News Update :

οθέλλος - ΑΕΚ: 1-1: ΔΕΙΓΜΑ ΑΔΥΝΑΜΙΑΣ

Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Έχουν περάσει 3 ημέρες από το παιχνίδι με τον Οθέλλο και αφού το μυαλό μας είναι πιο καθαρό και μπορούμε να αντικρύσουμε κάποια δεδομένα από άλλη σκοπιά θα προχωρήσω με ανάλυση του παιχνιδιού της ομάδας μας. Δυστυχώς, για ακόμα μία φορά τα τελευταία χρόνια, φαίνεται ξεκάθαρα ότι δεν μπορούμε να περάσουμε στο επόμενο επίπεδο. Δεν είναι θέμα νοοτροπίας και διαφωνώ κάθετα με όσους υποστηρίζουν το αντίθετο αφού κάθε χρόνο σχεδόν έχουμε νέους ποδοσφαιριστές και νέο προπονητή που δεν μπορεί να λεχθεί ότι έχουν την νοοτροπία του αδύνατου και του ηττοπαθή. Δεν μπορεί να θεωρείται ο Βαν Ντάϊκ, ο Χόφλαντ, ο Καταλά και ο κάθε Καταλά που έχει έρθει στην ομάδα μάς ότι κουβαλά την νοοτροπία του ηττοπαθή και της αδυναμίας να κάνει το επόμενο βήμα. Η ομάδα μας έχει πολλούς ποδοσφαιριστές που αποδεδειγμένα δίνουν λύσεις στα χέρια του προπονητή μας. Από την άλλη όμως η ποσότητα δεν σημαίνει ότι φέρνει και ποιότητα στην ομάδα. Στο παιχνίδι με τον Οθέλλο αυτό φάνηκε ξεκάθαρα. Επίσης σε ακόμα ένα παιχνίδι στο Αντώνης Παπαδόπουλος ο προπονητής μας διαχειρίστηκε πολύ λάθος το παιχνίδι με το τελικό αποτέλεσμα να έχει και την δική του σφραγίδα αφού σε κανένα σημείο του παιχνιδιού δεν βοήθησε την ομάδα του. Επειδή όμως όπως ξέρετε πολύ καλά δεν μου αρέσουν οι αφορισμοί και οι μηδενισμοί, είμαι της άποψης ότι η ευθύνη για το τελικό αποτέλεσμα είναι συνολική και επιβάλλεται από το επόμενο παιχνίδι με την Σαλαμίνα η ομάδα να αρχίσει να καθαρίζει τέτοιου είδους παιχνίδια. Μοναδικό θετικό από το παιχνίδι της Κυριακής η επανεμφάνιση με γκολ του παικταρά Μυτίδη το οποίο τόσο πολύ είχε ανάγκη ο ίδιος. Ας καταλάβουν όλοι οι οπαδοί μας επιτέλους ότι τα δικά μας παιδιά μέσα στην ομάδα έχουν πολλά να προσφέρουν από εδώ και πέρα και να σταματήσουν με το παραμικρό να τους στοχοποιούν.

Ο προπονητής μας κατέβασε την ομάδα με τον Νέγκρι στο τέρμα και τους Γκριν- Μουρίγιο- Καταλά-Ορτίθ από τα δεξιά προς τα αριστερά στην άμυνα. Μοναδικό αμυντικό χαφ ο Μπόλιεβιτς με τους Λαρένα- Τομάς μπροστά του και τους Εγγλέζου αριστερά και Βάντερ δεξιά ως ακραίους επιθετικούς. Μοναδικός προωθημένος στην κορυφή της επίθεσης ο Μυτίδης.

