News Update :

Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ

Κυριακή 19 Απριλίου 2015

Θα ήθελα να εκφράσω κάποιες απόψεις μου σχετικά με την ομάδα μας. Σκοπός μου δεν είναι ούτε να κάνω τον ειδήμονα αλλά ούτε να μηδενίσω κανέναν. Όμως, οφείλουμε όσοι αγαπάμε αυτήν την ομάδα να προβληματιστούμε και να το μεταφέρουμε στους παίχτες μας. Η πίεση σε αυτό το στάδιο είναι πολύ σημαντικός παράγοντάς για να νιώσουν όλοι πως φτάνει το τέλος και πρέπει να βγούμε κερδισμένοι στο τέλος της χρονιάς. Το κέρδος φυσικά είναι η έξοδος στην Ευρώπη.

Πρώτο και σημαντικό το οποίο παραλείψαμε να αναφέρουμε πολλοί είναι πως και στον πρώτο γύρο στο Παπαδόπουλος που χάσαμε πάλι δίκαια στο 90, ποτέ δεν κατεβήκαμε στο γήπεδο στο δεύτερο ημίχρονο. Ο προπονητής μας τότε, άποψη μου φυσικά, μπήκε στο γήπεδο έχοντας στο μυαλό του να μην χάσει το παιχνίδι παρά να το κερδίσει. Κάπως το ίδιο συνέβηκε και χθες όμως χθες ήμασταν πίσω στο σκορ ενώ στον πρώτο γύρο το παιχνίδι ήταν ισοπαλία. Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη;

Δεύτερο στοιχείο που θέλω να θίξω είναι πως αρκετοί από εμάς βρήκαμε δικαιολογία τις απουσίες. Σίγουρα απουσίες τριών σπουδαίων ποδοσφαιριστών έπαιξαν τον ρόλο τους αφού ειδικά στην άμυνα ήμασταν εκτός τόπου και χρόνου. Όμως και ο αντίπαλος είχε σοβαρές απουσίες και στην τελική μας διέσυρε. Ως και ο εκπρόσωπος τύπου της αντιπάλου ομάδας δήλωσε πως δεν παίξανε και το καλύτερο τους παιχνίδι , όμως μας κέρδισαν με αυτό το βαρύ σκορ.

Τρίτο στοιχείο που με προβλημάτισε είναι το γεγονός πως μετά το 2-0, οι παίχτες μας σήκωσαν λευκή σημαία και απλά περίμεναν να τελειώσει ο αγώνας. Σίγουρα δεν είχαμε ελπίδες να κερδίσουν το παιχνίδι, όμως ήταν αδιάφοροι και δεν πάλεψαν έστω για να σώσουν κάτι από το ναυάγιο. Αυτό είναι στοιχείο έλλειψης πάθους, και το τι φταίει μόνο ο προπονητής μας μπορεί να γνωρίζει.

Ένα άλλο στοιχείο που με προβλημάτισε χθες και με προβληματίζει σε αρκετά παιχνίδια είναι το γεγονός πως έχουμε ένα ποδοσφαιριστή ο οποίος κατά την δική μου άποψή κάνει τουρισμό. Μπάλα ξέρει αρκετή, το έχει αποδείξει όμως είναι αδιάφορος και δεν έχει το απαιτούμενο πάθος, τον τσαμπουκά να βοηθήσει την ομάδα. Δεν του βρίσκω δικαιολογία η ελαφρυντικό επειδή ξέρει καλά το κυπριακό ποδόσφαιρο. Δεν έχει ξεχάσει την μπάλα όμως δεν έχει βοηθήσει σχεδόν καθόλου συγκρίνοντάς το μισθολόγιο του και τις περγαμηνές του. Όλοι οι ποδοσφαιριστές έχουν καλές και κακές μέρες. Όμως ο συγκεκριμένος μόνο κακές έχει? Ευχή μου είναι στο παιχνίδι κυπέλλου να είναι πάγκο αφού φάνηκε κιόλας πως δεν έχει την ψυχολογία να παίξει εναντίον τις παλιάς του ομάδας που πήρε πρωτάθλημα και ήταν ο κορυφαίος σκόρερ τους. Φάνηκε στο παιχνίδι πρωταθλήματος. Προσωπικά εγώ δεν θέλω τέτοιους ποδοσφαιριστές στην ομάδα μας όσο καλό ποδοσφαιρικό όνομά και να κουβαλούν στο βιογραφικό τους. Καθρέφτης είναι το γήπεδο.

