News Update :

After match: ΑΕΚ-ΑΕΛ

Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Το σκηνικό ήταν ιδανικό. Ημιτελικά κυπέλλου, γεμάτη κερκίδα, φωνές, ενθουσιασμός! Όλα προμήνυαν ότι θα ήταν μια ξεχωριστή βραδιά. Δυστυχώς, τα πράγματα δεν πήγαν όπως τα φανταζόμασταν, αφού εμείς χάναμε τις ευκαιρίες κι αυτοί έβαλαν το γκολ χωρίς καν να φτιάξουν φάση…

Ο κόσμος ήταν εκεί!

Δεν μπορούμε να πούμε ότι παρουσιαστήκαμε απροετοίμαστοι. Αντιθέτως, η ομάδα κινήθηκε σε υψηλά επίπεδα απόδοσης, κατά πολύ πιο πάνω από την ΑΕΛ. Σίγουρα, αρκετά ΜΜΕ θα γράψουν ότι ήταν ένα «ισοζυγισμένο ματς» και άλλες αερολογίες, μόνο και μόνο για να κρατήσουν τα προσχήματα. Αυτή είναι η «πραγματικότητα» των ίσων αποστάσεων. Η πραγματικότητα του γηπέδου, όμως, είναι άλλη. Δεν είναι ντροπή να παραδεχθούν όλοι ότι η ΑΕΚ ήταν καταφανώς ανώτερη! Παίξαμε ελκυστικό ποδόσφαιρο, είχαμε πολύ καλό passing game και επιθετικό πλάνο. Ήμασταν οργανωμένοι, αναχαιτίζαμε με ευκολία τις επιθέσεις της ΑΕΛ και αναπτυσσόμασταν ορθόδοξα. Με απλά λόγια, ήμασταν καλύτεροι!

Αυτή ήταν η ομάδα που είναι καλύτερη μας κ. Φλέμινγκς;;;
Απέναντί μας βρήκαμε μια ΑΕΛ ανύπαρκτη επιθετικά, ζαλισμένη αμυντικά, αλλά μ’ έναν τερματοφύλακα από άλλο πλανήτη. Δεν είναι τυχαίο πως σχεδόν σε κάθε ματς της ΑΕΛ ο MVP είναι ο τερματοφύλακάς της. Μια ομάδα βασίζεται πρώτα απ' όλα στον τερματοφύλακα και η ΑΕΛ φαίνεται πως έχει γερές βάσεις. Στην ομάδα μας αυτό δεν λειτούργησε, αφού ο Νέγκρι όσο καλός κι αν είναι, όσο αίλουρος κι αν αποδεικνύεται, δεν παύει από το να έχει αδυναμίες στις στημένες φάσεις. Φυσικά και δεν φέρει την αποκλειστική ευθύνη, αλλά ήταν μια φάση που θα μπορούσε να καθαρίσει. 

Άτυχη στιγμή για τον Νέγκρι...

Όμως, αρνητική εντύπωση προκάλεσαν οι καθυστερήσεις που έκαναν στο τέλος οι παίκτες της ΑΕΛ. Κανείς δεν περίμενε ότι μια επίδοξη πρωταθλήτρια θα έκανε τα κόλπα που κάνουν οι μικρές ομάδες. Ενδεικτικό του μεγέθους αποτελεί η κίτρινη κάρτα για καθυστερήσεις που δέχθηκε ο τερματοφύλακας τους. Από την άλλη, όμως, κατανοούμε το φόβο που ένιωθαν αντιμετωπίζοντας το συνεχές πρέσινγκ της ΑΕΚ.

Εκτός από το ότι ήταν ο MVP του αγώνα, δέχθηκε και κάρτα για... καθυστερήσεις!
Δυστυχώς, παρά την ευκολία μας να δημιουργούμε φάσεις, δεν καταφέραμε να σκοράρουμε. Πώς να το κάνουμε, το γκολ είναι η πεμπτουσία του ποδοσφαίρου. Το γκολ είναι αυτό που μετρά και η ΑΕΛ το κατάφερε χωρίς καν… να επιτεθεί. Κάτι που δεν καταφέραμε, παρόλο που ήμασταν μπροστά και στα 90 λεπτά.