Η ομάδα μας μπήκε πολύ δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και μόλις στο 2ο λεπτό ο Μυτίδης μετά από σέντρα του Ορτίθ, με εξαιρετικό κοντρόλ και τελείωμα κάρφωσε την μπάλα στον ουρανό των δικτύων του τερματοφύλακα του Οθέλλου δίνοντας πολύ γρήγορα το προβάδισμα στην ομάδα μας. Από το σημείο εκείνο και μετά ελέγχαμε εύκολα τον αγώνα και προσπαθούσαμε με τον Βάντερ κυρίως να δημιουργήσουμε καταστάσεις στην αντίπαλη περιοχή. Στο 18ο λεπτό ο Μουρίγιο με μακρινή μπαλιά βρήκε τον Μυτίδη στην περιοχή του Οθέλλου ο οποίος με τρομερή ατομική προσπάθεια γύρισε την μπάλα στο ύψος του πέναλτυ με τους αμυντικούς του Οθέλλου να διώχνουν με τελικό αποδέκτη τον Τομάς ο οποίος πλάσαρε πάνω σε αμυντικό του Οθέλλου με την ομάδα να κερδίζει το κόρνερ. Με την εκτέλεση του κόρνερ από τον Μπόλιεβιτς, ο Μυτίδης με κεφαλιά δεν ανησύχησε τον τερματοφύλακα του Οθέλλου αποκρούοντας σταθερά την μπάλα. Στο 31ο λεπτό ο Ορτίθ με ωραία ατομική ενέργεια από αριστερά έκανε την σέντρα στην περιοχή του Οθέλλου με την μπάλα να αποκρούεται τελευταία στιγμή προ του Βάντερ και στο 32ο λεπτό ο Μπόλιεβιτς με σουτ στην κίνηση μετά από σέντρα του Καταλά δεν ανησύχησε τον τερματοφύλακα του Οθέλλου. Ενώ η ομάδα μας έλεγχε πλήρως τον αγώνα και δεν κινδύνεψε σε καμία φάση από την ομάδα του Οθέλλου στο 1ο λεπτό των καθυστερήσεων οι ποδοσφαιριστές του Οθέλλου έκρυψαν την μπάλα και με εξαιρετικό συνδυασμό που είχε τελικό αποδέκτη τον Κχμαλάτζε ο οποίος δεν λάθεψε και έστειλε τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια με το ισόπαλο 1-1.

Στο δεύτερο μέρος η ομάδα μας μπήκε νωθρά και δεν μπορούσε να απειλήσει τον αντίπαλο. Στο 58ο λεπτό ο Εγγλέζου με τρομερή ατομική προσπάθεια μπήκε από αριστερά στην περιοχή του Οθέλλου και προσπάθησε να σκοράρει από δύσκολη θέση με την μπάλα να φτάνει στον επερχόμενο Τομάς που με ένα πολύ κακό σουτ έστειλε την μπάλα άουτ. Στο 65ο λεπτό αποβλήθηκε με 2η κίτρινη κάρτα ο αριστερός οπισθοφύλακας Ευθυμίου της ομάδας του Οθέλλου, με την ομάδα μας να έχει μπροστά της 25 λεπτά για να πετύχει το γκολ της νίκης. Δυστυχώς η ομάδα μας δεν απειλούσε τον αντίπαλο και προσπαθούσαμε συνεχώς από την πλευρά του Εγγλέζου να κάνουμε κάτι καλό. Στο 71ο λεπτό ο Βάντερ δέχθηκε την κίτρινη κάρτα από τον διαιτητή του αγώνος φτάνοντας τις 3 στο πρωτάθλημα και στο 75ο λεπτό ο Μουρίγιο κιτρινίστηκε και αυτός συμπληρώνοντας 2 κίτρινες κάρτες στο πρωτάθλημα και στο ίδιο λεπτό ο Φροξυλιάς πέρασε στο γήπεδο στην θέση του Λαρένα. Αφού στο 80ο λεπτό ο Παύλου πέρασε στη θέση του Εγγλέζου, ο Οθέλλος στο 87ο λεπτό απείλησε με τον Χατζηγιαννακού ο οποίος με εξαιρετική ατομική προσπάθεια πλάσαρε ιδανικά τον Νέγκρι με τον τερματοφύλακα μας να πραγματοποιεί μία τρομερή απόκρουση κρατώντας το 1-1. Στο αμέσως επόμενο λεπτό μετά από λάθος του Καταλά, ο Τιάγκο βρέθηκε από πλάγια δεξιά μόνος απέναντι στον Νέγκρι με τον τερματοφύλακα μας να αποκρούει ξανά δύσκολα στην κλειστή του γωνία. Στο 92ο λεπτό ο Βάντερ με εξαιρετικό πλασέ έστειλε την μπάλα να γλείψει το δεξί κάθετο δοκάρι του τερματοφύλακα του Εθνικού και στην τελευταία φάση του αγώνα ο Γκρίν από κοντά μετά από κόρνερ του Παύλου έστειλε την μπάλα με το κεφάλι άουτ.

