News Update :

Από μπάλα σκίζουμε, ομαδάρα είμαστε, αλλά από ενημέρωση μηδέν...

Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Αγαπητοί φίλοι, δεν θέλω κι ούτε επιθυμώ να σας κουράσω με αρνητικά σχόλια για την ομάδα μας, από τη στιγμή που όλα βαίνουν αισίως, παρά τα αγωνιστικά προβλήματα και τις δυσκολίες. Όμως ένα γεγονός που πρέπει να μας προβληματίσει ιδιαίτερα είναι η πενιχρή ενημέρωση έως και παντελής έλλειψη επικοινωνίας από πλευράς τύπου για τα τεκταινόμενα στην ΑΕΚΑΡΑ μας.. Πρέπει καταρχήν να ξεκαθαρίσουμε, ότι με τον όρο επικοινωνία, δεν εννοούμε μόνο το να μιλά κανείς στο ραδιόφωνο, αφού αυτό αποτελεί μόνο το 0,5% της επικοινωνίας. Κατά κύριο λόγο, το τμήμα επικοινωνίας των μεγάλων ομάδων, αποτελείται τουλάχιστο από 4-5 άτομα. Και αυτό γιατί οι μεγάλες ομάδες, έχουν κατανοήσει τη σπουδαιότητα του τμήματος αυτού, γι’ αυτό αποδίδουν και τη δέουσα σοβαρότητα.



Χαρακτηριστική περίπτωση ανυπαρξίας έστω και της στοιχειώδους επικοινωνίας, αποτελεί η σελίδα της ομάδας μας στο facebook, η οποία από τη μέρα που έφυγε ο αγαπητός σε όλους μας Γιώργος Πετρής, μοιάζει λες και σταμάτησε ο χρόνος. Για να σας δώσω να καταλάβετε, έχει μείνει με προπονητή τον Ραν Μπεν Σιμόν, με φροντιστή τον αείμνηστο Ττοφή και γενικά είναι εκτός τόπου και χρόνου. Δυστυχώς, η φετινή ΑΕΚ υστερεί στον τομέα της επικοινωνίας και ενημέρωσης, και η με ωραία δουλειά που με τόσο κόπο έχτισε πέρσι ο Γιώργος Πετρής πήγε εις μάτην.

Πραγματικά, είναι μεγάλο κρίμα για μια ομάδα που παίζει τόσο καλό ποδόσφαιρο, που διαθέτει χαρακτήρα και ποιότητα, να υστερεί στον τομέα της επικοινωνίας και ενημέρωσης. Στις δηλώσεις του χτες, μετά τη λήξη του αγώνα με την ΑΕΛ, ο πρόεδρος της ομάδας μας, Κώστας Μιχαηλίδης, έκανε λόγο για εμβέλεια. Όμως μια ομάδα, για να έχει μεγάλη εμβέλεια, πρέπει να έχει και τα κατάλληλα μέσα που θα την προβάλλουν.. Αυτό το κομμάτι είναι δουλειά της εκπροσώπησης τύπου, που μέσω της επικοινωνίας και της ενημέρωσης, είναι σε θέση να εδραιώσει την ομάδα μας στο «πάνθεον των μεγάλων ομάδων» και να την προστατεύει από τυχόν κακόβουλα και κακεντρεχή σχόλια. Η ενημέρωση για μια ομάδα, κρίνω πως είναι σωστό να γίνεται από άνθρωπο της ίδιας της ομάδας και όχι από οποιονδήποτε τυχάρπαστο δημοσιογράφο ή αθλητική ιστοσελίδα, που μπορεί και να βλάψει την ομάδα με παραπληροφόρηση και διαστρέβλωση της πραγματικότητας. Το άλλο κομμάτι που αφορά στην επικοινωνία, είναι εξίσου σημαντικό γιατί συσπειρώνει τους οπαδούς της ομάδας φέρνοντάς τους κοντά και μεταφέροντας μηνύματα και προβληματισμούς στους διοικούντες και αντίστροφα, όταν βέβαια αυτή είναι αμφίδρομη. Μέχρι τότε, δε μπορούμε να μιλούμε για εμβέλεια, ούτε να παραπονιόμαστε για μειωμένη προσέλευση οπαδών, ούτε για διαιτησία ούτε για υποτίμηση από άλλες ομάδες.

Κλείνοντας, θα ήθελα να υπογραμμίσω πως για μια ομάδα που θέλει και έχει το δικαίωμα να πρωταγωνιστεί στο κυπριακό ποδόσφαιρο, είναι αδιανόητο να υποβαθμίζει τον ρόλο της ενημέρωσης, που είναι το κλειδί για κάθε επιτυχία στο χώρο των επιχειρήσεων, γιατί κακά τα ψέματα και το ποδόσφαιρο πλέον επιχείρηση έχει καταντήσει. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως όλες οι μεγάλες ομάδες δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στον τομέα της επικοινωνίας, ενώ η Μπαρτσελόνα έχει εξελιχθεί τόσο πολύ που εκπαιδεύει άλλες ομάδες στα θέματα επικοινωνίας. Δεν θα σας κουράσω άλλο, αυτά είχα να πω, απλά ως τροφή για προβληματισμό. Ευελπιστώ παράλληλα ή μάλλον έχω την ψευδαίσθηση πως ίσως, με λίγη τύχη, τα γραφόμενά μου να πέσουν εις αντίληψη των διοικούντων, αν και η διαίσθησή μου μου λέει πως θα προσκρούσουν εις ώτα μη ακουόντων..

