News Update :

ChEcK_iN in & cHeCk_OuT

Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Δεν θυμάμαι να είχαμε ξανά παίκτη από το Βέλγιο. Το καλοκαίρι φλερτάραμε με τον Kevin Vandenbergh, αλλά ο Tom Caluwe έμελλε να είναι ο πρώτος Βέλγος ΑΕΚτζής! Ο Βέλγος έρχεται στις Φοινικούδες για να ενταχθεί στην ομάδα μοντέλο και να προσθέσει κι άλλη ευρωπαϊκή φινέτσα. Το εθνικό φαγητό των Βέλγων είναι τα… αφροδισιακά μύδια, αλλά μάλλον δεν θα τα πεθυμήσει αφού το ποδόσφαιρο που παίζει η ομάδα είναι πέρα για πέρα αφροδισιακό!


Ο Caluwe γεννήθηκε στις 11 Απριλίου το 1978, στο Rumst, μια μικρή πόλη του Βελγίου με μόλις 15 000 κατοίκους. Μπορεί να του λείπει το μπόι, αφού βλέπει τον κόσμο από το 1,72m, αλλά ποιος είπε ότι οι σπουδαίοι παίκτες είναι συνάμα και ψηλοί; Εξάλλου για να οργανώνει παιχνίδι τον φέραμε και όχι για να πιάνει… ριμπάουντ.

Η ιστορία του

Από το 1996 ως το 2000 αγωνίστηκε στη Μέχελεν Βελγίου, έχοντας 85 συμμετοχές με 16 γκολ. Κατόπιν, μεταγράφηκε στην Ολλανδική Βίλεμ μέχρι το 2006 έχοντας 169 συμμετοχές με 30 γκολ. Μετά, μεταπήδησε στην Ουτρέχτη μέχρι το 2009, μετρώντας 105 συμμετοχές και 14 γκολ. Μέχρι αυτό το σημείο είχε αγωνιστεί μόνο σε 3 ομάδες! Τρεις ομάδες σε 15 σεζόν σημαίνει πως έμενε κατά μέσο όρο 5 χρόνια στην ομάδα που πήγαινε. Αυτή η σταθερότητά του δείχνει άνθρωπο που προσαρμόζεται και δουλεύει. Αφενός θέλει και μπορεί να προσφέρει και αφετέρου ικανοποιεί με την απόδοσή του με αποτέλεσμα οι ομάδες του να τον κρατούν. Τη σεζόν, όμως, 2009-2010 απέρριψε λόγω οικονομικών την πρόταση για επέκταση του συμβολαίου του με την Ουτρέχρη, για να κάνει κάτι ριζοσπαστικό για τον ίδιο: να ξενιτευτεί στο Κατάρ στην ομάδα Al Wakra (προφανώς για τα πετροδόλαρα). Στην Al Wakra πάντως αγωνίστηκε παλαιότερα και ο Γάλλος πρωταθλητής κόσμου Φρανκ Λεμπέφ! Παρόλο που ήταν κάτι εντελώς ξένο για τον ίδιο, εντούτοις, αγωνίστηκε σε 19 αγώνες πετυχαίνονται και 3 τέρματα. Οι δύσκολες, όμως, συνθήκες της ζέστης τον οδήγησαν να αναθεωρήσει και μόλις ολοκληρώθηκε η σεζόν και το συμβόλαιό του έψαξε ομάδα στην Ολλανδία. Ξεκίνησε προπονήσεις στην Μπρέντα, χωρίς όμως να υπογράψει αφού η ομάδα αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα. Με αυτά τα δεδομένα ο Caluwe επέστρεψε στο Βέλγιο και στις 3 Αυγούστου υπέγραψε στην Sint Truiden συμβόλαιο ενός έτους με προοπτική για ακόμα ένα. Η παραμονή του στην πατρίδα ήταν σύντομη, γιατί δέχθηκε ένα τηλεφώνημα από τον Γιόρντι Κρόιφ που δεν μπορούσε όπως είπε να αρνηθεί. Η συνέχεια είναι γνωστή: ο Τom Caluwe φοράει πλέον τα κιτρινοπράσινα!!! Αξίζει να σημειωθεί πως στην Sint Truiden αγωνίστηκε 12 φορές (7 ως βασικός) χωρίς να σκοράρει. Επίσης, πρώτη φορά στην καριέρα του αλλάζει ομάδα στη μέση του πρωταθλήματος, αφού όχι μόνο αλλάζει ομάδα με το σταγονόμετρο αλλά και παραμένει χρόνια εκεί.

Στις 11 Μαΐου 2006, είχε και τη μοναδική του συμμετοχή με την Εθνική Βελγίου. Συγκεκριμένα, αγωνίστηκε στο νικηφόρο φιλικό με τη Σαουδική Αραβία (2-1) σκοράροντας κιόλας.

Τι θα δούμε από τον Βέλγο

Ο Caluwe δεν έρχεται στην Κύπρο για να κερδίσει χρόνο συμμετοχής. Ήταν τυχερός και ικανός αφού σε όλη του την ποδοσφαιρική ζωή είχε θέση στην ενδεκάδα. Ούτε χρειάζεται προπονήσεις για να βρει τον καλό του εαυτό, αφού αγωνίστηκε για τελευταία φορά στις 28 Νοεμβρίου 2010 στη μεγάλη νίκη της Sint Truiden με 2-1 επί της Club Brugge. Όπως αναφέρουν τα ρεπορτάζ πρόκειται για παίκτη με δύναμη, ευελιξία, που βλέπει γήπεδο και έχει σπουδαία ικανότητα στα στημένα (να υποθέσουμε, λοιπόν, πως θα σημειώνει κι αυτός γκολ από φάουλ!). Επίσης, οι γεμάτες σεζόν που έχει ανέκαθεν μαρτυρούν έναν παίκτη απαραίτητο και υγιή. Αναμένουμε να τον δούμε με το νούμερο 15 που είχε μέχρι πρότινος, διότι το αγαπημένο του 8 έχει ήδη κάτοχο, τον Λαμπρόπουλο.

Share this Article on :

0 ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ ΜΙΛΗΣΑΝ! ΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΕΔΩ!:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια με ακατάλληλο περιεχόμενο δεν θα δημοσιεύονται.

Παρακαλούμε όπως βάζετε ΟΝΟΜΑ ή ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ για να δημοσιευθεί το σχόλιό σας.

 

© Copyright A.E.Kition blog 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.