News Update :

AEK - ανόρθωση: 4-1: ΑΕΚ ΕΚΕΙ, ΕΚΕΙ ΨΗΛΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ!!!!

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

Η ομάδα μας για ακόμα μία αγωνιστική έφυγε από το γήπεδο με τους 3 βαθμούς της νίκης. Απέναντι σε ένα φάντασμα, ας μου επιτραπεί ο όρος, της άλλοτε κραταιάς ομάδας της Ανόρθωσης, δεν δυσκολεύτηκε να πάρει την νίκη. Σίγουρα βοήθησε και το γεγονός ότι ο αντίπαλος έμεινε πολύ γρήγορα με 10 ποδοσφαιριστές αλλά κατά την δική μου άποψη είτε με 10 είτε με 11 το αποτέλεσμα πάνω κάτω θα ήταν το ίδιο. Πολύ μεγάλος ντόρος έγινε μετά το παιχνίδι για την 2η κίτρινη στον Σεού και ο λόγος είναι προφανής. Λόγω του ότι η Ανόρθωση βρίσκεται σε πολύ άσχημη αγωνιστική κατάσταση, χωρίς ποιότητα και με τεράστια προβλήματα, οι διοικούντες την ομάδα προσπαθούν να αποπρασανατολίσουν τον κόσμο τους. Φυσικά και ο κόσμος της Ανόρθωσης ψάχνει από κάπου να πιαστεί αλλά ρε παιδιά δεν τίθεται καν θέμα να είναι αυστηρή η 2η κίτρινη κάρτα που δέχεται ο ποδοσφαιριστής της Ανόρθωσης. Καθαρή 2η κίτρινη, σε μία πολύ καλή διαιτησία με μόνο λάθος το off side στο γκολ του Άλβες το οποίο ήταν και αρκετά οριακό.

Δεν θα ασχοληθώ άλλο με το τι ειπώθηκε μετά το παιχνίδι και τα παράπονα των αντιπάλων και θα πάω στο αγωνιστικό κομμάτι. Η ομάδα μας το 1ο 45λεπτο δεν ήταν και πολύ καλή αλλά κατάφερε να εκμεταλλευτεί το γεγονός ότι ο αντίπαλος έμεινε με 10 ποδοσφαιριστές. Μέτρια απόδοση είχαν στο 1ο μέρος τα 2 κεντρικά μας μπακ, με τους Μουρίγιο και Μοϊσοφ να υποπίπτουν σε αρκετά λάθη. Ευτυχώς αυτό δεν στοίχισε στην ομάδα μας. Στο 2ο μέρος όμως ήταν όλοι υπέροχοι και με σβηστές τις μηχανές κράτησαν εύκολα το υπέρ τους προβάδισμα πετυχαίνοντας ακόμα 2 γκολ.

Καλύτερος όλων θεωρώ ότι ήταν ο Γκαρίδο, με εξαιρετική απόδοση, πολύ πειθαρχημένος και με σωστή κίνηση με και χωρίς την μπάλα. Από πολύ κοντά ο Ισπανός Γίγαντας με 3 ασιστ στο ενεργητικό του και συνεχόμενες βοήθειες στον αριστερό μπακ της ομάδας. Εξαιρετικός ήταν για ακόμα ένα παιχνίδι ο Λαμπάν όπως επίσης πολύ καλός ήταν και ο Μπόλιεβιτς στα 45 λεπτά που αγωνίστηκε. Σε σχέση με τον Λαρένα δεν χρειάζεται να πω πολλά. Υπέροχο γκολ από ένα αρτίστα του ποδοσφαίρου.

