News Update :

Γυάλινη σφαίρα Νοεμβρίου 2010

Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

Γυάλινη σφαίρα, λοιπόν! Την τρίβουμε, την τρίβουμε, την τρίβουμε (ενίοτε και με famozo) ώσπου να μας αποκαλύψει το μέλλον! Με έναν μυστηριώδη και ανεξήγητο τρόπο μας το παρουσιάζει αλληγορικά και συμβολικά διεγείροντας τη φαντασία μας για να βγάλουμε άκρη. Ας την αφήσουμε λοιπόν να μας μαρτυρήσει τις ποδοσφαιρικές αλήθειες του Νοέμβρη!






ΑΕΛ – ΑΕΚ
Όμορφες στιγμές εκτυλίσσονται στο Τσίρειο. Αγκαλίτσες και φιλάκια μεταξύ των οπαδών. Οι πάντα φιλόξενοι ΑΕΛίστες υποδέχονται τους ΑΕΚτζήδες με τριαντάφυλλα και λιονταράκια «me to you». Το ματς είναι τελικά τηλεοπτικό, αφού το εδώ και 2 χρόνια υπό παραίτηση (εκτός κι αν πουληθούν τα λαχεία) Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΕΛ, πούλησε τα τηλεοπτικά δικαιώματα στο KousposΤV. Μετά την ακύρωση με την LTV, τη διαφωνία με το PLUS, την παραλίγο συμφωνία με το MEGA, την αρχική κουβέντα με το ΡΙΚ, τη συζήτηση με τον ΑΝΤ1 και τη χυλόπιτα από το SIGMA, κατέληξε τελικά σε συμφωνία με το KousposΤV. Θέλοντας να γιορτάσουν τη συμφωνία αυτή, κανάλι και παράγοντες μοιράζουν στους οπαδούς δωρεάν το DVD του τελικού κυπέλου του 2004. Το ματς αρχίζει με την ΑΕΚ να παίζει εκπληκτικό και πάλι ποδόσφαιρο. Ο 21ος προπονητής της φετινής ΑΕΛ κρατάει σημειώσεις από την τακτική της ΑΕΚ για να την αντιγράψει. Επίσης, ζητάει από το βοηθό του να βγάλει βίντεο από το κινητό του τις κινήσεις του Κίνγκσλεϊ. Ο βοηθός δεν έχει μπαταρία. Σκούρα τα πράγματα. Οι φωνές ακούγονται μέχρι τα δημοσιογραφικά. Ακόμα και η καρπαζιά ακούγεται. Έως ότου βρει ο βοηθός μπαταρία, ο Κινγκ περνάει όποιον βρίσκει μπροστά του και κεραυνοβολεί τον αντίπαλο τερματοφύλακα. 0-1 και ξέφρενοι πανηγυρισμοί στην κερκίδα. Οι οπαδοί της ΑΕΛ φωνάζουν ρυθμικά "ΑΕΛ λαός πρωτάθλημα ρε"! Οι οπαδοί της ΑΕΚ φωνάζουν με μανία Κινγκ, Κινγκ, Κινγκ. Το 2ο ημίχρονο ξεκινάει με την ΑΕΚ να πιέζει. Ο βοηθός βρήκε μπαταρία, αλλά ξέχασε το ΡΙΝ. Μέχρι να θυμηθεί το ΡΙΝ, ο Όπερ κλέβει την μπάλα μέσα από τα χέρια του αντίπαλου τερματοφύλακα και σημειώνει το 0-2. Οι οπαδοί της ΑΕΛ φωνάζουν ρυθμικά ΑΕΛ λαός πρωτάθλημα ρε! Οι οπαδοί της ΑΕΚ φωνάζουν με μανία Κινγκ, Κινγκ, Κινγκ. Ο Όπερ νιώθει βασιλιάς. Το 0-2 είναι το τελικό σκορ με την ΑΕΚ να καλπάζει και την ΑΕΛ να βαριαναστενάζει.

