News Update :

Προ-ΚΡΙΘΕΙΤΕ ! ! !

Τρίτη 15 Μαρτίου 2011


Δύσκολη αποστολή για την ΑΕΚ που ταξιδεύει στο Αντώνης Παπαδόπουλος και καλείται να ανατρέψει το 1-2 του πρώτου αγώνα που έγινε στο ΓΣΖ. Δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο, έτσι λοιπόν ο Τον Κάανεν και οι ποδοσφαιριστές που θα αγωνιστούν πρέπει να κάνουν ότι είναι δυνατόν για να πάρουν αποτέλεσμα πρόκρισης. Αν δεν τα καταφέρουν, πάλι θα εισπράξουν το θερμό μας χειροκρότημα για την πολύ μεγάλη προσπάθεια που θα καταβάλουν αλλά και για τα όσα έχουν πετύχει σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Έτσι λοιπόν κατά κάποιο τρόπο θα λέγαμε πως ο επαναληπτικός του κυπέλλου δεν πρέπει να γεμίσει με άγχος του ποδοσφαιριστές μας αλλά αντιθέτως, οφείλουμε να κάνουμε τον αγώνα γιορτή, ανεξαρτήτως αποτελέσματος. Γιορτή μέσα στην έδρα της κυρίας.


Έχουμε συνηθίσει την ΑΕΚ να αρέσκεται στο να διακρίνεται στο θεσμό του κυπέλλου, ανεξαρτήτως αντιπάλου, γι’ αυτό και περιμένουμε πως θα κυνηγήσει τις όποιες ελπίδες υπάρχουν για την πρόκριση. Ο προπονητής έχει πλέον ξεκάθαρη εικόνα για τον τρόπο παιχνιδιού της κυρίας αφού την αντιμετώπισε δυο συνεχόμενες φορές. Θεωρώ λοιπόν πως θα έχει διαπιστώσει τα ακόλουθα κλειδιά και σημεία που θα φέρουν τον αγώνα στα μέτρα μας:
·          
      Η Ανόρθωση έχει σκοράρει και στα δύο παιχνίδια στο πρώτο ημίχρονο, και μάλιστα πολύ νωρίς. Αυτό οφείλεται στη διαρκή πίεση των μεσοεπιθετικών της κυρίας πάνω στους αμυντικούς μας που κάνουν εύκολα το λάθος. Αυτό είναι το σημαντικότερο στοιχείο που καλείται να βελτιώσει ο Τον Κάανεν.
·  
      Ο Φορτίν είναι ένας τερματοφύλακας που του αρέσει να επαναφέρει γρήγορα την μπάλα σε ελεύθερο παίκτη για να εκδηλωθεί γρήγορη αντεπίθεση. Ακόμα και με το χέρι μπορεί να στείλει την μπάλα πέραν του κέντρου του γηπέδου με μεγάλη ακρίβεια. Πρέπει να εκμεταλλευτούμε αυτή την ιδιαιτερότητα του κίπερ μας ώστε να διατηρήσουμε ένα ρυθμό στον αγώνα αλλά και να αιφνιδιάσουμε την κυρία.
    
      Σε περίπτωση που δεν αγωνιστεί ο Βαν Ντάικ, χρειάζεται ένας άξιος αντικαταστάτης του δίπλα από τον Λίνσεν. Υποψήφιοι είναι ο Καλούε, ο Ντίμεχ, υποψιάζομαι ίσως τον Μαρκάσα ή τον Δημητρίου.
·         Η Ανόρθωση θα στερηθεί των υπηρεσιών βασικών ποδοσφαιριστών της που αγωνίζονται στα άκρα. Έτσι οι επιθέσεις μας πρέπει να εκδηλώνονται κυρίως από τα άκρα με τους πολύ ικανούς Πρισό και Καμπρέρα.
· 
           Το παιχνίδι χρειάζεται υπομονή, ακόμα και αν το γκολ δεν έρθει από το πρώτο ημίχρονο, ακόμα κι αν βρεθούμε πίσω στο σκορ, δεν πρέπει να πανικοβληθεί η ομάδα, γιατί πάλι δυο γκολ χρειάζεται για να στείλει το παιχνίδι στην παράταση.

