News Update :

ΑΕΚ - Εθνικός Άχνας: 5-0: ΠΕΝΤΟΖΑΛΗ

Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015

Η ομάδα μας μετά την 4άρα απέναντι στον Οθέλλο για το κύπελο, καθάρισε σήμερα με συνοπτικές διαδικασίες και τον Εθνικό πετυχαίνοντας 5 γκολ με 5 διαφορετικούς ποδοσφαιριστές. Ο Σκοπελίτης πέτυχε ένα πραγματικά τρομερό γκολ με σουτάρα από τα 25 μέτρα. Όλη η ομάδα σήμερα, μετά το 1-0 του Τομάς και την αποβολή του Ταλ, έπαιξε καλό ποδόσφαιρο και πρόσφερε θέαμα και φάσεις στους φίλους της ομάδας. Το ότι η Άεκ μας βρίσκεται στην 6άδα και στους 4 του κυπέλου, είναι πολύ θετικό και μας γεμίζει όλους με αισιοδοξία για την συνέχεια. Από την άλλη όμως τίποτα δεν έχουμε επιτύχει και κανένας στόχος δεν έχει επιτευχθεί ακόμα. Αυτή η Άεκ μπορεί για την 3άδα και την κατάκτηση του κυπέλου. Αυτός πρέπει να είναι ο στόχος μας λαμβανομένου υπόψη και της δυναμικής των υπολοίπων ομάδων που έχουμε να ανταγωνιστούμε. Διαφωνώ πλήρως, με όλο τον σεβασμό που έχω προς το πρόσωπο του, με τον προπονητή της ομάδας μας ο οποίος προχώρησε χθες σε ευχαριστίες προς όλους για την επίτευξη του στόχου της 6άδας και δήλωσε στην συνέχεια ότι τώρα χωρίς πίεση αλλά με φιλοδοξία για κάτι καλύτερο θα προσπαθήσουμε και όπου βγει. Συγνώμη κόουτς, αλλά η Άεκ είναι μεγάλη ομάδα και πάντα πρέπει να ζει με την πίεση. Όταν εσύ λες ότι δεν υπάρχει πίεση τώρα και ότι είναι να γίνει ας γίνει, εμένα προσωπικά με οδηγεί στο συμπέρασμα ότι δεν έχω ένα προπονητή-νικητή στον πάγκο. Αυτή είναι η προσωπική μου άποψη. Προχωρώντας τέλος ένα βήμα παρακάτω, είναι δυνατόν μετά από 21 αγωνιστικές και βλέποντας όλους τους αντιπάλους της ομάδας μας οι οποίοι βρίσκονται στο χειρότερο επίπεδο που τους έχω δει ποτέ εγώ προσωπικά, να μην βάζω πίεση μέσα στην ομάδα για το βήμα παραπάνω? Προσωπική μου απορία τελοσπάντων. Πώς είναι δυνατό να μη βάζω πίεση σε όλους για να βρεθώ στο τέλος του πρωταθλήματος πάνω από αυτή την Ανόρθωση και αυτή την Ομόνοια; Όπως και να έχει, η ομάδα έφθασε αισίως τους 36 βαθμούς, βρίσκεται μόνη στην 5η θέση της βαθμολογίας και πάμε το επόμενο Σάββατο στο Μακάρειο για να βρεθούμε, με συνδυασμό αποτελεσμάτων, μέχρι και την 3η θέση.

Ο προπονητής μας κατέβασε την ομάδα με τον Τόνιο στο τέρμα και τους Ορτίθ- Μουρίγι- Καταλά-Χαραλάμπους από τα δεξιά προς τα αριστερά στην άμυνα. Μοναδικό αμυντικό χαφ ο Σκοπελίτης με τους Λαρένα- Τομάς μπροστά του και τους Βάντερ αριστερά και Μοντέϊρο δεξιά ως ακραίους επιθετικούς. Μοναδικός προωθημένος στην κορυφή της επίθεσης ο Κολαούτι.

