News Update :

ΤΟΥ ΠΟΥΤΣΑΔΑΣ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ!

Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2020

Η πελατειακή σχέση με τους «φίλους» μας εκ Λευκωσίας συνεχίζεται! Αυτή την φορά είχε και ιδιαίτερο κέρασμα από τον Νάντο Πουτσάδας! Μπήκε μέσα το αλάνι και τους κέρασε ανάλογα. Εξαιρετική εμφάνιση από την ομάδα, η πρώτη μέσα στο σπίτι μας μετά από σχεδόν 6 μήνες και με τον κόσμο να ανεβαίνει πολύ με αυτά που είδε. Από το 2014 και την αλλαγή που έφερε στην ομάδα μας η παρουσία του Άντρου Καραπατάκη στο πηδάλιο της ηγεσίας της, στις αναμετρήσεις με το αποερλ σε πρωτάθλημα, κύπελο και σούπερ καπ μετρά σε 28 παιχνίδια 10 νίκες, 13 ισοπαλίες και μόλις 5 ήττες. Το σημαντικό σε όλα αυτά είναι ότι στο Αρένα το αποερλ έφυγε με τους 3 βαθμούς της νίκης μόλις μία φορά. Είναι ξεκάθαρο ότι τους έχουμε πάρει τον αέρα και για ακόμα μία φορά έχουν φύγει με σκυμμένο το κεφάλι από την Αρένα μας.

Στο 2ο μέρος είχαμε από μία αλλαγή για κάθε ομάδα με τον Νάντο να παίρνει την θέση του Θωμά και τον Ντογκαλά να παίρνει την θέση του Τάμαρι. Η ομάδα μας συνέχισε να ελέγχει το παιχνίδι και το γκολ του Αμπραχαμ στο 55ο λεπτό μετά την εξαιρετική προσπάθεια του Σπιρόφσκι τελείωσε ουσιαστικά τον αγώνα. Ο Ουζουνίδης πέρασε στο γήπεδο τους Ζαχίντ- Λουντέμο αντί των Μπεν Σαχαρ-Σατσιά σε μια ύστατη προσπάθεια να αλλάξει τα δεδομένα του παιχνιδιού αλλά η ομάδα μας απάντησε με 3ο γκολ στο 72ο λεπτό με τον εκπληκτικό Νάντο να κάνει ότι θέλει την άμυνα του αποερλ και να δίνει εξαιρετική ασιστ στον Τρισκο για το πελώριο 3-0! Ο προπονητής μας πέρασε στο γήπεδο τον Χέϊτλι στην θέση του Αμπραχαμ στο 75ο λεπτό και τον Φλοριάν στην θέση του Σπιροφσκι στο 79ο λεπτό χωρίς όμως να αλλάξει κάτι στο παιχνίδι. Οι ποδοσφαιριστές μας έριξαν ρυθμούς και κράτησαν άνετα το υπέρ τους αποτέλεσμα.





Αυτή την φορά η 11άδα της ομάδας δεν είχε εκπλήξεις. Δεν είδαμε τον Τάντη δεξί εξτρέμ αλλά εκεί είδαμε τον σπουδαίο Ακοράν να ξεκινά. Επίσης στο δεξί άκρο της άμυνας είδαμε τον Φερνάντεζ (τα πήγε πάρα πολύ καλά) και ο Τρουγιόλ μεταφέρθηκε στα αριστερά με τον Θωμά να αγωνίζεται μπροστά του. Ο Τόνιο, αφού ξεπέρασε το πρόβλημα που αντιμετώπιζε, πήρε θέση κάτω από τα δοκάρια αντί του Τέουνκενς. Οι υπόλοιποι ήταν οι ίδιοι με το παιχνίδι απέναντι στην Σαλαμίνα.

Η ομάδα έβαλε από την αρχή πίεση ψηλά. Αυτό δυσκόλεψε πολύ την προσπάθεια του αποερλ να φτιάξει παιχνίδι από πίσω ενώ κερδίζαμε συνέχεια τις δεύτερες μπάλες. Ο Ακοράν βρισκόταν σε σπουδαίο βράδυ και συνεπικουρούμενος από τον ΠΑΙΧΤΑΡΑ Αμπραχαμ οδηγούσαν μαεστρικά την ομάδα στο επιθετικό μισό. Το γκολ του Σπιρόφσκι μόλις στο 7ο λεπτό μετά την μαγική μπαλιά του Καζανόβα στον Ακοράν και την ασιστ πάρε-βάλε του τελευταίου, έφερε το παιχνίδι στα μέτρα μας και φόρτωσε με άγχος τον αντίπαλο. Το 1-0 του ημιχρόνου δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα του παιχνιδιού αφού η ομάδα μας ήταν πολύ ανώτερη από τον αντίπαλο και θα έπρεπε να προηγείται τουλάχιστον με 2-0.


