News Update :

ερμής - ΑΕΚ: 2-1: After Match

Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

ΦΤΕΡΟΠΟΔΑΡΟΣ ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Για πρώτη φορά από τότε που άρχισα να αρθρογραφώ για την ομάδα μας από αυτό τον χώρο δεν προχωρήσω σε σχολιασμό του αγώνα. Θα αρκεστώ σε κάποιες διαπιστώσεις σχετικά με την εμφάνιση και τις ικανότητες των ποδοσφαιριστών μας και δεν θα μπω καθόλου στην διαδικασία να αναλύσω το παιχνίδι.

Όπως φαίνεται και από τον τίτλο, το χθεσινό παιχνίδι το έκρινε ο διαιτητής του αγώνος συνειδητά. Με τις τραγικές αποφάσεις του διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα και χωρίς κανένα ίχνος ντροπής τα έκανε όλα απέναντι σε μία μεγάλη ομάδα όπως είναι η Άεκ. Δεν θεωρώ ότι δεν έχουμε φωνή στα κέντρα αποφάσεων ούτε ότι η πενταμελής επιτροπή δεν κάνει σωστά την δουλειά της. Αντιθέτως προσωπικά είμαι κάτι παραπάνω από ευγνώμων σε αυτά τα άτομα που βρίσκονται εκεί και προσπαθούν να μεγαλώσουν ακόμη περισσότερο την ομάδα μας.

Φίλοι συναγωνιστές, για ένα πράγμα να είσαστε σίγουροι. Ο κ. Καραπατάκης μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά κάνουν τρομερή δουλειά μέσα στην ομάδα και η δουλειά αυτή θα φανεί την νέα χρονιά. Κάντε υπομονή ακόμα λίγο όπως κάνουμε τόσα χρόνια, στηρίξετε την διοίκηση μας και κατ’ επέκταση την ΟΜΑΔΑΡΑ μας και την Τετάρτη να είστε όλοι σίγουροι ότι θα πετύχουμε μία θριαμβευτική νίκη. Δεν υπάρχει λόγος να φοβόμαστε κανέναν και ούτε να μιζεριάζουμε μετά από ένα παιχνίδι που κάποιος καθοδηγούμενος αποφάσισε να το αλλοιώσει.

Όσον αφορά τους ποδοσφαιριστές μας και το τεχνικό επιτελείο, χάρηκα πολύ τα νεαρά παιδιά που μπήκαν στο γήπεδο και τα έδωσαν όλα και απογοητεύτηκα για ακόμα μία φορά από Κάστρο και Μάτσι. Ο Κούρτης έκανε πολύ καλό παιχνίδι, με πάθος και ενθουσιασμό και όλο το μέλλον του ανήκει. Ο Βασιλείου αντιμετώπισε περισσότερες δυσκολίες ευρισκόμενος πολλές φορές ανάμεσα σε 2 και 3 αντιπάλους αλλά σε γενικές γραμμές ήταν καλός. Ο νεαρός Μαγκούρης έτρεξε και είχε και ένα κακό τελείωμα με το αριστερό από μακρινή απόσταση. Αυτά τα παιδιά είναι κέρδος για την ομάδα και εύχομαι μέσα από την καρδιά μου να πετύχουν.

Από την άλλη ο Μάτσι για ακόμα μία φορά ήταν άνευρος, χωρίς διάθεση για ποδόσφαιρο και καθόλου ουσιαστικός. Ο Κάστρο δυσκολευόταν να κάνει πάσα στα 5 μέτρα και συνολικά ήταν από τους χειρότερους σε ακόμα ένα παιχνίδι. Δεν αρκεί να τρέχεις και να προσπαθείς μόνο. Δυστυχώς αυτοί οι δύο ποδοσφαιριστές δεν δίνουν τίποτα στην ομάδα και σε αυτό το κρίσιμο σημείο δεν περιμένω κάτι περισσότερο από αυτούς.

