News Update :

Scouting : Maccabi Haifa F.C.

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011


Όπως έκανε με τη Mlada και τη Rozenborg, το aekition.blogspot.com συνεχίζει τη δική του κατασκοπεία για τους επερχόμενους αντιπάλους του ομίλου της ΑΕΚ.  Αρχή κάνουμε με τη Μακάμπι Χάιφα, καθώς την αντιμετωπίζουμε εκτός έδρας την προσεχή Πέμπτη.  Ας δούμε λοιπόν το ποιόν της Ισραηλίτικης ομάδας…

Ιστορία-δυναμικότητα

Η Μακάμπι ιδρύθηκε το 1913 και είναι μία από τις πιο επιτυχημένες ισραηλίτικες ομάδες μαζί με την Μακάμπι Τελ Αβίβ.  Μέχρι στιγμής έχει κατακτήσει 12 πρωταθλήματα και 5 κύπελλα, ενώ έχει κατακτήσει και 1 φορά το ευρωπαϊκό κύπελλο Ιντερότο.  Η Μακάμπι μπορεί να περηφανεύεται ότι έχει την πρωτιά εισόδου στους ομίλους του Champions League, όσον αφορά τις ισραηλίτικες ομάδες.  Αυτό το κατόρθωσε το 2002 όπου μάλιστα νίκησε στον όμιλο την Μάντσεστερ και τον Ολυμπιακό τερματίζοντας στην τρίτη θέση και έτσι συνέχισε στο κύπελλο Ουέφα.  Επίσης, το 1998-99 έφτασε μέχρι και τα προημιτελικά του UEFA Cup. Συνολικά συμμετείχε 8 χρονιές στο Champions League, 10 χρονιές στο UEFA και 3 στο Intertoto. Η Μακκάμπι Χάιφα βρίσκεται στην 156η θέση του πίνακα της ΟΥΕΦΑ εν αντιθέσει με την ΑΕΚ που είναι στην 244η θέση.

Πέρσι και φέτος

Πέρσι κατέκτησε το πρωτάθλημα στο Ισραήλ τερματίζοντας στην πρώτη θέση με 70 βαθμούς σε 30 αγώνες, 5 περισσότερους βαθμούς από τη δεύτερη Μακάμπι Τελ Αβίβ.  Είχε πετύχει 55 γκολ και είχε δεχτεί 25.  Επίσης ήταν φιναλίστ του τελικού κυπέλλου με αντίπαλο την Μακάμπι Τελ Αβίβ.
Ως περσινή πρωταθλήτρια έλαβε μέρος στο Champions League όπου και αποκλείστηκε στα play offs από την Genk στα πέναλτι. Αναλυτικά είχε τα πιο κάτω αποτελέσματα:

Β’ προκριματικός:

Maccabi HaifaBorac Banja Luka 5-1, 2-3

Γ’ προκριματικός:

Maccabi HaifaMaribor 2-1, 1-1

Play offs:

Maccabi Haifa – Genk 2-1, 1-2 (1-4 p.)


Στην έδρα της είναι αήττητη ενώ στα εκτός έδρας έχει 2 ισοπαλίες και 1 ήττα. Πάντως σε όλα τα ματς δέχεται τέρμα και αυτό είναι ένα αισιόδοξο στοιχείο. Συγκεκριμένα έχει συντελεστή τερμάτων 13 υπέρ και 9 κατά. Από την άλλη η ΑΕΚ έχει 16 τέρματα υπέρ και 3 κατά.

Οι σκόρερ της Μακάμπι στην Ευρώπη είναι οι εξής:

Amashe 4
Dvalishvili 4
Yampolsky 2
Golasa 2
Vered 1

Επτά γκολ σημειώθηκαν στο Α’ ημίχρονο με τα υπόλοιπα έξι στο Β’. Επίσης, από τα 13 το ένα σημειώθηκε με πέναλτι. Πολύ σημαντικό είναι το γεγονός ότι από τα 9 γκολ που δέχθηκε τα 7 σημειώθηκαν στο Α’ ημίχρονο! Λογικά θα αναμένουμε η ΑΕΚ να επιτεθεί από το Α΄ ημίχρονο, με σύμμαχο… την στατιστική.

Ο Γεωργιανός διεθνής Dvalishvili φαίνεται να είναι σημαντική πηγή κινδύνου. Το γεγονός ότι σκόραρε στα 3 από τα 6 ματς της Μακκάμπι δείχνει ότι πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα. Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως αυτός εκτέλεσε και ευστόχησε στο μοναδικό πέναλτι που κέρδισαν στην Ευρώπη (στο 2-1 επί της Maribor), όμως αστόχησε στη διαδικασία των πέναλτι όταν αποκλείστηκαν από την Genk!  Ο Dvalishvili πέρσι ήταν στην τέταρτη θέση των σκόρερ με 13 γκολ.

