News Update :

ΑΕΚ – αποελ: 1-1: ΔΙΚΑΙΗ ΙΣΟΠΑΛΙΑ..

Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016

Θα αρχίσω κάπως διαφορετικά το σημερινό μου άρθρο γιατί θεωρώ ότι είναι η καλύτερη στιγμή να αναφέρω κάποια θέματα τα οποία σκέφτομαι εδώ και αρκετό καιρό. Παρακολουθώ μετά το τέλος του παιχνιδιού να δημιουργείται μία εικόνα ότι το Αποέλ κατατρόπωσε την Άεκ στο νεοσύστατο γήπεδο της και η Άεκ κατάφερε να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας με την βοήθεια του Μασιά. Δυστυχώς, όλα τα ΜΜΕ, μηδενός εξαιρουμένου, δίνουν αυτή την εικόνα στο φίλαθλο κόσμο της Κύπρου. Εδώ έρχομαι να αναφέρω πρωτίστως την ευθύνη της δικής μου ομάδας προτού αναφερθώ σε όλα τα άλλα. Με την πολιτική μας τα τελευταία χρόνια και με την απόφαση που πήραμε στην αρχή της χρονιάς σε σχέση με τους τραυματισμούς, έχουμε καταφέρει να φέρουμε απέναντι μας όλα τα ΜΜΕ. Δυστυχώς η πολιτική αυτή της ομάδας μας έχει αποτύχει παταγωδώς και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν την αλλάζουμε ή εν πάσει περιπτώσει δεν προσπαθούμε με κάποιο τρόπο να αλλάξουμε το κλίμα. Έχουμε πάρει μία γελοία απόφαση να μην ενημερώνουμε τα ΜΜΕ για τους τραυματισμούς λες και αν τους πούμε ότι ο Τέτε χτύπησε το χέρι του και είναι αμαφίβολος για το παιχνίδι με το Αποέλ θα αλλάξει κάτι. Πάμε στο γήπεδο την Τετάρτη και βλέπουμε τον Τέτε με δεμένο χέρι και εκτός αποστολής και ο εκπρόσωπος τύπου της ομάδας μας λέει ότι ο Τέτε μένει εκτός αποστολής για λόγους ξεκούρασης. Αυτό το άκουσα στο ραδιόφωνο με τα ίδια μου τα αυτιά. Πώς να μας λαμβάνουν υπόψη μετά όταν τους κοροϊδεύουμε με αυτό τον τρόπο; Το γεγονός ότι μας αντιμετωπίζουν με αυτό τον τρόπο είναι ΚΑΙ δικό μας θέμα και ας ψάξουμε πρώτα εμείς να το διορθώσουμε.

Επίσης, δεν γίνεται ρε παιδιά της διοίκησης, από χθες να γίνεται τόσος ντόρος για το πέναλτι του Αποέλ και να μην βγαίνει ο εκπρόσωπος τύπου της ομάδας και να λέει μα ρε παιδιά την κόκκινη του Βάντερ σε 4 φάουλ για κίτρινη και την ΠΕΝΑΛΤΑΡΑ πάνω στον Τρίσκο και κόκκινη στον Αστίθ δεν την είδε κανείς σας;; Καθόμαστε να ακούμε τι λένε οι άλλοι δεξιά και αριστερά, ακούμε τον Πετεβίνο του Αποέλ να λέει τα δικά του και εμείς κοιμόμαστε τον ύπνο του δικαίου. Σε αυτό το κομμάτι η ευθύνη της ομάδας είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ και πρέπει να αλλάξει άμεσα αν θέλουμε να αλλάξουμε το κλίμα που έχει δημιουργηθεί.