ΑΕΚ – ΕΡΜΗΣ
Ο προπονητής του Ερμή ανυπομονεί να ξεκινήσει ο αγώνας αφού έζησε μεγάλες στιγμές στο γήπεδο αυτό! Ο αγώνας αναμένεται αμφίρροπος και αυτό επιβεβαιώνεται αμέσως. Η ΑΕΚ μπαίνει φουριόζα αλλά η πενταπλή ζώνη του Ερμή ανακόπτει τις επιθέσεις. Σκληρό παιχνίδι με τους παίκτες να παίζουν ενίοτε και μπουνιές. Παίζουμε στο Β’ ημίχρονο με τις 2 ομάδες να έχουν πραγματοποιήσει και τις 3 αλλαγές, όλες αναγκαστικές. Ο Ολισέι, δείχνει απροσπέλαστος και ιδιαίτερα τρομακτικός. Ένα ball boy που τον είδε τα έκανε πάνω του. Οι οπαδοί της ΑΕΚ διαμαρτύρονται έντονα αφού ο «Bike» γρονθοκόπησε 3 παίκτες, κλώτσησε 4, έριξε δεξί κροσέ σε 1 και δέχθηκε μόνο μία κίτρινη. Ξαφνικά και ενώ το ματς πλησιάζει προς το τέλος, ο διαιτητής του δείχνει 2η κίτρινη κάρτα επειδή καθυστέρησε να κάνει ένα άουτ! Κόκκινη κάρτα και αποβολή! Ο «Βike» του λέει κάποια παθιασμένα «γαλλικά» και πηγαίνοντας στα αποδυτήρια κλωτσάει το φορείο, τραβάει το αυτί του ball boy επειδή δεν έκανε τα μαθήματά του, πηγαίνει μπροστά από τη κάμερα και κάνει χειρονομίες, πιάνει το μικρόφωνο και τραγουδάει R’n’B, σπάζει το μίξερ του ντους και πάει περπατητός σπίτι. Μετά και από το τραγούδι, είναι υποψήφιος…! Η ΑΕΚ εκμεταλλεύεται το αριθμητικό πλεονέκτημα και σκοράρει αμέσως μετά με τον Ντίμεχ! Το γκολ αυτό κρίνει τελικά και τον αγώνα. Στο τέλος ο Κατσής ζητά αυτόγραφο από τον Ντίμεχ.

ΠΑΡΑΛΙΜΝΙ – ΑΕΚ
Ωραίος καιρός σήμερα, ότι πρέπει να μπάλα. Ο κόσμος μαζεύεται σιγά σιγά. Έξω από το γήπεδο πραγματοποιείται έκθεση κυνηγιού και αμπελοπουλιών. Το παρόν δίνει και ο ιατρικός σύνδεσμος με ένα πανό που γράφει «ένα αμπελοπούλι την ημέρα το γιατρό τον κάνει πέρα». Από τα ηχεία του γηπέδου ακούγεται η γνωστή διαφήμιση «πριν το ματς αμπελοπούλια, μετά το ματς και πάλι αμπελοπούλια». Η ΑΕΚ παρουσιάζεται αγνώριστη και δέχεται 2 εύκολα γκολ από το πρώτο ημίχρονο. Στα πηγαδάκια λένε πως η αποστολή της ομάδας κατέλυσε σε παραλιακό ξενοδοχείο του Πρωταρά και έκανε beach party την προηγούμενη νύχτα. Το ματς οδεύει στο τέλος του και όλοι μιλούν για τη μεγάλη νίκη του Παραλιμνιού. Ξαφνικά μια ομάδα περιβαλλοντιστών εισβάλλει στον αγωνιστικό χώρο κρατώντας πανό που γράφει «Λευτεριά στα αμπελοπούλια»!!! Ένας απ’ αυτούς τρέχει γυμνός και αρπάζει την μπάλα. Ένας άλλος ανοίγει το κλουβί που κρατούσε και αφήνει ελεύθερα στο γαλανό παραλιμνίτικο ουρανό 12 αμπελοπούλια και 2 τσίκλες. Ο διαιτητής διακόπτει τον αγώνα και η τύχη του θα αποφασιστεί στη Δικαστική, μεταξύ ζιβανίας και αμπελοπουλιών.

