tote den mporoume na zitoume tpt allo apo tous paixtes mas

Κωνσταντίνος είπε...

an eystathoun oi mizes kai oi eswterikes diamaxes file, tote pragmati yparxei sovaro provlima.an exeis kati mempto tote kalo tha itan sto telos tis periodou na to epanafereis.

Ανώνυμος είπε...

TO NA APSIMAXOUME METAKSI MAS AFTI TI STGMI DEN INE KE TO PIO SOSTO!
NOMIZO PREPI NA DOSOUME AKOMA MIA EFKERIA STOUS PEXTES STON PROPONITI ALLA KE TI DIIKISI TIS AGAPIMENIS MAS OMADAS.
AS TOU PISTOSOUME AKOMA MIA FORA.
AFTI IPOSXE8IKANE TO 4x3, KE EMIS
8A PREPI NA TOUS STIRIKSOUME OSO PLIGOMENI, APOGOITEVMENI I
8IMOMENI IMASTE.
PREPI NA TO KANOUME GIA TO KALO TIS AEK.
GIA AFTO OLI STO GSZ TO SAVATO ENANTION TOU OLIMPIAKOU.
GIA TIA KALO TIS OMADAS MAS TIS AEK, MONO GIA TIN AEKARA MAS.

STRATIGOS

Κωνσταντίνος είπε...

swstos o stratigos.

Ανώνυμος είπε...

file ola p anefera pio panw efstathoun alla pios ta vgazei pera me tous karxaries?? episis ta leei ola to oti tous plistous paixtes stin omada tous exi enas manager k afto ine poly simantiko k kt vromaei.. o proedros den paei pouthena ospou exei faei en fefki.. to kalokairi tous protine kapoious pextes o 3aderfos m k o proedros mazi me to mario kostantinou toys evgalan anikanous k meta prospathisan na tous feroun oi 2 tous gia na vgaloun k kt aftoi.. tou protiname tou mariou kostantinou ton nene file.. p pezi seo paralimni tr k ipe oti xriazetoun kati kalitero.. tr sto paralimni pos tou arese???? ine polles oi vromies file giafto kalitera na asxolithoume me kati alo mexri aftoi oi kirioi na figoun apo tin omada mas..

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια με ακατάλληλο περιεχόμενο δεν θα δημοσιεύονται.

Παρακαλούμε όπως βάζετε ΟΝΟΜΑ ή ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ για να δημοσιευθεί το σχόλιό σας.

 

© Copyright A.E.Kition blog 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.