News Update :

Game plan A.E.K. - Εθνικός

Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Ακόμα ένα παιχνίδι στην έδρα μας θα διεξαχθεί το Σάββατο με αντίπαλο αυτή τη φορά τον Εθνικό. Στο μυαλό των ποδοσφαιριστών και του προπονητή υπάρχει μόνο η νίκη και οι τρεις βαθμοί που θα κρατήσουν την Α.Ε.Κ. στα ψηλά στρώματα της βαθμολογίας. Η ομάδα μας δικαίως χαρακτηρίζεται ως φαβορί στο προσεχές παιχνίδι. Ένας χαρακτηρισμός που τον κερδίσαμε τις πρώτες τρεις αγωνιστικές με τις εμφανίσεις μας αλλά συνάμα που μας φορτώνει με περισσότερη ευθύνη….



Κακά τα ψέματα, ο Εθνικός κατεβαίνει στη Λάρνακα για να φυλάξει τα νώτα του πρώτα απ’ όλα και να δραπετεύσει με ένα βολικότατο «Χ». Η Α.Ε.Κ. όμως φέτος είναι «καταδικασμένη» να κυνηγά με νύχια και με δόντια το τρίποντο σε ΚΑΘΕ παιχνίδι. Πάνω απ’ όλα χωρίς υποτίμηση του αντιπάλου, με σοβαρότητα, υπομονή, πάθος και στήριξη απ’ τις κατάμεστες κερκίδες. Φήμες θέλουν την κερκίδα μας το Σάββατο να κάνει νέο ρεκόρ προσέλευσης, ακόμα μεγαλύτερο από της πρεμιέρας. Αυτό θέλουμε να ζήσουμε. Μια κιτρινοπράσινη κατάμεστη κερκίδα με ενθουσιώδεις σκαλιώτες να επευφημούν την αγαπημένη τους ομάδα και να αλληλοχειροκροτούνται με τους ποδοσφαιριστές. Το αρχικό σχήμα αναμένεται να είναι κάπως διαφορετικό σε πρόσωπα από αυτό της προηγούμενης αγωνιστικής, αν και οι επιθετικοί προσανατολισμοί του Τον Κάανεν είναι δεδομένοι.

Ίσως στην κορυφή να δούμε τον Όπερ αντί του Αρνάλ, εφόσον είναι έτοιμος αγωνιστικά, αλλιώς πιθανόν να τον δούμε ως αλλαγή. Λογικά ο Πρισό θα διατηρήσει τη θέση του στην αρχική εντεκάδα λόγω της εκπληκτικής εμφάνισής του με τη Δόξα. Έτσι ο Παουλίστα θα μείνει έξω, όπως απ’ ότι φαίνεται και ο Λαμπρόπουλος, αφού ο Σιένκελ τα πάει αρκετά καλά δίπλα στον Χόφλαντ. (παρά την τρανταχτή του γκέλα με τη Δόξα). Όσον αφορά τα μπακ, δυστυχώς δε θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε τον Τζέισον παρά μέχρι τουλάχιστον τα Χριστούγεννα. Τη θέση του αναμένεται να πάρει ο Κυριάκου ή ο Ορθέδοξος. Επανέρχεται ο Θεοφίλου στην εντεκάδα μετά τον τραυματισμό του. Στο δεξί άκρο της επίθεσης θα παίξει ο Γκόμεζ και σε ελεύθερο ρόλο ο Κίγκσλει. Φυσικά θα δούμε αρκετές αλλαγές θέσης από Πρισό-Γκόμεζ-Κιγκ όπως και σε προηγούμενα παιχνίδια. Μαρκάσα και Φαν Ντάικ σταθεροί στη μεσαία γραμμή να αναχαιτίζουν και να δημιουργούν.

Unlock the match ®: Όπως γνωρίζουμε όλοι μας, ο Εθνικός είναι μια ομάδα που κοιμίζει τον αντίπαλο με την καλοστημένη του άμυνα και περιμένει την κατάλληλη στιγμή να χτυπήσει το παιχνίδι. Παρά τα άσχημα αποτελέσματα, δεν έπαιξε κακό ποδόσφαιρο και διαθέτει αξιόλογους παίκτες. Χρειάζεται λοιπόν προσοχή και σωστή τακτική από πλευράς προπονητή για να κερδηθεί η μάχη. Στις στημένες φάσεις είναι πολύ μελετημένος και σκληροτράχηλος έτσι το κυριότερο ρήγμα μπορεί να γίνει από τα άκρα όπου ο Εθνικός έχει αδυναμίες. Πιστεύω πως η Α.Ε.Κ. θα σκοράρει και στα δύο ημίχρονα, κάτι που δεν έχει γίνει ακόμα. Η προσφυγική ομάδα θα προσπαθήσει να σταματήσει το ρυθμό της Α.Ε.Κ. με διάφορα φάουλ και ψευδοτραυματισμούς όπως και τις προηγούμενες χρονιές. Σε αυτά τα σημεία η ομάδα μας πρέπει να μείνει συγκεντρωμένη και να μην την πατήσει με τα τεχνάσματα αυτά. Επίσης θυμάμαι τα παιχνίδια με τον Εθνικό να έχουν πολλές κάρτες, ακόμα και κόκκινες. (φυσικά φέτος λείπει ο Ελευθερίου) Είναι κρίμα για ασήμαντες αφορμές να φορτωνόμαστε με κάρτες και να στερούμαστε τις υπηρεσίες αξιόλογων ποδοσφαιριστών. Γι αυτό καλούνται να δείξουν επαγγελματισμό και χαρακτήρα και να φέρουν εις πέρας το έργο τους που δεν είναι άλλο από τη νίκη και κατ’ επέκταση την καλή εμφάνιση. Οι απανταχού ΑΕΚτζήδες άρχισαν να συνειδητοποιούν πως αξίζει να έρχονται στο γήπεδο και να απολαμβάνουν τη φετινή Α.Ε.Κ. η οποία με τη σειρά της καλείται να δείξει συνέχεια και συνέπεια στα όσα έχουμε δει μέχρι τώρα.

Pre-match πρόβλεψη: Γκολ και στα δύο ημίχρονα από την Α.Ε.Κ. με ακόμα ένα (τουλάχιστον) ποδοσφαιριστή να ανοίγει λογαριασμό σκοραρίσματος. Μαρκάσα, Γκόμεζ και Πρισό οι κυριότεροι υποψήφιοι.

*Aντιμέτωποι με την πρώην τους ομάδα θα βρεθούν για πρώτη φορά οι Κίσσι και Κάσιο.



Share this Article on :

0 ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ ΜΙΛΗΣΑΝ! ΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΕΔΩ!:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια με ακατάλληλο περιεχόμενο δεν θα δημοσιεύονται.

Παρακαλούμε όπως βάζετε ΟΝΟΜΑ ή ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ για να δημοσιευθεί το σχόλιό σας.

 

© Copyright A.E.Kition blog 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.