News Update :

Αρχοντοχωριάτες...

Κυριακή 10 Μαρτίου 2013


Αρχοντοχωριάτης: χαρακτηρισμός νεόπλουτου και άξεστου ανθρώπου που παριστάνει τον    αρχοντα, σε μετωνυμία από την ομώνυμη κωμωδία του Mολιέρου.

Αυτή η λέξη μου ήρθε στο μυαλό φτάνοντας έξω από την είσοδο του σταδίου. Φυσικά δεν προέκυψε τυχαία και δεν ήταν εξαιτίας της γνωστής κόντρας με το προσφυγικό σωματείο με τους οπαδούς που ήρθαν στην πόλη μας «να μας κάνουν ανθρώπους» και πριν από αυτούς λίγο πολύ ήμασταν πάνω στα δέντρα και μας βοήθησαν να κατεβούμε.

Στην είσοδο του σταδίου, οι άντρες ασφαλείας εκτελώντας οδηγίες από τη διοίκηση της ομάδας που στεγάζεται στο στάδιο, είχαν σαφείς εντολές να προκαλέσουν και να κάνουν επίδειξη δύναμης. Εξάλλου, αυτό προστάζουν οι κανόνες φιλοξενίας. Δυο – τρία άτομα πριν από μένα, ένας οπαδός επιχείρησε να περάσει στο γήπεδο με μαθητικό εισιτήριο. Ο τύπος στην είσοδο με προκλητικό τρόπο τον ρώτησε την ηλικία του. Ήταν τριαντάρης. Τον ειρωνεύτηκε λέγοντάς του πως από πού κι ως που είναι μαθητής. Ο οπαδός του απάντησε πως είναι μεταπτυχιακός φοιτητής και ο σεκιουριτάς ζήτησε να του παρουσιάσει φοιτητική κάρτα. Ο οπαδός ανταπάντησε πως δεν έφερε μαζί του την κάρτα του και ο σεκιουριτάς του υπέδειξε να κάνει στην άκρη. Αρκετοί οπαδοί γύρω από τον οπαδό αντέδρασαν, ανάμεσα τους και άλλοι φοιτητές, μαθητές ή οπαδοί που πήραν μαθητικό αντί κανονικό.

Δίπλα από τους μπράβους, υπήρχε ένα στέλεχος της γηπεδούχου ομάδας, που έβλεπε με απάθεια. Οι οπαδοί τον ρώτησαν τι θα έπρεπε να κάνουν, μιας και δεν τους δόθηκε καμιά οδηγία πέραν από την απαγόρευση της εισόδου. Ένας τον ρώτησε αν θα έπρεπε να πάει σπίτι να φέρει την φοιτητική κάρτα και το στέλεχος απάντησε: «κανονικά θα έπρεπε». Ένας άλλος του είπε πως αν δεν υπήρχε πρόθεση να τους επιτραπεί η είσοδος, ας τους έδιναν πίσω τα λεφτά τους. Το στέλεχος, με τον ίδιο προκλητικό και γεμάτο εμπάθεια τρόπο απάντησε: «από πού κι ως που;».

Κάποιος απευθύνθηκε στον σεκιουριτά και πάλι, αναφέροντας πως οι οπαδοί της ομάδας του έχουν πάει και σε άλλα γήπεδα και δεν συνάντησαν έτσι συμπεριφορά. Η απάντηση που πήρε ήταν ομολογουμένως αποστομωτική: «Είστε φιλοξενούμενοι εδώ, αυτοί είναι οι κανόνες για εμάς!».  Μετά από αρκετές αντεγκλήσεις και αρκετή αναστάτωση και αναμονή, δόθηκε εντολή να περάσουμε στο γήπεδο κανονικά… Φυσικά περνώντας στο γήπεδο, οι υπεύθυνοι ασφαλείας του σταδίου, εκείνοι που στα προαναφερθέντα γεγονότα έκαναν επίδειξη καλών τρόπων και φιλοξενίας, έβλεπαν τον κάθε οπαδό που τους έδειχνε το εισιτήριο με ένα απαξιωτικό τρόπο και με τέτοιο μίσος που αναρωτιόσουν αν έχεις κάνει κάτι εγκληματικό!

