News Update :

Αντί- οοοοοοοοοοοοοοοοοοοο Γκρέκορ Φαν Ντάικ...

Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Είναι γεγονός πως η απερχόμενη χρονιά, αποδείχτηκε για την ομάδα μας χρονιά αποχωρήσεων και μάλιστα διόλου εύπεπτων κι ευκαταφρόνητων αποχωρήσεων.. Ποδοσφαιριστές που ήρθαν στην ΑΕΚ επί εποχής Κρόιφ, ως μεταγγραφές μεγατόνων και που έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στην διαμόρφωση της ομάδας - μοντέλου των τελευταίων τριων χρόνων, αποχώρησαν και αποχωρούν εν μια νυχτί, αφήνοντάς μας «ορφανούς» σε ποιότητα και χαρακτήρα .Τέτοιες προσωπικότητες όπως ο Κέβιν Χόφλαντ και ο Τιμ Ντε Κλερ, με την κλάση τους έδωσαν άλλο αέρα στην ομάδα και αποτέλεσαν τους βασικούς συντελεστές της εξασφάλισης του εισιτηρίου για τα ευρωπαϊκά σαλόνια. Η αποχώρηση των προαναφερθέντων, έγινε  μεν υπό διαφορετικές περιστάσεις, αλλά η απουσία τους μας πίκρανε και μας στοίχισε συνάμα.

Τώρα όμως, η βόμβα για τον Γκρέκορ Φαν Ντάικ ήρθε για να μας αποτελειώσει. Επιτρέψτε μου να πω, πως ίσως να είναι και το πιο βαρύ πλήγμα απ’ όλα. Ο Γκρέγκορ Φαν Ντάικ, ο «αρχηγός» μας, ο εγκέφαλος και οργανωτής της ομάδας, ήταν και θα είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της ποιοτικής ΑΕΚ. Πραγματικό στολίδι των γηπέδων, που με την ποιότητα, την κλάση, τον επαγγελματισμό και την εκνευριστική κάποιες φορές ψυχραιμία του, ενέπνεε ασφάλεια και σιγουριά στους συμπαίκτες του, αλλά και σ’ εμάς τους οπαδούς. Ό,τι και να πούμε, όσα και να γράψουμε γι’ αυτό τον άνθρωπο, θα είναι λίγα μπροστά στο αδιαμφισβήτητο ταλέντο του και την προσφορά του στην ΑΕΚ. Άλλωστε, δεν ήταν λίγες οι κυπριακές και ξένες ομάδες που τον «ορέγονταν» και τον επωφθαλμοποιούσαν, με πιο πρόσφατη την ομάδα του Παναθηναϊκού. Ωστόσο, η ουσία είναι πως η απώλειά του θα είναι τεράστια για την ομάδα μας. Δυστυχώς, όπως και να το κάνουμε, όσο κι αν προσπαθούμε να το αρνηθούμε, η αλήθεια είναι πως ο Γκρέκορ Φαν Ντάικ, ήταν και θα είναι αναντικατάστατος. Άλλωστε αυτό είναι κάτι που έχει αποδειχθεί ουκ ολίγες φορές, τόσο κατά τις προηγούμενες χρονιές, όσο και φέτος και συγκεκριμένα κατά τις πρώτες 4 αγωνιστικές που ήταν τιμωρημένος, όπως επίσης και αργότερα με την εμμονή του προπονητή μας να τον αφήσει εκτός εντεκάδας. Μάλιστα αξίζει  να θυμηθούμε και  τα «εγκώμια» που έπλεξαν κάποιες αθλητικές ιστοσελίδες μετά το ματς με την Ανόρθωση, περί «άνετης συνύπαρξης» του αμυντικού διδύμου Σκοπελίτη-Φαν Ντάικ, με τον δεύτερο να κλέβει τις εντυπώσεις, σύμφωνα με το δημοσίευμα. Βλέπετε, ο κόσμος το’ χε τούμπανο κι εμείς κρυφό καμάρι για την αξία του Ολλανδού..

Παρόλα αυτά, αυτό που κατά την ταπεινή μου γνώμη θα έπρεπε να μας προβληματίσει ως οπαδούς και ως κριτικά σκεπτόμενα όντα, είναι το πώς η διοίκηση (?) αφήνει με τόση ευκολία ποδοσφαιριστές της κλάσης του Φαν Ντάικ να διαβούν την πόρτα εξόδου της ομάδας. Η προσωπική μου εκτίμηση είναι πως τόσο η διοίκηση και όσο ο προπονητής, φέρουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης και για την περίπτωση Φαν Ντάικ, όπως και με τις περιπτώσεις Ντε Κλερ και Τζέισον Δημητρίου (μη μου ξύνεις την πληγή).