Η ομάδα έχει πάρει μία δυναμική. Οι ποδοσφαιριστές μας φαίνεται να γουστάρουν τα παιχνίδια και να γουστάρουν να αγωνίζονται με την φανέλα της ομάδας μας. Εκπέμπουμε υγεία σε όλους τους τομείς και αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό. Τίποτα δεν καταφέραμε ακόμα και ο δρόμος είναι μακρύς. Εμείς σαν οπαδοί πρέπει να στηρίξουμε την ομάδα μας και θα πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη στην διοίκηση μας. Πάμε τώρα να αγωνιστούμε με την Καρμιώτισσα, μία επικίνδυνη ομάδα με πολύ καλό προπονητή στον πάγκο, για το 3Χ3 που πιστεύω ότι θα μας φέρει μόνους στην κορυφή του πρωταθλήματος! ΟΛΟΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ!!

 

ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ

 

ΤΟΝΙΟ: Δεν χρειάστηκε σχεδόν καθόλου στο παιχνίδι. Προς το τέλος 1-2 φορές που του έγιναν κάποια σουτ ήταν έτοιμος και σταθερός. Είναι πολύ καλός τερματοφύλακας ο Τόνιο, τον εμπιστεύομαι απόλυτα αλλά η έλλειψη ανταγωνισμού τα τελευταία 2 χρόνια δεν του έκανε καλό. Το γεγονός ότι πλέον έχουμε και τον Τέουνκενς στην ομάδα μόνο καλό θα κάνει στον Τόνιο. Περιμένω πολλά από αυτόν στην συνέχεια.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 9/10

ΦΕΡΝΑΝΤΕΖ: Πολύ καλό και ουσιαστικό παιχνίδι από τον δεξιό οπισθοφύλακα μας. Έκανε ότι έπρεπε σε όλο το παιχνίδι και στην καλύτερη φάση του αποερλ στο 1ο μέρος δήλωσε παρών και με εξαιρετική άμυνα ανέκοψε τον αντίπαλο. Είναι ποδοσφαιριστής ομάδας και όταν όλη η ομάδα είναι καλή τότε και αυτός ανεβαίνει. Είναι έμπειρος ποδοσφαιριστής και θεωρώ ότι μπορεί να δώσει πολλά στην ομάδα στην πορεία του πρωταθλήματος. Επίσης να σημειώσω ότι με Ακοράν συνεργάζεται άψογα!

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 9/10

ΜΟΙΣΟΦ: Ότι και να πω για τον γίγαντα θα είναι λίγο! Εξαιρετική εμφάνιση, μεστή, χωρίς ίχνος λάθους στο παιχνίδι και με πολύ καλά ανεβάσματα με την μπάλα. Προσπαθήσαμε να τον εκμεταλλευτούμε και στα στημένα αλλά δεν μπόρεσε να γίνει επικίνδυνος. Αυτός είναι ο Μοϊσοφ που θέλουμε να βλέπουμε και αποδεικνύει ότι επανήλθε για να μείνει και να οδηγήσει την ομάδα σε επιτυχίες!

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 9,5/10

ΜΙΚΕΛ: Τον βλέπεις στο παιχνίδι και λες πώς παίζει Κύπρο αυτός ο ποδοσφαιριστής; Μετά ξαφνικά παίρνει την μπάλα και θέλει να περάσει 5 αντιπάλους με αποτέλεσμα να χάνουμε την κατοχή και να δεχόμαστε μεγάλη ευκαιρία από τον αντίπαλο. Είναι άξιο απορίας με αυτόν τον ποδοσφαιριστή. Κουβαλάει τόση εμπειρία στην πλάτη του, είναι εξαιρετικός αμυντικός και δεν χρειάζεται να τον δεις πέραν από μία φορά για να το αντιληφθείς αλλά αυτά τα κενά διαστήματα στο παιχνίδι του δεν ξέρω γιατί τα επαναλαμβάνει. Αν εξαλείψει αυτή την κακή συνήθεια θα μιλάμε για τον τέλειο αμυντικό!