Θα πάω τώρα και στο θέμα διαιτησίας του αγώνα. Όπως έχω πει και προηγουμένως, από το τέλος του παιχνιδιού και έπειτα παρακολουθούμε το θέατρο του παραλόγου. Σε ένα παιχνίδι που ο Βάντερ θα έπρεπε να αποβληθεί από το μισάωρο και που ο Αστίθ θα έπρεπε να δει την κόκκινη κάρτα και πέναλτι πάνω στον Τρισκόφσκι, αυτό που όλοι κρατούν για την διαιτησία είναι το πέναλτι του Αποέλ. Όταν λέω όλοι εννοοώ όλους τους δημοσιογράφους. Πώς να με πείσετε εμένα ότι δεν είστε καθοδηγούμενοι όταν εσκεμμένα δεν αναφέρεστε σε γεγονότα τα οποία είναι υπερ της αντίπαλης ομάδας; Καμία, παιδιά ΚΑΜΙΑ, ηλεκτρονική ιστοσελίδα δεν αναφέρεται στις φάσεις τις οποίες εγώ γράφω εδώ. Ο Βάντερ βγαίνει με τις τάπες πάνω στον Ορτίθ, σκληρότατο φάουλ, και δέχεται παρατηρήσεις από τον Μασιά. Από τον Μασιά ο οποίος στο παιχνίδι με την Ανόρθωση έδωσε 3 κίτρινες κάρτες σε 11 λεπτά, 2 στον Σεού και 1 στο Λαμπάν, για φάουλ τα οποία δεν πλησίαζαν ούτε στο ½ την σκληρότητα του φάουλ του Βάντερ. Αυτά δεν τα είδε κανείς; Η διοίκηση μας, μέσω του εκπρόσωπου τύπου, δεν μπορεί να προστατεύσει την ομάδα; Είναι πραγματικά γελοίο και δυστυχώς αντικατοπτρίζει και την εικόνα του κυπριακού ποδοσφαίρου η όλη κατάσταση.

Στο παιχνίδι τώρα, θεωρώ ότι η τακτική του προπονητή μας ήταν 100 τα 100 σωστή. Πολύ σωστά κατέβασε την ομάδα με 3 αμυντικούς προσπαθώντας να μεγαλώσει το γήπεδο και να δώσει περισσότερες βοήθειες στον Λαμπάν ο οποίος θα είχε συνέχεια ποδοσφαιριστή πάνω του. Η ομάδα μας την φετινή χρονιά έχει αλλάξει τον τρόπο παιχνιδιού της. Ο Λαμπάν έρχεται κοντά στα στόπερ μεγαλώνοντας το γήπεδο αφού τα 2 κεντρικά μπακ πηγαίνουν στα άκρα και οι Ορτίθ-Γκαρίδο ανεβαίνουν στο γήπεδο. Αυτό το ήξερε καλά ο Κρίνστιανσεν και ο Ιντιάκεθ προσπάθησε να το αντιμετωπίσει δίνοντας μεγαλύτερο χώρο στο γήπεδο στους ακραίους αλλά και περισσότερες βοήθειες στον άξονα από τους Γκαρίδο-Ορτίθ-Τρισκόφσκι.

Στο 1ο ημίχρονο η ομάδα δούλεψε πάρα πολύ καλά και θεωρώ ότι έλεγξε πλήρως τον αγώνα. Είχαμε την τεράστια φάση του 20ου λεπτού με τον Άλβες να χάνει τεράστια ευκαιρία και τον Τρισκόφσκι στην εξέλιξη της φάσης να μην τελειώνει σωστά και να στέλνει την μπάλα απελπιστικά έξω. Ο Τομάς αυτό το διάστημα ήταν εξαιρετικός επιθετικά ενώ ο Λαμπάν ανασταλτικά ήταν ο κορυφαίος για την ομάδα μας. Στο ίδιο διάστημα ο Βάντερ θα έπρεπε να αποβληθεί για 3 σκληρά μαρκαρίσματα που έκανε δεχόμενος όμως κάρτα εν τέλει στο 39ο λεπτό. Στο 33ο λεπτό θεωρώ ότι όνως υπήρχε πέναλτι στην φάση του Εφραίμ με τον Μουρίγιο αλλά η φάση ήταν πολύ γρήγορη και δύσκολη για τον διαιτητή να την δει. Ίσως και να θεώρησε το χέρι ακούσιο αλλά η προσωπική μου άποψη είναι ότι ήταν χέρι και κόκκινη κάρτα. Στο 38ο λεπτό επίσης υπήρξε ολοκάθαρο πέναλτι πάνω στον Τρισκόφσκι από τον Αστίθ και κόκκινη κάρτα με τον διαιτητή να δείχνει παίζεται. Όταν ο επιθετικός μπαίνει μπροστά από τον αμυντικό και αυτός με το χέρι του τον σπρώχνει στην πλάτη καθαρά, δεν είναι ο ορισμός του πέναλτι; Τι άλλο ήθελε να δει ο Μασιάς δηλαδή; Τελικά στο 41ο λεπτό είχαμε τον σοβαρό τραυματισμό του Τομάς ο οποίος έμελλε να αλλάξει και την ροή του αγώνα. Ο τραυματισμός του Τομάς είναι πολύ σοβαρός και δεν τον βλέπω να επιστρέφει την φετινή χρονιά ξανά. Του εύχομαι ολόψυχα περαστικά και να επιστρέψει σιδερένιος γιατί είναι παικταράς και θα τα καταφέρει!