Στο τελευταίο ντέρμπι της ομάδας μας στο ΓΣΖ ο κόσμος πλησίαζε τις 3.000 χωρίς όμως την παρουσία των οργανωμένων. Από ότι έχω ακούσει και εγώ υπήρξε μία διαφωνία με την διοίκηση και αποφασίστηκε να μην κατέβουν στον αγώνα. Αυτή την στιγμή ρε αδέρφια, το τελευταίο που χρειάζεται η ομάδα μας είναι εσωτερικές διαμάχες. Επιβάλλεται ο κόσμος και οι οργανωμένοι να είναι μια γροθιά και ειδικά τώρα που πλησιάζει και η ώρα της εισόδου στην γηπεδάρα μας δεν χωρούν τέτοιες αποφάσεις. Χωρίς του οργανωμένους η κερκίδα δεν έχει παλμό και θα πρέπει οι ίδιοι είτε διαφωνούν με την διοίκηση είτε έχουν κάποιες αντίθετες απόψεις να τις αφήσουν στην άκρη για το καλό της Αεκάρας μας.

Φέτος είναι η χρονιά μας. Για 1η φορά στην ιστορία μας ξεκινούμε το πρωτάθλημα και το δηλώνουμε απερίφραστα ότι έχουμε σαν στόχο την κατάκτηση του. Μεγάλες ομάδες είναι αυτές που κουβαλούν και μεγάλο κόσμο πέραν από τα τρόπαια και όλα τα άλλα. Η Αεκάρα μας υστερεί σε αυτό τον τομέα. Και αδέλφια υστερούμε πολύ. Μπορεί να αυξανόμαστε σε ποσότητα σιγά σιγά αλλά από παλμό μηδέν. Πηγαίνουμε γήπεδο και η κερκίδα μας θυμίζει εκκλησία. Αυτό σημαίνει ότι δεν πηγαίνουμε μπροστά σαν ομάδα. Αυτό σημαίνει ότι θυμίζουμε την Αεκάρα του 2000 που ο κόσμος πήγαινε και δεν πήγαινε γήπεδο. Δεν είναι έτσι ρε παιδιά. Σε κάθε εντός έδρας παιχνίδι, διορθώστε με αν κάνω λάθος, στο 80ο λεπτό βλέπω μεγάλο μέρος των οπαδών να αποχωρεί. Πουθενά αλλού ανά το παγκόσμιο δεν βλέπω κάτι τέτοιο και προσπαθώ ακόμα και σήμερα να καταλάβω το σκεπτικό του οπαδού που αποχωρεί στο 80ο λεπτό ενώ απομένουν ακόμα 15 λεπτά με τις καθυστερήσεις και μπορεί στο τέλος να αποθεώσει την ομάδα και τους ποδοσφαιριστές σε μία γιορτή που θα στηθεί. Μόνο στην ομάδα μας συμβαίνει αυτό.

Οι σκαλιώτες ζητούμε πολλά. Μας αρέσει, είναι στην κουλτούρα μας. Το ένα δεν μας αρέσει το άλλο δεν είναι εντάξει και ούτω καθεξής. Ήρθε η Αεκάρα να μας αλλάξει τις μέρες μας. Ήρθε η Αεκάρα να μας γεμίσει με περηφάνια. Έχουμε ένα πρόεδρο και ένα διοικητικό συμβούλιο που έκανε το όνειρο μας πραγματικότητα φτιάχνοντας μας γήπεδο. Η ομάδα βρίσκεται στην 1η θέση. Βρέστε μου ρε αδέρφια ένα κακό σε αυτή την ομάδα. ΕΝΑ!! Και όμως εξακολουθούμε να πηγαίνουμε στο γήπεδο με την φανέλα της Ρεάλ και της Μπαρτσελόνα, να καθόμαστε στον τόπο μας σαν να είμαστε εκκλησία και να φεύγουμε και στο 80ο λεπτό από το γήπεδο. Αυτό δεν είναι νοοτροπία σωστού οπαδού.