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 9/10

ΤΡΟΥΓΙΟΛΣ: Είναι ο ποδοσφαιριστής για όλες τις δουλειές και απέδειξε πολλάκις ότι μπορεί να αγωνιστεί σε όλες τις θέσεις της μεσοαμυντικής γραμμής. Αγωνιζόμενος στο αριστερό άκρο της άμυνας αυτή την φορά έσβησε όποιον αντίπαλο βγήκε πάνω του ενώ ανέβασε και σωστά την ομάδα στην επίθεση. Σου δίνει την εντύπωση ότι όλα μπορούν να γίνουν με μία απίστευτη ηρεμία! Πραγματικά καταπληκτικός ποδοσφαιριστής!

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 10/10

ΜΑΤΙΑΣ: Πολύ καλή εμφάνιση και από τον Ματίας. Σε σχέση με το παιχνίδι απέναντι στην Σαλαμίνα, παρουσιάστηκε πολύ πιο σοβαρός, είχε καλό κράτημα της μπάλας και προσπάθησε να αναχαιτίσει τους αντίπαλους κεντρώους. Το είπαμε ξανά και το γνωρίζουμε όλοι ότι υστερεί στην ταχύτητα και αυτό δεν μπορεί να αλλάξει από εδώ και πέρα. Θα πρέπει να βελτιώσει άλλα κομμάτια του παιχνιδιού του και μέσα από τα παιχνίδια θα γίνεται καλύτερος. Τα στημένα του ήταν όλα εξαιρετικά και αποτελούσαν πηγή κινδύνου για την άμυνα του αποερλ η οποία είναι από τις καλύτερες στις στημένες φάσεις. Μακάρι να συνεχίσει έτσι ο Ματίας και να βελτιώνεται συνέχεια. Είναι ένα παιδί που όλοι θέλουμε να πετύχει και αυτό ευχόμαστε. Μπράβο Μάτι!!

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 9/10

ΣΠΙΡΟΦΣΚΙ: Στο περασμένο μου άρθρο πήρε βαθμό κάτω από την βάση. Είπα ότι περιμένω περισσότερα από αυτόν γιατί τον πιστεύω. Η εμφάνιση του απέναντι στο αποερλ ήταν εμφάνιση υψηλού επιπέδου! Πολύ καλός στον χώρο του, πέτυχε ένα εξαιρετικό γκολ, είχε άμεση συμμετοχή στο 2ο γκολ με το κλέψιμο της μπάλας και την τελική προσπάθεια πριν το τελείωμα του Αμπραχαμ και γενικά ήταν θετικός σε όλο το παιχνίδι. Είναι παλικάρι και πολύ δυνατός στις μονομαχίες ενώ δεν αφήνει τις φάσεις. Έχει αυτό το πάθος που χρειάζεται για ένα κεντρώο ποδοσφαιριστή και θεωρώ ότι θα δώσει πάρα πολλά στην ομάδα μας. Πολύ καλός!

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 9,5/10

ΑΜΠΡΑΧΑΜ: Θεωρώ ότι ο Άμπραχαμ έκλεισε τα στόματα πολλών στην κερκίδα μας. Και τι δεν άκουσε αυτό το παιδί όταν ήρθε πέρσι τον Ιανουάριο. Χοντρός, γέρος, τελειωμένος. Δεν χρειάζεται φυσικά και δεν έχει την ανάγκη να δώσει απαντήσεις αλλά μέσα στον αγωνιστικό χώρο είναι ένας πραγματικός ΑΡΧΟΝΤΑΣ! Δίνει στην ομάδα αυτοπεποίθηση, δίνει επιθετική ενέργεια και μπορεί εύκολα τόσο να τελειώσει φάσεις όσο και να δώσει την τελική πάσα. Δεν το κρύβω ότι μου έχει κλέψει την καρδιά και δικαιωματικά κερδίζει την αποθέωση μας για 2η συνεχόμενη αγωνιστική!

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 10/10

ΑΚΟΡΑΝ: Τι να γράφω για σένα ρε εξωγήινο; Αυτός ο ποδοσφαιριστής βαδίζει στα 38 του; Παιδιά απολαύστε αυτό τον παιχταρά για όσο μπορείτε. Πλησιάζει το τέλος της καριέρας του και αυτό με λυπεί αφάνταστα. Είναι η προσωπική μου άποψη ότι από το 2014-2015 και έπειτα, επί προεδρίας Καραπατάκη, αποτελεί τον πιο σπουδαίο ποδοσφαιριστή της ομάδας μαζί με τον Χόρχε αρτίστα Λαρένα. Δεν έχω δει καλύτερο του ποδοσφαιριστή στην ομάδα όλα αυτά τα χρόνια αλλά ούτε και στο νησί γενικά. Το γεγονός ότι μπορεί στα 38 του να τρέχει με την μπάλα στα πόδια πιο γρήγορα από τον αμυντικό που τον καταδιώκει τα λέει όλα. Ποιότητα. Θηρίο. Πρόκειται για ένα θαύμα της φύσης. Μακάρι να έχεις την υγεία σου ρε αλάνι και θα μας κάνεις να παραμιλούμε πολλές φορές ακόμη!! Απολαύστε τον για όσο μπορείτε παιδιά!

