News Update :

Σφύριξα. . .κι έληξες !

Τρίτη 22 Μαρτίου 2011


Το κεφάλαιο διαιτησία είναι στο επίκεντρο των συζητήσεων και φέτος, ίσως πολύ περισσότερο από άλλες χρονιές. Οι κύριοι με τα μαύρα κατάφεραν και αυτή τη χρονιά να στρέψουν τα φώτα του πρωταθλήματος πάνω τους, έτσι ώστε στο μέλλον να θυμόμαστε το 2010-11 ως ένα τραγικό, αστείο πρωτάθλημα όσον αφορά τα σφυρίγματα και τα επακόλουθα που αυτά έφεραν. Αρκετές οι ομάδες που έχουν σφαχτεί φέτος από την κυπριακή διαιτησία, μέσα σε αυτές και η μικρή ΑΕΚ. Μικρή, γιατί έτσι μας αντιμετωπίζουν. Συνηθίζουμε να λέμε πως οι μεγάλες ομάδες παίρνουν περισσότερα σφυρίγματα. Η ΑΕΚ φέτος φιγουράρει στην τετράδα σκαρφαλώνοντας μέχρι και τη δεύτερη θέση της βαθμολογίας κι όμως αντί να παίρνει σφυρίγματα, χάνει ακόμη και τα σίγουρα!!! Θέλοντας να στηρίξουμε αυτά που λέμε με επιχειρήματα, αλλά και να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα, σας παρουσιάζουμε έναν πίνακα με τους διαιτητές που σφύριξαν στους πρώτους δύο γύρους για την ΑΕΚ και τις κάρτες που μοίρασαν।


Καταρχήν δεν μπορούμε να αφήσουμε ασχολίαστο τον αριθμό των καρτών που δεχτήκαμε στο φετινό μαραθώνιο. 82 κάρτες παρακαλώ μέσα σε 26 παιχνίδια, μέσος όρος 3,15 καρτών ανά παιχνίδι, τη στιγμή που οι άλλες πρωτοπόρες ομάδες αλλά και ομάδες του Β’ γκρουπ έχουν πολύ λιγότερες. Φυσιολογικό; Δε νομίζω… Άξιον απορίας είναι και το γεγονός ότι ενώ υπάρχουν 20 εγγεγραμμένοι διαιτητές για να σφυρίζουν στην Α’ κατηγορία, εντούτοις για την ομάδα μας έχουν σφυρίξει μόνο οι 14.

Πρώτος σε συχνότητα ο γνωστός σε όλους μας από τη σφαγή του κυπέλλου Μάριος Σταμάτης ο οποίος πέραν της τραγωδίας του κυπέλλου, έχει σφυρίξει και σε άλλα 5 παιχνίδια της ΑΕΚ στο πρωτάθλημα, μοιράζοντας 14 κάρτες, δηλαδή περίπου 3 ανά παιχνίδι. Με τον Σταματη-μένο μετράμε 2 νίκες, 2 ισοπαλίες και 1 ήττα. Άξιον αναφοράς είναι το γεγονός ότι όλα τα παιχνίδια που μας σφύριξε ο Μαμμαρίτης διαιτητής ήταν εκτός έδρας. Τυχαίο;

Δεύτερος «αγαπημένος» διαιτητής της ΑΕΚ ο Χρίστος Νικολαϊδης, το «διαμάντι της κυπριακής διαιτησίας» όπως τον αποκαλούν κάποιοι, ο οποίος έχει διαιτητεύσει σε 4 παιχνίδια της ομάδας μας μοιράζοντας 15 κάρτες, συμπεριλαμβανομένης και μίας κόκκινης (2ης κίτρινης) με μέσο όρο σχεδόν 4 κάρτες ανά παιχνίδι! Στα παιχνίδια που σφύριξε ο Νικολαϊδης νικήσαμε 2 φορές και χάσαμε άλλες 2.

Τέσσερις κάρτες ανά παιχνίδι μοίρασε ο Μάριος Παναγή ο οποίος δώρισε 13 κάρτες στην ομάδα μας συμπεριλαμβανομένης μίας κόκκινης (2ης κίτρινης) μέσα σε 3 παιχνίδια! Παρ’ όλαυτα με τον Παναγή μετράμε μόνο νίκες!
Μόνο νίκες για την ομάδα έφεραν και οι Σκαπούλλης, Παπασταμάτης, Ζαφείρης και Ψευδιώτης (αν και μας φόρτωσε με 6 κάρτες σε ένα παιχνίδι!).

Μόνο ήττες (2 παιχνίδια) η ΑΕΚ γνώρισε με τον παλιό μας γνώριμο και μη εξαιρετέο Στέλιο Τρύφωνος, αν και αυτός δε μας φόρτωσε με κάρτες. Επίσης μόνο ήττες είχαμε με τον Δημήτρη Χρυσοστόμου ο οποίος σε 2 παιχνίδια μοίρασε απλόχερα 5 κίτρινες και 2 απευθείας κόκκινες κάρτες!
Τράττος, Αναστασίου, Χριστοδούλου και Τσαγγάρης σφύριξαν από μία φορά για την ΑΕΚ φέρνοντας μόνο ισοπαλίες για εμάς.

Συμπέρασμα: Σε 12 από τα 26 παιχνίδια, δηλαδή περίπου το 50% των παιχνιδιών της ΑΕΚ έχουν σφυριχτεί από τρεις συγκεκριμένους διαιτητές (Σταμάτη, Νικολαϊδη και Παναγή) που «αγκωνιστήκαμε» φέτος, οι οποίοι μοίρασαν συνολικά 42 κάρτες από τις 82 κάρτες που δέχτηκε η ΑΕΚ. Δηλαδή ένα ποσοστό 51% βγήκαν από το τσεπάκι αυτών των κυρίων, περισσότερες από τις μισές. Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους και τα συμπεράσματα τα αφήνω σε εσάς ως προς τον ορισμό συγκεκριμένων διαιτητών που σκοπό είχαν να βλάψουν την ΑΕΚ. Γιατί αυτούς τους τρεις θα μου πείτε; Γιατί πολύ απλά φαίνεται πως αυτοί μπορούν να ακολουθήσουν πιο πιστά τις οδηγίες των ανωτέρων τους παρά κάποιους άλλους, είναι καλύτερα τσιράκια, πιο λέρες, πώς να το πούμε αλλιώς! Γι’ αυτό ακριβώς το λόγο μην περιμένετε πως θα απαλλαγούμε από αυτούς τόσο εύκολα…



Share this Article on :

0 ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ ΜΙΛΗΣΑΝ! ΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΕΔΩ!:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια με ακατάλληλο περιεχόμενο δεν θα δημοσιεύονται.

Παρακαλούμε όπως βάζετε ΟΝΟΜΑ ή ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ για να δημοσιευθεί το σχόλιό σας.

 

© Copyright A.E.Kition blog 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.