Με τον τραυματισμό του Τομάς, πέρασε στο γήπεδο ο Ακοράν, και η ομάδα δεν άλλαξε την τακτική της. Το 2ο μέρος κυλούσε χωρίς την μεγάλη φάση και χωρίς το Αποέλ να μπορεί να απειλήσει. Τελικά στο 60ο λεπτό με αρκετή δόση τύχης και αφού έκαναν λάθος οι Μοϊσοφ-Γκαρίδο-Μινιό, ο Βινίσιους κέρδισε τις κόντρες και πέτυχε το 0-1. Στο ίδιο λεπτό ο Μπρεσάν άφησε την θέση του στον Μπερτόλιο ενώ στο 66ο λεπτό η ομάδα μας ισοφάρισε με επίσης αρκετά δόση τύχης, αφού η κεφαλιά του Μοϊσοφ κτύπησε στο πίσω μέρος της κεφαλής του Άλβες και κατέληξε στα δίκτυα γράφοντας το 1-1. Κάπου εκεί η ομάδα μας έχασε και τον έλεγχο του αγώνα ενώ στο 70ο λεπτό ο Μπερτόλιο έχασε τεράστια ευκαιρία για να γράψει το 1-2 για το Αποέλ. Στο 73ο λεπτό ο Αλωνεύτης πέρασε στην θέση του εριστικού Βάντερ ενώ στο ίδιο λεπτό ο Μοϊσοφ άφησε την θέση του στο Τέτε με την ομάδα να αλλάζει σύστημα από 3-5-2 σε 4-4-2 με τους Τρίσκο-Άλβες στην κορυφή και τους Ακοράν-Τέτε στα άκρα. Στο 80ο λεπτό είχαμε την τελευταία σημαντική ευκαιρία στο παιχνίδι με τον Σωτηρίου να σουτάρει απελπιστικά έξω ενώ στο 83ο λεπτό άφησε την θέση του στον Ντε Καμάργκο και ο Μπόλιεβιτς στο 86ο λεπτό πήρε την θέση του Άλβες.

Το παιχνίδι είχε πολλή τακτική. Οι 2 ομάδες δούλεψαν στον τρόπο παιχνιδιού η μία της άλλης και προσπάθησαν να εξουδετερώσουν τα ατού των 2 ομάδων. Από το Αποέλ καλύτεροι παίκτες του παιχνιδιού ήταν οι Καρλάο-Μοράϊς-Βινίσιους ενώ από την ομάδα μας ξεχώρισαν οι Τομάς, για όσο αγωνίστηκε, Λαρένα-Λαμπάν και Μοϊσοφ. Ειδικά ο Λαρένα το 2ο ημίχρονο πήρε την ομάδα στους ώμους του και προσπάθησε να δημιουργήσει αλλά δεν είχε βοήθειες. Ο Καρλάο, πραγματικά τεράστιος ποδοσφαιριστής, έσβησε τον Τρισκόφσκι και δεν τον άφησε να φανεί στο γήπεδο. Ο Άλβες μπορούσε και πολύ καλύτερα ενώ στην φάση του 20ου λεπτού δεν τελείωσε καλά την φάση.