Όλα αυτά τα αναφέρω γιατί ακόμη είμαστε στην αρχή. Προσωπικά είμαι περήφανος για την ομάδα μου και θα την ακολουθώ παντού είτε 10 οπαδοί πηγαίνουν είτε 5000. Αλλά για να μεγαλώσουμε χρειάζεται να αλλάξουμε νοοτροπία ΟΛΟΙ ΜΑΣ στην κερκίδα και βάζω και τον εαυτό μου μέσα. Επιβάλλεται στο Αμμόχωστος να γίνει Sold Out και να μην μείνει ούτε εισητήριο για δείγμα. Στο Δασάκι είδα αρκετό κόσμο το ίδιο αναμένω να δω και στο Αμμόχωστος. Αυτή η ομάδα θα μας δώσει μεγάλες χαρές και δεν αξίζει να τις χάσουμε ούτε στο ελάχιστο. Όλοι μαζί την Κυριακή και ώρα 20:00 στο Αμμόχωστος για να πάρουμε ακόμα ένα 3ποντο στον μεγάλο μαραθώνιο που έχουμε μπροστά μας!!

ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ
ΜΙΝΙΟ: Δεν χρειάστηκε καθόλου.Στο 35ο λεπτό, μετά την κακή απομάκρυνση του Μουρίγιο, δεν πήρε την μπάλα με τα χέρια φοβούμενος έμμεσο αφού η μπάλα ήρθε από τον Μουρίγιο προς τα πίσω. Θα μπορούσε να ενεργήσει καλύτερα στην φάση αυτή αφού κινδυνέψαμε σοβαρά. Κατά τα άλλα όμως κανένα πρόβλημα και γενικά πέρασε ήσυχο απόγευμα.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 7/10

ΟΡΤΙΘ: Πολύ καλός για ακόμα ένα παιχνίδι με αρκετά ανεβάσματα και πολύ καλά μαρκαρίσματα. Είπαμε ότι βρίσκεται σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση και είμαι σίγουρος ότι θα συνεχίσει έτσι. Σε κάποια στιγμή όμως θα πρέπει να προφυλαχθεί και πιστεύω ότι θα τον προφυλάξει στην ώρα του ο Ιντιάκεθ.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 7/10

ΜΟΥΡΙΓΙΟ: Πέτυχε το 2-0 με ένα πλασέ που φαινόταν και ήταν εύκολο για τον τερματοφύλακα αλλά τελικά κατέληξε στα δίκτυα. Στο 1ο μέρος δεν ήταν καλός και είχε αρκετά λάθη στο παιχνίδι. Ειδικά η φάση του 35ου λεπτού με το τυφλό γύρισμα του μέσα στην μικρή περιοχή ήταν λάθος που δεν κάνουν παιδιά 10 χρονών. Στο 2ο μέρος ανέβασε απόδοση και ήταν αρκετά καλύτερος ενώ το σουτ του Καμπρέρα κοντράρει πάνω του και καταλήγει στα δίκτυα του Μινιό. Είναι μεγάλος ποδοσφαιριστής αλλά τέτοια λάθη όπως αυτά που έκανε στο 1ο ημίχρονο δεν πρέπει να επαναληφθούν.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 7/10

ΜΟΪΣΟΦ: Τα ίδια ισχύουν και για τον σκοπιανό παικταρά. Έκανε αρκετά λάθη στο 1ο μέρος ενώ στο 2ο μέρος ήταν αλάνθαστος με μερικά εξαιρετικά μαρκαρίσματα και ανεβάσματα με την μπάλα. Είναι εξαιρετικός ποδοσφαιριστής και επιβάλλεται να απομονώσει τις κακές στιγμές μέσα στο παιχνίδι. Επίσης είναι πολύ δυνατός στις στημένες μπάλες και αυτό θα είναι μεγάλο όπλο για την ομάδα μας στα μεγάλα παιχνίδι.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 7/10

ΓΚΑΡΙΔΟ: Όπως είπα και πιο πάνω στο κείμενο μου ήταν ο καλύτερος ποδοσφαιριστής του γηπέδου. Εξαιρετικός με την μπάλα, έκλεισε πολύ καλά τους χώρους και όποτε χρειάστηκε έγινε 3ος κεντρικός αμυντικός. Πολύ έμπειρος και όσο περνάει ο καιρός θα γίνεται καλύτερος. Δεν είναι τόσο επιθετικογενής αλλά με την εμπειρία του μπορεί να βοηθήσει. Έχουμε το καλύτερο δίδυμο αριστερών μπακ στο πρωτάθλημα.  
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 10/10