Την Τετάρτη η ομάδα αγωνίζεται στο μεγαλύτερο παιχνίδι της χρονιάς μέχρι το επόμενο με σημαντικές απουσίες. Οι Νέγκρι- Πιντάδο είναι εκτός λόγω τραυματισμού και οι Ζαϊντ-Μεγκρελασβίλι-Ιβάνκο λόγω τιμωριών. Οι δύο τελευταίοι συμπλήρωσαν δύο κίτρινες κάρτες και δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα της Τετάρτης. Με τους Μουρίγιο-Τομάς-Παύλου-Καταλά- Μυτίδη να μπαίνουν στην 11άδα θεωρώ ότι είμαστε το φαβορί για να πάρουμε την πρόκριση απέναντι σε μία ομάδα που το μόνο που επιστρατεύει είναι το σκληρό παιχνίδι και τα κτυπήματα κάτω από την μέση. Αυτή την φορά δεν θα υπάρχει Χριστοδούλου για να διαμορφώσει αποτέλεσμα και καλώ τον κόσμο της ομάδας μας να γίνει η ψυχή και η καρδιά των ποδοσφαιριστών μέσα στο γήπεδο. Για πρώτη φορά φέτος πρέπει και επιβάλλεται να κάνουμε το ΓΣΖ έδρα. Να πάρουμε την νίκη εμείς οι οπαδοί από την κερκίδα. Μπορούμε να το κάνουμε και είμαι σίγουρος ότι ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ ΘΑ ΚΑΤΑΚΛΥΣΟΥΝ ΤΟ ΓΣΖ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΒΛΗΤΙΚΗ ΝΙΚΗ!!!

ΜΟΝΟ ΑΕΚ!!!!!

ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΑΙΚΤΩΝ

ΕΣΚΑΛΟΝΑ: Από την ημέρα που ήρθε στην ομάδα και πήρε φανέλα βασικού έκανε το καλύτερο του παιχνίδι. Σοβαρός και χωρίς δείγμα άγχους στον αγώνα ήταν σταθερότατος και όποτε χρειάστηκε δήλωσε παρών. Στα δύο γκολ δεν μπορούσε να αντιδράσει. Είχε εξαιρετική επέμβαση σε τετ α τετ του Ταγκπατζούμι αμέσως μετά το 0-1 και μακάρι να είναι η αρχή για καλύτερες εμφανίσεις. Είναι πολύ σημαντικό να ανεβάσει απόδοση ο Εσκαλόνα τώρα που η ομάδα τον έχει ανάγκη.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 8/10

ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ: Όπως ανέφερα και προηγουμένως δέχθηκε πολύ πίεση στον αγώνα. Προσπάθησε και κράτησε την θέση του σωστά αμυντικά και από το μισάωρο και έπειτα διάβασε σωστά τον αντίπαλο και έβγαινε πάντα πρώτος στην μπάλα. Επιθετικά δεν μπόρεσε να βοηθήσει ιδιαίτερα και ο διαιτητής τον αδίκησε κατάφωρα στην φάση του πέναλτι. Για πρώτη εμφάνιση τα πήγε καλά και ελπίζουμε να τον δούμε περισσότερο στην συνέχεια.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 6/10
 
ΓΚΡΙΝ: Ο καλύτερος ποδοσφαιριστής όχι μόνο της ομάδας μας αλλά και το γηπέδου. Τρομερή εμφάνιση από αυτόν τον παικταρά. Δεν έφαγε μισή ντρίμπλα από αντίπαλο και ήταν πανταχού παρών για να σταματήσει υποσχόμενες επιθετικές προσπάθειες των αντιπάλων και από τα δικά του πόδια ξεκινούσε το παιχνίδι της ομάδας μας. Πέτυχε μία γκολάρα έστω και αν ξεκίνησε από θέση off side. Το γκολ του ήταν μεγάλης κλάσης και πραγματικά χαίρομαι που τον βλέπω να αγωνίζεται με τα χρώματα της Αεκάρας!
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 9.5/10