Η ισοπαλία σε τέτοιο παιχνίδι δεν είναι κακή. Ούτε και με την νίκη θα παίρναμε το πρωτάθλημα. Η ισοπαλία όμως κάνει επιτακτική ανάγκη την νίκη στο παιχνίδι με την Αέλ που έπεται. Μία Αέλ η οποία έδειξε τα δόντια της και ίσως να είναι πιο δύσκολος αντίπαλος ακόμη και από το Αποέλ. Δυστυχώς η ομάδα θα πρέπει να πορευθεί από εδώ και πέρα χωρίς τον Τομάς και αυτό ίσως αλλάξει το πλάνο του προπονητή μας. Θεωρώ ότι Μπόλιεβιτς-Λαμπάν θα πρέπει να ξεκινήσουν μαζί στα ντέρμπι που έπονται και σιγά σιγά θα βρουν την σωστή χημεία. Ο Ακοράν δεν θεωρώ ότι μπορεί να βοηθήσει πάρα πολύ ως αντι-Τομάς αλλά σε παιχνίδια με ευκολότερους αντιπάλους μπορεί να κάνει την διαφορά σε εκείνη την θέση λόγω της ποιότητας που κουβαλά.

Το γήπεδο μας είναι ΓΗΠΕΔΑΡΑ!! Όλοι απολαμβάνουμε πλέον τα παιχνίδια της ομαδάρας μας σε ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο με όλες τις ανέσεις και πραγματικά γουστάρουμε να βλέπουμε ποδόσφαιρο. Η κακία και η ζήλια από τους υπόλοιπους δεν περιγράφεται αλλά έτσι είμαστε οι Κύπριοι. Δεν μπορούμε να δούμε κάτι καλό και όμορφο να δημιουργείται. Δεν πειράζει όμως εμείς δεν έχουμε ανάγκη κανένα. Σε αυτό το γήπεδο είμαι σίγουρος ότι θα πανηγυρίσουμε το πρώτο μας πρωτάθλημα ως ΑΕΚΑΡΑ!!!

Υ.Γ.1: Ένα τεράστιο μπράβο στους οργανωμένους για την ωραία ατμόσφαιρα που δημιούργησαν αλλά και το εξαιρετικό πανό που ανέβηκε πριν την έναρξη του παιχνιδιού. Μπορούμε και για ακόμα καλύτερη ατμόσφαιρα και είμαι σίγουρος ότι παιχνίδι με παιχνίδι θα βλέπουμε καλύτερα πράγματα στην κερκίδα.
Υ.Γ.2:  Μπράβο στον Νικόλα Εγγλέζου για την αντίδραση του στην φάση με τον Γιαννιώτα. Σωστός και μάγκας μπήκε μπροστά για να απωθήσει τον αντίπαλο ποδοσφαιριστή ο οποίος για ακόμα μία φορά έκανε τα δικά του. Πολύ λίγος ως χαρακτήρας αυτός ο Κύριος και ελπίζω να τιμωρηθεί σύντομα για όλα αυτά που κάνει.
Υ.Γ.3: Προσωπικά δεν με ενδιαφέρει καθόλου ο Κρίνστιανσεν. Δεν μου καίγεται καρφί. Αυτός ο Βάντερ όμως πόσο προκλητικός μπορεί να γίνει;
Υ.Γ.4: Εδώ σε θέλω Ρόκα μου. Αφήσαμε την ομάδα με έναν επιθετικό και χωρίς εναλλακτική λύση στην θέση 10. Τώρα τι κάνουμε και πώς προχωρούμε; Όλοι οι Αεκτζήδες σε εμπιστευόμαστε και περιμένουμε να δούμε τις κινήσεις σου τον Ιανουάριο!!!

ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ
ΜΙΝΙΟ: Πολύ κακός. Δεν μου άρεσε καθόλου. Αγχωμένος και χωρίς καλή αντίληψη του παιχνιδιού. Στην φάση του γκολ του Αποέλ έχει την μεγαλύτερη ευθύνη. Βγαίνει πάνω στην μπάλα ενώ τρέχουν 2 αμυντικοί μας και ο Βινίσιους του Αποέλ. Από φόβο πέφτει στο έδαφος πιο γρήγορα με αποτέλεσμα να είναι διεκδικήσημη η μπάλα και να κερδίζει την κόντρα ο αντίπαλος. Στις επόμενες 2 φάσεις του Αποέλ παίζει πάνω στην γραμμή του με αποτέλεσμα να κερδίζει μέτρα ο αντίπαλος επιθετικός και να βγαίνει φάτσα απέναντι του. Σε αντίθεση με τον Βάτερμαν, ο οποίος ήταν εξαιρετικός και έπαιξε σωστά σαν λίμπερο, ο Μινιό έκανε την χειρότερη του εμφάνιση. Πολύ κακός.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 3/10

ΜΟΪΣΟΦ: Ο καλύτερος μας αμυντικός. Πάλεψε πάρα πολύ και προσπάθησε όποτε μπορούσε να ανεβάσει την ομάδα. Είχε και αυτός λάθη στα μαρκαρίσματα του αλλά ήταν αρκετά καλύτερος από τον αρχηγό και τον Μουρίγιο. Έγινε αλλαγή στο 73ο λεπτό γιατί είχε κίτρινη κάρτα και φοβήθηκε την αποβολή ο Ιντιάκεθ. Στο γκολ της ομάδας μας, αυτός κερδίζει την 1η κεφαλιά και έχει δείξει ότι στα στημένα θα είναι η μεγάλη μας δύναμη. Πάρα πολύ καλή εμφάνιση από τον Σκοπιανό!
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 8/10

ΜΟΥΡΙΓΙΟ: Δεν τα πήγε καλά ο Μουρίγιο. Αν και στο 1ο ημίχρονο όλες οι φάσεις της ομάδας ξεκίνησαν από τα πόδια του δεν θεωρώ ότι έκανε και την καλύτερη του εμφάνιση. Είχε και την φάση του πέναλτι του Αποέλ όπου άθελα του, αφού δεν έβλεπε, σταμάτησε την μπάλα με το χέρι πριν αυτή καταλήξει στα δίκτυα. Ξέροντας τι μπορεί να προσφέρει, δεν θεωρώ την εμφάνιση του ιδιαίτερα καλή. Μετά το 73ο λεπτό δεν πατούσε καθόλου καλά στο γήπεδο.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 5/10

ΚΑΤΑΛΑ: Δεν τα πήγε καλά ο αρχηγός. Πολύ αργός και με κακές μεταβιβάσεις. Οι μεγάλες φάσεις του 2ου μέρους βγαίνουν από την πλευρά του πλην του γκολ που δεχόμαστε. Δέχθηκε επίσης κίτρινη κάρτα και φαίνεται να είναι ακόμα πιο αργός από πέρσι. Δεν παύει όμως από το να είναι ο φυσικός ηγέτης αυτής της ομάδας. Θα ανεβάσει απόδοση και θα δείξει ποιός είναι στην συνέχεια. Φέτος είναι η τελευταία του ευκαιρία για τίτλο. Δεν νομίζω να την αφήσει να πάει χαμένη.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 5/10

ΓΚΑΡΙΔΟ: Έκανε αρκετά καλό και μυαλωμένο παιχνίδι ο ισπανός. Δεν βοήθησε τόσο πολύ επιθετικά αλλά έκλεισε σωστά χώρους και πέρασε σωστές πάσες στους κεντρώους. Είναι έμπειρος και σε έτσι παιχνίδια χρειάζεται. Ιδιαίτερα το τελευταίο 20λεπτο ανέβασε πάρα πολύ την απόδοση του και προσπάθησε να συνεργαστεί με τον Τέτε. Σιγά σιγά θα προσφέρει περισσότερα. 
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 6/10

ΛΑΜΠΑΝ: Εξαιρετικός ανασταλτικά αν και στο τέλος κουράστηκε και είχε κάποια λάθη. Πάρα πολύ παθιασμένος, κέρδισε πάρα πολλές μονομαχίες και παρά το ασφυκτικό πρέσινγκ που του έγινε πέρασε αρκετές φορές σωστά την μπάλα προς τους επιθετικούς μας. Διανύει μία εξαιρετική χρονιά και είναι ποδοσφαιριστής στον οποίο θα πέσει πολύ μεγάλο βάρος στην συνέχεια. Δείχνει να έχει ωριμάσει απίστευτα και πραγματικά δεν νομίζω να έχει κάνει φάουλ 90 λεπτά στο παιχνίδι! Εξαιρετικός!
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 9/10