Συνεχίζοντας, με προβλημάτισε πάρα πολύ ο προπονητής μας στο χθεσινό παιχνίδι. Για μένα η αλλαγή του Σκοπελίτη ήταν πέρα για πέρα λανθασμένη και διέλυσε η ομάδα από εκείνη την στιγμή. Δεν είμαι ούτε προπονητής και δεν γνωρίζω αν είχε κουραστεί ο μεγάλος Σκόπε ή κτύπησε, όμως με αυτή την κίνηση του ο προπονητής παραδόθηκε. Δεν θα μπω στην διαδικασία να κρίνω ποιόν έπρεπε να βγάλει η τι έπρεπε να κάνει. Όμως η αλλαγή αυτού του τεράστιου ποδοσφαιριστή ήταν εντελώς άστοχη και έχασε το παιχνίδι από μόνος του. Επίσης η έλλειψη πάθους μερικών ποδοσφαιριστών είναι ευθύνη του τεχνικού επιτελείου. Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας. Η ομάδα είναι εκεί στα ψηλά με το σπαθί της και με την δουλειά όλων. Όμως σε αρκετά παιχνίδια χάσαμε βαθμούς από λάθος αλλαγές και λάθος αντιλήψεις την ώρα του παιχνιδιού από τον προπονητή μας. Έχουμε παίχτες ποιότητας οι οποίοι πολλές φορές μας έχουν κερδίσει παιχνίδια. Όμως για μένα φέρει ευθύνη ο προπονητής που χάσαμε το παιχνίδι εύκολα. Όταν τα βρίσκει σκούρα σε ένα παιχνίδι, χάνει τον έλεγχο και δεν ξέρει τι να κάνει να διορθώσει καταστάσεις και στην τελική κάνει λάθος επιλογές με τις αλλαγές του. Πολλές φορές με τις αλλαγές που έχει κάνει, παρά να καλυτερέψει η εικόνα τις ομάδας γίνεται χειρότερή. Στα τελευταία παιχνίδια είχε καλυτερέψει αυτή του η αδυναμία όμως φάνηκε στο χθεσινό παιχνίδι πως έγινε ξανά και ελπίζω στα επόμενα παιχνίδια να διορθωθούν άμεσα. Πλέον δεν έχουμε την πολυτέλεια να αναπληρώσουμε χαμένους βαθμούς . Όλα τα παιχνίδια είναι και ένας τελικός. Αν χάσουμε με ομόνοια, δυστυχώς  θα κυνηγάμε να κρατήσουμε την τέταρτη θέση και αν δεν περάσουμε στο κύπελλο θα βασιζόμαστε σε άλλους ξανά για να βγούμε Ευρώπη. Ελπίζω όλη η ομάδα να φανεί αντάξια των προσδοκιών του κόσμου και να μας κάνει ξανά περιφανούς.

Τέλος θα ήθελα να αναφερθώ στον κόσμο μας ο οποίος ήρθε στο γήπεδο και υποστήριξε την ομάδα. Ελπίζω την Τετάρτη να πάμε αρκετοί στην Λεμεσό και να φέρουμε την πολυπόθητη πρόκριση. Όμως πρέπει πάνω από όλα οι παίχτες μας να φτύνουν αίμα στο γήπεδο και να είναι προετοιμασμένοι για μια πάρα πολύ εχθρική ατμόσφαιρα. Να φανούν Μάγκες όπως έκαναν τα λεβεντόπαιδα του μπάσκετ στο Λευκόθεο και να μας κάνουν να ονειρευτούμε και να ξανακερδίσουμε πίσω την περηφάνια μας.

Κανένας δεν είναι υπεράνω αυτής τις ιδέας που ονομάζετε ΑΕΚΙΤΙΟΝ. Όσοι αγαπάμε την ομάδα θέλουμε μόνο το καλό της.

Avo Guezukutchukian
Share this Article on :

0 ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ ΜΙΛΗΣΑΝ! ΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΕΔΩ!:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια με ακατάλληλο περιεχόμενο δεν θα δημοσιεύονται.

Παρακαλούμε όπως βάζετε ΟΝΟΜΑ ή ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ για να δημοσιευθεί το σχόλιό σας.

 

© Copyright A.E.Kition blog 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.