News Update :

ομόνοια - ΑΕΚ: 3-1: ΠΡΟΕΔΡΑΡΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ!!

Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

Ο κόσμος της Αεκάρας δεν τρώει κουτόχορτο. Είναι γνωστό το τι γίνεται πίσω από τις πόρτες στο Κυπριακό Πρωτάθλημα και ποιοί ελέγχουν το παρασκήνιο. Ανέμενα μετά το παιχνίδι του Σαββάτου με την Ομόνοια να ακούσω τις δηλώσεις του πρόεδρου της ομάδας μας και μετά να τοποθετηθώ και εγώ. Αν και είμαι της άποψης ότι δεν αποφέρουν τίποτα τέτοιες διασκέψεις τύπου και ούτε αποφέρει κάτι αν φωνάζουμε στα ραδιόφωνα, στις εφημερίδες ή οπουδήποτε αλλού, εντούτοις η στάση του προέδρου στην εν λόγω διάσκεψη τύπου ήταν σωστή. Ο μεστός λόγος του και οι καθαρές θέσεις του εκφράζουν το σύνολο των Αεκτζήδων και δυστυχώς ή ευτυχώς για κάποιους έτσι έχουν τα πράγματα. Διαβάζω δεξιά και αριστερά από οπαδούς άλλων ομάδων και ειδικότερα αυτούς του Αποέλ ότι η Άεκ φωνάζει τώρα για 3 παιχνίδια που αδικήθηκε ενώ τόσο καιρό τίποτα δεν έλεγε. Εδώ ρε παιδιά βγήκε ο πρόεδρος του Αποέλ να μιλήσει για αδικημένη ομάδα και δεν ντράπηκε και ασχολείστε με τις αλήθειες που είπε ο Καραπατάκης; Αυτό που είπε ο πρόεδρος μας είναι ότι αξιώνουμε ένα πρωτάθλημα επί ίσοις όροις και όποιος είναι καλύτερος ας το πάρει. Προφανώς όμως δεν είστε μαθημένοι σε τέτοια και δεν μπορείτε να δεχτείτε ότι ένας καθώς πρέπει πρόεδρος, με κύρος και τιμιότητα, βγήκε να πει «Κοιτάξτε κύριοι, δεν θέλουμε την εύνοια σας αλλά θέλουμε την ισονομία σας!!!!». Πόσο δύσκολο είναι να το αντιληφθείτε όλοι σας; Πρέπει να είναι πολύ δύσκολο.

Να περάσω και στους δημοσιογράφους του νησιού οι οποίοι πλην ελαχίστων περιπτώσεων τις οποίες θα ονοματίσω, εξυπηρετούν συμφέροντα τρίτων. Προσωπικά διαβάζω ΜΟΝΟ Ανδρέα Βεντούρη και Χαράλαμπο Παρπεττά, τους οποίους το ήθος φαίνεται μέσα από τα άρθρα τους. Ναι ο Βεντούρης είναι Αεκτζής και το δείχνει αλλά προκαλώ οποιονδήποτε να μου φέρει ένα άρθρο του εν λόγω δημοσιογράφου το οποίο δεν σφύζει από αντικειμενικότητα. Το ίδιο ισχύει και για τον Παρπεττά ο οποίος είναι γνωστός Ανορθωσιάτης και δεν το κρύβει και ο οποίος πάλι είναι πάντοτε αντικειμενικός και σωστός στις απόψεις του. Αυτή είναι η δημοσιογραφία που θέλουμε στην Κύπρο και αυτού του επιπέδου δημοσιογράφους χρειαζόμαστε. Δεν θέλουμε οπαδούς- δημοσιογράφους που εξυπηρετούν συμφέροντα και χαϊδεύουν αυτιά. Αλλά και εγώ τώρα τι γράφω, τέτοια ώρα τέτοια λόγια. Στην τελική δεν ξέρω αν αξίζει για όλους αυτούς τους ανθρώπους που ασχολούνται τίμια με το ποδόσφαιρο της Κύπρου. Η βρομιά και η δυσωδία είναι παντού. Αφού όπως είπε και ο μανιταράς το πρωτάθλημα θα το πάρει το Αποέλ είτε με Κύπριους είτε με ξένους διαιτητές, ας φέρουμε άμεσα τους ξένους διαιτητές και να δούμε πόσο εύκολα θα το πάρει. Απόν αντρέπεται ο κόσμος εν δικός του μανιταρά!

