News Update :

Σπαρτάκ Μόσχας - ΑΕΚ: 0-1: ΘΡΙΑΜΒΟΣ!

Σάββατο 6 Αυγούστου 2016


ΘΡΙΑΜΒΟΣ!!!! Η λέξη αυτή αποτυπώνει πλήρως το μέγεθος της επιτυχίας για την ομάδα μας. Απέναντι σε μία πολύ δυνατή ομάδα, με εξαιρετικούς ποδοσφαιριστές και γενικά δυνατό δύνολο, σταθήκαμε σαν ίσος προς ίσος και με πάθος, θέληση και αποφασιστικότητα πετύχαμε τον μεγάλο μας στόχο. Δεν το κρύβω ότι μετά το 1ο παιχνίδι και αφού είδα τον αντίπαλο μας, θεωρούσα ότι δεν έχουμε πολλές πιθανότητες. Πίστευα ότι θα σταθούμε αξιοπρεπώς στην Ρωσία αλλά στο τέλος θα λυγίσουμε. Οι ποδοσφαιριστές και ο προπονητής μας όμως με διέψευσαν πανηγυρικά και απόδειξαν για ακόμα μία φορά ότι όταν υπάρχει πλάνο και οργάνωση σε μία ομάδα τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο. Αυτό που δεν πρέπει να γίνει τώρα είναι να πάρουν τα μυαλά μας αέρα και να νομίζουμε ότι έχουμε ήδη μπει ομίλους. Η Σλόβαν είναι πολύ έμπειρη ομάδα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και αν δεν την προσέξουμε ιδιαίτερα δεν θα καταφέρουμε να νικήσουμε. Χρειάζεται προσοχή και καλή ανάλυση του αντιπάλου αφού θεωρώ ότι σε αυτό το ζευγάρι ξεκινούν όλα στο 50-50. Τα κεφάλια κάτω και δουλειά για να καταφέρουμε τον μεγάλο στόχο της εισόδου στους ομίλους του Γιουρόπα!!

Στο παιχνίδι της Ρωσίας η ομάδα κατέβηκε με σύστημα 3-5-2 με τους Μοϊσοφ-Μουρίγιο- Καταλά τριάδα στην άμυνα και τους Τέτε από αριστερά και Ορτίθ από δεξιά φουλ μπακ. Στο χώρο του κέντρου Μπόλιεβιτς-Λαρένα-Τομάς έκλεισαν όλους τους χώρους από τον άξονα και ο Τρισκόφσκι λίγο πιο μπροστά τους σε ελεύθερο ρόλο έδινε βοήθειες στον μοναδικό προωθημένο Άλβες. Μόλις στο 5ο λεπτό η 1η ευκαιρία του παιχνιδιού ανήκε στην ομάδα μας με τον Άλβες μετά από πάσα του Τρισκόφσκι να σουτάρει πολύ άστοχα από πλεονεκτική θέση με το αριστερό και από εκεί και πέρα δεν δημιουργήσαμε άλλη επικίνδυνη φάση μέσα στο παιχνίδι. Η Σπαρτάκ είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού ως επίσης και τις μεγάλες ευκαιρίες αλλά η ομάδα μας προσπαθούσε να αμυνθεί σωστά ούτως ώστε να φορτσάρει στο τελευταίο 15λεπτο του παιχνιδιού για το πολυπόθητο γκολ. Το πλάνο δούλεψε πλήρως και χάρη στις πολύ μεγάλες αποκρούσεις του Μίνιο στο 50ο λεπτό αλλά και την τεράστια απόκρουση στο 76ο λεπτό κρατήσαμε το μηδέν παθητικό. Άξιο αναφοράς επίσης είναι το τεράστιο τάκλιν του ΤΙΤΑΝΟΤΕΡΑΣΤΙΟΥ ΠΑΙΚΤΑΡΑ ΧΟΡΧΕ ΛΑΡΕΝΑ στο 54ο λεπτό, ο οποίος την τελευταία στιγμή πήρε την μπουκιά από το στόμα από τον Προμς. Αφού κρατήσαμε το 0, ο προπονητής μας στο 81ο λεπτό πέρασε στο γήπεδο τον Χαραλαμπίδη στην θέση του Μουρίγιο αλλάζοντας το σύστημα σε 4-1-4-1 φέρνοντας τον Ορτίθ δεξιά και τον Τέτε αριστερά δίπλα στους Καταλά-Μοϊσοφ και αφήνοντας μοναδικό κόφτη τον Μπόλιεβιτς. Στο 84ο λεπτό πέρασε στο γήπεδο και τον Ακοράν στην θέση του Μπόλιεβιτς φέρνοντας τον Λαρένα στην θέση του Μπόλιεβιτς μόνο του και βάζοντας ακόμα έναν ποδοσφαιριστή στα τετράγωνα του αντιπάλου. Στο 88ο λεπτό η τελευταία αλλαγή για την ομάδα μας με τον Τέτε να αφήνει την θέση του στον Εγγλέζου και στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Λαρένα με μία μαγική μπαλιά βρήκε τον Τρισκόφσκι στην πλάτη της άμυνας των Ρώσων και αριστερά όπως επιτίθετο η ομάδα μας, με τον τελευταίο να κατεβάζει ήρεμα την μπάλα και με άψογο πλασέ να την στέλνει στα δίκτυα και μαζί όλους εμάς στους 7 ουρανούς!!!!!