ΛΑΡΕΝΑ: Στο 1ο μέρος δεν μπόρεσε να περάσει τις γνωστές κάθετες του πάσες. Άφησε αυτόν τον ρόλο περισσότερο στον Τομάς. Στο 2ο μέρος, με την αλλαγή του Τομάς, πήρε περισσότερο την μπάλα και προσπάθησε να δημιουργήσει αλλά δεν είχε καθόλου βοήθειες. Από εδώ και πέρα ο ρόλος του θα είναι πολύ σημαντικός. Πρέπει να βρει τρόπο ο Ιντιάκεθ να τον ελευθερώσει για να μην απασχολείται τόσο πολύ στο αμυντικό κομμάτι αλλά να μπορεί να οργανώνει περισσότερο. Είναι τεράστιος ποδοσφαιριστής και θα πάρει την ομάδα πάνω του.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 8/10

ΤΟΜΑΣ: Μέχρι και την ώρα που χτύπησε ήταν απολαυστικός. Πέρασε 4 κάθετες πάσες με τον Βάτερμαν να προλαβαίνει τους επιθετικούς μας στις 3 ενώ η μία έφερε την μεγάλη φάση του 20ου λεπτού. Δυστυχώς είχε ένα σοβαρό τραυματισμό που σίγουρα σόκαρε όλη την ομάδα και δημιούργησε άσχημο κλίμα για την συνέχεια του αγώνα. Ο Τομάς τα τελευταία 3 παιχνίδια είχε ανεβάσει κατακόρυφα την απόδοση του και έδειχνε ότι φορμάρεται την κατάλληλη στιγμή. Δυστυχώς η μοίρα του έπαιξε άσχημο παιχνίδι και του ευχόμαστε ολόψυχα να επιστρέψει γερός και σιδερένιος το συντομότερο!!
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 10/10

ΟΡΤΙΘ: Δεν έκανε καλό παιχνίδι ο παικταράς. Δεν έπαιξε την γραμμή και δεν είχε καλά ανεβάσματα. Στο 2ο μέρος έχασε πολλές φορές τον Εφραίμ ενώ και όταν μπήκε ο Αλωνεύτης είχε πολλά προβλήματα. Θα έπρεπε να κερδίσει την κόκκινη κάρτα του Βάντερ για τα σκληρά φάουλ που του έκανε ο τελευταίος με τον διαιτητή όμως να κλείνει τα μάτια. Δέχθηκε σωστά την 3η κίτρινη του κάρτα στο πρωτάθλημα και θα πρέπει να είναι προσεκτικός στην συνέχεια γιατί στην επόμενη θα χάσει παιχνίδι.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 5/10

ΤΡΙΣΚΟΦΣΚΙ: Ανύπαρκτος ο Τρίσκο. Τον έσβησε ο πολύς Καρλάο ενώ όσες φορές του παρουσιάστηκε ευκαιρία να τελειώσει φάση το έκανε με τον χειρότερο τρόπο. Στο 20ο λεπτό δεν ήταν έτοιμος μετά το γύρισμα του Άλβες και έστειλε την φάση απελπιστικά άουτ ενώ στο 51ο λεπτό είχε ένα σουτ με το αριστερό εντελώς άστοχο. Μπορεί για πολύ καλύτερα και πρέπει να ανεβάσει άμεσα την απόδοση του γιατί τον έχουμε μεγάλη ανάγκη.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 4/10

ΑΛΒΕΣ: Πέτυχε το γκολ του, έστω και με μεγάλη δόση τύχης, αλλά σε γενικές γραμμές δεν ήταν καλός. Δεν πίεσε καθόλου τα αντίπαλα μπακ ενώ στην μεγάλη φάση του 20ου λεπτού δεν είχε καλό τελείωμα. Είναι σέντερ φορ με όλη την σημασία της λέξης αλλά θα πρέπει σε τέτοια παιχνίδια να συμμετέχει περισσότερο στην επιθετική άμυνα της ομάδας. Αυτό δεν το έκανε καλά στο χθεσινό παιχνίδι.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 6/10