Για το ότι δεν σκοράραμε παρά τις ευκαιρίες, ευθύνες έχουμε πρωτίστως εμείς. Πώς γίνεται να φτάνουμε στα ημιτελικά και να αγωνιζόμαστε χωρίς επιθετικούς; Ο Πιντάδο διαρκώς τραυματίας, ο Μιρντάκοβιτς πωλήθηκε μετά τη λήξη της μεταγραφικής περιόδου και ο Μυτίδης στις κερκίδες. Δεν μπορείς να πας μπροστά όταν αγωνίζεσαι συνέχεια με λειψή ομάδα κάνοντας αλχημείες. Βγάλαμε το πρώτο μισό της σεζόν χωρίς αμυντικούς, τώρα μείναμε χωρίς επιθετικούς. Τα ερωτηματικά είναι πολλά:
  • Τι απαιτήσεις μπορούμε να έχουμε όταν απέναντι σε μια άμυνα που δέχεται γκολ με το σταγονόμετρο, έχουμε στη 18άδα μόνο έναν επιθετικό που μπορεί να αγωνιστεί για 20 λεπτά;
  • Γιατί δεν κάνουμε αλλαγές;
  • Τι συμβαίνει και τα τελευταία 2 χρόνια είμαστε πρώτοι με διαφορά στις απουσίες ποδοσφαιριστών; 
  • Γιατί δεν τραυματίζονται με την ίδια συχνότητα οι ποδοσφαιριστές και των άλλων ομάδων; 
  • Γιατί σπάνια παίζουμε με γεμάτο ρόστερ;
Παρόλες τις ελλείψεις, η ομάδα κατάφερε να αποδώσει καλό ποδόσφαιρο. Η ποιότητα υπάρχει, αυτό που δεν υπάρχει είναι πληρότητα. Τα πράγματα στον επαναληπτικό είναι, όντως, δύσκολα, όχι όμως και ακατόρθωτα.

Η ΑΕΚ μπορεί. Η ΑΕΚ είναι καλύτερη, αρκεί να το παλέψει. Η ΑΕΚ είναι η ομάδα που μέχρι πρότινος παρέλαυνε στην Ευρώπη! Η ΑΕΚ δεν είναι πυροτέχνημα! Με ανάλογη εμφάνιση και στο Τσίρειο, μπορούμε να προκριθούμε. Εξάλλου, αυτός είναι και ο μοναδικός στόχος των ποδοσφαιριστών. Ας πεισμώσουν, ας τα δώσουν όλα, για το τρόπαιο. Για αυτό, άλλωστε, αγωνίζονται!

Συγχαρητήρια στην ΑΕΛ για την ανέλπιστη πορεία που κάνει. Μπορεί να μην παίζει το… sexy ποδόσφαιρο, όμως παίρνει την ουσία. Εμείς δυστυχώς μείναμε μόνο στο… sexy.


Share this Article on :

21 ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ ΜΙΛΗΣΑΝ! ΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΕΔΩ!:

Ανώνυμος είπε...

Ψυχή της ομάδας όμως μονο ο ΣΚΟΠΕΛΙΤΗΣ σήμερα!
ΜΕ ακόμα μία ψυχή όπως ο Κούλλης ίσως να φτάναμε και στο γκολ......

Ανώνυμος είπε...

pali kala pou ekame mono mia alagi o proponitis mas ke sto epanaliptiko tha exoume 5...

Ανώνυμος είπε...

ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΔΥΝΑΜΗ ΝΙΚΗΣΕ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ.
ΚΑΙ ΠΟΙΟΝ ΘΑ ΕΒΓΑΖΕ ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟΝ ΚΟΥΛΛΗ?
ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ, ΔΕΝ ΕΒΓΑΙΝΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΧΤΕΣ, ΟΛΟΙ ΕΦΤΥΣΑΝ ΑΙΜΑ, ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ, ΦΑΝΗΚΑΜΕ ΑΤΥΧΟΙ. ΑΠΛΑ ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΤΗΣ ΑΕΛ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ, ΠΙΟ ΠΡΟΠΟΝΗΜΕΝΟΙ, ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΟΙ, ΠΙΟ ΑΛΤΙΚΟΙ, ΓΕΝΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΜΕ ΑΘΛΗΤΕΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΜΕ ΚΑΠΩΣ ΣΚΛΗΡΟ ΜΕΧΡΙ ΒΡΩΜΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΑΡΚΕΤΗ ΔΟΣΗ ΤΥΧΗΣ.
Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ ΔΥΣΤΥΧΩΣ. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΠΑΙΞΑΝ. ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ ΤΟΥΣ.