Το παιχνίδι ξεκίνησε σε πολύ αργό ρυθμό και με ανούσιο κράτημα της μπάλας από την μάδα μας στο χώρο του κέντρου. Στην πρώτη καλή ευκαιρία της ομάδας μας ήρθε και το 1-0 από τον Τομάς. Ο Χαραλάμπους έβγαλε την εξαιρετική μπαλιά από τα αριστερά της επιθετικής μας γραμμής με τον Τομάς να πλασάρει στην κίνηση και να γράφει το 1-0. Στο 16ο λεπτό ο Μπέλφορτ του Εθνικού έστειλε την μπάλα στα δίκτυα με τον διαιτητή του αγώνος να το ακυρώνει σωστά ως off side και στο αμέσος επόμενο λεπτό ο Τάλ δέχθηκε την κίτρινη κάρτα για φάουλ πάνω στον Κολαούτι. Ο Τάλ όμως συνέχισε να διαμαρτύρεται και στην συνέχεια χτύπησε εκτός φάσης στο πρόσωπο τον Τομάς με αποτέλεσμα να δεχθεί την απευθείας κόκκινη κάρτα από τον διαιτητή. Στο ίδιο λεπτό ο Πιντσέλι αποχώρησε τραυματίας και στην θέση του πέρασε ο Φραγέσκου. Στο 23ο λεπτό, ο Κολαούτι έκλεψε τη μπάλα και πάσαρε στον Μοντέϊρο από δεξιά μέσα στην περιοχή του Εθνικού με τον Πορτογάλο να σεντράρει συρτά προς τον Βάντερ ο οποίος από κοντά πλάσαρε στα δίκτυα του Βαλβέρδε καθαρίζοντας και το παιχνίδι. Η ομάδα μας κρατούσε την μπάλα και έριξε τους ρυθμούς της. Στο 34ο λεπτό ο Μουρίγιο δέχθηκε την 4η κίτρινη του κάρτα και θα απουσιάζει από το επόμενο παιχνίδι πρωταθλήματος με την Δόξα στο Μακάρειο και στο 39ο λεπτό είχαμε την μοναδική καλή ευκαιρία του Εθνικού στο παιχνίδι με τον Μπέλφορτ να σουτάρει και τον Τόνιο να αποκρούει δύσκολα σε κόρνερ. Στο 43ο λεπτό, ο Σκοπελίτης με σουτάρα από τα 25 μέτρα κάρφωσε την μπάλα στα δίκτυα του Βαλβέρδε γράφοντας μέσα σε αποθέωση το 3-0.

Στο 2ο μέρος, ο Εθνικός προχώρησε άμεσα με την δεύτερη του αλλαγή με τον Ζουνίνιο να παίρνει την θέση του Βάλντο. Ο Ζουνίνιο το 51ο λεπτό έκανε ένα άψυχο σουτ το οποίο κατέληξε στα χέρια του Τόνιο και στο 60ο λεπτό είχαμε το 4-0 για την ομάδα μας με τον Βάντερ να βγάζει την σέντρα από δεξιά και τον Φραγκέσκου να στέλνει άθελα του την πάλα, κάτω από την πίεση του Μοντέϊρο, στα δίκτυα της ομάδας του. Στο ίδιο λεπτό ο Εγγλέζου πέρασε στην θέση του Τομάς με τον Μοντέϊρο να έρχεται στον άξονα και τον Εγλέζου να πηγαίνει στο αριστερό άκρο της επίθεσης μας. Στο επόμενο λεπτό, ο Γκαρσία του Εθνικού πέρασε εκτός με τον Χριστοφή να περνάει στο γήπεδο. Στο 65ο λεπτό ο Βάντερ με ένα μακρινό σουτ έστειλε την μπάλα απευθείας στην αγκαλιά του Βαλβέρδε και στο αμέσως επόμενο λεπτό είχαμε την 2η αλλαγή της ομάδας μας με τον Μυτίδη να παίρνει την θέση του Κολαούτι. Στο 71ο λεπτό ο Μυτίδης με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα χέρια του Βαλβέρδε και στο 74ο λεπτό ο Καταλά άφησε την θέση του στον Μασάνα. Στο 75ο λεπτό ο Μυτίδης με κεφαλιά ψαράκι μετά από μπαλιά του Βάντερ έστειλε την μπάλα μόλις έξω από αριστερό κάθετο δοκάρι του Βαλβέρδε. Στο 85ο λεπτό, ο Μυτίδης και πάλι, πλάσαρε από πλεονεκτική θέση με το αριστερό πάνω από τα δοκάρια του τερματοφύλακα το Εθνικού. Η ομάδα μας συνέχισε να πιέζει αι να προσπαθεί για το 5ο γκολ, με τον Εγλγέζου να το πετυχαίνει στο 90ο λεπτό μετά από εξαιρετική συνεργασία Βάντερ-Μοντέϊρο και ασιστ του τελευταίου. Το παιχνίδι έκλεισε με μία τεράστια ευκαιρία του Εγγλέου στο 92ο λεπτό ο οποίος μετά από συνεργασία με τον Μυτίδη βρέθηκε μόνος απέναντι από τον Βαλβέρδε, πλασάροντας όμως έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι του τερματοφύλακα του Εθνικού.