Όπως είναι γνωστό, Γκρέκορ Φαν Ντάικ, επικαλέστηκε προσωπικούς λόγους για την αποχώρησή του, όμως θεωρώ ότι η αλήθεια είναι βαθύτερη. Καταρχήν, λίγο- πολύ τα προσωπικά του ποδοσφαιριστή είναι γνωστά στο αεκτζίτικο κοινό, ωστόσο θεωρώ πως οι λόγοι για τους οποίους ήθελε από το καλοκαίρι να αποχωρήσει προϋπήρχαν και δεν άλλαξαν. Έπειτα, η καθυστέρηση στην καταβολή των μισθών είναι κάτι που  ισχύει για όλους τους ποδοσφαιριστές και για όλες τις ομάδες. Ανάμεσα σ’αυτά έρχεται να προστεθεί η στραβή κι ανάποδη πορεία της ΑΕΚ στο φετινό πρωτάθλημα. Μάλιστα όσον αφορά το τελευταίο, σύμφωνα με κάποιες πηγές, ο αρχηγός μας ανάφερε σε γενικές γραμμές ότι η ΑΕΚ έχει ξεφύγει από το μοντέλο Κρόιφ και πως ο ίδιος δεν είναι ικανοποιημένος από την φετινή αγωνιστική παρουσία της ομάδας μας. Σε καμιά περίπτωση δεν έχει άδικο. Η αφορμή δόθηκε- σύμφωνα πάντα με την προσωπική μου άποψη,- με τη στάση του προπονητή μας Δημήτρη Ελευθερόπουλου, ο οποίος έδειξε να μην «πάει» τον αρχηγό μας, επιλέγοντας στα περισσότερα παιχνίδια να τον αφήσει στον πάγκο κι επισύροντας περαιτέρω την οργή μας. Δεν είναι και λίγο να αφήνεις στον πάγκο τον καλύτερο ποδοσφαιριστή της ομάδας, υποτιμώντας την αξία του και ταυτόχρονα τη νοημοσύνη των οπαδών κύριε Ελευθερόπουλε...

Σίγουρα οι οικονομικές δυσκολίες του συλλόγου είναι αδιαμφισβήτητες και καθιστούν ακόμα πιο δυσχερή τη θέση της διοίκησης στο ζήτημα της παραμονής Φαν Ντάικ. Ωστόσο, χωρίς να είμαι ειδήμων, θεωρώ πως με τη σωστή διαχείριση θα μπορούσαν τουλάχιστον να διασφαλιστούν παίχτες – κλειδιά για την ομάδα και να αποδεσμευτούν αφενός κάποιοι άλλοι  παγκόβιοι και  εύθραυστοι όπως οι Μπαγκούρα και Μόνχε, και αφετέρου κάποιοι άλλοι που αποδείχτηκαν κατώτεροι των περιστάσεων και τα συμβόλαιά τους απλά επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο την διοίκηση.

Κλείνοντας, θα ήθελα να απευθύνω ένα τεράστιο ευχαριστώ στον αρχηγό μας για όσα προσέφερε στην ομάδα μας, για τις μαγευτικές στιγμές και τις πλούσιες αναμνήσεις που μας χάρισε και να του ευχηθώ καλή επιτυχία στην προσωπική και επαγγελματική του σταδιοδρομία. Θα μας λείψεις αρχηγέ μας, σ’ αγαπάμε και θα σε έχουμε για πάντα στις καρδιές μας.. ΑΝΤΙΟ...



DEPROFUNDIS
Share this Article on :

9 ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ ΜΙΛΗΣΑΝ! ΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΕΔΩ!:

Ανώνυμος είπε...

THE CLASSIEST PLAYER EVER PLAYED IN OUR CLUB. GREGOR THANK YOU FOR EVERYTHING, I BOUGHT THE JERSEY WITH YOUR NAME ON IT AND I WILL KEEP IT. YOU ARE ALWAYS WELCOME IN OUR SMALL CLUB AND IN LARNACA.

WE HAVE LOVED YOU MORE THAN OUR LOCAL PLAYERS AND WE CONSIDER YOU OUR FINEST LEADER.

TAKE CARE AND WE WISH YOU ALL THE BEST.