Ανώνυμος είπε...

Χρειάζεται πίστη για να τα καταφέρουμε . τζαι οι οπαδοί μας , αλλα τζαι οι παίχτες. Μόνο έτσι μπορούμε..Έδειξε και πάλι ο Σκοπελίτης τι παει να πει να έχεις Ελληνικη Ψυχή...αυτός και ο Τζέισον..

Ανώνυμος είπε...

Opiadipote niki me ena goal diafora pame teliko, Kai mporoume an peksoume me ton idio tropo stin Lemeso.
Stiriksete tin Omada Kai min katapiastite sta opiadipote nea tha akousete autin i tin epomeni evdomada

AEKKARAS

Ανώνυμος είπε...

TO LATHOS TIS XRONIAS.

otan xekinise i xronia i omada mas eixe 2 katharoaimous epitetikous apo tous kaliterous stin Kypro.

Xtes pexame imitelika Kypellou kai to Lathos enfanistike. Afisame distixos tin omada mas me ena epithetiko kai ekinos anetimos kai taleporimenos.

Me tin figi tou Mirtakovits eprepe pasi thisias na piasoume allo (pio ftino fisika) katharoaimo epitetiko eite legete Ntixon, eite legete gianis kostis! Propanton otan gnorizoume oloi oti o Pindato ine epipoleos se travmatismous.

To tragiko ine oti o epomenos epithetikos tis omadas mas den itan kano ston panko!!! (mitidis)

Ανώνυμος είπε...

Ο Μυτίδης που είναι ο μοναδικός επιθετικός ο οποίος θα μπορούσε να κερδίσει κάποια κεφαλιά στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης με το ύψος του, όχι μόνο δεν έπαιξε, αλλά δεν ήταν ούτε καν στον πάγκο. Η ΑΕΚ στον πάγκο της είχε μόνο ένα επιθετικό. Τον Γκόρκα Πιντάδο, ο οποίος ήταν ανέτοιμος και με το ζόρι θα μπορούσε να παίξει ένα 20λεπτο. Γιατί λοιπόν να μην υπάρχει δεύτερος επιθετικός στον πάγκο;

Ανώνυμος είπε...

Θα μπορούσε ο Φλέμινγκς να χρησιμοποιήσει τον Μοράν στη κορυφή της επίθεσης που με την Αλκή ήταν ο παίκτης που με δικά του γκολ έδωσε την πρόκριση στην ομάδα του. Ήταν εκ των υστέρων πιστεύουμε λάθος του τεχνικού της ΑΕΚ και
αυτό το λάθος στοίχισε την ήττα και ενδεχομένως και την πρόκριση στον τελικό.

Ανώνυμος είπε...

den nomizo omos o moran tha porouse na viothise anamessa sta terata tis aminas tis ael. epithetiko ithele i omada! epithetiko katharo eite legete pindato eite legete mitidi.

Ανώνυμος είπε...

palits i rouben? gerno pros rouben

moran i priso? gerno pros priso

den pirazi omos! akoma kai an den vgoume europi i omada logika tha kani kaliteri xronia avrio afou den tha exoume tin kourasi tis europis.

MIA ZOI AEK

Ανώνυμος είπε...

Tha mporouse o Mitides na ta valei me ta terata ops ta onomasate? Den nomizo Kai Pali parapona tha kaname

I Omada epekse arketa kala all Thelame kai ligi tixi pou den eixame

Prepei na pame Gia niki stin Lemeso

Ανώνυμος είπε...

ΜΗΝ ΧΑΝΕΤΕ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΣΑΣ. Η ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΣΤΗ ΛΕΜΕΣΟ.

Ανώνυμος είπε...

Demetris Demetriou re...as pais sto kalo o Flemings. En katalaveno yiati ton pipiloumen akoma.

Ανώνυμος είπε...