ΑΚΟΡΑΝ: Δεν βοήθησε καθόλου ο ισπανός παικταράς. Παρών-Απών θα έλεγα πέρασε και δεν ακούμπησε. Στην αρχή έπαιξε στην θέση του Τομάς και στην συνέχεια πέρασε στο δεξί άκρο της επίθεσης χωρίς όμως να τον νιώσει καθόλου η αντίπαλη άμυνα. Πολύ κακή εμφάνιση, χωρίς φαντασία και χωρίς καλές προσπάθειες στο ένας με έναν. Αναμένω την αντίδραση του στο παιχνίδι με την Αελ.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 4/10

ΤΕΤΕ:  Δεν βοήθησε ο Ισπανός γίγαντας αν και προσπάθησε αρκετά. Έτρεξε και βοήθησε και αμυντικά αλλά χωρίς καμία ουσία. Φάνηκε επηρεασμένος από το πρόβλημα που αντιμετωπίζει και ελπίζω να επιστρέψει γερός και δυνατός από το επόμενο παιχνίδι. Σε τέτοια ποιοτικά παιχνίδια χρειάζεσαι τον Τέτε στο ένας με έναν. Δυστυχώς δεν τον είχαμε ψες και χάσαμε ένα τεράστιο όπλο. 
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 4/10

ΜΠΟΛΙΕΒΙΤΣ:  Έπαιξε για 7 λεπτά με σκοπό να κρατήσουμε την μπάλα και να μην δεχθούμε άλλο πίεση αλλά δεν νομίζω ότι βοήθησε αρκετά. Δυστυχώς έχω παρατηρήσει την φετινή χρονιά ότι παίρνει την μπάλα και επιστρέφει προς τα πίσω. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί το κάνει αυτό αλλά οδηγούμε στο συμπέρασμα ότι έχει χάσει την αυτοπεποίθηση του. Είχε κακές μεταβιβάσεις και δεν ανέβασε την ομάδα προς τα πάνω. Όλοι ξέρουμε ποιος πραγματικά είναι και από εδώ και πέρα θα πρέπει να είναι έτοιμος να κάνει την διαφορά!
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 4/10

ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ
Επειδή όπως είπα και πιο πάνω, διαβάζω δεξιά και αριστερά για την επιλογή σχήματος από τον προπονητή μας, θα γράψω ξανά ότι πολύ σωστά κατέβασε την ομάδα. Πολύ σωστή επιλογή με την σκέψη να ελευθερώσει τους κεντρώους μας και να κυκλοφορήσει καλύτερα η μπάλα. Το 3-5-2 έδωσε υπεροπλία στον χώρο του άξονα και όσο περισσότερους παίκτες ανέβαζε το Αποέλ τόσο πιο εύκολο γινόταν για την ομάδα μας να παίξει στον κενό χώρο. Σε πολλές περιπτώσεις περάσαμε κάθετες πάσες αλλά ο εξαιρετικός Βάτερμαν σταματούσε τις προσπάθειες των επιθετικών μας. Ο σοβαρός τραυματισμός του Τομάς άλλαξε τα πλάνα του και θεωρώ, προσωπική μου άποψη πάντα, ότι η αλλαγή του Τομάς με τον Ακοράν δεν ήταν σωστή και δεν βοήθησε καθόλου την ομάδα.