Να ασχοληθώ και λίγο με τον αγώνα του Σαββάτου, στον οποίο η ομάδα μας δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί καλά, αν και μέχρι την αποβολή του αρχηγού έλεγχε τον αγώνα και είμαι σίγουρος ότι με 11 ποδοσφαιριστές δεν θα χάναμε. Από το 30ο λεπτό μέχρι και την αποβολή του Καταλά ελέγξαμε πλήρως τον αγώνα αλλά από εκεί και πέρα χαθήκαμε από το γήπεδο. Σίγουρα αντιλαμβάνομαι την ψυχολογία των ποδοσφαιριστών μας η οποία μετά από μία άδικη κόκκινη διαλύθηκε αλλά η αντίδραση που όλοι περιμέναμε δεν ήρθε ποτέ. Οι αλλαγές δεν βοήθησαν στο ελάχιστο με όλους όσους μπήκαν να περνούν απαρατήρητοι ενώ η αλλαγή του Τομάς θεωρώ ότι έπαιξε τελείως καταλυτικό ρόλο στην εξέλιξη του αγώνα.

Δεν θα μπω στον κόπο να σχολιάσω φάση φάση τον αγώνα γιατί δεν πιστεύω ότι αξίζει τον κόπο. Όταν σε ένα παιχνίδι που ο Μπεμπέ κάνει 4 φάουλ για κίτρινη κάρτα και δέχεται κόκκινη ο Καταλά για φάουλ στο κέντρο του γηπέδου τι να σχολιάσω; Να γράψω για το γκολ- offside και το πέναλτι που μπορούσαμε να πάρουμε; Για μένα δεν ήταν πέναλτι αυτό στον Ρομαρίκ αλλά στην Κύπρο φέτος όλοι λένε ότι η κόκκινη που δέχεται η Άεκ ήταν αυστηρή αλλά καλυπτόταν ο διαιτητής. Ε τότε γιατί ρε παιδιά αφού καλύπτεται ο διαιτητής να δώσει πέναλτι στον Ρομαρίκ δεν το δείχνει και δείχνει παίζεται; Γιατί στο γκολ off side αν θέλει το δίνει ο βοηθός αλλά και πάλι άσκησε την διακριτική του ευχέρεια υπερ της άλλης ομάδας; Δεν αξίζει να τα αναλύσουμε πολύ γιατί όλοι ξέρουμε την απάντηση. Η Ομόνοια κατέθεσε πάθος και ψυχή στον αγωνιστικό χώρο και ευνοούμενη από τις αποφάσεις του διαιτητή και των βοηθών του έφυγε με το πολύτιμο 3ποντο. Ελπίζω και εύχομαι να φύγει νικήτρια και στο παιχνίδι που έπεται με αντίπαλο το Αποέλ ως επίσης εύχομαι να νικήσουμε για ακόμα μία φορά την Ανόρθωση το Σάββατο και να αποκαταστήσουμε την τάξη.

Αν ελπίζω τώρα στην κατάκτηση του πρωταθλήματος; Φυσικά και ελπίζω. Εξακολουθώ να λέω ότι έχουμε την καλύτερη ομάδα στο πρωτάθλημα. Ούτε Αποέλ ούτε κανείς δεν είναι καλύτερος από αυτή την Άεκ. Αν μας αφήναν να παίξουμε στα ίσια η διαφορά θα ήταν τεράστια τώρα. Το ότι είμαστε η καλύτερη ομάδα έχει ήδη φανεί και θα φανεί και στην πορεία. Όσο και να προσπαθούν να μας διαλύσουν δεν θα τα καταφέρουν. Για μία κόκκινη στον Τομάς στο Παραλίμνι αρχίσαν τον πόλεμο. Γνωστά τα μέτρα που πέρνεται έτσι μανιταρά;

Εγώ αυτό που θα ζητήσω από τον κόσμο είναι να σταθεί στο πλευρό της ομάδας στην δύσκολη συνέχεια. Είναι κάτι περισσότερο από βέβαιος ότι την Κυριακή και ώρα 15:00 θα ζήσει μεγάλες στιγμές το ΓΣΖ και η ομάδα μας θα μας δώσει ακόμα μία μεγάλη νίκη. Οι απουσίες των Καταλά-Τομάς-Τέτε είναι τεράστιες αλλά έχουμε δείξει ότι όποιος και να αγωνιστεί μπορεί να τους αναπληρώσει επάξια. Έχουμε την ομάδα, έχουμε τον κόσμο, έχουμε την διοίκηση και όλοι ενωμένει σαν μια γροθιά θα δώσουμε τον πολύ μεγάλο αγώνα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος!!!

ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ
ΤΟΝΙΟ: Ο τερματοφύλακας μας ελέγχεται για την φάση του πέναλτι στο 55ο λεπτό με την λάθος συνεννόηση που είχε με τον Καταλά και την πολύ κακή έξοδο που κάνει. Δυστυχώς η φάση αυτή στοίχησε πολύ για την συνέχεια του αγώνα και έστω και αν η εμφάνιση του ήταν σταθερότατη στο υπόλοιπο του παιχνιδιού, για την κακή εκτίμηση της φάσης και το πολύ κακό πέναλτι που παραχώρησε θα πάρει χαμηλό πρόσημο. Είναι μεγάλος τερματοφύλακας και τον πιστεύω αλλά θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός και συγκεντρωμένος. Είναι το 2ο πέναλτι που παραχωρεί φέτος.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 3/10

ΟΡΤΙΘ: Μέχρι το 20λεπτο δεν βοήθησε πολύ και έχασε και τον Μπεμπέ στο 1-0 του 12ου λεπτού, ασχέτως αν το γκολ προήλθε από off side. Από εκεί και πέρα ήταν εξαιρετικός και έκανε πολύ μεγάλη εμφάνιση. Από την κόκκινη του Καταλά και έπειτα προσπαθούσε μόνος μαζί με τον Λαρένα να γυρίσουν τον αγώνα. Τεράστιος ποδοσφαιριστής και μακάρι να είχαμε και άλλους τόσο ποιοτικούς ποδοσφαιριστές.  
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 8/10

ΜΟΪΣΟΦ: Στην φάση του πέναλτι χάνει τον Σκέμπρι πολύ εύκολα και δεν τον ακολουθεί. Φέρει ευθύνη και αυτός γιατί αφήνει τον επιθετικό της Ομόνοιας να κινηθεί ελεύθερος προς την μπάλα. Στο υπόλοιπο του αγώνα ήταν καλός και δεν συνάντησε ιδιαίτερες δυσκολίες αλλά δεν βοήθησε όσο θα έπρεπε στην καλή κυκλοφορία της μπάλας. Μπορεί για πολύ καλύτερα ο Σκοπιανός.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 6/10

ΚΑΤΑΛΑ: Δέχθηκε την 1η κίτρινη κάρτα σωστά για δυνατό μαρκάρισμα. Από εκεί και πέρα έκανε τραγικό λάθος στην φάση του πέναλτι αφού άφησε την μπάλα να περάσει χωρίς να συνεννοηθεί σωστά με τον Τόνιο. Πολύ κακή αντίδραση από τον αρχηγό ο οποίος εντελώς άδικα αποβλήθηκε στο 64ο λεπτό για ένα συνηθισμένο φάουλ στο κέντρο του γηπέδου. Τι να πούμε άλλο για τις κόκκινες. Κάθε αγωνιστική το ίδιο τροπάριο και πάλι θα στερηθούμε τον Καταλά στο επόμενο παιχνίδι.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 4/10

ΜΑΡΤΣΙΝΙΑΚ: Μακράν το χειρότερο του παιχνίδι στην Κύπρο. Πολύ κακός στα μαρκαρίσματα και πολύ κακός στα ανεβάσματα του. Είχε απέναντι του τον Μπαντιμπαγκά ο οποίος του πήρε την ταυτότητα και σε γενικές γραμμές δεν πατούσε καλά στο γήπεδο. Μετά την αποβολή του Καταλά πέρασε ως κεντρικός αμυντικός ενώ το τελευταίο 5λεπτο πέρασε και αυτός στην κορυφή της επίθεσης με αποτέλεσμα να δεχθούμε και το 3ο γκολ. Έχει πέσει πολύ αλλά πρέπει να τον στηρίξουμε γιατί είναι καλός ποδοσφαιριστής και θα βοηθήσει στην συνέχεια. Θα επιστρέψει ο Ηλίας με Ανόρθωση και ελπίζω να τα πάει καλύτερα.  
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 2,5/10

ΜΠΟΛΙΕΒΙΤΣ: Από το 25ο λεπτό και μετά ανέβασε κατακόρυφα την απόδοση του και παρέσυρε όλη την ομάδα. Είναι κομβικός στο παιχνίδι της ομάδας και όταν δεν πάει καλά βραχυκυκλώνουμε. Ανέβηκε μέχρι και το 75ο λεπτό και έπειτα χάθηκε και πάλι με αποτέλεσμα να μην δημιουργούμε κινδύνους. Είναι παικταράς όπως και να έχει και θα τον χρειαστούμε ιδιαίτερα στο παιχνίδι της Κυριακής ένεκα της απουσίας του Τομάς.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 6/10