Δυστυχώς πετάξαμε στον κάλαθο των αχρήστων μία τεράστια ευκαιρία που μας παρουσιάστηκε για να ανέβουμε στην 3η θέση της βαθμολογίας. Η ομάδα μας δεν είχε καλή απόδοση στο παιχνίδι της Κυριακής και μπορούμε να πούμε ότι ο Οθέλλος κέρδισε με το σπαθί του τον βαθμό της ισοπαλίας. Ο Κρίνστιανσεν άργησε πολύ να βοηθήσει την ομάδα από τον πάγκο και σε κανένα σημείο δεν άλλαξε πράγματα στον αγωνιστικό χώρο ιδιαίτερα μετά την αποβολή του ποδοσφαιριστή του Οθέλλου. Το παιχνίδι αυτό όμως τελείωσε και έπεται ο αγώνας με την Σαλαμίνα την Κυριακή η ώρα 18:00 στο ΓΣΖ και όλοι ελπίζουμε ότι θα πανηγυρίσουμε το πρώτο μας τρίποντο στο ΓΣΖ. Η Σαλαμίνα είναι μία πολύ καλή και δουλεμένη ομάδα και ο βαθμός δυσκολίας του παιχνιδιού είναι πολύ υψηλός. Ελπίζω και εύχομαι οι ποδοσφαιριστές μας να ανταποκριθούν πλήρως στις απαιτήσεις του αγώνα με την σωστή καθοδήγηση από τον προπονητή μας στον πάγκο.


ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ
 
ΝΕΓΚΡΙ: Ο Νέγκρι με τις επεμβάσεις του κράτησε τον βαθμό της ισοπαλίας για την ομάδα μας. Ιδιαίτερα η απόκρουση του στο πλασέ του Χατζηγιαννακού στο 87ο λεπτό ήταν εκπληκτική όπως εξίσου δύσκολη ήταν και η απόκρουση του στο πλασέ του Τιάγκο στο επόμενο λεπτό. Δυστυχώς στο 1-1 δεν μπορούσε να κάνει κάτι αν και έπεσε σωστά στην μπάλα. Ελπίζω να σταθεροποιηθεί σε υψηλά επίπεδα απόδοσης μέχρι τέλους.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 9/10

ΓΚΡΙΝ: Πολύ καλός αμυντικά αλλά πολύ πίσω μεσοεπιθετικά. Σε κανένα σημείο του αγώνα δεν βοήθησε τον Βάντερ μεσοεπιθετικά αν και σε πολλές περιπτώσεις ο βραζιλιάνος φαινόταν ασταμάτητος. Αμυντικά κράτησε εύκολα την θέση του και σε καμία περίπτωση δεν βγήκε φάση από την πλευρά του. Είναι ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται σταθερά καλά και δίνει πολλές λύσεις.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 6/10

ΜΟΥΡΙΓΙΟ: Κακό παιχνίδι από τον Ισπανό. Σίγουρα ήταν επηρεασμένος από την μακρά αποχή του αλλά δεν δικαιολογείται για την κλάση του απέναντι σε ένα σαφώς πιο αδύνατο αντίπαλο να βρίσκεται σε τόσο κακή μέρα. Ανέβηκε κάπως στο 2ο μέρος χωρίς όμως να εμπνέει εμπιστοσύνη σε πολλές φάσεις. Δέχθηκε μία κίτρινη κάρτα στο 75ο λεπτό φθάνοντας τις 2 στο πρωτάθλημα. Περιμένω πολύ περισσότερα από αυτόν στη συνέχεια.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 4/10

ΚΑΤΑΛΑ: Κακός και ο Καταλά. Στο γκολ όλη η μεσοαμυντική γραμμή μαρκάρει λάθος και ευθύνη φέρουν όλοι. Στη συνέχεια δεν είχε και την καλύτερη απόδοση και υπέπεσε και σε δύο μεγάλα και αβίαστα λάθη στο 87ο και 88ο λεπτό από τα οποία προήλθαν και οι μεγάλες ευκαιρίες του Οθέλλου. Δυστυχώς φαίνεται ότι δεν μπορεί να σταθεροποιηθεί σε υψηλές αποδόσεις και συχνά πυκνά χάνει την συγκέντρωση του. Επίσης στερείται ταχύτητας και σε τέτοιους αγώνες που οι αντίπαλοι μας παίζουν στην κόντρα είναι πολύ ευάλωτος.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 3/10