ΛΑΜΠΑΝ: Πολύ καλός στα 45 λεπτά που αγωνίστηκε δεχόμενος και την 2η κίτρινη του κάρτα στο πρωτάθλημα στο 8ο λεπτό. Η κίτρινη ήταν σωστή και την πήρε για μαρκάρισμα στον άξονα όταν σταμάτησε υποσχόμενη αντεπίθεση του αντιπάλου. Είναι σε τρομερή κατάσταση φέτος και δικαίως βρίσκεται στην 11άδα. Ελπίζω να συνεχίσει έτσι. Η αλλαγή του στο ημίχρονο έγινε για να τον προστατεύσει ο προπονητής από τυχόν 2η κίτρινη κάρτα.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 8/10

ΛΑΡΕΝΑ: Τα έκανε όλα σωστά για ακόμα μία φορά ενώ πέτυχε και το γκολ της αγωνιστικής. Με ένα μονοκόμματο βολέ από τα 3ο μέτρα κάρφωσε την μπάλα στα δίκτυα του Κόπριβετς. Πολύ μεγάλος αρτίστας και πολύ σπουδαίος κεντρώος ποδοσφαιριστής. Τι άλλο να πω για τον Λαρένα. Σας είπα ξανά δεν μπορώ να είμαι και πολύ αντικειμενικός μαζί του αλλά είναι υπέροχος ποδοσφαιριστής!
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 9/10

ΤΟΜΑΣ: Επανήλθε σε καλύτερη εμφάνιση από την τελευταία του. Πολύ καλύτερη. Προσπάθησε πολύ και είχε συμμετοχή στο 1-0 αφού από τα πόδια του ξεκινά η πάσα στον Τέτε και έπειτα στον Τρίσκο. Είναι γνωστές οι δυνατότητες του και αναμένω άμεσα να πάρει την ομάδα στους ώμους του.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 7/10

ΤΡΙΣΚΟΦΣΚΙ: Πέτυχε το γκολάκι του στο 16ο λεπτό ενώ αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο με ενοχλήσεις στο γαστροκνήμιο στο 30ο λεπτό. Μεγάλος ποδοσφαιριστής, ο πιο ποιοτικός στο νησί στην επιθετική γραμμή. Σκοράρει με ένα τρόπο που νομίζεις ότι το γκολ είναι πολύ απλό. Μόνο αυτός μπορεί να το κάνει να φαίνεται έτσι. Ελπίζω να τον έχουμε στην ομάδα την Κυριακή.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 7/10

ΤΕΤΕ: Ο ισπανός γίγαντας κατάπιε το γήπεδο για ακόμα μία φορά και έδωσε 3 ασιστ. Τα έκανε όλα στον αγωνιστικό χώρο και κανείς από τους αντιπάλους δεν μπορούσε να τον σταματήσει. Η ικανότητα του να ανοίγει την αντίπαλη άμυνα και να κάνει ήρωες τους συμποδοσφαιριστές του είναι αυτό που τον κάνει υπερπολύτιμο για την ομάδα. Θα συνεχίσει σε αυτούς τους ρυθμούς ο Τέτε είμαι σίγουρος!
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ:10/10

ΑΛΒΕΣ: Προσπαθεί συνέχει αλλά δεν πάει η μπάλα στα δίκτυα. Πέτυχε 1 γκολ το οποίο λανθασμένα ακυρώθηκε αλλά έχασε και ένα άχαστο στο 1ο μέρος με διπλή προσπάθεια στέλνοντας την μπάλα από τα 2 μέτρα στο οριζόντιο δοκάρι. Η κίνηση του κόσμου να φωνάξει ρυθμικά το όνομα του νομίζω τον βοήθησε και θα τον βοηθήσει ψυχολογικά. Είναι μεγάλο σέντερ φορ και θα βρει τον δρόμο προς τα δίκτυα.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 7/10