Η ομάδα μας πήρε εύκολα τους 3 βαθμούς της νίκης στο σημερινό παιχνίδι. Έχουμε τα φόντα, όπως έχω ήδη αναλύσει στον πρόλογο μου, για πολύ καλύτερη συνέχεια. Επιβάλλεται να πάρουμε και τους 3 βαθμούς της νίκης απέναντι στην Δόξα και να μπούμε στα play off με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία. Θα πρέπει να καταλάβει ο προπονητής μας ότι η φετινή Άεκ έχει τεράστια ευκαιρία για να πασαριστεί στην πρώτη 3άδα. Πάμε βήμα βήμα για να ανεβούμε όσο πιο ψηλά γίνεται. Ραντεβού το επόμενο Σάββατο, 28/02 και ώρα 16:00 στο Μακάρειο στάδιο απέναντι στην Δόξα Κατωκοπιάς.

ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ

ΤΟΝΙΟ: Πέρασε ένα πολύ ήσυχο απόγευμα. Εκεί που χρειάστηκε όμως στην φάση του 39ου λεπτού δήλωσε παρών και έστειλε την μπάλα σε κόρνερ. Είχε 2-3 σωστές εξόδους και σε γενικές γραμμές δεν χρειάστηκε σχεδόν καθόλου στο παιχνίδι. Ελπίζω να μην χρειαστεί ούτε στο επόμενο παιχνίδι απέναντι στην Δόξα.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 9/10

ΟΡΤΙΘ: Δεν είχε κανένα πρόβλημα σε όλο το 90λεπτο. Ήταν θετικότατος και είχε άψογη συνεργασία με τον Μοντέϊρο στο πρώτο ημίχρονο και με τον Βάντερ στο 2ο. Εξαιρετικός, με γερά πνευμόνια και χωρίς περιττές ενέργειες. Όποτε ανέβηκε την γραμμή δημιουργήσαμε φάσεις.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 9/10

ΜΟΥΡΙΓΙΟ: Δεν χρειάστηκε σχεδόν καθόλου το παιχνίδι και ανέβασε την ομάδα σωστά την επίθεση. Πιέστηκε λίγο το πρώτο 15λεπο με αποτέλεσμα να προτιμάει τις μακρινές διαγώνιες μπαλιές αλλά δεν χρειάστηκε ε κανένα σημείο του αγώνα. Δέχθηκε σωστά την κίτρινη κάρτα από τον διαιτητή του αγώνος και έφτασε τις 4 και ως εκ τούτου δεν αγωνίζεται εναντίον της Δόξας.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 9/10

ΚΑΤΑΛΑ: Ο αρχηγός μας πέρασε ένα ήσυχο απόγευμα, χωρίς πίεση και παίζοντας πολύ μυαλωμένα. Ανέβηκε πολλές φορές με την μπάλα πάνω από το κέντρο και έκανε παιχνίδι από πίσω. Έγινε αλλαγή στο 74ο λεπτό με τον Μασάνα, ίσως για να πάρει κάποια λεπτά ο Ισπανός αμυντικός ο οποίος θα αντικαταστήσει τον Μουρίγιο στο επόμενο παιχνίδι. Πολύ καλός και ο Καταλά.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 9/10

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ: Καταπληκτικός. Βγάζει μαγική μπαλιά στο 1-0 και σε όλο το παιχνίδι ήτα απολαυστικός. Έβγαλε εξαιρετικές σέντρες από αριστερά και συνεργάστηκε άψογα τόσο με τον Βάντερ όσο και με τον Εγγλέζου. Κάνει γενικά μία εξαιρετική χρονιά με ελάχιστα κακά παιχνίδια και είναι υπερπολύτιμος για την ομάδα μας.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 10/10

ΣΚΟΠΕΛΙΤΗΣ: Τι να γράψω άλλο για σένα ρε παικταρά. Να είναι το σκορ 5-0 στο 90ο λεπτό και να τρέχεις σαν το σκυλί να κλέψεις την μπάλα για να βγάλεις επίθεση. Αυτός ήσουν και αυτός είσαι ρε παικταρά. Πέτυχε μία γκολάρα με φωτοβολίδα στο γάμα της εστίας του Βαλβέρδε. Ότι και να γράψω για αυτόν τον παικταρά είναι λίγο. Σε ευχαριστούμε Γιάννη που τιμάς την φανέλα της ομάδας μας!
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 10/10