Στο σημείο εκείνο θα έπρεπε να περάσει στο γήπεδο ο Μπόλιεβιτς με τον Λαρένα να παίζει ελεύθερος μπροστά από τα 2 αμυντικά χαφ. Αυτό θα έδινε μεγαλύτερη δυναμική στο επιθετικό κομμάτι αφού ο Λαρένα θα είχε περισσότερες δυνάμεις να δημιουργήσει. Στο 2ο μέρος δεν απειληθήκαμε καθόλου μέχρι το γκολ ενώ η αλλαγή του Τέτε με τον Μοϊσοφ ήταν σωστή για να δώσει περισσότερη ώθηση στην ομάδα. Η αλλαγή του Μπόλιεβιτς με τον Άλβες είχε και αυτή την λογική της αλλά γενικά δεν τα πήγαν καλά οι αλλαγές μας εν αντιθέσει με αυτές του Αποέλ και ειδικότερα του Αλωνεύτη. Με την είσοδο του Αλωνεύτη είχαμε πολλά προβλήματα στο δεξί άκρο της άμυνας μας τα οποία ευτυχώς δεν στοίχισαν.

Τίποτα δεν τελείωσε και δεν χάθηκε ο κόσμος για μία ισοπαλία απέναντι στον Αποέλ. Αυτό που πρέπει να γίνει τώρα είναι να μελετηθεί καλά η Αέλ και να την κτυπήσουμε στα αδύνατα της σημεία μέσα στην Αρένα. Η Αέλ είναι σκληροτράχηλη ομάδα και πάντοτε μας δυσκολεύει αλλά είμαι σίγουρος ότι ο προπονητής μας θα βρει τις λύσεις για να φύγουμε με τους 3 βαθμούς της νίκης από το επόμενο μεγάλο ντέρμπι που έχουμε!!
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 7/10


Share this Article on :

1 ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ ΜΙΛΗΣΑΝ! ΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΕΔΩ!:

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Σταύρο σε ευχαριστούμε για την ενημέρωση. Προσωπικά πιστεύω ότι είσαι ότι καλύτερο υπάρχει στο διαδίκτυο που μας ενημερώνει για την αγαπημένη μας ομάδα, ειδικά για μάς που ζούμε εξωτερικό. Δεν πρόσεξα αν υπάρχουν αλλά οπαδικα σάιτ της ΑΕΚ, αλλά αν υπάρχουν θα ήταν καλό να έχεις τους συνδέσμους στο μπλοκ. Τώρα όσο για το παιχνίδι, είδα τα στιγμιότυπα και το πέναλτι πάνω στον Τρισκοφσκι ήταν κάτι που έβγαζε μάτια. Για Βαντερ δεν έδειξαν και πολύ τα κανάλια, αναμενόμενο, αφού η ομάδα που αντιμετωπίσαμε ειναι η αγαπημένη των ΜΜΕ και ΚΟΠ. Προσωπικά Θέλω να δω πιο επιθετική Διοίκηση γιατί δεν πάει άλλο. Χάσαμε 2 πρωταθλήματα με αυτήν την στάση. Το ΑκοΠΟΕΛ, άρχισε το παιχνίδι εντυπώσεων, 2 εβδομάδες πριν το παιχνίδι και συνεχίζει και μετα τον αγώνα. Θα χρησιμοποιήσουν όλα τα μέσα ώστε να πάρουν το πρωτάθλημα. Δεν είναι η πρώτη φορά, ας μην ξεχνάμε τι έγινε πέρσι με τον Κριστιανσεν, που ουσιαστικά ενώ ήταν στην ΑΕΚ, που τον εργοδοτουσε αυτός έπαιζε για το Αποελ. Φέτος κάτι άλλο θα σκεφτούν, για αυτό θα παρακαλέσω αν υπάρχει κάποιος από την Διοίκηση που διαβάζει το μπλοκ, να δουν το θεμα σοβαρά και να αλλάξουν τακτική. Δυστυχώς μεγαλώνει η ΑΕΚ και αυτό δεν αρέσει σε πολλούς...Όσο για τον τραυματισμό του Τομας δυστυχώς τα πράγματα είναι δύσκολα και ελπίζω να μην μας στοιχίσει στην συνέχεια. Για ακομη μια φορά σε ευχαριστούμε και συνέχισε, Ηλίας από Αγγλία

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια με ακατάλληλο περιεχόμενο δεν θα δημοσιεύονται.

Παρακαλούμε όπως βάζετε ΟΝΟΜΑ ή ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ για να δημοσιευθεί το σχόλιό σας.

 

© Copyright A.E.Kition blog 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.