ΜΕΡΤΑΚΚΑΣ: Προσπάθησε και ανταποκρίθηκε καλά για ακόμα μία φορά ως κεντρικός αμυντικός. Είχε καλές και καίριες επεμβάσεις και με την είσοδο του Καταλά πέρασε ως δεξί μπακ. Στην φάση του πρώτου γκολ του έγινε καθαρό φάουλ από τον Οκκά. Ήταν επίσης η πρώτη φορά που αγωνίστηκε με το περιβραχιόνιο του αρχηγού με τα χρώματα της ομάδας μας και είμαστε όλοι περήφανοι για τον Λευτέρη. Είναι πολύ καλό παιδί και πάντοτε φιλότιμος και οι οπαδοί της Άεκ ξέρουμε να εκτιμούμε αυτούς που προσφέρουν στην ομάδα μας. Περιμένω ακόμα καλύτερο παιχνίδι την Τετάρτη.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 6.5/10

ΜΕΓΚΡΕΛΑΣΒΙΛΙ: Δέχθηκε μεγάλη πίεση από την πλευρά του όμως και τα δύο γκολ των αντιπάλων προήλθαν από την δεξιά πλευρά της άμυνας μας. Επιθετικά είχε καλά ανεβάσματα και καλές συνεργασίες είτε με τον Ιβάνκο είτε με τον Μάτσι σε πολλές περιπτώσεις. Δυστυχώς δεν αγωνίζεται στο κύπελλο και η απουσία του είναι τεράστια. Ελπίζω ο προπονητής μας να την καλύψει επάξια.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 5/10

ΖΑΪΝΤ: Δεν έκανε πολύ καλό παιχνίδι και ήταν και ένας από τους λόγους που δεν βγαίναμε σωστά στην επίθεση. Αμυντικά έκοψε πολλές προσπάθειες των αντιπάλων και αναχαίτισε επιτυχώς πολλές φορές τους ποδοσφαιριστές του Ερμή. Επιθετικά όμως δεν έδωσε το κάτι παραπάνω που έχει αποδείξει ότι μπορεί να δώσει. Δυστυχώς στο τέλος δεν άντεξε και δέχθηκε την κόκκινη κάρτα. Προσωπικά τον δικαιολογώ απόλυτα γιατί δεν πιστεύω ότι υπήρχε άνθρωπος που δεν αντιδρούσε έτσι όταν ο άλλος για 20 μέτρα προσπαθεί να σε σταματήσει κρατώντας σε από την φανέλα. Θα μας λείψει στο παιχνίδι της Τετάρτης.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 4/10

ΚΑΣΤΡΟ: Για ακόμα μία φορά κακό και χωρίς ρυθμό παιχνίδι. Δεν είχε μία καλή κάθετη πάσα και δεν βοήθησε καθόλου την ομάδα επιθετικά. Τα στημένα του δεν ήταν επίσης καλά με αποτέλεσμα να μην δημιουργήσουμε κάποια καλή ευκαιρία. Δυστυχώς δεν μπορεί να βοηθήσει και έχω πειστεί πλέον ότι δεν θα ανεβάσει άλλο την απόδοση του. Μακάρι να με διαψεύσει αλλά δεν τα πάει καθόλου καλά από την αρχή της χρονιάς αν και πήρε αμέτρητες ευκαιρίες από τους προπονητές του. Για να καταλάβουμε για τι πράγμα μιλάμε σε πολλές περιπτώσεις έμενε πάγκο ο Τομάς για να αγωνίζεται αυτός. Τι άλλο να πούμε.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 1/10