ΟΡΤΙΘ: Για μένα ήταν ο καλύτερος ποδοσφαιριστής του γηπέδου. Δεν έχασε ούτε μία μονομαχία και ανέβηκε πάρα πολλές φορές την γραμμή. Στο 1-1 ο ίδιος μαρκάρει σωστά και κλείνει τον χώρο με τον Μπόλιεβιτς και τον Τομάς να κάνουν κακή άμυνα στο κέντρο. Στο 2ο μέρος ανέβηκε πάρα πολλές φορές και βοήθησε τον Εγγλέζου και ήταν συνεχώς πηγή κινδύνου για τους αντιπάλους. Είναι πολύ μεγάλης πάστας ποδοσφαιριστής και όσο περνούν τα παιχνίδια φαίνειται περισσότερο. Αναμένω να τον δω δεξί μπακ με τον Ηλία Χαραλάμπους να αγωνίζεται στην φυσική του θέση.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 9/10

ΜΠΟΛΙΕΒΙΤΣ: Δεν κρύφτηκε και ζήτησε πολλές φορές την μπάλα. Στο πρώτο ημίχρονο ήταν καλός με εξαίρεση την φάση του γκολ που το μαρκάρισμα του είναι πολύ κακό. Στο 2ο μέρος προσπάθησε πολύ αλλά δεν έκανε την διαφορά. Τα στημένα του, ιδιαίτερα στο 2ο μέρος, δεν ήταν καλά και θα πρέπει να ανεβάσει και ο ίδιος την απόδοση του στη συνέχεια γιατί είναι σημαντικός ποδοσφαιριστής στην ομάδα. Ίσως να ήρθε η ώρα να δούμε τον Σκοπελίτη ξανά στην φυσική του θέση και τον Μπόλιεβιτς λίγο πιο μπροστά.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 6/10

ΛΑΡΕΝΑ: Στο πρώτο μέρος βοήθησε πολύ τον Βάντερ από δεξιά και έτρεξε πάρα πολύ στον αγωνιστικό χώρο. Έχει πολλά τρεξίματα και είναι ιδιαίτερα καλός με την μπάλα στα πόδια. Εντούτοις είναι αργός ποδοσφαιριστής και από το 65ο λεπτό και μετά δείχνει να κουράζεται. Σωστά έγινε αλλαγή από τον προπονητή μας και ίσως θα έπρεπε να βγεί πιο γρήγορα. Τον πιστεύω πολύ σαν ποδοσφαιριστή αλλά περιμένω πολύ περισσότερα στην συνέχεια.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 4/10

ΤΟΜΑΣ: Το χειρότερο του παιχνίδι από την μέρα που ήρθε στην Κύπρο. Δικαιούται και αυτός ένα κακό παιχνίδι αλλά φάνηκε πόσο σημαντικός είναι για την μεσοεπιθετική λειτουργία της ομάδας. Δεν πάει καλά ο Τομάς δεν δημιουργεί η ομάδα μας. Σίγουρα περιμένεις μία προσπάθεια του για να κάνει την διαφορά και για αυτό τον κράτησε μέχρι τέλους ο Κρίνστιανσεν αλλά δεν μπορούσε να προσφέρει απολύτως τίποτα.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 2/10

ΒΑΝΤΕΡ: Μπορεί να ντριμπλάρει ολόκληρη ομάδα μόνος του αλλά από ουσία μηδέν. Κέρδισε την αποβολή του αντιπάλου, πήρε πολλά φάουλ και έβγαλε πολλές μπαλιές στην αντίπαλη περιοχή χωρίς όμως ουσιαστικό αποτέλεσμα. Είναι ο μόνος ακραίος μας που παίζει με μεγάλη ευκολία το ένας με έναν αλλά θα πρέπει να βάλει και ουσία στο παιχνίδι του. Δεν ήταν καθόλου κακός, αντιθέτως, αλλά θα πρέπει επιτέλους να παίξει για την ομάδα.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 7/10

ΕΓΓΛΕΖΟΥ: Στο πρώτο μέρος δεν υπήρχε στο γήπεδο. Στο 2ο μέρος ανέβασε κατακόρυφα την απόδοση του και όλες οι προσπάθειες μας ξεκινούσαν από αυτόν. Βγήκε σε ένα σημείο που απειλούσε συνέχεια την αντίπαλη εστία και ίσως θα έπρεπε να μείνει στον αγωνιστικό χώρο. Δείχνει ότι όταν πάρει μπάλα είναι επικίνδυνος και έχει τρομερές δυνατότητες. Πολύ καλός στο δεύτερο μέρος ο Νικόλας.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 7/10