ΤΟΜΑΣ: Τον έσβησε ο Φλορέσκου ο οποίος τον μάρκαρε στενά. Δεν φάνηκε καθόλου και δεν βοήθησε σε κανένα σημείο του παιχνιδιού. Πήγε να ανέβει λίγο μετά το 60ο λεπτό και ήρθε ο τραυματισμός του ο οποίος ήταν κομβικός για την περαιτέρω εξέλιξη του παιχνιδιού. Είναι το Α και το Ω της επιθετικής ανάπτυξης της ομάδας και όταν είναι εκτός παιχνιδιού δεν μπορούμε να περιμένουμε και πολλά. Ελπίζω να μην απουσιάσει για μεγάλο χρονικό διάστημα γιατί είναι υπερπολύτιμος.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 3/10

ΛΑΡΕΝΑ: Για μένα ο καλύτερος όλου του γηπέδου. Ούτε Μπεμπέ ούτε Σκέμπρι ούτε Φλορέσκου ούτε Τέτε μόνο ο Λαρένα. Πήγε να πάρει το παιχνίδι μόνος του και έκανε ότι περνούσε από τα πόδια του για να νικήσει η ομάδα μας. Μέχρι και το τελευταίο λεπτό πάλευε χωρίς καμία βοήθεια και στήριγμα. Τεράστια εμφάνιση, αρχηγική θα έλεγα, και μακάρι να συνεχίσε έτσι μέχρι τέλους. Είναι τρομερός ποδοσφαιριστής ο ισπανός και φροντίζει τα τελευταία παιχνίδια να το δείχνει συνέχεια.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 10/10

ΤΕΤΕ: Εξαιρετικό παιχνίδι από τον ισπανό γίγαντα με ένα τρομερό γκολ. Πραγματικά δεν περίμενα ποτέ να σκοράρει με αυτό τον τρόπο και μου έκλεισε το στόμα. Δυστυχώς θα απουσιάζει από το παιχνίδι με την Ανόρθωση αλλά είμαι σίγουρος ότι ο Εγγλέζου που θα τον αντικαταστήσει θα τα πάει περίφημα. Προσπάθησε να δημιουργήσει και σκόραρε και ένα εκπληκτικό γκολ. Έγινε αλλαγή σε ένα σημείο που τον είχαμε ιδιαίτερη ανάγκη αλλά δεν γνωρίζω αν κουράστηκε ή αν τραυματίστηκε. Ήταν συνεχώς κίνδυνος- θάνατος για την άμυνα της Ομόνοιας.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 9/10

ΤΡΙΣΚΟΦΣΚΙ: Μέτριο παιχνίδι από τον Τρισκόφσκι ο οποίος έχασε 2 πολύ καλές ευκαιρίες στο 1ο μέρος. Μπορεί για καλύτερες εμφανίσεις αλλά δεν μπορούμε να πούμε ότι ήταν αρνητικός. Σωστά έγινε αλλαγή για να φρεσκάρει τα άκρα του ο προπονητής μας αλλά ούτως ή άλλως θα αποχωρούσε μετά την αποβολή του Καταλά. Περιμένουμε πολλά από αυτόν στη συνέχεια.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 5/10

ΑΛΒΕΣ: Μαρκαρίστηκε στενά από τον Ρομαρίκ και δεν έγινε επικίνδυνος. Στην μία φάση που του παρουσιάστηκε, από θέση off side δεν μπόρεσε να νικήσει τον Παναγή και να βάλει μπροστά στο σκορ την ομάδα μας. Θα πρέπει να επανέλθει άμεσα στα γκολ από το επόμενο παιχνίδι και να συνεχίσει την καλή επαφή που έχει με τα δίκτυα. Έκανε θα έλεγα μέτριο παιχνίδι ο βραζιλιάνος.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 5/10

ΕΓΓΛΕΖΟΥ: Από τα χειρότερα παιχνίδια του Νικόλα. Δεν μπόρεσε να μπει ποτέ στον ρυθμό του παιχνιδιού και όσες προσπάθειες επιχείρησε από το αριστερό άκρο ήταν άστοχες. Πάλεψε και έδωσε ότι μπορούσε αλλά δεν του βγήκε το παιχνίδι. Αγωνίστηκε ως αριστερός ακραίος αμυντικός, μία θέση που γνωρίζει, και θα μπορούσε να προσφέρει περισσότερα στην ομάδα. Εύχομαι να παρουσιάσει το καλό του πρόσωπο απέναντι στην Ανόρθωση γιατί όλοι ξέρουμε τι μπορεί να δώσει.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 3/10