ΑΕΚ – ΑΝΟΡΘΩΣΗ
Μετά από ισχυρές πιέσεις της Ανόρθωσης προς την ΚΟΠ το ματς μετατίθεται από μεσημέρι σε βράδυ. Η ΑΕΚ κάνει ένσταση αλλά απορρίπτεται με συνοπτικές διαδικασίες και της επιβάλλεται πρόστιμο €3000 και 3 αγωνιστικές κεκλεισμένων των φώτων. Τυχαίο; Δεν νομίζω! Το ματς ξεκινά με την Ανόρθωση να αμύνεται και να προσπαθεί να βγει σε αντεπιθέσεις. Στον πάγκο βρίσκεται ο Κεσπάγια, αφού ο Όγιος είναι σπίτι και διαβάζει. Αύριο έχει εξετάσεις για το δίπλωμα UEFA Δ. Το προηγούμενο δίπλωμα που είχε καταθέσει στην ΚΟΠ ήταν ένα δίπλωμα που πήρε στο Δημοτικό όταν η τάξη του κέρδισε τη Στ’ 2 στη Γυμναστική. Η ΑΕΚ κλείνει στο μισό γήπεδο την Ανόρθωση αλλά βρίσκει μπροστά της μια οργανωμένη άμυνα. Το ημίχρονο βρίσκει τις 2 ομάδες ισόπαλες 0-0. Οι ανταποκριτές που βρίσκονται στο γήπεδο εκθειάζουν την απόδοση της Ανόρθωσης. Τη μετάδοση προσφέρει η Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου – πάντα δίπλα στην Ανόρθωση. Στα πηγαδάκια όλοι συζητούν για την «ηλεκτρισμένη» ατμόσφαιρα που επικρατεί. Τυχαίο; Δεν νομίζω! Το Β’ ημίχρονο ξεκινά και η ΑΕΚ εντείνει τις προσπάθειες για γκολ. Παίζουμε στις καθυστερήσεις και ενώ όλα δείχνουν πως θα λήξει 0-0, η ΑΕΚ κερδίζει πέναλτι! Ήταν ο Μαρκάσα που έκανε μια ολομέτωπη επέλαση από τα αριστερά, μπήκε στην περιοχή και ανατράπηκε από αντίπαλο αμυντικό. Ο Φαν Ντάικ ετοιμάζεται να το εκτελέσει, δένει τα κορδόνια, σηκώνει τις κάλτσες, ξύνει τ’ αυτί του, του ακουμπάει τον πισινό ο Χόφλαντ (για εμψύχωση), φιλά την μπάλα, κοιτάζει στην κερκίδα, βήχει, σταυροκοπιέται, παίρνει φόρα, τρέχει, φτάνει στην μπάλα και…………………… σβήνουν τα φώτα!!!! Επικρατεί πανδαιμόνιο, οι παίκτες φεύγουν για αποδυτήρια αλλά δεν βρίσκουν την τρύπα, οι οπαδοί της ΑΕΚ ουρλιάζουν πως το ‘χουν ξανα-δει αυτό το έργο, οι οπαδοί της Ανόρθωσης αγκαλιάζονται ανακουφισμένοι και οι διαιτητές διακόπτουν τον αγώνα. Στα ηχεία ακούγεται η διαφήμιση «Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου – πάντα δίπλα στην Ανόρθωση και στον αθλητισμό». Η τύχη του αγώνα θα κριθεί στη Δικαστική. Η Ανόρθωση υποστηρίζει πως η ΑΕΚ δεν πλήρωσε το λογαριασμό της ΑΗΚ, ενώ η ΑΕΚ υποστηρίζει πως θεάθηκε οπαδός της Ανόρθωσης να ψάχνει με σχεδιαγράμματα και GPS το γενικό πίνακα ηλεκτρισμού. Εμπειρογνώμονας της ΑΗΚ επιβεβαιώνει πως υπήρξε δολιοφθορά στον γενικό πίνακα, αλλά η ΚΟΠ δεν τη δέχεται επειδή δεν υπάρχει τέτοια πρόνοια στο καταστατικό. Φήμες αναφέρουν πως το ματς θα κατακυρωθεί υπέρ της Ανόρθωσης και η ΑΕΚ θα πληρώσει πρόστιμο €3000, θα πληρώσει τα έξοδα επιδιόρθωσης της βλάβης, τα έξοδα ψυχικής οδύνης στους ποδοσφαιριστές, τα έξοδα για τα ιδιαίτερα του Όγιος και αρκετά άλλα που θα αποφασιστούν.

Share this Article on :

4 ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ ΜΙΛΗΣΑΝ! ΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΕΔΩ!:

Ανώνυμος είπε...

Makran i kaliteri giallini sfera pou gra4ate :)
exei 10 lepta pou prospa8o na gra4o to comment k n mporo pou to gelio :P isaste maneeeeess..!!!
ate AEK mou pote n na erti tyo gerimo to savatokiriako na se 3anado

Giorgos Leivadia

zapatistas είπε...

hehehehehehe na'sai kala file!!! :))

Ανώνυμος είπε...

ατε και να γ....... τα σκουλικια. Ελα Αεκάρα μου δυνατά.

Ανώνυμος είπε...

zapatista ise foveros Bravo---Papasouzas

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια με ακατάλληλο περιεχόμενο δεν θα δημοσιεύονται.

Παρακαλούμε όπως βάζετε ΟΝΟΜΑ ή ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ για να δημοσιευθεί το σχόλιό σας.

 

© Copyright A.E.Kition blog 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.