Πρωτάθλημα

Η Μακάμπι βρίσκεται στην 8η θέση της βαθμολογίας με 4 βαθμούς σε τρία παιχνίδια.  Έχει πετύχει 6 γκολ και έχει δεχτεί 4.  Τα 5 από τα 6 γκολ έχει πετύχει ο πρώτος της σκόρερ, Amasha, ο οποίος έχει πετύχει και 4 γκολ στην Ευρώπη.  Μηχανή του γκολ λοιπόν για την Μακάμπι ο 26χρονος Ισραηλινός επιθετικός, ο οποίος πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα.

Χορηγοί

Κατασκευαστής της φανέλας της Μακάμπι φέτος είναι η Nike, μετά από τέσσερα χρόνια συνεχούς συνεργασίας με την Lotto.  Μέγας χορηγός της ομάδας από το 2002 είναι η Honda.

Οπαδοί -Στάδιο

Η έδρα της Μακάμπι Χάιφα είναι το "Kiryat Eliezer Stadium" χωρητικότητας 14000 θεατών.   Είναι ένα μέτριο στάδιο με στίβο, το οποίο δε θα είναι για πολύ ακόμα η έδρα της καθώς σκοπεύει εντός της διετίας να μετακομίσει σε καινούριο στάδιο. Μέσος όρος προσέλευσης οπαδών σε εντός έδρας παιχνίδια της Μακάμπι είναι 9000.  Μετά από μεγάλη έρευνα που έγινε το 2010 στο Ισραήλ, η Μακάμπι έχει τους περισσότερους οπαδούς με ποσοστό περίπου 26%.

Γνωστοί προπονητές

Πάντως οι περισσότεροι προπονητές της ομάδας ήταν Ισραηλινοί. Είναι γνωστό πως οι Ισραηλίτες δεν έχουν κολλήσει ακόμα την ξενομανία που καλπάζει ανά το παγκόσμιο. Τρεις  είναι οι περισσότερο γνωστοί σ’ εμάς προπονητές: ο Αβραάμ Γκραντ που διετέλεσε και προπονητής της Τσέλσι, ο Ντούσαν Ούχριν που ήταν στην ΑΕΛ και στο Αποέλ καθώς και ο Ιτζάκ Σουμ που ήταν πέρσι στην Αλκή.

Ομάδα
No.

Position
Player
1

2

3

Jurica Buljat * 1.000.000
4

5
6
7
8
9
  11
  12
  13
  14

15
    MF
   Eyal Golasa * 900.000
16
   FW
   Mohammad Ghadir * 700.000
17
   FW
  18
   DF
   Ali Ottman *
20
   MF
   Yaniv Katan (C)* 1.000.000
21
   MF
   Tamir Cohen * 1.500.000
22
   GK
   Bojan Šaranov 1.500.000
23
   MF
25
   FW
   Hen Azriel *
26
   MF
27
   DF
28
   FW
44
   GK
   Amir Edri

Με αστεράκι οι πιο αξιόλογοι ποδοσφαιριστές της Μακάμπι με τις περισσότερες συμμετοχές σε Πρωτάθλημα αλλά και Ευρώπη.  Σε κάποιους φαίνεται και η αξία τους σε Ευρώ.

Ο μέσος όρος των ποδοσφαιριστών της Μακάμπι είναι 24,5 χρόνια.


Βάση και του συνολικού μπάτζετ της Μακάμπι, που ανέρχεται γύρω στα 12.000.000 ευρώ, θα λέγαμε πως αυτή η ομάδα δεν είναι φόβητρο για την ΑΕΚ.  Στο πρωτάθλημα δεν πάει και τόσο καλά, ο προπονητής είναι εξοργισμένος με τη χαλαρότητα που δείχνουν οι ποδοσφαιριστές του στο γήπεδο αλλά και στις προπονήσεις, με τους παίκτες να δηλώνουν πως είναι μια νέα ομάδα και χρειάζεται χρόνο για να δέσει.  Η Ευρωπαία ΑΕΚ που ξέρουμε μπορεί να δει στα μάτια την Μακάμπι και να πάρει βαθμολογικό κέρδος μέσα στο Ισραήλ.
Share this Article on :

0 ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ ΜΙΛΗΣΑΝ! ΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΕΔΩ!:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια με ακατάλληλο περιεχόμενο δεν θα δημοσιεύονται.

Παρακαλούμε όπως βάζετε ΟΝΟΜΑ ή ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ για να δημοσιευθεί το σχόλιό σας.

 

© Copyright A.E.Kition blog 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.