Με τα όσα συνέβηκαν, είναι απορίας άξιο πως δεν προκλήθηκε γενική σύρραξη έξω από το γήπεδο, μιας και δεν ήθελε πολύ να ανάψουν τα αίματα. Η πρόκληση ήταν εμφανής και μόνο από τύχη δεν ακολούθησαν χειρότερα. Το περίεργο είναι πως είναι κατανοητό οι φρουροί ασφαλείας να εκτελούν τις εντολές που έχουν και να είναι ανένδοτοι, αλλά δεν γίνεται να υπάρχει διοικητικός παράγοντας δίπλα τους και να μην επιλαμβάνεται της υπόθεσης. Κοινώς να σφυρίζει αδιάφορα, βλέποντας την ένταση να αυξάνεται, αλλά να μην κάνει απολύτως τίποτα για να αποφευχθούν τα χειρότερα! Έστω να δώσει κάποιες εξηγήσεις, ή να υποδείξει στους οπαδούς τι αναμένεται να κάνουν για να εισέλθουν στο γήπεδο. Στο κάτω κάτω, μια μέρα προηγουμένως, είχε δοθεί στη δημοσιότητα, μια μακροσκελέστατη ανακοίνωση με οδηγίες προς τους οπαδούς και δεν αναφερόταν πουθενά πως έπρεπε να προσκομίσει ο κάθε οπαδός στην είσοδο πιστοποιητικό φοίτησης, ταυτότητας… γάμου, καλής υγείας, ποιότητας προϊόντων και δεν ξέρω εγώ τι άλλο!
 
Εκείνο που πραγματικά μου ανέβασε το αίμα στο κεφάλι, ήταν η εμπνευσμένη ατάκα πως είμαστε φιλοξενούμενοι. Και κερατάδες και δαρμένοι δηλαδή! Τελικά σε αυτή την πόλη ποιος φιλοξενεί ποιον! Φυσικά, όταν η πολιτεία και οι λοιποί παράγοντες έχουν μεριμνήσει να σου προσφέρουν γη για ιδιόκτητο γήπεδο και όταν από φιλοξενούμενος σε κρατικό στάδιο (όπως όλες οι ομάδες της χώρας)  πλέον γίνεσαι κάτοχος ιδιόκτητου γηπέδου και με τίτλο ιδιοκτησίας …  κάνεις ότι γουστάρεις. Βάζεις και τους δικούς σου κανόνες και κάνεις και επίδειξη δύναμης! Εξάλλου το λογαριασμό τον πληρώνουν άλλοι.

Υ.Γ. Οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα, γεγονότα ή καταστάσεις είναι εντελώς τυχαία.





Share this Article on :

2 ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ ΜΙΛΗΣΑΝ! ΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΕΔΩ!:

Ανώνυμος είπε...