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 10/10

ΘΩΜΑΣ: Από τις χειρότερες εμφανίσεις του Θωμά. Εκτός παιχνιδιού από το 1ο λεπτό. Δεν ανταποκρίθηκε καθόλου στις συνθήκες του αγώνα και δικαίως έγινε αλλαγή στο 46ο λεπτό. Δεν μπορώ να ψυχολογήσω αυτό τον ποδοσφαιριστή ούτε να καταλάβω γιατί παρουσιάζει τέτοιο πρόσωπο. Είναι γρήγορος, διαθέτει πολύ καλό αριστερό πόδι, διαθέτει καλή τεχνική κατάρτιση αλλά δεν μπορεί να δείξει τα προτερήματα του στα παιχνίδια. Αν κάτι του πάει λάθος τότε δεν επανέρχεται καθόλου στο παιχνίδι. Δεν πρόκειται να βοηθήσει την ομάδα ή να καθιερωθεί αν συνεχίσει με αυτό τον τρόπο. Πρέπει να συγκεντρωθεί στα παιχνίδια, να αποκτήσει τακτική προσήλωση και να ανεβάσει το επίπεδο του. Μόνο με σκληρή δουλειά μπορεί να γίνει αυτό. Τον πιστεύω πολύ σαν ποδοσφαιριστή γιατί έχει το ταλέντο και την ποιότητα. Δεν είναι νεαρός όμως και ούτε τώρα ξεκινά. Πρέπει να ανεβάσει απόδοση άμεσα.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 5/10

ΤΡΙΣΚΟ: Ο Αρχηγός μας σκόραρε ξανά και είχε άμεση συμμετοχή στο 2ο γκολ της ομάδας. Τα λέμε και θα τα λέμε κάθε βδομάδα ότι αυτός είναι ο ηγέτης μας και αυτός μας οδηγεί. Το γκολ που πετυχαίνει το κάνει να φαίνεται τόσο εύκολο λόγω της μεγάλης ποιότητας του. Λατρεύω να τον βλέπω να αγωνίζεται και θεωρώ ότι πλέον το όνομα του είναι άμεσα συνυφασμένο με την ομάδα μας. Του εύχομαι τον Μάϊο να σηκώνει στον ουρανό της Λάρνακας ένα ακόμη τρόπαιο. Το αξίζει. ΗΓΕΤΗΣ!

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 9/10

ΝΑΝΤΟ: Μπήκε στο 46ο λεπτό και αφού πέρασε ένα 15λεπτο έως ότου να προσαρμοστεί στην συνέχεια έκανε ότι ήθελε τον Μιχαϊλοβιτς αλλά και όλη την άμυνα του αποερλ. Πολύ καλός με την μπάλα στα πόδια, κράτησε όποτε έπρεπε την μπάλα και έδωσε βοήθειες στον Τρουγιόλ στα μαρκαρίσματα. Το σλάλομ στο 3-0 και η τελική ασιστ με το αριστερό στον Τρίσκο ήταν όλα τα λεφτά. Πρώτο δείγμα θετικότατο και ελπίζω να συνεχίσει στους ίδιους ρυθμούς!

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 9/10

ΧΕΪΤΛΙ: Μπήκε στο 75ο λεπτό στην θέση του Άμπραχαμ και βοήθησε και αυτός στην νίκη της ομάδας μας. Δεν μπορεί να κριθεί γιατί αγωνίστηκε λίγο και δεν θα τον βαθμολογήσω γιατί θα είναι άδικο. Όπως είπα όμως και στο προηγούμενο άρθρο μου είναι ποδοσφαιριστής-κλειδί για την ομάδα. Έχει την απαιτούμενη ποιότητα για να συνδέσει άμυνα με επίθεση και όσο παίρνει παιχνίδια και είναι πιο έτοιμος θα το δούμε όλοι αυτό στον αγωνιστικό χώρο. Έχω εξαιρετική άποψη για τις ικανότητες και την ποιότητα του και ελπίζω να δώσει στην ομάδα αυτό που χρειαζόμαστε.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: -/-