Η ΑΕΚ ΕΙΝΑΙ ΣΚΑΛΙΑ ΦΤΩΧΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΣΚΑΛΙΑ ΥΠΟΔΙΕΣΤΕΡΗ ΣΕ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΜΑΣ. ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ Η ΣΗΜΑΙΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΑΣ. ΠΩΣ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ ΝΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΑΣ ΚΟΣΜΗΜΑ ;

Ανώνυμος είπε...

You are the best player that ever played in AEK, you are always welcome here and i ll never forget that even you were losing a penalty shot all the fans we were shouting your name!!! Gregoor THANKS FOR THE MEMORIES!

Ανώνυμος είπε...

na men paei se ali omada twra na fakkume panw mas opws aloi pektes efigan j enna dite ti enna travoume. makari na men pexi se ali kipriaki omada

Ανώνυμος είπε...

Einai o piomegalos paiktis se prosfora. Prepei na to timisi i dioikisi kai emeis oi opadoi na kanoume kati sta epomena 2 paixnidia. De tha ksanaexoume tetoio paikti

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΝΑ ΤΟΝ ΤΙΜΗΣΗ ΡΕ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ;;;;;; Η ΑΕΚ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΕ ΕΝΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΕ 4 ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ ΤΖΑΙ ΩΣ ΔΑΜΕ. Η ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑ ΘΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΑΡΚΕΣΤΟΥΜΕ ΜΕ ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΤ, ΟΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΕΡΑΥΝΟ. ΕΔΩ Η ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΜΕ ΜΕΙΟΝ 3 ΕΠΙΣΕ ΣΥΝΟΛΟ 18 ΒΑΘΜΟΥΣ, ΗΤΑΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΔΥΑΛΥΜΕΝΟΙ, ΑΛΛΑΞΑΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΝ, ΤΖΑΙ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΤΖΑΙ ΕΜΕΙΣ ΔΚΙΩΧΝΟΥΜΕ ΠΑΙΧΤΕΣ ΑΛΛΑ Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ. Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΛΕΓΕ ΠΡΙΝ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΠΕΜΕ ΓΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ, ΟΙ ΠΑΙΧΤΑΡΑΔΕΣ ΜΑΣ ΤΡΟΜΑΡΑ ΤΟΥΣ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟ ΠΙΑΣΟΥΜΕ ΦΕΤΟΣ. ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΠΑΙΖΟΥΝ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΩΝ ΜΑΛΔΙΒΩΝ, ΟΙ ΑΧΠΑΡΟΙ. ΡΕ ΔΑΜΕ ΟΙ ΛΕΦΚΑΡΙΤΕΣ ΧΟΡΗΓΟΥΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΑΛΛΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΧΟΡΗΓΟΥΣ ΕΜΕΙΣ ΠΙΑΝΟΥΜΕΝ ΑΓΓΟΥΡΚΑ..... ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ!

Ανώνυμος είπε...

O Gregor paei portogalia.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε 8.24 συμφωνω απόλυτα μαζί σου. Τι ακούσαμε φέτος από την Διοίκηση
1. Η φετινή ΑΕΚ ειναι καλύτερη απο την περσινη
2. Αν περάσουμε τα κριτήρια, οικονομικά η ΑΕΚ θα ειναι πολυ καλύτερα
3. Του χρόνου πάμε για πρωτάθλημα
4. Το χρέος είναι διαχειρίσιμο
5. Στηρίζουμε το προπονητη μας
Αυτές τις μ........ιες ακουσαμε. Απο ποιούς? Απο αυτούς που εκαναν το μοντελο ΑΕΚ του Κρουφ σε μπουρδέλο του κάθε μιζαδόρου ατζεντη και παράγοντα. Απο αυτούς που όταν η ΑΕΚ έπεσε κατηγορία εφυγαν σαν κυνηγημένοι και όταν κτίστηκε το μοντελο από τον Μάριο Ελληνα εμφανίστηκαν ως μεσίες διωχνοντας τον πρωτεργάτη της ιδέας. Απο αυτούς που κατάφεραν να κοψουν κάθε επικοινωνία με τον τεράστια ΚΡΟΥΦ γιανα κανουν τα παιχνίδια τους με τον κάθε Ατζέντη. Απο αυτούς που ποτέ δεν αγάπησαν την ΑΕΚ αλλα μέσω της εξυπηρετούσαν τα δικά τους συμφέροντα. Απο αυτούς που εργάζονται ως σκουλήκια και τους εφταίε πάντα ο κοσμος. Απο αυτούς που θα την κάνουν με ελαφρα πηδηματάκια αφήνωντας γι ακόμη μία φορά πισω τους το χάος. Χάνουμε σιγά σιγά την αίγλη και την περηφάνια μας για ένα μάτσο άχρηστους που ιδέα δεν έχουν από ποδόσφαιρο. Κε Ντίνο Λευκαρίτη, Κε Καραπατάκη, Κε Σταυρού σας παρακαλώ παρτε την τύχη της αγαπημένης μας ομάδας στα χέρια σας. Δεν ζητουμε θαυματα. Ζητούμε Διοίκηση σοβαρή, εμπιστοσύνης που θα είναι μακρυά από μίζες και θα νοιώθουμε ότι κάθε της ενέργεια θα είναι για το καλο του σωματείου και μόνο. Σας διαβεβαιώνω ότι ο αγνός φίλαθλος της ΑΕΚ που σας γνωρίζει θα σας στηρίξει αν αποφασίσετε να αναλάβετε την ομάδα.

