News Update :

Ψευδώνυμα ομάδων

Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Πολλές ομάδες έχουν αποκτήσει ένα δεύτερο όνομα για λόγους που είχαν να κάνουν με την αγωνιστική συμπεριφορά, την συμπεριφορά των φιλάθλων τους, την περιοχή όπου εδρεύουν ή ακόμα και επειδή κάποιοι αντίπαλοι τους «κόλλησαν» ένα ψευδώνυμο.
Πιο κάτω θα σας παρουσιάσουμε μερικά από τα κορυφαία ψευδώνυμα ομάδων...


Chievo Verona (Ιταλία) - «Mussi Volanti».
Η Chievo Verona είναι γνωστή και ως «ιπτάμενοι γάιδαροι», καθώς η άλλη ομάδα της πόλης Hellas Verona έλεγε ότι θα πρέπει πρώτα να πετάξουν οι γάιδαροι πριν τους ξεπεράσει η Chievo. Η Hellas Verona που κατέκτησε το πρωτάθλημα στην δεκαετία του 80, τώρα βρίσκεται στην Τρίτη κατηγορία της Ιταλίας ενώ αντίθετα η Chievo εδώ και καιρό αγωνίζεται με εξαιρετικές παρουσίες στην Serie A.

Cowdenbeath (Σκωτία) - «Μπλε Βραζιλία».
Πληθυσμός Βραζιλίας: 191.000.000.
Πληθυσμός Cowdenbeath: 12.000.
Η Βραζιλία μετράει πέντε Παγκόσμια Κύπελλα και έχει αναρίθμητους οπαδούς ανά τον κόσμο. Η Cowdenbeath έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα της 2ης κατηγορίας της Σκωτίας το 1939 καθώς και το πρωτάθλημα της 3ης κατηγορίας το 2004. Οι φίλοι της ομάδας υπολογίζονται γύρω στους 471. Οι ομοιότητες είναι αναρίθμητες. Για αυτό άλλωστε η Cowdenbeath αποκαλείται και... «Μπλε Βραζιλία». Η ειρωνεία είναι ανθρώπινο προσόν.

Malaga (Spain) - «Los Boquerones».
«Οι αντσούγιες». Η Malaga είναι ένα μεγάλο κέντρο εμπορίας ψαριών που φημίζεται για τις άσπρες αντσούγιες. Αυτό το προϊόν είναι τόσο δημοφιλές και ακριβό που δάνεισε το όνομά του στην τοπική ομάδα.

Ζάμπια - «Chipolopolo».
Η Εθνική ομάδα της Ζάμπια αποκαλείται «χάλκινες σφαίρες». Η χώρα εξάγει πολύ χαλκό άρα και πολλές σφαίρες. Δυστυχώς όμως για αυτούς δεν έχουν καταφέρει να κάνουν ακόμα το «μπαμ» και να προκριθούν σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο.

Eintracht Frankfurt (Germany) - «Die Launische Diva».
Η Eintracht Frankfurt έγινε κυρίως γνωστή μετά την ήττα της στο τελικό του Κυπέλλου Κυπελλούχων της Γλασκόβης το 1960, από την Real Madrid με το εντυπωσιακό 7-3. Γνωστή και ως «σκυθρωπή ντίβα». Αυτό γιατί τα τελευταία χρόνια πραγματοποιεί πολύ καλές εμφανίσεις απέναντι στις μεγάλες ομάδες της χώρας, ενώ αντίθετα παρουσιάζεται πολύ κακή απέναντι σε πιο αδύνατες ομάδες.

Albacete (Spain) - «El Queso Mecanico».
Το κουρδιστό τυρί. Το ψευδώνυμο «τυρί» βγήκε γιατί η πόλη Albacete αποτελεί την κύρια παραγωγό του διάσημου τυριού Manchego. Το «κουρδιστό» μπήκε επειδή η ομάδα την δεκαετία του 90 πραγματοποιούσε πολύ καλές εμφανίσεις και κατάφερε να παραμείνει στην πρώτη κατηγορία για πέντε χρόνια.

Αφήσαμε στο τέλος το καλύτερο…


Hartlepool United (England) - «Monkey Hangers»
«Αυτοί που κρεμάνε μαϊμούδες». Ένας τοπικός μύθος αναφέρει πως κατά την διάρκεια των Ναπολεόντειων πολέμων, ένα μικρό πλοίο ξεβράστηκε στις ανατολικές ακτές της Αγγλίας, κοντά στο Hartlepool και ο μοναδικός επιζών ήταν η μασκότ του καραβιού - μία μαϊμού η οποία ήταν ντυμένη με την Γαλλική στολή και διακριτικά. Οι άνθρωποι της πόλης, μπέρδεψαν το ζωντανό και θεώρησαν πως ήταν Γάλλος, έστησαν δίκη στην ακτή, και επειδή η μαϊμού δεν μπορούσε να υπερασπιστεί τον εαυτό της, την απαγχόνισαν. Η ιστορία αν και αστεία σίγουρα δεν είναι παρά ένας μύθος, αλλά επίσης είναι ο λόγος που το συγκεκριμένο ψευδώνυμο είναι ίσως το καλύτερο από όλα. Παρόλο αυτά, η ιστορία είναι τόσο διάσημη πια, που το όνομα της μασκότ της ομάδας είναι «H'angus the Monkey», με τον τοπικό δήμαρχο να φοράει την στολή ως μέσο για την προεκλογική του εκστρατεία.


Γράφει ο "Αινιγματικός"
Share this Article on :

1 ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ ΜΙΛΗΣΑΝ! ΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΕΔΩ!:

Ανώνυμος είπε...

hehe.kalo.tetoia themata einai kalo na mpainoun gia na spazoun tin monotonia tis athlitikis mas kathimerinotitas

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια με ακατάλληλο περιεχόμενο δεν θα δημοσιεύονται.

Παρακαλούμε όπως βάζετε ΟΝΟΜΑ ή ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ για να δημοσιευθεί το σχόλιό σας.

 

© Copyright A.E.Kition blog 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.