News Update :

After-match: Σαλαμίνα - ΑΕΚ 1 -1

Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011


Σκόπιμα καθυστέρησα να αναπτύξω τις σκέψεις μου για το παιχνίδι με τη Νέα Σαλαμίνα έτσι ώστε να έχω άποψη για κάποιες επίμαχες φάσεις οι οποίες για πολλούς έκριναν το ματς. Το… «πόρισμα» που έβγαλα μπορεί να μην αρέσει σε μερικούς όμως όντως η διαιτησία στο Αμμόχωστος ήταν τραγική και καθόρισε το τελικό αποτέλεσμα...

Αν άξιζε μία ομάδα λοιπόν να πάρει το τρίποντο αυτή ήταν η Σαλαμίνα γιατί εκτός του ότι είχε πιο ξεκάθαρες ευκαιρίες για γκολ, είχε και δύο ολοκάθαρα πέναλτι, και τα δύο με πρωταγωνιστή τον Ντίμεχ. Ο διαιτητής μας χαρίστηκε σε αυτές τις φάσεις όπως επίσης και σε περίπτωση που μπορούσε να δείξει δεύτερη κίτρινη κάρτα του Σκοπελίτη σε χέρι. Όμως δεν το έκανε, ίσως γιατί και ο ίδιος συνειδητοποίησε πως η πρώτη κάρτα του Σκοπελίτη ήταν παρατραβηγμένη. Επίσης προσπάθησε να χαριστεί και στη δεύτερη κίτρινη του Ντε Κλερ όπου ανέκοψε εσκεμμένα την μπάλα με το χέρι, όμως ο Ντε Κλέρ με την προκλητική του ενέργεια να μην αφήσει τον παίχτη της Σαλαμίνας να παίξει γρήγορα, δεν του άφησε άλλη επιλογή από το να τον αποβάλει.

Όσο για τη φάση με τον Κούλλη Παύλου, μπορούσε να δώσει το φάουλ όμως κανένας δε θα τονκατηγορήσει που δεν το έδωσε. Είναι πλέον πασίγνωστη σε όλους τους διαιτητές η ευκολία με την οποία ο Κούλλης σωριάζεται στο χόρτο. Η φάση θυμίζει το παραμύθιτου βοσκού του ψεύτη που από τις πολλές φορές που είπε ψέματα, κανείς δεν τον πίστευε τη μοναδική φορά που είπε την αλήθεια! Έτσι έπαθε κι ο Κούλλης μας, ο οποίος πρέπει να καταλάβει ότι οι «βουτιές»στην Κύπρο πιάνουν τόπο μόνο σε συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές, όπως για παράδειγμα Οκκά, Αβραάμ, Μακρίδη, Αλωνεύτη.
Η απόδοση της ομάδας κινήθηκε σε ικανοποιητικά επίπεδα, αν κάποιος συνυπολογίσει την κούραση των πολλών συνεχόμενων παιχνιδιών και τους τραυματισμούς. Κι αυτές δεν είναι απλά καραμέλες για αναμάσημα αλλά η αλήθεια. Τόσο ο Κρόιφ όσο και ο Κάανεν και κάποια πρόσωπα της διοίκησης έχουν τονίσει επανειλημμέναπως το πλάνο Κρόιφ δεν έγινε με την προϋπόθεση να μπούμε ομίλους του Europa League. Έτσι λοιπόν είναι λογικό το βάθος της ομάδας να μην της επιτρέπει να «πετάει» και στις δύο διοργανώσεις. Επιπλέον, οι πολλαπλοί τραυματισμοί αμυντικογενών ποδοσφαιριστών είναι ένας ακόμα σημαντικός παράγοντας που μας στοίχισε αρκετά γκολ φέτος.

Η μουρμούρα των οπαδών μας στο Αμμόχωστος ήταν πρωτόγνωρη. Φταίει ο ένας, φταίει ο άλλος… Η ευθύνη δε βαραίνει κανέναν, ούτε τον Ντίμεχ που δίνει τα πάντα στον αγωνιστικό χώρο, ούτε τον Λίνσεν που παίζει εκεί κατά συνθήκη, ούτε κανέναν γενικά από τους ποδοσφαιριστές μας. Μπορεί να έχουμε κάποιους παίκτες που είναι ντεφορμέ, περιμένετε όμως να τους δείτε και σε 15 μέρες που θα…γεμίσουν τις μπαταρίεςτ ους.

Θα ήθελα να αναφερθώ και στον Νέγκρι, με αφορμή τη μουρμούρα που άκουγα χθες στην κερκίδαότι φέρει ευθύνη για το γκολ και ότι έπρεπε να παίξει ο Φορτίν. Η άποψή μου είναι ότι έχουμε δύο ισοδύναμους τερματοφύλακες, ο καθένας από τους οποίους έχει τα πλεονεκτήματα και ταμειονεκτήματά του. Για παράδειγμα, ο Νέγκρι έδειξε και χθες πως είναι «μάνα» στα τετ-α-τετ. Το τέρμα που δέχθηκε από την κλειστή τουγωνία το δέχτηκε γιατί η μπάλα κόντραρε στον Ντε Κλερ ο οποίος επίσης δε φέρει καμία ευθύνη. Ήταν απλά μια άτυχη στιγμή. Πρέπει να αντιληφθούμε πως αν δεν ήταν ο Νέγκρι θα γνωρίζαμε την πρώτη μας ήττα στο πρωτάθλημα στα σίγουρα! Ο φορτίν μπορεί να είναι καλύτερος στις εξόδους αλλά ο Νέγκρι υπερτερεί στα αντανακλαστικά. Μόνο ο προπονητής γνωρίζει πως θα αξιοποιήσει στο έπακρο τους δύο πολύ καλούς τερματοφύλακες που έχουμε.

Είμαστε σε απόσταση βολής από την κορυφή, γι αυτό τα κεφάλια μέσα, σκληρή δουλειά και προετοιμασία για τον επόμενο πάρα πολύ δύσκολο αγώνα με την ΕΝΠ στην…έδρα μας. Ακολουθεί παιχνίδι με τη Σιάλκε στο ΓΣΠ και ακολούθως Δευτέρα αγωνιζόμαστε με την Ομόνοια εκτός έδρας. Η ομάδα θα παρουσιαστεί ακόμα καλύτερη στο δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος όπου δε θα αγωνιζόμαστε όπως όλα δείχνουν στο Europa League και επιπλέον θα επιστρέψουν και οι παροπλισμένοι παίκτες μας. Υπομονή και στήριξη στους λεβέντες μας, αυτό που ζούμε φέτος είναι πρωτόγνωρο γι αυτό πρέπει να το διασκεδάσουμε και να το απολαύσουμε όσο γίνεται περισσότερο!
Share this Article on :

0 ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ ΜΙΛΗΣΑΝ! ΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΕΔΩ!:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια με ακατάλληλο περιεχόμενο δεν θα δημοσιεύονται.

Παρακαλούμε όπως βάζετε ΟΝΟΜΑ ή ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ για να δημοσιευθεί το σχόλιό σας.

 

© Copyright A.E.Kition blog 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.