ΚΟΥΡΤΗΣ: Παθιασμένος και με ενθουσιασμό έμπαινε συνεχώς στις φάσεις και προσπάθησε να βοηθήσει την ομάδα όσο μπορεί. Αγωνίστηκε επιτελικός στην αρχή και στην συνέχεια πέρασε δεξί εξτρεμ. Ανέκοψε πάρα πολλές προσπάθειες των αντιπάλων και κέρδισε αρκετά φάουλ. Πήρε και κίτρινη κάρτα από αντίπαλο δείγμα της μεγάλης προσπάθειας που έκανε. Η σωματοδομή του δεν τον βοηθάει ακόμη για να κάνει καλύτερα πράγματα αλλά το μέλλον του ανήκει και μέσα από τα παιχνίδια θα γίνεται καλύτερος.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 8.5/10

ΕΓΓΛΕΖΟΥ: Έκανε μεγάλη προσπάθεια και κέρδισε πάρα πολλά φάουλ από τους αντιπάλους. Είναι εξαιρετικός με την μπάλα στα πόδια και έχει πολύ καλές κινήσεις στον χώρο. Του έγιναν πολλά σκληρά φάουλ τα οποία έμειναν ατιμώρητα. Την Τετάρτη μάλλον αυτός θα παίξει αριστερό μπακ και ελπίζω να είναι συγκεντρωμένος και σωστός στα μαρκαρίσματα του. Μεγάλο κεφάλαιο για την Άεκ μας.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 7/10

ΜΑΤΣΙ: Συνεχίζει τις ίδιες αδιάφορες εμφανίσεις. Σου δίνει την εντύπωση ότι δεν έχει όρεξη για ποδόσφαιρο πλέον. Δεν ξέρω τι θέλει να κάνει ή αν έχει κλείσει σε άλλη ομάδα και προσέχει τα πόδια του αλλά είναι πολύ εριστικό να βλέπεις όλους τους υπόλοιπους να προσπαθούν και αυτός να περπατά. Δυστυχώς τον Μάτσι περιμέναμε και την σκιά του υποδεχτήκαμε με την επιστροφή του. Κρίμα.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 1/10

ΙΒΑΝΚΟ: Όσες ποδοσφαιρικές ικανότητες έχει άλλο τόσο ποδοσφαιρικό μυαλό δεν διαθέτει. Δεν είναι καθόλου έξυπνος ποδοσφαιριστής και δεν θα κάνει μεγάλη καριέρα για αυτό το λόγο. Ενώ έχει εξαιρετικά προσόντα, είναι πολύ γρήγορος και καλός χειριστής της μπάλας όταν πρέπει να τελειώσει μία φάση ή να δώσει την τελική πάσα τα χάνει. Βοήθησε αρκετά με την ταχύτητα του αλλά ως εκεί.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 5/10

ΚΑΤΑΛΑ: Καθόλου καλή εμφάνιση από τον Καταλά ο οποίος είναι σε κακή κατάσταση. Από την ώρα που μπήκε έχασε τον Ενρίκε 4-5 φορές και δεν είχε κάν τις δυνάμεις να τον αναχαιτίσει. Σε όλες τις περιπτώσεις τον κάλυψε εξαιρετικά ο Γκρίν. Είναι μεγάλος ποδοσφαιριστής και έμπειρος και ελπίζω στο παιχνίδι της χρονιάς να μας δείξει από τι είναι φτιαγμένος. Του έχω εμπιστοσύνη και τον περιμένω.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 2.5/10

ΜΥΤΙΔΗΣ: Δεν φάνηκε καθόλου. Έδωσε ύψος και όγκο στην επίθεση μας δεν είχε όμως την καλή τελική πάσα για να τελειώσει ιδανικά μία φάση. Δεν τον ένιωσε πολύ η αντίπαλη άμυνα και ας ελπίσουμε την Τετάρτη να κάνει το παιχνίδι της ζωής του.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 2/10

ΜΑΓΚΟΥΡΗΣ: Μπήκε με αυτοπεποίθηση στον αγωνιστικό χώρο και είχε και ένα τελείωμα με το αριστερό από μακρινή απόσταση. Θα τον δούμε περισσότερο στη συνέχεια και ελπίζω τα καλά λόγια που ακούγονται για αυτόν να επιβεβαιωθούν.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 5/10


ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ

Αφήνω στην άκρη το ψεσινό παιχνίδι και πηγαίνω στο παιχνίδι της Τετάρτης. Στα δύο παιχνίδια που αγωνιστήκαμε με τον Ερμή η αντίπαλη ομάδα ακολούθησε την ίδια τακτική. Πρώτο σημείο της τακτικής του αντιπάλου είναι το σκληρό παιχνίδι το οποίο σε κάποιες περιπτώσεις ξεφεύγει και από τα αθλητοπρεπή πλαίσια. Αυτό θα πρέπει να το εκμεταλλευτούμε ως ομάδα και να κερδίσουμε αποβολή αντιπάλου ποδοσφαιριστή γρήγορα στο παιχνίδι. Φάουλ θα γίνουν αρκετά αλλά θα πρέπει να είμαστε ήρεμοι και με καθαρό μυαλό στο γήπεδο. Αυτό είναι δουλειά της τεχνικής ηγεσίας να το περάσει στους ποδοσφαιριστές μας. Δεύτερο σημείο και πιο σημαντικό είναι ο τρόπος ανάπτυξης του αντιπάλου. Ντε Πίνα και Ζάρκοβιτς μόλις πάρουν την μπάλα επιχειρούν μακρινή διαγώνια πενηντάρα μπαλιά για να βρουν τον επιθετικό κορυφής ο οποίος τραβιέται στα άκρα. Αυτό έκαναν και στο πρώτο παιχνίδι πρωταθλήματος αυτό έκαναν και χθες. Όταν κλείσουμε τους διαδρόμους στον άξονα και βάλουμε πίεση στους αντίπαλους αμυντικούς θα έχουμε την μπάλα για πολλή ώρα στην κατοχή μας και θα τους αναγκάσουμε να κάνουν και το λάθος που θα μας επιτρέψει να σκοράρουμε.

Είναι η ευκαιρία μας να πετύχουμε μία μεγάλη και επιβλητική νίκη. Σαν ομάδα είμαστε πολύ πιο ποιοτική από τον Ερμή. Μπορούμε για μεγάλη νίκη και πραγματικά το πιστεύω. Φτάνει να είμαστε διαβασμένοι και με καθαρό μυαλό. Έχω εμπιστοσύνη στο τεχνικό μας επιτελείο και περιμένω την σωστή αντίδραση τους και την σωστή διαχείριση του αγώνα!

Σταύρος Κομοτηνή
Share this Article on :

2 ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ ΜΙΛΗΣΑΝ! ΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΕΔΩ!:

Ανώνυμος είπε...

H oμαδα μας ουσιαστικα θα παραταχθει με μοναδικες αλλαγες αξιοπιστες τους Κουρτη, Καστρο. Εκει θα παρουμε το παιχνιδι στα χερια μας ΕΜΕΙΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΓΗΣ ΛΑΡΝΑΚΑΣ.

Η ομαδα θα νικησει, μαζι και ολοι εμεις ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Να ειμαστε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ Ο 12 ΠΑΙΧΤΗΣ ΤΗΣ ΑΕΚΑΡΑΣ ΜΑΣ.

Chris

Ανώνυμος είπε...

ξεκάθαρα το παιγνίδι το έστεισε (με μετρητά στον διαιτητή αυτή την φορά όπως ΦΑΝηκε) αυτός που το επίθετο του αποτελεί βρισιά για κάθε σωστό άνθρωπο στην Κύπρο. Αν εφαρμοστούν οι κανόνες η ομάδα του δεν θα έχει καμιά τύχη (ούτε και ο ίδιος)

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια με ακατάλληλο περιεχόμενο δεν θα δημοσιεύονται.

Παρακαλούμε όπως βάζετε ΟΝΟΜΑ ή ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ για να δημοσιευθεί το σχόλιό σας.

 

© Copyright A.E.Kition blog 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.