News Update :

αλκή - ΑΕΚ: 0-1: ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΟΡΥΦΗ!!

Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2017

Η ομάδα μας μετά το νικηφόρο παιχνίδι στην Λευκωσία με την Δόξα, πέρασε νικηφόρα και από το Αμμόχωστος απέναντι στην συμπολίτιδα Αλκή. Η ομάδα έκανε ένα εξαιρετικό 1ο μέρος με 6 τελικές προσπάθειες εκ των οποίων 1 χαμένο πέναλτι και 1 δοκάρι εν αντιθέσει με την αντίπαλο μας η οποία δεν είχε τελική προσπάθεια. Στο 2ο μέρος και μέχρι το 65ο λεπτό η ομάδα μας συνέχισε να έχει τον έλεγχο και να δημιουργεί και να χάνει ευκαιρίες με μεγαλύτερη αυτή του δοκαριού του Φλοριάν. Η Αλκή αντέδρασε με πολύ καλά στημένα αλλά πάνω στις 2 καλές ευκαιρίες του αντιπάλου ο Φλοριάν έδειξε για ακόμα μία φορά την ποιότητα του και με ένα εξαιρετικό γκολ έδωσε και την νίκη στην ομάδα μας. Αυτά εν ολίγοις έγιναν στον Αμμόχωστος με την ομάδα να ολοκληρώνει επιτέλους τον μεγάλο κύκλο παιχνιδιών κάθε βδομάδα στις 20:00 το βράδυ.


Στα του παιχνιδιού τώρα, ο Ιντιάκεθ κατέβασε την ομάδα με 4-1-4-1 και τους Πάμπλο στο τέρμα, Νέλσον-Μοϊσοφ-Καταλά-Αντωνιάδη 4άδα στην άμυνα, Λαμπάν μπροστά από τα στόπερ και 4άδα σε ευθεία μπροστά του οι Ακοραν-Λαρενα-Χεφελ-Τετε και μόνος στην κορυφή ο ΠΟΛΛΗΣ Φλοριάν.

Όπως είπα και στον πρόλογο μου η ομάδα στο 1ο μέρος ήταν καταπληκτική, με εξαιρετικές συνεργασίες μεταξύ των ποδοσφαιριστών μας, δημιουργία φάσεων, πολύ καλά μαρκαρίσματα και επιστροφές. Οι ποδοσφαιριστές της Αλκής δεν μπορούσαν να κρατήσουν την μπάλα με αποκορύφωμα τις πολλές μακρινές μεταβιβάσεις στο πουθενά. Ο προπονητής μας εύστοχα μετάφερε το παιχνίδι στα άκρα με τον Χέφελ να δίνει βοήθειες αριστερά και τον Λαρένα δεξιά στους 2 ποδοσφαιριστές που έβγαιναν στο εκάστοτε άκρο. Μοναδική παραφωνία θα έλεγα το γεγονός ότι όποτε βγάζαμε την τελική πάσα ή σέντρα από τα άκρα δεν είχαμε ποδοσφαιριστή να έρθει πίσω από τον Φλοριάν για να τελειώσει την φάση. Μονάχα μία φορά το πετύχαμε με τον Ακοράν, με τον Πάρντο όμως να λέει όχι σε μία τεράστια ευκαιρία. Στο 39ο λεπτό ο Λαρένα απώλεσε την ανεπανάληπτη ευκαιρία να μας βάλει μπροστά στο σκορ με το χαμένο πέναλτι (ΟΛΟΚΑΘΑΡΟ ΠΕΝΑΛΤΙ) αλλά η ομάδα δεν το έβαλε κάτω και συνέχισε το παιχνίδι της.