Οι νίκες αυτές γιγαντώνουν την ομάδα μας. Η περσινή καλαθοσφαιρική μας ομάδα μας έκανε περήφανους στην Ευρώπη με μία απίστευτη πορεία η οποία ελπίζω να συνεχιστεί και να είναι ακόμα καλύτερη φέτος. Η ποδοσφαιρική Άεκ συνεχίζει την περσινή πορεία της καλαθοσφαιρικής Άεκ και δείχνουμε πλέον ότι τίποτα δεν μας σταματά. Είμαστε μία ανάσα μακριά από τους ομίλους του Γιουρόπα, θα μπούμε στο νέο μας γήπεδο σύντομα, έχουμε έναν τεχνικό διευθυντή για φίλημα, η διοίκηση μας κάνει τρομερή δουλειά και ο πρόεδρος μας προσφέρει σε όλους ένα όραμα που όμοιο του δεν υπήρξε, ο προπονητής μας έχει ήδη κλέψει τις καρδιές μας και οι ποδοσφαιριστές μας συνεχίζουν από εκεί που έμειναν τα τελευταία 2 χρόνια. Τι άλλο μπορεί να ζητά ένας Αεκτζής; Τώρα είναι και η δική μας ώρα να γεμίσουμε το Παπαδόπουλος στις 18/08 και να δώσουμε την ώθηση που χρειάζεται η ομάδα μας. Είμαι κάτι περισσότερο από βέβαιος ότι θα γεμίσουμε το γήπεδο και θα θυμηθούμε όλοι στιγμές Ρόζενμποργκ!!

Κλείνοντας, 2 λόγια για τον τεράστιο Λαρένα. Ο ποδοσφαιριστής αυτός είναι ένας μάγος της μπάλας. Από μικρός που άρχιζα να παίζω ποδόσφαιρο στις ακαδημίες της αγαπημένης μου Άεκ, παρακολουθούσα συνεχώς και με μανία τις προπονήσεις της 1ης ομάδας. Είδα σπουδαίους ποδοσφαιριστές στον χώρο του κέντρου όπως Φραντζέσκος, Ελευθερίου, Στυλιανίδης, Παύλος Μάρκου, Λούης Στεφανή, Κοβάσεβιτς, Βαν Ντάϊκ και πολλούς άλλους για τους οποίους μπορώ να γράφω ώρες. Ποδοσφαιριστή σαν αυτό δεν έχω δει ρε παιδιά. Δεν υπάρχει ο τύπος. Είναι πιο αργός και από την σκιά του αλλά το μυαλό του τρέχει 500 χιλιόμετρα. Εγκεφαλικός, ξέρει που θα κινηθεί ο συμπαίκτης του και με όπλο την εξαιρετική πάσα που διαθέτει μπορεί να δώσει έτοιμο γκολ από παντού. Στο παιχνίδι της Ρωσίας 2 δικές του στιγμές καθόρισαν το παιχνίδι μαζί με την τεράστια απόκρουση του Μίνιο στο 76ο λεπτό. Στο 54ο λεπτό ανακόπτει την τελευταία στιγμή, από το πουθενά, τον Προμς από το να σκοράρει το 1-0 για τους Ρώσους ενώ στο 89ο λεπτό δίνει μαγική μπαλιά στον Τρισκόφσκι για να σκοράρει και να δώσει την πρόκριση στην ομάδα μας. Σε όλο το παιχνίδι ήταν εξαιρετικός και οργάνωσε τις επιθετικές προσπάθειες της ομάδας. Είναι κρίμα που έχει κλείσει τα 35 του και δεν μπορούμε να τον χαρούμε για πολλές χρονιές ακόμη. Είναι το είδος ποδοσφαιριστών που λατρεύω να βλέπω στο γήπεδο. ΜΕΓΑΛΕ ΧΟΡΧΕ ΠΑΙΚΤΟΥΡΑ ΛΑΡΕΝΑ!!!

ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ
ΜΙΝΙΟ: Η απόκρουση του στο 76ο λεπτό δεν υπάρχει. Τρομερή απόκρουση απλώνοντας το κορμί του στην αντίθετη πλευρά από εκεί που στεκόταν. Πολύ σταθερός σε όλο το 90λεπτο και με την εμφάνιση του έδωσε τρομερή ηρεμία στην ομάδα. Είχε επίσης μία πολύ καλή έξοδο προς το τέλος του αγώνα δίκην λίμπερο αποτρέποντας τον Προμς από το να βρεθεί φάτσα με το γκολ. Έχει δείξει πάρα πολύ καλά στοιχεία και προσωπικά με έχει κερδίσει. Σίγουρα όμως ένας τερματοφύλακας χρειάζεται κάποιο χρόνο για να κριθεί. Πολλοί μιλάνε για αδυναμία στις εξόδους. Προσωπικά διαφωνώ γιατί δεν είναι αδύνατος στις εξόδους απλώς φαίνεται να είναι τερματοφύλακας ο οποίος αρέσκεται να παίζει στην γραμμή του τέρματος του. Όταν αποφασίσει να βγει είναι πολύ καλός στον αέρα. Δυνατό του σημείο η ευκολία με την οποία μπλοκάρει την μπάλα το λεγόμενο Handling στα αγγλικά. Η μοναδική του αδυναμία είναι ότι δεν είναι τόσο ογκώδης για τερματοφύλακας. Πάντως έχει τεράστιες προοπτικές.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 10/10

ΜΟΪΣΟΦ: Στο παιχνίδι της Λάρνακας ήταν μέχρι και το 65ο λεπτό τραγικός. Είχε κάνει το χειρότερο του παιχνίδι με την φανέλα της ομάδας μας. Στο παιχνίδι της Ρωσίας επανήλθε στα γνωστά επίπεδα απόδοσης του και τα πήγε πάρα πολύ καλά. Ήρεμος, καλό κράτημα της μπάλας και δυνατός στον αέρα έδωσε πολλές μάχες με τους αντίπαλους επιθετικούς τις πλείστες εκ των οποίων τις κέρδισε. Μακάρι να συνεχίσει έτσι γιατί τον έχουμε μεγάλη ανάγκη.    
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 9/10

ΜΟΥΡΙΓΙΟ: Τεράστιος αμυντικός. Για μένα είναι ο πιο ποιοτικός αμυντικός στην Κύπρο τα τελευταία 5 χρόνια αλλά είναι ευπαθείς στους τραυματισμούς. Όταν είναι καλά δεν νοείται να βγαίνει από την 11άδα. Παρά το γεγονός ότι προέρχεται από ρήξη χιαστών δεν έχασε καθόλου από την σβελτάδα του και στο παιχνίδι της Ρωσίας πήρε την ταυτότητα του πανάκριβου Προμς. Αρχηγική εμφάνιση, χωρίς ίχνος λάθους και πραγματικά απέδειξε για ακόμα μία φορά πόσο μεγάλος ποδοσφαιριστής είναι. Δεν είναι καθόλου τυχαίο που μετρά συμμετοχές σε όλες τις εθνικές ομάδες της Ισπανίας μέχρι και τα 21 χρόνια με συμπαίκτες όπως Ινιέστα και Τόρες.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 10/10