Ανώνυμος είπε...

Filoi AEKTZIDES ta pragmata sti zoi opws kai sto podosf. ine poli apla....me 3/3 mexri t Apoel t klima th antistrafi agwnistika kai exoagwnistika!g auto stirixi me foni s auta ta paixnidia gia tis nikes!
ELA AEKARA MOU

Ανώνυμος είπε...

Ονειρα θερινής νυκτός φίλε 12.16μμ....την ομάδα που ήταν κάποτε μοντέλο οι διοικούντες την έκαναν μπουρδέλλο...

όταν η Δόξα, η Σαλαμίνα, η ΑΕΚ Κουκλίων και αφήνω τελευταίο τον ΕΡΜΗ, που ούτε τους φιλάθλους της ΑΕΚ έχει, ούτε την ιστορία, θα βγεί Ευρώπη, γιατί απλά έχουν ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ, Διοίκηση και ΠΑΙΧΤΕΣ. Μια ομάδα με χαμηλό μπάτζετ, καταφέρνει να παίζει ποδόσφαιρο και να παίρνει αποτελέσματα.

Σε αντίθεση με τους αχάπαρους διοικούντες της ομάδας μας που ανάλαβαν μεθοδικά να διαλύσουν την ΑΕΚ. Γιατί πρόκειται για αυτοκαταστροφικούς ανθρώπους τελικά, που θα μπορούσαν με καλό σχεδιασμό να κτυπούσαμε πρωτάθλημα φέτος και να βγάζαμε τα σπασμένα. Απλά όταν πάσχεις από ηττοπαθεία δεν έχεις όραμα που δυστυχως αυτό το όραμα χάθηκε μέσα σε 3 χρόνια από την στιγμή που μας άφησε ο Κροίφ,

Η επιλογή του προπονητή, των παιχτών, η φυγή επίσης παιχτών και τελευταία του αρχηγού, δείχνει ότι η ομάδα είναι σε αποσύνθεση, όπου τελικα ολα είναι στον αυτόματο πιλότο.

Εκεί που η ομάδα άρχισε να παίρνει μια δυναμική, εκεί που άρχισε να ξανακερδίζει τους νέους, η ασχετοσύνη της Διοίκησης πήρε πίσω την ομάδα.

Τι να περιμενουμε από τώρα και στο εξης; Ένα θαύμα μόνο μας σώζει από την στιγμή που κανένας δεν ενδιαφέρετε να αναλάβει την προεδρία της ομάδας, κάποιος που να έχει όραμα. Το λάθος του Μιχαηλίδη, ήταν ότι με την αποχώρηση του δεν έδιωξε τον προπονητή.

Διαφορετικά περιμέναμε να γιορτάσουμε τα 20χρονά μας σαν οπαδοί, πιστεύαμε ότι θα κερδίζαμε ένα τρόπαιο, αντί για αυτού, βλέπουμε ΝΤΡΟΠΙΑΣΤΙΚΕΣ εμφανίσεις όπως την σημερινή με την Δόξα.....

Kimonmaniac

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια με ακατάλληλο περιεχόμενο δεν θα δημοσιεύονται.

Παρακαλούμε όπως βάζετε ΟΝΟΜΑ ή ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ για να δημοσιευθεί το σχόλιό σας.

 

© Copyright A.E.Kition blog 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.