Στο 2ο μέρος ξεκινήσαμε καλά αλλά η Αλκή πήρε κάποια μέτρα στο γήπεδο χωρίς όμως να μπορεί να γίνει επικίνδυνη σε οργανωμένο παιχνίδι. Στο 67ο λεπτό, αφότου έχασε 2 καλές ευκαιρίες με ισάριθμες εκτελέσεις κόρνερ του Ντικρουτζιά η Αλκή, ο Φλοριάν κτύπησε ξανά και έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα μας το οποίο κρατήσαμε μέχρι τέλους. Στο 71ο λεπτό ο Μαλόκου πήρε την θέση του κουρασμένου Ακοράν και βοήθησε πολύ τον Νέλσον στην συνέχεια του παιχνιδιού. Η Αλκή δημιουργούσε προυποθέσεις με στημένες φάσεις από τον πολύ επικίνδυνο Ντικρουτζιά και στο 81ο λεπτό ο Κάσες πήρε την θέση του Χέφελ θέλοντας με αυτόν τον τρόπο ο Ιντιάκεθ να δυναμώσει τον άξονα και να κρατήσει η ομάδα περισσότερο την μπάλα. Τελευταία αλλαγή στο 85ο λεπτό με τον Εγγλέζου να παίρνει την θέση του Τέτε.

Το τελικό αποτέλεσμα ήταν δικαιότατο και η καλύτερη ομάδα πήρε αυτό που άξιζε. Το τελικό αποτέλεσμα θα μπορούσε να ήταν μεγαλύτερο αν ευστοχούσαν οι ποδοσφαιριστές μας αλλά και η Αλκή, μετά το 65ο λεπτό, με τα πολύ καλά στημένα της, θα μπορούσε να κάνει την ζημία στην ομάδα μας. Η ομάδα δείχνει να ανεβαίνει από παιχνίδι σε παιχνίδι και να δείχνει την ποιότητα της. Στα ευχάριστα η καλύτερη εμφάνιση του Νέλσον από το τελευταίο παιχνίδι απέναντι στην Δόξα ( στο οποίο δεν βλεπόταν) ενώ πολύ μεγάλη εμφάνιση έκανε ο αρχηγός μας Νταβίντ Καταλά. Εξαιρετικοί επίσης οι Λαμπάν-Μοϊσοφ –Αντωνιάδης ενώ ο Πάμπλο όποτε χρειάστηκε δήλωσε παρών. Μέτριο προς κακό παιχνίδι από τον εξωγήινο Λαρένα ενώ και ο Χέφελ δεν είχε σταθερή απόδοση μέσα στο παιχνίδι αν και έτρεξε πάρα πολύ, έδωσε πολλές μάχες και από τα πόδια του κερδίσαμε το πέναλτι. Τέτε και Φλοριάν ήταν οι καλύτεροι του γηπέδου ενώ ο Ακοράν φάνηκε πολύ κουρασμένος.

Πάμε τώρα στο επόμενο παιχνίδι την ερχόμενη Κυριακή και ώρα 18:00 απέναντι στον Απόλλωνα. Παιχνίδι που θεωρώ ότι είναι ιδιαίτερα κομβικό για την ομάδα μας. Με νίκη απέναντι στον Απόλλωνα δημιουργούμε μία πολύ μεγάλη απόσταση από την ομάδα της Λεμεσού η οποία μπορεί να έχει παιχνίδια στο χέρι αλλά μέχρι να τα παίξει θα βλέπει αυτή την μεγάλη απόσταση από την ομάδα μας. Θεωρώ ότι μπορούμε και είμαστε καλύτερη ομάδα από τον Απόλλωνα για να πάρουμε την νίκη μέσα στην Αρένα. Αν περιορίσουμε τα επιθετικά ατού του αντιπάλου δεν βλέπω με ποιόν τρόπο δεν θα σκοράρει τουλάχιστον 1 γκολ η ομάδα μας. Εν πάσει περιπτώσει, θεωρώ ότι αυτή την στιγμή, οι 2 καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος θα αναμετρηθούν στην Αρένα την ερχόμενη Κυριακή. Αναμένω ότι ο κόσμος μας θα δηλώσει παρών και πλέον δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ για να μην έρθει ο Αεκτζής στο γήπεδο. Όλοι δίπλα στην ομάδα γιατί τα καλύτερα μόλις έχουν αρχίσει!!! 