ΚΑΤΑΛΑ: Ψυχή!!! Κατέθεσε και την ψυχή του ο αρχηγός!! Όλοι τον αγαπάμε και όλοι ξέρουμε πόσο μεγάλος ποδοσφαιριστής είναι. Το θέλει πάρα πολύ και το αποδεικνύει μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Κάλυψε άριστα την θέση του και έδωσε τρομερές μάχες. Ο Καταλά όσο περνά ο καιρός θα γίνεται και πιο αργός και αυτό είναι φυσιολογικό. Είμαι μεγάλο μειονέκτημα για τον ίδιο το οποίο πρέπει να καλύψει με οποιοδήποτε τρόπο μπορεί. Αυτό κάνει με επιτυχία ο Καταλά καταθέτοντας πάθος και αποφασιστικότητα στον αγωνιστικό χώρο. Αυτός είναι ο ηγέτης της ομάδας και πάνω του στηρίζουμε πολλά για είσοδο στους ομίλους!
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 9/10

ΟΡΤΙΘ: Αθόρυβη και πολύ καλή εμφάνιση από τον Ορτίθ ο οποίος άρχισε πολύ καλά την χρονιά. Η περσινή χρονιά, ειδικά μετά τον 2ο γύρο, δεν ήταν καθόλου καλή για τον ισπανό παικταρά και όλοι περιμένουμε να ανακάμψει φέτος. Άρχισε λίγο στραβά στην Ιρλανδία αλλά σιγά σιγά ανεβαίνει με αποκορύφωμα την εμφάνιση του στην Ρωσία. Μεγάλος ποδοσφαιριστής ο ισπανός ο οποίος ξέρει καντάρια μπάλα!  
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 9/10

ΜΠΟΛΙΕΒΙΤΣ: Πολύ καλός στο παιχνίδι ο Μπόλιεβιτς ειδικά στο ανασταλτικό κομμάτι. Ανέκοψε πολλές επιθετικές προσπάθειες των αντιπάλων και έδωσε πολλές βοήθειες στην αμυντική μας τετράδα. Όποτε ήρθε η μπάλα στα πόδια του ξεκίνησε και τις επιθετικές προσπάθειες της ομάδας ανεβάζοντας σωστά την μπάλα στους μεσοεπιθετικούς μας. Συνέχισε από εκεί που έμεινε πέρσι και δείχνει ότι και φέτος θα είναι βασικό γρανάζι στις επιλογές του προπονητή μας!
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 9/10

ΛΑΡΕΝΑ: Τα έχω πει όλα πιο πάνω. Τι άλλο να γράψω για σένα ΠΑΙΚΤΟΥΡΑ μου. Μεγάλος ποδοσφαιριστής ρε παιδιά. Πώς γίνεται ένας τόσο αργός ποδοσφαιριστής να είναι τόσο γρήγορος με την μπάλα; Απίστευτα ποιοτικός. Μακάρι να μας οδηγήσει στο πρωτάθλημα φέτος. Το έχει. Φθάνει να τον διαχειριστούν σωστά.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 10/10

ΤΟΜΑΣ: Προσπάθησε πάρα πολύ ο Τομάς αλλά δεν θεωρώ ότι έφθασε σε ψηλά επίπεδα απόδοσης. Όλοι ξέρουμε τι μπορεί να κάνει αλλά θα πρέπει να ανεβάσει ρυθμούς. Σε κανένα παιχνίδι δεν πήρε την ομάδα από το χέρι μέχρι στιγμής κάτι που είμαι βέβαιος ότι θα κάνει με την Σλόβαν. Από την 3άδα του κέντρου ήταν πιο κάτω από τους άλλους αλλά είχε και αυτός τις στιγμές του μέσα στο παιχνίδι. Τον περιμένω να ανεβάσει απόδοση άμεσα!
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 9/10

ΤΕΤΕ: Ακόμα ένα μεστό και σοβαρό παιχνίδι από τον ισπανό γίγαντα. Όσο περνάει ο καιρός κερδίζει την συμπάθεια μου με το αστείρευτο πάθος του και τα τρεξίματα που έχει στο παιχνίδι. Δεν έχει τέλειωμα ούτε θα αποκτήσει ποτέ αλλά μας φτάνουν οι κούρσες του και οι ασιστ που δίνει. Έκανε πολύ καλό παιχνίδι τόσο επιθετικά όσο και αμυντικά.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 9/10