Φίλοι συναγωνιστές Σταύρος Κομοτηνή. Περίμενα φίλε IronAek μια ανάλυση του παιχνιδιού και όχι ένα άρθρο χωρίς ουσία κατά την δική μου άποψη. Δυστυχώς την φετινή χρονιά δεν ασχολούμαστε και πολύ με τα οπαδικά site της ομάδας και αυτό φαίνεται. Ευτυχώς φυσικά που εσείς αφιερώνεται κομμάτι από τον ελεύθερο σας χρόνο και ετοιμάζεται κάποια άρθρα αλλά και πάλι πιστεύω ότι δεν λειτουργούμε όπως άλλες χρονιές.
Όπως είπα και πριν για τα πιο πάνω δεν έχω κανένα ενδιαφέρον. Είμαι της άποψης ότι ο κάθε ένας πρέπει να αγοράζει εισιτήριο ανάλογα με την ηλικία και τα υπόλοιπα είναι για κατανάλωση.
Η ομάδα δεν κατέβηκε στο γήπεδο τα πρώτα 20 λεπτά. Το κέντρο μας δεν λειτούργησε καθόλου καλά με αποτέλεσμα να δεχόμαστε συνεχώς επιθέσεις. Δεχθήκαμε το γκολ από τον Λαβόρδε μετά από τραγική αδράνεια ολόκληρου του αμυντικού μηχανισμού της ομάδας αρχομένου του Μέρσιο και τελειώνοντας με τον Χαϊμοφ. Το γκολ αυτό μας αφύπνισε και αφού ανέβασαν απόδοση οι Μέρσιο-Βαν Ντάϊκ και Μαραγκός η ομάδα κέρδισε μέτρα στο γήπεδο. Ο Ντα Σίλβα απλώς επιβεβαίωσε για ακόμα μία φορά ότι είναι ο καλύτερος μεσοεπιθετικός ποδοσφαιριστής του πρωταθλήματος και με το γκολ του μας έδωσε τον πιο πολύτιμο βαθμό που κερδίσαμε μέχρι σήμερα.
Στο 2ο μέρος ελέγχαμε τον ρυθμό του παιχνιδιού μέχρι το 57ο λεπτό και την έξοδο του Μέρσιο. Με την είσοδο του Πάλιτς η ομάδα έχασε την συνοχή της με αποτέλεσμα να δεχόμαστε συνεχώς επιθέσεις. Ο Μέρτακκας βρισκόταν συνεχώς μόνος εναντίον Λαβόρδε-Άντιτς με αποτέλεσμα να βγαίνουν επιθέσεις από το αριστερό άκρο της επίθεσης της Ανόρθωσης. Ο Χαϊμοφ έκανε 2 φοβερές αποκρούσεις στο 68ο λεπτό και στο 77ο στο ψηλοκρεμμαστό σούτ του Οκκά και κράτησε τον βαθμό της ισοπαλίας. Τόσο ο Μπαγκούρα όσο και ο Κούλλης που πέρασαν στο γήπεδο δεν βοήθησαν καθόλου την ομάδα.
Σίγουρα υπάρχει το ελαφρυντικό της κούρασης και των συνεχών πολύ δυνατών παιχνιδιών αφού παίξαμε Αελ-Αποέλ-Ένωση-Ανόρθωση. Από την άλλη δεν βοήθησε κατά την δική μου άποψη ο προπονητής από τον πάγκο ή αν θέλετε δεν του βγήκαν οι αλλαγές που έκανε. Ο Τσάντο έκανε το χειρότερο του παιχνίδι και δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο του αγώνα να κρατήσει μπάλα. Η 4άδα της άμυνας προεξάρχοντος του Καταλά ήταν εξαιρετική και ο Βαν Ντάϊκ από το 25ο λεπτό και μετά ήταν απροσπέλαστος. Ο Τομάς κινήθηκε σε ρηχά νερά και ο Μαραγκός είχε καλές και κακές στιγμές στο γήπεδο. Ο Μέρσιο έκανε πάρα πολύ καλό παιχνίδι με εξαίρεση το λάθος από το οποίο ξεκίνησε το γκολ και η αντικατάσταση του επηρέασε την συνολική απόδοση της ομάδας. Ο Ντα Σίλβα ήταν απολαυστικός. Όπως έχω προαναφέρει οι αλλαγές δεν βοήθησαν καθόλου και ιδιαίτερα ο Πάλιτς ο οποίος ήταν εκτός τόπου και χρόνου.
Η ομάδα πρέπει να βρεί τον ρυθμό της και ιδιαίτερα να ανακτήσει την αυτοπεποίθηση της. Έχουμε πολύ δυνατή ομάδα με εξαιρετικό προπονητή και τεχνικό επιτελείο γενικότερα. Είναι η χρονιά που μπορούμε να πετύχουμε το κάτι παραπάνω και αυτό πρέπει να επιδιώξουμε. Στο παιχνίδι της Τετάρτης πρέπει να μπούμε σοβαρά και να καθαρίσουμε τον αγώνα. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες ούτε καιρός για εφησυχασμό. Εφόσον νικήσουμε την Τετάρτη και περάσουμε στους 4 του κυπέλλου πάμε το Σάββατο στο ΓΣΖ ξανά με Παραλίμνι για να σφραγίσουμε την 4άδα. Στο επόμενο παιχνίδι πρωταθλήματος δεν παίζουν Καταλά-Σεράν και ίσως δούμε για πρώτη φορά αμυντικό δίδυμο Λίνσεν-Μουρίγιο.
Όλοι κοντά στην ομάδα με αγάπη και φωνή και αυτή η χρονιά έχει πολλά να μας προσφέρει ακόμη!! ΑΙΜΑ ΤΙΜΗ ΑΕΚ ΜΙΑ ΖΩΗ!!

IronAEK είπε...

Φίλε Σταύρο το άρθρο για το παιχνίδι είναι μέσα στο πρόγραμμα. Πρέπει να καταλάβεις και εσύ που είσαι πιστός ακόλουθος του Blog αλλά και οι υπόλοιποι πως έχουμε και τη ζωή μας και τις οικογένειές μας, οπότε γράφουμε όποτε μπορούμε. Η πόρτα του blog είναι και ήταν από πάντα ανοιχτή για όποιον επιθυμεί να γράψει. Π.χ το σχόλιο σου μπορεί κάλλιστα να γίνει after match.

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια με ακατάλληλο περιεχόμενο δεν θα δημοσιεύονται.

Παρακαλούμε όπως βάζετε ΟΝΟΜΑ ή ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ για να δημοσιευθεί το σχόλιό σας.

 

© Copyright A.E.Kition blog 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.