News Update :

Τα τέσσερα κακά της μοίρας μας

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Έλλειψη ταχύτητας
Έλλειψη ομαδικότητας
Έλλειψη αυτοματισμών
Χαρακτήρας


Ταχύτητα:

Ίσως λόγω ηλικίας και φυσικής κατάστασης. Προσωπικά ξέρω ότι αν λείψω δύο μέρες από την δουλειά χρειάζονται ακόμα τόσες για να επανέλθω.
Η ηλικία ίσως όχι τόσο αφού μέχρι πρότινος ήμασταν ομάδα δεύτερου ημιχρόνου οπόταν καταλήγω ίσως στην έλλειψη φυσικής κατάστασης, πράγμα αντιφατικό αν σκεφτείς ότι φέτος έχουμε και γυμναστή ενώ πέρσι όχι.

Ομαδικότητα:

Το είχα ξαναγράψει. Κάτι πάει λάθος με τον Πρίσο και Μρντάκοβιτς. Είναι και οι δύο πολύ εγωιστές παίχτες, τόσο που βγάζει μάτια το φαινόμενο. Τον Μρντάκοβιτς δεν τον αδικώ. (αν και προσωπικά σαν παίχτης δεν μου αρέσει ιδιαίτερα. Να διορθώσω. Σαν στυλ παιγνιδιού δεν μου αρέσει επειδή τον θεωρώ φορ περασμένης δεκαετίας που κινείται στην περιοχή περιμένοντας μπάλα από συμπαίχτες για να μετουσιώσει σε γκολ - θα επανέλθω σε αυτό)
Θα συνεχίσω να πω για τον Πρισό. Δεν γίνεται αγόρι μου ποδόσφαιρο ατομικό! Πώς να το κάνουμε; Με 11 παίχτες παίζεται που με πάσες ο ένας στον άλλο προσπαθούν να φτάσουν στην αντίπαλη περιοχή και βάλλουν στον στόχο που είναι το τέρμα. Go back to basics!!! Pass the damn ball!!!! Αστέρας δεν γίνεσαι έτσι! Και αν πήρες προσφορά για 250 πέρσι από την Λέφσκι, φέτος με το παιχνίδι που ΔΕΝ κάνεις ούτε για πασατέμπο δεν θα σε φτάνει η προσφορά! Να μην μιλήσω καν για χαρακτήρα. Αν θέλεις να βγάζεις τα νεύρα σου αγόρασε ένα σάκκο του μποξ και βάρα τον!
Επιστρέφω στον Μρντάκοβιτς. Ναι είπαμε, δεν γουστάρω τέτοιο στυλ φορ αλλά αν αυτόν αποφασίσαμε να πάρουμε θα πρέπει να διαμορφώσουμε το στυλ του παιγνιδιού μας αναλόγως για να μπορεί να επιτυγχάνει τα τέρματα. Με τα βασικά είπαμε! Να τροφοδοτείται με πάσες. Χθές σχεδόν δεν άγγιξε την μπάλα. Οπόταν κε Κάανεν, διαμόρφωσε το παιχνίδι σου. Εκμεταλλεύτου τους παίχτες που έχεις στην διάθεσή σου. Το οποίο μου δίνει πάσα για το τρίτο κακό της μοίρας μας.

Αυτοματισμοί:

Προϋπόθεση: Συνέργιες!
Συνέργια: Συν + έργο.
Το συν προϋποθέτει άτομα πέραν του ενός
Έργο = κίνηση πράξη
Άτομα πέραν του ενός προϋποθέτει ομαδικότητα (δες σημείο πιο πάνω). Στην χειρότερή του, εάν δεν βγαίνει λόγω ομαδικότητας ή χημείας χρειάζεται να καλλιεργηθεί. Να κτιστεί!
Πως χτίζεται; Χρειάζεται να δουλευτεί εντατικά. Μέσα από πολλή δουλειά και επανάληψη βγαίνει από μόνο του στο τέλος. Πως τα χέρια ξέρουν πώς να πλύνει το ένα το άλλο; Άμα είσαι μικρός δεν ξέρεις να το κάνεις, χρειάζεται να σου το δείξουν, να το επαναλάβεις πολλές φορές. Μετά αρχίζεις να το κάνεις μόνος σου, το σκέφτεσαι στην αρχή, πας βήμα βήμα σκεφτόμενος συνεχώς την επόμενη κίνηση και καταλήγεις μετά οι κινήσεις να γίνονται μηχανικά χωρίς δεύτερη σκέψη. Αυτό ονομάζεται αυτοματισμός!
Πώς να γίνουν όμως αυτά εάν δεν τα δουλεύεις; Εάν μέσα στην εβδομάδα έχεις το ένα ρεπό μετά το άλλο; Μέχρι να το πιάσεις το θέμα το αφήνεις! Το ξεχνάς!
Να δώσω την πίστωση ότι είχαμε και τους τραυματισμούς αλλά .........., πώς έρχονται οι τραυματισμοί;;;;;;;; Κάποιος είπε κάποτε ότι ένα επαναλαμβανόμενο συμβάν παύει πλέον να είναι σύμπτωση.