Υ.Γ.1: Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τους συμπολίτες μας της Αλκής. Αντιθέτως, η αγάπη για την πόλη μας θα έπρεπε να μας ενώνει όλους. Ένα μεγάλο μπράβο στον Σάββα Δαμιανού για τις μάγκικες δηλώσεις του στο τέλος του παιχνιδιού που αποδεικνύουν ότι εκτός από καλός προπονητής είναι και μεγάλος μάγκας.
Υ.Γ.2:  Το βάθος της ομάδας φαίνεται όταν έχουμε εκτός Τομάς-Τρίσκο-Τρουγιόλς-Μουρίγιο και οι απουσίες τους δεν φαίνονται ούτε 1 δευτερόλεπτο μέσα στο παιχνίδι. Η ΑΕΚ είναι ΟΜΑΔΑΡΑ με τα όλα της!!
Υ.Γ.3: Τα ΖΩΑ ετοιμάζουν τις κινήσεις τους για τους πανηγυρισμούς τον Μάϊο. Ήδη το μηχανοκίνητο όχημα ετοιμάζει τις δαγκάνες του!! Μείνετε συντονισμένοι!

ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ
ΠΑΜΠΛΟ: Έκανε ένα πολύ καλό και μεστό παιχνίδι. Με τα πόδια ήταν αλάνθαστος και στο 2ο μέρος είχε 2 πολύ καλές επεμβάσεις εκεί που χρειάστηκε. Φαίνεται ότι έχει αφήσει πίσω του τις κακές εμφανίσεις με Ομόνοια-Σαλαμίνα και επανέρχεται στα γνωστά του επίπεδα. Καλός τερματοφύλακας με μεγάλη εμπειρία.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 8/10

ΝΕΛΣΟΝ: Επιθετικά είναι πάρα πολύ καλός και μπορεί να δώσει πάρα πολλές βοήθειες. Μεσοαμυντικά όμως φαίνεται ότι έχει προβλήματα. Τα μαρκαρίσματα του δεν είναι πολύ καλά και χάνει πολύ εύκολα τους προσωπικούς του αντιπάλους. Στο παιχνίδι με την Δόξα ήταν πάρα πολύ κακός. Στο παιχνίδι με την Αλκή τα πήγε πολύ καλύτερα και ίσως αυτό που χρειάζεται να είναι συνεχόμενα παιχνίδια για να βρει τον ρυθμό του. Δεν είναι τυχαίος ποδοσφαιριστής και αυτό φαίνεται στο γήπεδο αλλά στο αμυντικό κομμάτι του παιχνιδιού έχει θέματα. Δεν μπορώ να τον φανταστώ να αγωνίζεται με αυτόν τον τρόπο σε μεγάλα ντέρμπι. Θα έχουμε τεράστια προβλήματα. Ελπίζω να βελτιωθεί στην συνέχεια και να δώσει στην ομάδα αυτά που ζητά ο προπονητής μας από αυτόν.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 8/10

ΜΟΪΣΟΦ: Πάρα πολύ καλός για ακόμα ένα παιχνίδι. Έκανε κάποια σωστά φάουλ για να σταματήσει επιθετικές προσπάθειες των αντιπάλων και είχε κάποια σωστά μαρκαρίσματα στα στημένα που καθάρισαν κινδύνους. Είναι παικταράς, ξέρει καντάρια μπάλα και αν μείνει μακριά από επιπολαιότητες και μείνει συγκεντρωμένος θα είναι από τους βασικούς συντελεστές για την κατάκτηση του πρωταθλήματος!! Εξαιρετικός!
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 9/10