ΡΟΣΑ:  Δεν βοήθησε καθόλου. Πολύ κακό παιχνίδι από τον βραζιλιάνο. Ούτε μία καλή ενέργεια και ουδέποτε ζήτησε μπάλα. Περιμένω πολύ περισσότερα από αυτόν και όταν μπαίνει στο γήπεδο πρέπει να τα δίνει όλα. Πάρα πολύ κακός και εκτός παιχνιδιού. Δεν έδωσε τίποτα στην ομάδα.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 1/10

ΜΥΤΙΔΗΣ:  Πέρασε στο 78ο λεπτό στην θέση του Τέτε και πήρε θέση δίπλα στον Άλβες. Η μπάλα δεν πήγαινε ψηλά και ως εκ τούτου δεν μπορούσε να φανεί και απειλητικός. Πρέπει να είναι έτοιμος και αυτός για την συνέχεια.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: -/-

ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ
Δεν του βγήκε τίποτα του προπονητή μας. Κατέβασε την ίδια ομάδα με το παιχνίδι του κυπέλου εναντίον της Ανόρθωσης με εξαίρεση τον Μαρτσίνιακ ο οποίος πήρε την θέση του Χαραλάμπους.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους χειρότερους οιωνούς με τον Μπεμπέ να βάζει μπροστά στο σκορ την Ομόνοια μόλις στο 12ο λεπτό. Ο άξονας μας δεν λειτουργούσε καθόλου καλά με τον Λαρένα να προσπαθεί μόνος να φτιάξει τα πράγματα. Μετά το 30ο λεπτό ανέβηκαν τόσο ο Μπόλιεβιτς όσο και ο Τομάς με αποτέλεσμα να κερδίζουμε μπάλες και να ανανεώνουμε τις επιθέσεις μας. Τελικά ο Τέτε με εξαρετικό σουτ μετά από σέντρα του Λαρένα έφερε το παιχνίδι στα ίσα και έστειλε τις 2 ομάδες με το 1-1 στα αποδυτήρια.

Το 2ο μέρος ξεκίνησε στον ίδιο ρυθμό με την ομάδα μας να κρατάει συνεχώς την μπάλα και να προσπαθεί να σκοράρει. Τελικά στο 55ο λεπτό από το τίποτα η Ομόνοια κέρδισε πέναλτι και όλα άλλαξαν και πάλι. Στο 57ο λεπτό ο Εγγλέζου πήρε την θέση του Τρισκόφσκι ενώ στο 60ο λεπτό ο Ρόσα πήρε την θέση του τραυματία Τομάς. Καπάκι στο 64ο λεπτό ήρθε και η αποβολή του Καταλά και από εκεί και πέρα η ομάδα μας δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα στο γήπεδο. Η 3η αλλαγή ήλθε στο 78ο λεπτό με τον Μυτίδη να παίρνει την θέση του Τέτε, με την αλλαγή αυτή αν δεν αφορούσε τραυματισμό ή κούραση του Τέτε, να είναι καθοριστική για την συνέχεια αφού χάσαμε την ικανότητα του Τέτε στο 1 με 1.

Δυστυχώς δεν του βγήκε το παιχνίδι και είδε και τους Καταλά-Τέτε μένουν εκτός του επόμενου παιχνιδιού και τον Τομάς να τραυματίζεται. Σημαίνει αυτόματα ότι θα έχει 3 αλλαγές στην 11άδα στο επόμενο παιχνίδι με την Ανόρθωση. Έχει δείξει ότι βρίσκει τις λύσεις και με δεδομένη την επάνοδο του πολύτιμού όπως έχει εξελιχθεί το πρωτάθλημα Ηλία Χαραλάμπους στην 11άδα είμαι σίγουρος ότι θα παρουσίασει μία ομάδα που θα τα δώσει όλα για την νίκη την Κυριακή. Όλοι στο πλευρό της ομάδας λοιπόν για να επιστρέψουμε άμεσα στις νίκες!!
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 4/10

Share this Article on :

0 ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ ΜΙΛΗΣΑΝ! ΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΕΔΩ!:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια με ακατάλληλο περιεχόμενο δεν θα δημοσιεύονται.

Παρακαλούμε όπως βάζετε ΟΝΟΜΑ ή ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ για να δημοσιευθεί το σχόλιό σας.

 

© Copyright A.E.Kition blog 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.