ΦΛΟΡΙΑΝ: Μπήκε στο 79ο λεπτό στην θέση του Σπιρόφσκι και πήρε θέση στην κορυφή της επίθεσης. Δεν του παρουσιάστηκε κάποια ευκαιρία για να σκοράρει ενώ σε εκείνο το χρονικό σημείο έμεινε και με 10 ποδοσφαιριστές το αποερλ λόγω αναγκαστικής αποχώρησης λόγω τραυματισμού του Γένσεν. Πρέπει να πάρει παιχνίδια ο Φλοριάν και επιβάλλεται να του δοθεί η ευκαιρία. Χρειαζόμαστε τα γκολ του και τον έχουμε μεγάλη ανάγκη γιατί ο δρόμος είναι πολύ μακρύς.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: -/-


ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ

Ο προπονητής μας κατέβασε την ομάδα αυτή την φορά με 4άδα στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά Φερνάντεζ-Μικέλ-Μοϊσοφ-Τρουγιόλ, τους Σπόλιαριτς-Σπιρόφσκι-Αμπραχαμ στον άξονα ενώ ο Θωμάς κινείτο στο αριστερό άκρο, ο Ακοράν στο δεξί και ο Τρίσκο στην κορυφή. Όταν η ομάδα επιτίθετο ο Φερνάντεζ ανέβαινε στο κέντρο με αποτέλεσμα να αγωνιζόμαστε με 3άδα στην άμυνα κάνοντας την ομάδα πιο επιθετική και ανεβάζοντας ακόμα ένα ποδοσφαιριστή στην επίθεση.

Σίγουρα η 11άδα του αυτή την φορά ήταν πιο ορθολογιστική ενώ και η αλλαγή του Νάντο με τον Θωμά στο ημίχρονο ήταν πολύ σωστή. Η 2η του αλλαγή έδωσε φρεσκάδα στον χώρο του κέντρου ενώ η αφαίρεση κεντρώου ποδοσφαιριστή για την είσοδο του Φλοριάν στο γήπεδο σε ένα σημείο που ο αντίπαλος αγωνιζόταν με 10 αφαίρεσε από την ομάδα το πλεονέκτημα του επιπλέον ποδοσφαιριστή στον άξονα. Σημειώνω ότι σε εκείνο το σημείο βρήκε 1-2 τελικές το αποερλ από τον άξονα.

Όταν η ομάδα πάει καλά τότε όλοι παίρνουν θετικό πρόσημο. Προσωπικά ακόμη δεν έχω πειστεί από τον προπονητή μας και δεν γνωρίζω αν μπορεί να οδηγήσει την ομάδα εκεί που θέλουμε. Το ελπίζω όμως και το εύχομαι.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 9/10

Υ.Γ. 1. Μπράβο στα BOYS ON TOUR και σε όλα τα παιδιά που βοήθησαν με την φωνή τους την ομάδα. Επίσης ένα μεγάλο μπράβο στον κόσμο μας που έμπρακτα βοήθησε την ομάδα στο παιχνίδι. Ελπίζω να έχουμε συνέχεια αυτό τον παλμό στην Αρένα.

Υ.Γ. 2. Με την είσοδο του Ναράνχο στην ομάδα, την πλήρη ενσωμάτωση των Νάντο-Χεϊτλι και την μεταγραφή ενός αριστεροπόδαρου κεντρικού αμυντικού ηγέτη θεωρώ ότι η ομάδα ανεβάζει επίπεδο. Με την ολοκλήρωση του ρόστερ θα μπορούμε να γνωρίζουμε και το ταβάνι αυτής της ομάδας. Είμαι αισιόδοξος και βλέπω ότι γίνονται σωστές και προσεγμένες κινήσεις στον μεταγραφικό σχεδιασμό. Εμπιστοσύνη στον τεχνικό μας διευθυντή και την διοίκηση μας! ΠΑΜΕ ΑΕΚΑΡΑ!!



Share this Article on :

0 ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ ΜΙΛΗΣΑΝ! ΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΕΔΩ!:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια με ακατάλληλο περιεχόμενο δεν θα δημοσιεύονται.

Παρακαλούμε όπως βάζετε ΟΝΟΜΑ ή ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ για να δημοσιευθεί το σχόλιό σας.

 

© Copyright A.E.Kition blog 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.