ΚΑΤΑΛΑ: Από τις καλύτερες φετινές εμφανίσεις του αρχηγού. Ήταν πάντα πρώτος στην μπάλα και εκεί που η ομάδα έχασε τον ρυθμό της στο 2ο μέρος αυτός κράτησε ψηλά την απόδοση του και βοήθησε τους συμπαίκτες του να ξαναμπούν στο παιχνίδι. Πάρα πολύ καλός, στον αέρα ήταν ανίκητος και δείχνει ότι είναι εδώ για να οδηγήσει την ομάδα στον πολυπόθητο στόχο!! Vamos Captain!!
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 10/10

ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ: Παρά τα λαθάκια που έκανε με κάποιες κακές πάσες και ορισμένα κακά μαρκαρίσματα, σε γενικές γραμμές τα πήγε πάρα πολύ καλά. Μου αρέσει πολύ η δύναμη που βάζει στην πρώτη πάσα αλλά και το γεγονός ότι στα μαρκαρίσματα του προσπαθεί να πηγαίνει πάντα πρώτος. Είχε ένα σκληρό φάουλ στο 2ο μέρος από το οποίο ξεκίνησε η 1η τελική προσπάθεια στον στόχο από τους αντιπάλους και στην οποία θα μπορούσε να δεχθεί και κίτρινη κάρτα. Γενικά όμως ήταν θετικότατος και μακάρι να συνεχίσει έτσι!!
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 8/10

ΛΑΜΠΑΝ: Τα έδωσε όλα όπως πάντα. Πολλές μάχες στον άξονα, πολλές προσπάθειες με ή χωρίς την μπάλα και γενικά ακόμα μία καλή εμφάνιση από τον Γαλλοκύπριο άσσο της ομάδας μας. Μοναδικό αρνητικό σημείο στο παιχνίδι του το γεγονός ότι αργεί να ανεβάσει την ομάδα ψηλά. Αυτό είναι κάτι που το κάνει συχνά. Όταν δώσει γρήγορα την μπάλα αναπτυσσόμαστε και με περισσότερη ταχύτητα. Αυτό όμως είναι σχεδόν ασήμαντο κοντά στα όσα κάνει στον αγωνιστικό χώρο!
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 9/10

ΤΕΤΕ: Στο 1ο μέρος τα έκανε όλα. Όποτε πήγαινε η μπάλα πάνω του δημιουργούσαμε φάση. Εξαιρετικός στο 1 με 1 δεν μπορούσε να τον σταματήσει κανείς. Στο 2ο μέρος είχε συμμετοχή σε όλες τις καλές φάσεις της ομάδας μας αν και έμεινε από δυνάμεις προς το τέλος. Όσο πιο κοντά είναι στην αντίπαλη περιοχή τόσο πιο επικίνδυνος είναι. Εξαιρετικός!
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 10/10

ΧΕΦΕΛ: Ο νεαρός άσσος της ομάδας μας έτρεξε πάρα πολύ στο γήπεδο. Έδωσε πολλές βοήθειες στον Τέτε ενώ είχε και το κερδισμένο πέναλτι στο 1ο μέρος. Δεν ερχόταν κεντρικά, προφανώς με οδηγίες του προπονητή, με αποτέλεσμα να δημιουργείται κενό πίσω από τον φορ το οποίο δεν γέμιζε σχεδόν ποτέ. Στο 2ο μέρος δεν μπήκε καλά και με εξαίρεση το δοκάρι του Φλοριάν στο οποίο είχε συμμετοχή, δεν βοήθησε πολύ την ομάδα. Είναι παικταράς, τον υπολογίζει πολύ ο προπονητής μας και όσο περνάει ο καιρός θα γίνεται καλύτερος!  
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 8/10

ΛΑΡΕΝΑ: Μέτριο προς κακό παιχνίδι από τον εξωγήινο. Δεν είναι το χαμένο πέναλτι όσο η γενικά κακή εμφάνιση του. Έχασε την μπάλα 3 φορές στον άξονα, σε πολύ επικίνδυνο σημείο, και ενώ δεν είχε αντίπαλο κοντά του. Την μία φορά το διόρθωσε ο Λαμπάν, την άλλη ο ίδιος και στην 3η φάση έβγαλε τελική προσπάθεια η Αλκή. Δικαιούται και αυτός μία κακή ημέρα αλλά θα πρέπει να είναι προσεκτικός ιδιαίτερα στο μεσοαμυντικό κομμάτι. Είναι μεγάλος ποδοσφαιριστής και στο παιχνίδι με τον Απόλλωνα θα πάρει την ομάδα στους ώμους του.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 4/10