Χαρακτήρας:


Μέχρι τώρα είχα στο μυαλό μου την ΑΕΚ ως ομάδα η οποία αρέσκεται στο passing game και πάνω σε αυτό χτίζαμε. Το ποιο;; Δεν ήξερα ότι το passing game προϋποθέτει και τόσες πολλές μακρινές σέντρες!
Οι μεγάλες ομάδες παίζουν το δικό τους παιχνίδι και αφήνουν τον αντίπαλο να διαμορφώσει το πλάνο του ανάλογα. Για του λόγου το αληθές βλέπε Barcelona (και ναι βλέπε ΑΠΟΕΛ όσο και αν δεν μας αρέσει). Αυτό δίνει χαρακτήρα σε μία ομάδα. Ότι έχει το δικό της παιχνίδι! Κάτι που χτίζεται καθημερινά στις προπονήσεις και το παίρνω ακόμα ένα βήμα πιο κάτω: το ίδιο παιχνίδι - στύλ χτίζεται από τις ακαδημίες τις ομάδας! Γιατί το κάνουν αυτό; Πολύ απλά, είναι όπως το παράδειγμα με το πλύσιμο των χεριών. Γίνεται βίωμα, γίνεται συνήθεια και στο τέλος έρχεται από μόνο του.

Αγαπώ ΑΕΚ!
Λατρεύω να περιμένω το Σαββατοκύριακο μου να πάω στο γήπεδο.
Γουστάρω να βλέπω την ομάδα μου να βγάζει χαρακτήρα στο γήπεδο και ας χάσει.
Θέλω να το παλεύει όμως.
Θέλω να βλέπω το παιχνίδι της ΑΕΚ!! Το ΔΙΚΟ της παιχνίδι!!

Γι' αυτό και τα σχόλιά μου είναι απλά για να προσθέσουν ένα μικρό ασήμαντο λιθαράκι στο τί προσπαθούμε να χτίσουμε

Μία πόλη
Μία ιδέα
ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ!

United we stand
(divided we fall)

Κώστας Μ.
Share this Article on :

5 ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ ΜΙΛΗΣΑΝ! ΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΕΔΩ!:

aek trella είπε...

Re paidia, nomizw oti oi parapanw dhlwseis exoun vasi, kai prepei na to doun kapioi mes to symvoulio touto to prama kai na milisoun epitelous ston kroif gia ta diwrthotika vimata, nai epigame eurwpi alla? Parakatw, na dialisoume??? Arketoi den to vlepoun me sovarotita to thema...
Ti prepei na kamoume emeis pou arrwstoume exei twra 4 evdomades?? Na ypostirizoume mono einai to swsto, alla an to 3anadoume auto to kako prwsopo syntoma tha arxisoun ta organa gia pollous!!

Ανώνυμος είπε...

Είναι γεγονός ότι η ομάδα ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, και πολλές φορές ο Κάανεν είναι ΘΕΑΤΗΣ στο γήπεδο. Ακόμα αυτό που προβληματίζει είναι τα συνεχή ρεπό και γενικά το χαλάρωμα της ομάδας εξαιτίας του Κάανεν. Και σίγουρα τα δύσκολα ακόμα να αρχίσουν γιατί αν παίζω έτσι με ΑΕΛ και Αναγέννηση(χθες εγλήτωσεν την η Ομόνοια) τότε έννα τρώμε 4άρες.