Ανωνύμως μεν, Αεκτζήτικα δε...

De profundis
Share this Article on :

14 ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ ΜΙΛΗΣΑΝ! ΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΕΔΩ!:

Ανώνυμος είπε...

πάρα πολλά καλή η κίνηση για τη συγκέντρωση στο σωματείο την Κυριακή, ο κόσμος και να μεν έχει τη δυνατότητα θα δώσει τα 10 ευρώ γιατί παίρνει κάτι πίσω, κι ας είναι το πιο ασήμαντο πράγμα.άλλο να ζητάς ξερά λεφτά και άλλο να κάμνεις μια εκδήλωση για να τα συγκεντρώσεις. πολλά καλή κίνηση, μπράβο!

Ανώνυμος είπε...

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΑΞΙΖΕΙ ! ! !

Ανώνυμος είπε...

μιας και έχει διακοπή, ήβρα στο ίντερνετ το αφιέρωμα για την καριέρα του Έλε. http://www.youtube.com/watch?v=WrTB2GQ_a0o

spider 81 είπε...

συγχαρητηρια για την κινηση των 30 -40 οπαδων της ομαδας που εθελοντικα ανελαβαν την πρωτοβουλια για οικονομικη ενισχυση της ομαδας.Εγω εδωσα τριαντα ευρω οσα μπορουσα δηλαδη,μακαρι να ειχα την οικονομικη ανεση για περισσοτερα.Πραγματικα πιστευω ότι ολοι μας οι φιλαθλοι ανταποκριθηκαν στο καλεσμα της διοικησης για οικονομικη βοηθεια εστω και την υστατη.Με την οικονομικη διαχειριση που γινεται φετος πιστευω οτι του χρονου θα ημαστε σε πλεονεκτικοτερη θεση οικονομικα απο πολλες μεγαλες ομαδες που χρωστουν εκατομμυρια

loukas είπε...

FILE SPIDER MAKARI OLOI MAS NA VAZAME APO 30 EVRO KAI TORA DEN THA EIXAME KANENA PROVLIMA ME TA KRITIRIA.EIPAME OSA MPOREI O KATHENAS.O LOUSERO EDOSE TO SINTHIMA GIA TITLO I EXODO STIN EVROPI.EXOUME TIS DYNAMEIS

Ανώνυμος είπε...

i dioikisi PALI[mazi me ligus pistus] kanan t kathikon tous, TWRA EINAI H WRA TOU KOSMOU THS AEK NA BGI MPROSTA,DEN YPARXOUN CAFE, KANAPEDES YH KYRIAKH
CHRISTOS

Ανώνυμος είπε...

o aimnistos ttofis pote efuge apo ti zwi?

Ανώνυμος είπε...

an den kamnw lathos o ttofis efuge apo ti zwi ton marti tou 2013 k o petris efuge apo tin aek iounio tou 2013 opotan osa graftikan gia ton petri den stekoun.

Ανώνυμος είπε...

MA O PINTADO PAIZEI STHN OMADA H EFYE? ALLA PLANA TOU PROPONHTH MAS XWRIS NA ANAFERETAI O PINTADO.........???????

Ανώνυμος είπε...

ΟΛΟΙ ΓΣΠ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΙΠΕΙ! ΑΥΤΟΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΟ...ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΑΣ ΣΕ ΦΩΝΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ!!!

Ανώνυμος είπε...

en jeros oi omades na rixoun llion katw ta eisitiria

Ανώνυμος είπε...

Τα Βραζιλιάνικα εφορήσαμεν τα, αλλά επαίξαμεν όπως το Τιμπακτού ! ! !

Ανώνυμος είπε...

2 AKYRA GOAL EMETRHSE MONO TO 1. O PROPONHTHS MAS NOMIZO OTI PARATAKSE LATHOS THN OMADA. DEN NOEITAI NA PAIZEI TO ASOL EXONTAS STO KENTRO TON MARKASA TZAI NA XANEIS, EINAI DEIGMATA YPOTIMHSHS TZAI ADYNAMIAS PLANOU. ME TH SALAMINA TO ERGO MAS THA EINAI POLY DYSKOLO.

Ανώνυμος είπε...

estisen tin omada polla lathos ! Asta Ele !

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια με ακατάλληλο περιεχόμενο δεν θα δημοσιεύονται.

Παρακαλούμε όπως βάζετε ΟΝΟΜΑ ή ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ για να δημοσιευθεί το σχόλιό σας.

 

© Copyright A.E.Kition blog 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.