ΑΚΟΡΑΝ: Πολύ μέτριο παιχνίδι από τον παικταρά μας ο οποίος φάνηκε πολύ κουρασμένος. Η αλήθεια είναι ότι αγωνίζεται συνέχεια και χρειάζεται να ξεκουραστεί και λίγο. Παρά όμως την κούραση του είχε ενεργή συμμετοχή στο παιχνίδι της ομάδας και μία τεράστια ευκαιρία για γκολ την οποία απώλεσε. Δεν είναι από τα παιχνίδια που θα θυμόμαστε τον Ακοράν αλλά όπως και για τον Λαρένα έτσι και για αυτόν θα πω ότι δικαιούται μία κακή ή αν θέλετε μέτρια μέρα.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 6/10

ΦΛΟΡΙΑΝ: Ο άνθρωπος δεν σταματάει με τίποτα. Δεν μπορούν να τον μαρκάρουν και αυτό φάινεται ιδιαίτερα όταν παίζει με πλάτη προς το τέρμα. Όταν φτάσει η μπάλα κοντά του και είναι πλάτη στο τέρμα, 8 στις 10 θα δημιουργήσει ευκαιρία ή θα τελειώσει φάση ο ίδιος. Απίστευτη δύναμη και εξαιρετικά τελειώματα. Ότι περισσότερο γράψω θα είναι εκ του περισσού. Σπουδαίο φορ.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 10/10

ΜΑΛΟΚΟΥ: Μπήκε μέσα με πάθος και όρεξη. Έκανε κάποιο παρακράτημα της μπάλας πάνω στον ενθουσιασμό του αλλά φώναξε παρών και έδειξε ότι μπορεί να βοηθήσει την ομάδα. Είναι καλός ποδοσφαιριστής, έχει αρκετά καλά στοιχεία αλλά θα πρέπει να περιμένει υπομονετικά την ευκαιρία του και όταν την πάρει να είναι σε θέση να βοηθήσει. Στο παιχνίδι με την Αλκή βοήθησε. Θα πρέπει όμως να προσέξει το παρακράτημα της μπάλας.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 7/10

ΚΑΣΕΣ:  Ο Κάσες μπήκε στο γήπεδο και δεν βοήθησε καθόλου την ομάδα. Δεν κράτησε μπάλα ούτε έδωσε σωστές ελεύθερες πάσες στους συμπαίκτες του. Ούτε σωστά μαρκαρίσματα είχε με αποκορύφωμα το φάουλ στο 90+3 το οποίο παραχώρησε ο ίδιος στον άξονα όταν βρισκόταν μόνος στον άξονα χωρίς να βλέπει τον ποδοσφαιριστή στην πλάτη του. Ούτε στο παιχνίδι με την Δόξα ήταν καλός. Αντιθέτως, θεωρώ ότι ο Μπόλιεβιτς μπορεί να προσφέρει πολύ περισσότερα από τον Νάτσιο αυτή την στιγμή. Δικαιολογώ όμως τον προπονητή που προσπαθεί να τον ενεργοποιήσει αλλά δεν νομίζω ότι είναι ποδοσφαιριστής που μπορεί να κάνει την διαφορά. Περισσότερο φαντάζει ποδοσφαιριστής συνόλου αλλά και πάλι είναι πολύ πίσω σε σύγκριση με όλους τους υπόλοιπους. Θα τον πιστώσω ακόμα λίγο γιατί ίσως να χρειάζεται τον χρόνο του στην Κύπρο αλλά και περισσότερα παιχνίδια στα πόδια του. Ελπίζω να ανέβει θεαματικά στην συνέχεια.   
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 4/10