Εγω παιδιά πιστέυω θα περάσουμε με νίκη στο τσίρειο. Ειδικά αν χάσει στο ματς πρωταθλήματος η αελ με το αποέλ και θα έχουν στο μυαλο το πρωτάθλημα. Πιστεύω πως έχουμε την ομάδα να νικήσουμε ανετα την αελ και ας μας έχουν ξεγραμμένους κάποιοι δημοσιογράφοι. Η ΑΕΚ έκανε τις περισσότερες φάσεις για γκόλ απο όλες τις ομάδες που παίξανε με αυτή την αελ. Οπότε μην προείστε και πιστέψτε στην ομάδα. Το 0-1 ανατρέπετε έυκολα

Ανώνυμος είπε...

Κατά τις 12:00 πληροφορήθηκα ότι η Μακάμπι Τελ Αβίβ ανακοίνωσε κι επίσημα της πρόσληψη του Ζόρντι Κρόιφ…

Κι αμέσως αναλογίστηκα ότι η άγνοια που δήλωνε εδώ και καιρό ο πρώην πλέον τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ Λάρνακας περί ενδιαφέροντος του Ισραηλινού συλλόγου (όταν φέραμε στη δημοσιότητα το θέμα ) ήταν… παπάρια άγνοια! Με το μπαρδόν για την έκφραση, αλλά μόνο για «παπάρια άγνοια» μπορούμε να μιλούμε. Είναι τέτοια τα δεδομένα, βλέπετε, που δεν μας δίνουν άλλη επιλογή…
Όταν ο Κρόιφ ρωτάτο επίμονα από τους δημοσιογράφους πριν από περίπου δυο μήνες τα μάσαγε. Μάλιστα, με τις δηλώσεις που είχε κάνει στη Yedioth Ahronoth κατά το τελευταίο δεκαήμερο του περασμένου Φεβρουαρίου, αρνείτο ότι είχε έρθει σε επαφή με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Megalos karakiozis telika toutos o Kroif. Epezen mas oulous pas ta daktilia tou...

Thanks Mr Croyff.

Ανώνυμος είπε...

Kevin Hoflan you are the BEST....and you would be better than Mr Croyff because you love AEK.

Ανώνυμος είπε...

file, kai i ael den ixe to proti tis epithetiko kai evale ton deftero. opos i aek den ixe ton pindato eprepe na pexi o defteros mas. etsi ine to podosfairo! den kanis xafnika centerfor ton goncalo propanton otan thelis mono niki.

Ανώνυμος είπε...

Tha kerdisoume 2-1 sto tsirio kai pame teliko me tin Omonoia.

Ανώνυμος είπε...

min lete pellares gia croyff. i AEK tha pari lefta apo ti kouventa kai o croyff tha voitha sto stisimo tis aek meso hofland... ree sto israel mono 5 ksenous pektes dikeoute na exi mia omada.. kai to budget tis maccabi in poli megalitero tis aek... ara auto den tha exi antiktipo sto roster mas.. antithetos , pektes pou aresoun tou croyff tha protinonte tou hofland afou pithanon logo periorismou den tha mpori na tou exi ... sti maccabi den tha mpori na pari pektes opos o palits epd mono 5 mpori na exi ksenous kai prepi na ine asterka megala pou anw sti aek logo budget den tha eferne an itan... ara euxarstoume to croyff kai euxomaste steni sinergasia me hoflandd

Ανώνυμος είπε...

TELEFTA FORA POU EPEXE O MITIDIS VASIKOS ITAN ME APOEL STIN LEFKOSIA OPOU ITAN O KALITEROS PEXTIS TIS OMADAS MAS. GIATI NA MEN TON VALI VASIKO XTES? O MORAN DILADI TI EKAME OLO TO MATCH?

ARTEMIO είπε...

megalos karagiozis o croyf? a re AEK pou katantises me toutous tous anideous kai axaristous opadous.alla eipame exoume dimokratia tziai o kathenas grafei oti thelei.

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια με ακατάλληλο περιεχόμενο δεν θα δημοσιεύονται.

Παρακαλούμε όπως βάζετε ΟΝΟΜΑ ή ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ για να δημοσιευθεί το σχόλιό σας.

 

© Copyright A.E.Kition blog 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.