ΛΑΡΕΝΑ: Αθόρυβο παιχνίδι, χωρίς κανένα λάθος σε μεταβίβαση της μπάλας και εξαιρετικό κράτημα όποτε χρειάστηκε. Κάνει μυαλωμένα παιχνίδια και χρησιμοποιεί τις δυνάμεις του σωστά. Θα είναι πολύ κομβικός ποδοσφαιριστής στα παιχνίδια των Play Off και αναμένω πολλά από αυτόν.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 9/10

ΤΟΜΑΣ: Πέτυχε το 1-0 και ήταν για ακόμα ένα παιχνίδι το τελευταίο διάστημα πολύ καλός. Μέχρι και το 60ο λεπτό που πέρασε εκτός, προσπαθούσε με κάθετες πάσες να βγάλει σ θέση βολής τους συμπαίκτες του. Κέρδισε επίσης την αποβολή του Ταλ που έγειρε την πλάστιγγα του αγώνος προς την μεριά μας. Πολύ καλός ο Ισπανός.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 9/10

ΒΑΝΤΕΡ: Πέτυχε μία γκολάρα και ήταν μέσα ε όλες τις υπόλοιπες με εξαίρεση το 5-0 το Εγγλέζου. Είτε από αριστερά είτε από δεξιά δεν μπορούσαν να τον σταματήσουν οι αντίπαλοι ποδοσφαιριστές. Πέρασε εξαιρετικές ασιστ και έδειξε ότι στην μέρα του μπορεί να κάνει την διαφορά!
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 10/10

ΜΟΝΤΕΪΡΟ: Έδωσε δύο ασιστ και ταλαιπώρησε τους αμυντικούς του Εθνικού είτε από τα άκρα είτε από τον άξονα που μετακινήθηκε μετά την αλλαγή του Τομάς. Μπορεί να κάνε την διαφορά αλλά θα πρέπει να βρει σταθερό ρυθμό. Είναι εξαιρετικός ποδοσφαιριστής και πιστεύω ότι και αυτός θα βοηθήσει πολύ στην δύσκολη συνέχεια.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 9/10

ΚΟΛΑΟΥΤΙ: Δυστυχώς δεν μπόρεσε να σκοράρει αν και ήταν σε καλή μέρα. Πίεσε ψηλά, έκλεψε μπάλες όπως στην φάση του 23ου λεπτού στην οποία από δικό του κλέψιμο ήρθε το 2-0 αλλά δεν βρέθηκε σε θέση βολής για να σκοράρει. Θα έρθουν και τα γκολ, είναι μεγάλος επιθετικός και την κατάλληλη στιγμή θα ρίξει τα γκολάκια του.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 9/10

ΕΓΓΛΕΖΟΥ: Μπήκε στο 60ο λεπτό στην θέση το Τομάς και πέτυχε ένα πολύ ωραίο γκολ στο 90ο λεπτό ενώ θα μπορούσε επίσης να πετύχει και 6ο γκολ στην τελευταία φάση του αγώνα. Είναι ποδοσφαιριστής 11άδας και όταν βρίσκεται στον πάγκο πρέπει να είναι έτοιμος για να περάσει στο γήπεδο και να κάνει την διαφορά.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 9/10

ΜΥΤΙΔΗΣ: Μπήκε στο 66ο λεπτό στην θέση του Κολαούτι και έχασε 2 πολύ σπουδαίες ευκαιρίες για να πετύχει γκολ. Έδωσε επίσης τη ασιστ στον Εγγλέζου στην τελευταία φάση του αγώνα. Είναι παικταράς και με τις σωστές του τοποθετήσεις δημιουργεί ευκαιρίες. Έχει ένα θέμα με το τελείωμα των φάσεων αλλά θα έρθουν τα γκολ φθάνει να πάρει παιχνίδια στα πόδια του. Ο Μυτίδης είναι ο καλύτερος κύπριος επιθετικός που υπάρχει στην Κύπρο και θα πρέπει όλοι να τον προστατέψουμε και να σταθούμε στο πλευρό του. Θα πετύχει πολλά γκολ με την φανέλα της ομάδας μας!!
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 9/10


ΜΑΣΑΝΑ: Μπήκε στο 74ο λεπτό στην θέση του Καταλά και ενώ το σκορ ήταν ήδη στο 4-0. Ίσως ο προπονητής μας να ήθελε να του δώσει λεπτά συμμετοχής λόγω του ότι θα αγωνιστεί στο επόμενο παιχνίδι με την Δόξα. Για να είμαι ειλικρινής ήθελα να δω κάποιον εκ των Παύλου-Κυπριανού ή Φροξυλιά ως τελευταία αλλαγή αλλά ο προπονητής είχε την δική του σκέψη. Όπως και να έχει δεν πιέστηκε καθόλου και δεν είχε ιδιαίτερη συμμετοχή το παιχνίδι.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 8/10

ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ
Το πρώτο 15λεπτο αντιμετωπίσαμε πρόβλημα ενόψει της πίεσης που ασκούσαν οι επιθετικοί του Εθνικού στην αμυντική μας 4άδα με αποτέλεσμα να αναγκάζονται οι αμυντικοί μας να επιχειρούν 40αρες μπαλιές για να ανεβάσουν την ομάδα στην επίθεση. Ευτυχώς ήρθε το 1-0 από τον Τομάς και στο καπάκι η κόκκινη του Ταλ, με το έργο της ομάδας από εκεί και πέρα να είναι πολύ εύκολο. Οι ποδοσφαιριστές μας πάλεψαν μέχρι και το τελευταίο λεπτό για να πετύχουν γκολ και να αποζημιώσουν το κόσμο της ομάδας. Πέρασε τον Εγγλέζου στην θέση του Τομάς μετατοπίζοντας τον Μοντέϊρο δίπλα στον Λαρένα στο 60ο λεπτό. Στο 66ο λεπτό άλλαξε επιθετικούς με τον Μυτίδη να περνάει στην θέση του Κοαούτι ενώ η αλλαγή στο 74ο λεπτό αφορούσε αμυντικούς ποδοσφαιριστές με τον Μασάνα να παίρνει την θέση του Καταλά. Μπορεί, κατά την δική μου άποψη πάντα, σε αυτά τα παιχνίδια που τα καθαρίζει η ομάδα, να βάλει μέσα ποδοσφαιριστές που δεν αγωνίζονται συχνά όπως ο Κυπριανού, ο Παύλου και ο Φροξυλιάς. Δυστυχώς όμως δεν το κάνει. Απλώς, αυτή η αλλαγή του Μασάνα με τον Καταλά, όσο και αν θέλω να πιστεύω ότι γίνεται γιατί θέλει να δώσει ρυθμό στον Μασάνα, σε ένα παιχνίδι που η ομάδα δεν θα πιεστεί και εν πρόκειται να μπει στο παιχνίδι ο αμυντικός μας, δεν θεωρώ ότι προσφέρει κάτι. Ελπίζω να μην υπάρχει κάποιο θέμα μέσα στη ομάδα όσον αφορά κάποιους συγκεκριμένος ποδοσφαιριστές αλλά θα πρέπει να τους ενεργοποιήσει όλους γιατί η συνέχεια είναι πολύ δύσκολη.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 9/10



Share this Article on :

1 ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ ΜΙΛΗΣΑΝ! ΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΕΔΩ!:

ΠΑΜΠΟΣ ΔΡΟΣΙΑ είπε...

εδω και λιγα χρονια λεμε αν συνεχισει ετσι Νεστορας και θα πετυχει πολλα Γκολ..Αληθεια φιλε Σταυρο απορω αν το πιστευεις ακομα..Δεν τα μηδενιζω ολα και λεω οτι Νεστορας εχει αρκετα χαρισματα ως ποδοσφαιριστης αλλα δεν εχει το γκολ.δεν μιλαμε πλεον.για ενα εικοσαχρον ταλεντο
για τον ΣΚΟΠΕ τι να λεμε τωρα.να θυμισω καποιους ΑΕΚΚΑΡΕΣ που ελεγαν οτι δεν θα ξαναπατησουν γηπεδο αν ξαναφορουσε την φανελλα της ΑΕΚ ο ΣΚΟΠΕ..Τωρα μουγγα ολοι
ΚΑΤΑ Τ ΑΛΛΑ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΕΣ ΟΙ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΕΙΣ ΟΤΙ ΚΑΤΕΧΕΙΣ ΑΡΚΕΤΑ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΠΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ.
Η ομαδα ειναι αρκετα καλη ειναι μεσα στους στοχους της και σε πρωταθλημα και κυπελλο και δυστυχως την αφηνουμε μονη και της γυρισαμε την πλστη εφετος. εστω και τωρα ας δειξουμε σε ολους οτι ο κοσμος της ΑΕΚ ειναι μεγαλος

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια με ακατάλληλο περιεχόμενο δεν θα δημοσιεύονται.

Παρακαλούμε όπως βάζετε ΟΝΟΜΑ ή ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ για να δημοσιευθεί το σχόλιό σας.

 

© Copyright A.E.Kition blog 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.