ΑΚΟΡΑΝ: Μπήκε στην θέση του Τρισκόφσκι στο 30ο λεπτό και για ακόμα ένα παιχνίδι ήταν πάρα πολύ καλός. Προσπάθησε πολύ να σκοράρει αλλά δεν τα κατάφερε και ήταν μέσα σε όλες τις φάσεις της ομάδας στο 2ο μέρος. Χρειάζεται ακόμα λίγο χρόνο προσαρμογής και νομίζω ότι θα μας κάνει να τον λατρέψουμε!!
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 7/10

ΜΠΟΛΙΕΒΙΤΣ:  Πέρασε στην θέση του Λαμπάν στο 45ο λεπτό γιατί ο προπονητής ήθελε να προστατέψει τον Γαλλοκύπριο από 2η κίτρινη κάρτα. Τα πήγε περίφημα και πέτυχε για 2η συνεχόμενη αγωνιστική γκολ. Είναι παικταράς και νομίζω ότι ο πάγκος του έκανε καλό αφού νιώθει πλέον τον συναγωνισμό και θα προσπαθήσει να είναι καλύτερος!  
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 8/10

ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ:  Ο έμπειρος κύπριος ακραίος επιθετικός μπήκε στην θέση του Τέτε στο 75ο λεπτό και έτρεξε πολύ στο γήπεδο. Δείχνει ότι διψάει για μπάλα και κάθε άλλο παρά ξοφλημένος είναι. Θα δώσει πολλά στην πορεία της ομάδας μέσα στην χρονιά ο Μπίδης.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 7/10


ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ
Πήρε ακόμα ένα 3ποντο και βρίσκεται μόνος 1ος στην κορυφή του πρωταθλήματος. Τα αποτελέσματα μιλούν από μόνα τους και ο ίδιος διαχειρίζεται σωστά την ομάδα και τους ποδοσφαιριστές του.

Δεν ξεκινήσαμε καλά τον αγώνα και υπήρχαν αρκετά προβλήματα συνεννόησης των 2 κεντρικών αμυντικών. Μετά το 1-0 τα πράγματα ηρέμησαν αλλά και πάλι είχαμε κάποια θεματάκια. Στο 2-0 όλα τελείωσαν ενώ η κίνηση του να περάσει στο γήπεδο τον Μπόλιεβιτς αντί του Λαμπάν ήταν πολύ σωστή αφού στο επόμενο φάουλ του Λαμπάν πιθανό να έβγαινε η 2η κίτρινη. Η τελευταία αλλάγή με Τέτε-Μπίδη έγινε για να δώσει φρεσκάδα στην μεσοεπιθετική γραμμή.

Την Κυριακή αντιμετωπίζουμε τον κακό μας δαίμονα τα τελευταία χρόνια Σαλαμίνα στο Αμμόχωστος. Ένα γήπεδο μικρό όπως το Δασάκι της Άχνας και θα πρέπει με σωστή τακτική να σκοτώσει σε εισαγωγικά τον αντίπαλο. Η Σαλαμίνα έχει εξαιρετικό ρόστερ και δεν πρέπει να μας παραπλανεί η θέση της στον βαθμολογικό πίνακα. Αν καταφέρουμε να σκοράρουμε γρήγορα τότε το παιχνίδι θα κυλήσει όπως τα υπόλοιπα. Ελπίζω να τα καταφέρουμε!
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 9/10




Share this Article on :

0 ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ ΜΙΛΗΣΑΝ! ΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΕΔΩ!:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια με ακατάλληλο περιεχόμενο δεν θα δημοσιεύονται.

Παρακαλούμε όπως βάζετε ΟΝΟΜΑ ή ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ για να δημοσιευθεί το σχόλιό σας.

 

© Copyright A.E.Kition blog 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.