ΜΥΤΙΔΗΣ: Πέτυχε ένα τρομερό γκολ που τόσο πολύ χρειαζόταν και το αφιέρωσε εκεί που έπρεπε. Είναι παικταράς και δεν το λέω γιατί του έχει συμβεί ένα προσωπικό δράμα και χρειάζεται την στήριξη μας αλλά γιατί πραγματικά τον πιστεύω και όσοι διαβάζεται τις αναλύσεις μου το έχετε διαπιστώσει. Το γκολ που πέτυχε ήταν μεγάλης κλάσης και παρά το γεγονός ότι προέρχεται από μεγάλη αποχή τα έδωσε όλα. Ο Νέστορας πρέπει να βελτιωθεί στον αέρα και όταν το καταφέρει και αυτό, γιατί θα το καταφέρει, θα μιλάμε για έναν ολοκληρωμένο φορ περιοχής. Μπράβο παικταρά μου και περιμένω ότι στην συνέχεια θα είσαι ακόμα καλύτερος και θα προσφέρεις ακόμα περισσότερα στην ομάδα της καρδιάς σου!
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 8,5/10

ΦΡΟΞΥΛΙΑΣ: Μου έκανε πολύ θετική εντύπωση. Για 15 λεπτά που αγωνίστηκε δεν κρύφτηκε καθόλου, ζητούσε συνεχώς μπάλα και δημιούργησε ευκαιρίες. Περιμένω να τον δω περισσότερο στη συνέχεια γιατί τα στοιχεία που έχει δεν φαίνεται να τα έχουν οι υπόλοιποι μεσοεπιθετικοί μας ποδοσφαιριστές με εξαίρεση τον Τομάς. Πολύ θετική και καλή εμφάνιση από τον Δημήτρη.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 7/10

ΠΑΥΛΟΥ: Πέρασε στο 80ο λεπτό στην θέση του Εγγλέζου και μαζί με τον Φροξυλιά μετέφεραν το παιχνίδι στην αριστερή πτέρυγα της επίθεσης μας. Έβγαλε 3-4 φαρμακερές σέντρες στην περιοχή του αντιπάλου οι οποίες πέρασαν ανεκμετάλλευτες. Θα μπορούσε να περάσει στο γήπεδο πιο γρήγορα και θα πρέπει τα κόρνερ να τα αναλάβει ο ίδιος όταν βρίσκεται στο γήπεδο. Θεωρώ ότι έχει καλύτερες εκτελέσεις κόρνερ από τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές μας.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 6/10

ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ
Βρέθηκε σε πολύ κακή μέρα. Η ομάδα στο πρώτο ημίχρονο κρατούσε εύκολα το αποτέλεσμα αλλά δυστυχώς στην τελευταία φάση του ημιχρόνου δέχθηκε την ισοφάριση. Δυστυχώς ο ίδιος δεν αντέδρασε από τον πάγκο. Άφησε την ομάδα στο ίδιο στυλ παιχνιδιού και ενώ όλοι περιμέναμε ότι με την έξοδα του Ευθυμίου θα βοηθούσε επιθετικά την ομάδα αυτός δεν το έπραξε. Αντ’ αυτού η πρώτη του αλλαγή έγινε στο 75ο λεπτό και η δεύτερη στο 80ο λεπτό με τον Εγγλέζου, ο οποίος ήταν εξαιρετικός σε εκείνο το σημείο, να φεύγει από το γήπεδο χωρίς να υπάρχει κάποιος λόγος για αυτό. Θα μπορούσε να αποσύρει κάποιο από την τετράδα της άμυνας και να προσθέσει κάποιον στην επιθετική γραμμή της ομάδας ούτως ώστε να αποκτήσουμε παίκτη παραπάνω στην περιοχή του αντιπάλου. Επίσης 3η αλλαγή δεν έγινε ποτέ ενώ οι πλείστοι από τους ποδοσφαιριστές μας δεν έβρισκαν τους διαδρόμους για την αντίπαλη εστία. Θεωρώ ότι μετά το παιχνίδι με την Ανόρθωση έκανε ακόμα ένα κακό παιχνίδι από τον πάγκο και ελπίζω στην συνέχεια να είναι καλύτερος. Δεν τον στήνω στον τοίχο απλώς του ασκώ κριτική για οφθαλμοφανέστατα λάθη που έκανε.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 2/10



Share this Article on :

0 ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ ΜΙΛΗΣΑΝ! ΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΕΔΩ!:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια με ακατάλληλο περιεχόμενο δεν θα δημοσιεύονται.

Παρακαλούμε όπως βάζετε ΟΝΟΜΑ ή ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ για να δημοσιευθεί το σχόλιό σας.

 

© Copyright A.E.Kition blog 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.