ΕΓΓΛΕΖΟΥ:  Μπήκε στο γήπεδο και έτρεξε πολύ. Είχε κάποιες καλές προσπάθειες και κάποιες λανθασμένες με αποκορύφωμα μία λανθασμένη πάσα προς τον Αντωνιάδη την οποία διόρθωσε ο Καταλά. Τον πιστεύω πάρα πολύ και θα πρέπει να είναι έτοιμος όταν μπαίνει στο γήπεδο να κάνει την διαφορά. Μπορεί για πολλά πράγματα ο Νικόλας.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 5/10

ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ
Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να σημειώσω ότι δικαιώνεται για τον Κάσες αλλά και για τον Νέλσον. Το ότι δεν τους χρησιμοποιούσε φαίνεται ξεκάθαρα ότι είναι σωστή απόφαση. Από εδώ και πέρα θα πάρουν τις ευκαιρίες τους και ελπίζω να ανέβουν. Ο μόνος που αδικείται κατάφωρα, προσωπική μου άποψη αυτή, είναι ο Μπόλιεβιτς. Ο Μπόλιεβιτς στο παιχνίδι με την Δόξα ήταν πάρα πολύ καλός και πιστεύω ότι και χθες θα μπορούσε να βοηθήσει. Εν πάσει περιπτώσει όμως αυτός τους βλέπει καθημερινά και αυτός ξέρει καλύτερα.

Στο παιχνίδι με την Αλκή κατέβασε την ομάδα με 4-1-4-1 το οποίο όταν αμυνόμασταν γύριζε σε ένα 4-5-1 με τον Χέφελ πιο κοντά στον Φλοριάν και τον Λαρένα δίπλα στον Λαμπάν. Η ομάδα έκανε ένα εξαιρετικό 1ο μέρος ανοίγοντας το παιχνίδι σε όλο το πλάτος του γηπέδου και βγάζοντας πολλές επιθέσεις από τα άκρα. Κερδίσαμε ένα πέναλτι το οποίο απωλέσαμε και είχαμε 6 τελικές προσπάθειες στον στόχο έναντι καμίας του αντιπάλου. Από καθαρή ατυχία και αστοχία δεν βρεθήκαμε μπροστά στο σκορ στο ημίχρονο.
Στο 2ο μέρος συνεχίσαμε στους ίδιους ρυθμούς αλλά το γκολ δεν ερχόταν. Πετύχαμε το 0-1 με τον Φλοριάν και η 1η του κίνηση ήταν να περάσει τον Μαλόκου στην θέση του κουρασμένου Ακοράν δίνοντας ταχύτητα και ενέργεια στην ομάδα. Η ομάδα μας είχε λίγα προβλήματα στα στημένα και δεν κρατούσε μπάλα. Επόμενη κίνηση το 81ο λεπτό με τον Κάσες στην θέση του Χέφελ ενώ τελευταία κίνηση στο 85ο λεπτό με τον Εγγλέζου να παίρνει την θέση του Τέτε ο οποίος έδωσε πάρα πολλές δυνάμεις.

Διαχειρίστηκε εξαιρετικά το παιχνίδι και διάβασε τον αντίπαλο σωστά. Είχαμε μόνο κάποια θέματα στα στημένα τα οποία θα έπρεπε να προσεχθούν από τους ποδοσφαιριστές μας. Γενικά όμως ήταν από τα καλύτερα παιχνίδια του προπονητή μας και ελπίζω να είναι μόνιμα φορμαρισμένος και ο ίδιος από εδώ και πέρα!!
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 10/10



Share this Article on :

0 ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ ΜΙΛΗΣΑΝ! ΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΕΔΩ!:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια με ακατάλληλο περιεχόμενο δεν θα δημοσιεύονται.

Παρακαλούμε όπως βάζετε ΟΝΟΜΑ ή ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ για να δημοσιευθεί το σχόλιό σας.

 

© Copyright A.E.Kition blog 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.