ΤΡΙΣΚΟΦΣΚΙ: Πέτυχε ένα τεράστιο γκολ με έναν τρόπο που μόνος αυτός ξέρει. Ψύχραιμα κατέβασε την μπάλα και εκτέλεσε πολύ ήρεμα. Ψυχρός δολοφόνος. Μεγάλη πάστα επιθετικού, πολύ πολύ ποιοτικός και μπορεί να σκοράρει από το πουθενά. Στην Άεκ έχει αναγεννηθεί ξανά και προβλέπω ότι την φετινή χρονιά θα ξεπεράσει τα 15 γκολ. Βλέπει την εστία πολύ εύκολα και είναι τρομερά εύστοχος ο Σκοπιανός. Ευχαριστούμε Ιβαν!!!
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 10/10

ΑΛΒΕΣ: Δεν φάνηκε πολύ ο βραζιλιάνος αλλά δεν πήρε και πολλές μπάλες. Στην μεγάλη ευκαιρία του 5ου λεπτού μπορούσε να τελειώσει καλύτερα την φάση αλλά βιάστηκε. Είχε κάποιες λάθος μεταβιβάσεις αλλά απασχολούσε συνεχώς τους αντιπάλους. Την δουλειά του την έκανε στο 1ο παιχνίδι με το εξαιρετικό γκολ που πέτυχε. Επιβάλλεται όμως να έρθει άμεσα 2ος επιθετικός στην ομάδα για να του βάλει πίεση και να υπάρχει και εναλλακτική επιλογή.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 9/10

ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ: Έδωσε πνοή με την είσοδο του και φρεσκάδα στο δεξί άκρο της επίθεσης. Ο Μπίδης είναι πολύπειρος και έχει δείξει από την 1η στιγμή που μπήκε στην ομάδα ότι μπορεί να κάνει την διαφορά. Θεωρώ ότι είναι 100 τα 100 επιτυχημένη μετραγραφή και αυτό θα φανεί στην πορεία. Πολύ καλός για όσο έπαιξε.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 8/10

ΑΚΟΡΑΝ:  Μπήκε και αυτός τα τελευταία 10 λεπτά και έδωσε όσες βοήθειες μπορούσε. Φαίνεται γρήγορος ποδοσφαιριστής αλλά θα πρέπει να τον δούμε στην πορεία. Θα βοηθήσει και αυτός.  
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 8/10

ΕΓΓΛΕΖΟΥ:  Ο Νικόλας έπαιξε 5 λεπτά και βοήθησε και αυτός με την σειρά του.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 8/10

ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ
Νομίζω θα είναι η νέα μας τρέλλα. Κουβαλά ο ίδιος τρέλα και θα την μεταφέρει και στην κερκίδα. Δεν δίστασε να κατεβάσει την ομάδα με σύστημα 3-5-2 και έμεινε πιστός στο σύστημα του μέχρι και το 80ο λεπτό. Στο σημείο αυτό αποφάσισε να αλλάξει το σύστημα σε 4-1-4-1 και να κάνει την ομάδα στην συνέχει ακόμα πιο επιθετική με την είσοδο του Ακοράν στην θέση του Μπόλιεβιτς. Δεν είχε τίποτα να χάσει και το πλάνο του δούλεψε τέλεια. Πετύχαμε μία τεράστια πρόκριση χάρη στο πλάνο του προπονητή μας ο οποίος φαίνεται ότι θα είναι αποκάλυψη της χρονιάς. Τον πιστεύει πάρα πολύ ο Ρόκα και δεν έχουμε λόγο εμείς να μην περιμένουμε να είναι αρκετά καλός.

Σημαντικότερο όλων για εμένα είναι να έχει τα κότσια μέσα στα παιχνίδια να κάνει αλλαγές. Αλλαγές δεν εννοώ μόνο προσώπων αλλά και συστημάτων αν χρειαστεί και η ομάδα να είναι έτοιμη να αντεπεξέλθει. Πέρυσι δεν το είχαμε αυτό και μας στοίχισε.

Τα πρώτα δείγματα είναι θετικά!! Αναμένω και την συνέχεια για να τον κρίνω πιο αυστηρά έχοντας μεγαλύτερο δείγμα παιχνιδιών. Προς το παρόν παίρνει άριστα!!!
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 10/10



Share this Article on :

0 ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ ΜΙΛΗΣΑΝ! ΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΕΔΩ!:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια με ακατάλληλο περιεχόμενο δεν θα δημοσιεύονται.

Παρακαλούμε όπως βάζετε ΟΝΟΜΑ ή ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ για να δημοσιευθεί το σχόλιό σας.

 

© Copyright A.E.Kition blog 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.