Το χειρότερο για την ΑΕΚ θα ήταν φέτος να μην καταφέρουμε να μπούμε τετράδα. Γιατί αυτό θα είναι πισω-γύρισμα. Πριν μερικά χρόνια ο Μουσκάλλης(που για μένα αν είχε τους παίχτες που έχουμε τώρα θα είχαμε 5 στα πέντε)είπε κάτι πολύ σωστό όταν η ΑΕΚ κέρδισε το Κύπελλο:

" Η ΑΕΚ με την κατάκτηση του Κυπέλλου πρέπει να χτίσει για το μέλλον και να μην είναι αυτή η κατάκτηση απλά ένα πυροτέχνημα"

Δυστυχώς η κατάκτηση αυτή τελικά ήταν ένα πυροτέχνημα, γιατί μέσα σε 4 χρόνια πήγαμε Β κατηγορία μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου. Αυτό που ΑΠΟΤΥΧΑΜΕ (ειδικά οι διοικούντες) ήταν να να μην διαχειριστούν σωστά την δυναμική που αποκτήσαμε για να χτίσουν μια δυνατή ΑΕΚ. Αν η ΑΕΚ έκανε σωστή διαχείριση πριν 8 χρόνια αυτής της δυναμικής τότε η ΑΕΚ θα ήταν σε άλλα επίπεδα και το πιο σίγουρο θα είχαμε το δικό μας γήπεδο και όλη την Λάρνακα στο γήπεδο...

Έρχομαι στο σήμερα. Ναι η ομάδα κατάφερε μετά από την καταστροφή της διαβάθμισης να βγεί Ευρώπη(μετά από αρκετή δόση τύχης)και να μπεί στους ομίλους Europa League. Αυτό που πάλι πρέπει να προβληματίσει είναι η ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ αυτής της μεγάλης επιτυχίας. Γιατί αν η ΑΕΚ δεν μπει τετράδα και δεν κατακτήσει το Κύπελλο, θα είναι καταστροφικό και θα πάθουμε τα ίδια όπως έγινε με την κατάκτηση Κυπέλλου που τελικά ήταν πυροτέχνημα και δεν χτίσαμε σε αυτή την επιτυχία. Μια ομάδα για να επιτύχει πρέπει να έχει ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΕΙΑ. Αυτό που με φοβίζει είναι η επιτυχία μας αυτή φέτος να είναι μια επανάλειψη του 2004.

Ίσως είναι για αυτό που αρχίσαμε μερικοί να αμφισβητούμε τον Κάανεν και την ικανότητα του. Γιατί κακά τα ψέματα όταν έχεις τέτοιο ρόστερ στην ομάδα σου και δεν παίζεις καλά φέρεις ευθύνη. Θα διαφωνίσω εν μέρη για το θέμα έδρας. Σίγουρα η ΑΕΚ χρειάζετε ΑΜΕΣΑ ποδοσφαιρικό γήπεδο, αλλα θα πω το εξής: Ναι, μπορεί να θέλω γήπεδο ποδοσφαιρικό, όμως η ΠΑΡΟΥΣΙΑ της ομάδας στα εντός φέτος(πλυν του παιχνιδιού με ΑΠΟΕΛ)είναι ΑΠΑΡΕΔΕΚΤΗ...Λέμε ότι φταίει το γήπεδο. Ο Εθνικός που και φέτος παρολίγο να έφευγε με διπλό, δεν έπαιζε στο ίδιο γήπεδο; Ο Ολυμπιοκός που και εδώ γλητώσαμε την ήττα παρα τρίχα δεν έπαιζε και αυτός στο ίδιο γήπεδο με εμάς; Το Παραλίμνι, που μας νίκησε, δεν έπαιζε και αυτό στο ίδιο γήπεδο με εμάς; Πόσους φιλάθλους είχαν οι αντιπάλοι φέρει στο γήπεδο; Μήπως είχαν περισσότερους από την ΑΕΚ; Αν τπροσθέσεις τους φιλάθλους και των 3 ομάδων μαζί δεν φτάνουν καν το 1/5 αυτών της ΑΕΚ στο ένα παιχνίδι μόνο; Μήπως η παίχτες αυτόν το ομάδων είχαν την βοήθεια τον φιλάθλων τους αφού είχαν καμιά 150αρία μόνο; Πως γίνετε τότε να έρχονται με τέτοια δεδομένα και να μας νικούν; Άρα δεν φταίει το γήπεδο άμεσα, ούτε και θέμα φιλάθλων είναι γιατί οι αντίπαλοι παίχτες παίζουν μπροστά σε 150 δικούς τους ενώ οι δικοί μας σε 3000.

ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΚΑΘΑΡΑ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΗ ΦΕΡΕΙ Ο ΚΑΑΝΕΝ που από ότι φαίνετε επαναπαύτηκε στο γεγονός ότι μπήκε ομίλους και αντί να εργάζετε περισσότερο κάνει διακοπές. Είναι ΑΠΑΡΕΔΕΚΤΟΣ και αν συνεχίσει με αυτά τα μυαλά τον θεωρό και ΕΠΙΚΥΝΔΙΝΟ για την ομάδα, γιατί ότι χτίστηκε θα χαθεί. Δεν γίνετε φίλε μου κάθε λίγο ρεπό, να μην είναι ο ίδιος παρόν σε όλες τις προπονήσεις, οι παίχτες με κάθε άγγιγμα αντιπάλου να τραυματίζονται και να χάνουν 2-4 εβδομάδες. Καμιά άλλη ομάδα στην Κύπρο δεν έχει τους δικούς τραυματισμούς και ακόμα ΤΩΡΑ άρχισε το πρωτάθλημα. Αυτό που προβληματίζει είναι ότι η ομάδα έμεινε από εκεί που ξεκίνησε πέρσυ στον δεύτερο γύρω και play offs. Ομάδα χωρίς πάθος, χωρίς πλάνο, χωρίς φυσική κατάσταση και το κυριότερο χωρίς προπονητή που να έχει όρεξει να δουλέψει..

Ανώνυμος είπε...

O ANTTHROPOS INE EPIKINDINOS...DEN MPOREI PLEON NA DIAXEIRISTI KATALLILA TIN SIGEKRIMENI OMADA!!!KAI MIN MOU PITE GIA EYROPI KAI XERW GW GIATI AYTI I OMADA DEN DIKEOLOGITAI NA EXEI TETOIES EMFANISIS KAI DEN MILAO MONO GIA TO PAIXNIDI ME TO PARALIMNI!!!PEITE MOY ENA PAIXNIDI STO PROTATHLIMA POU I AEK THIMIZE PRAGMATIKA AEK??1 THELW...DISTIXOS O KAANEN INE LIGOS

Ανώνυμος είπε...

Akustikan kati psiles oti o kaanen exi protasi pu levski je giafto kamni etsi gia na ton afikume.je o priso theli levski

EL SKALIOTIS είπε...

Dear Mr Kaanen,

We the fans of AEK Larnaca, are deeply concerned of our team and specially the performance of the last games. Most of all we see that the long day offs that you are giving CONSTANTLY to our players din't bring any results, in fact they show that the team does not have the physical strength for a 90 minute game.

Another issue is the discipline of certain players on the field, we have so many yellow cards and the championship just started!!! We see also that they are not cooperating during the game, and specially one of them is shouting during the game to the other fellow players, something that disturb us deeply in the game with Steaoua. We could have better results if certain players didn't act selfishly during the game and the simpliest thing to do was just pass the ball to another player and score.

We are watching other teams at the championship, and we see that Salamina, Ael, Anagennesis, Aris, Paralimni, Alki they have teams with DISCIPLINE and are hard to beat them. So having in mind those teams and adding APOEL, Omonia, Anorthosis, who are the traditional teams for the top 4 positions, were does AEK is aiming this year?

It is about time to start thinking what goals do you have for AEK this year, because if AEK will continue the performance of last year's second round and play offs, that we didn't managed to win a single game, then we feel as fans of AEK that the future of this team is again in danger due to your actions.

Yes we do appreciate and respect your work until today, but that's not we have in mind. We deeply appreciate the fact that you managed to qualify AEK to the Group Stages of Europa League and this achievement of yours it will be never forgotten from our behalf. But we feel that the team is not performing good football, despite the fact that we have a good roster. It is something that you are in charge and you must change that in order to have back the fabulous team we had last year's championship in the first round.

We believe that you are holding the key of success of our team, and we are kindly asking you to use that in order to have the team that we are all looking for. A team that ALL will respect and we will feel proud to be AEK Fans. Once you said that you are happy to meet people in the streets telling you that you brought our pride back and they are not feeling shame to tell that they are supporting AEK. Please Mr Kaanen remember that, and most of all try not to be the one who will take way the pride that you gave us...

On behalf of AEK KITION FANS

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια με ακατάλληλο περιεχόμενο δεν θα δημοσιεύονται.

Παρακαλούμε όπως βάζετε ΟΝΟΜΑ ή ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ για να δημοσιευθεί το σχόλιό σας.

 

© Copyright A.E.Kition blog 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.