      Αν το καλοσκεφτούμε, στις τρεις φετινές μας αναμετρήσεις έχουμε βάλει 5 γκολ στην κυρία και έχουμε δεχτεί 4. Δεν υπάρχει ουσιαστική διαφορά στην ποιότητα των δυο ομάδων, ίσα ίσα, στην καλή μας μέρα με τον παλιό καλό μας εαυτό μπορούμε να είμαστε σκαλιά ανώτεροι, κι αυτό πρέπει να το πιστέψουν οι παίκτες. Ακόμα και στα δύο πρόσφατα μεταξύ μας παιχνίδια που είχαμε μετριότατες εμφανίσεις, καταφέραμε να σκοράρουμε μια φορά λιγότερη από τον αντίπαλο. Φανταστείτε τι έχει να γίνει αν παίξουν την μπάλα που ξέρουν! Πάντως προσωπικά πιστεύω πως αύριο θα σκοράρουμε σίγουρα, απλά δεν μπορώ να προβλέψω πόσες φορές. Το σημαντικό φυσικά είναι να μη δεχτούμε το εύκολο γκολ
   
      Για εμένα η σοφότερη εντεκάδα για το συγκεκριμένο παιχνίδι θα ήταν: Φορτίν, Χόφλαντ και Ντίμεχ κέντρο της άμυνας, Θεοφίλου και Τζέισον ακραίοι μπακ, Λίνσεν, Μαρκάσα και Καλουέ ανασταλτικοί μέσοι με τον τελευταίο ελαφρώς πιο προωθημένο, στα φτερά της επίθεσης Καμπρέρα και Πρισό και κορυφή ο Κιγκ εφόσον είναι έτοιμος. Αλλιώς να δοθεί μια τελευταία ευκαιρία του Σόουζα. Θεωρώ πως οι Γκόμεζ και Όπερ δεν βρίσκονται σε καλή αγωνιστική κατάσταση, ίσως θα μπορούσαν να βοηθήσουν αργότερα από τον πάγκο. Αντιθέτως, ο Κιγκ, ο Πρισό και ο Καμπρέρα είναι πολύ ανεβασμένοι. Ειδικά ο Κιγκ γουστάρει πολύ να βαφτίζει την κυρία, γι΄αυτό και πρέπει να αγωνιστεί αν είναι έτοιμος. Ο Σιένκελ επίσης πρέπει να μείνει εκτός γιατί κάνει πολλά αβίαστα λάθη και σκοτώνει το παιχνίδι μας με μακρινές λόμπες.
·  
      Πρέπει να εκμεταλλευτούμε τα στημένα. Φάουλ δε νομίζω να μας δοθεί έξω από την περιοχή αλλά πρέπει να αξιοποιήσουμε τα κόρνερ, καθώς δεν ήμασταν καθόλου απειλητικοί στα προηγούμενα παιχνίδια. Επίσης ο Πρισό πρέπει να προσέξει τα οφσάιντ.
· 
            Φάνηκε καθαρά και από τα δυο παιχνίδια ότι η ΑΕΚ κοιμάται το πρώτο 30λεπτο και ξυπνά το δεύτερο ημίχρονο κάτι που απαγορεύεται στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Συγκέντρωση από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό. Να είστε σίγουροι ότι αν προηγηθούμε στο σκορ, τότε η κυριούλα θα πανικοβληθεί και η πρόκριση θα γείρει προς το μέρος μας κάνοντας μας να ζήσουμε στιγμές…Ντατόρου!!!

       Στόχος πρέπει να είναι να παρουσιαστεί η ομάδα με τσαμπουκά, θέληση, πάθος και πίστη παίζοντας ωραίο ποδόσφαιρο, κι ας μην έρθει η πρόκριση. Τότε πράγματι θα μπορούμε να πούμε με σιγουριά πως AEK is back”.




Share this Article on :

1 ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ ΜΙΛΗΣΑΝ! ΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΕΔΩ!:

Ανώνυμος είπε...

Esi Ανώνυμος, 16/3/11 10:00 π.μ.
mionotita ine na min ise energos politis ston topo pou zis! ase twra tis dikeolies ! tosoi imaste kai ti me auto ? Timi mas kai kamari mas !
isws twra na plirwnoume emeis pou sas exoume mestin poli mas kai den to seveste kai opou koitaxsis mesta sta spitia pou sas xtisame, panw stous toixous, mas vrizete kai twra erxese na mas pis mionotita !
Isws na min ta xseris kala kai auto pou se pona to ekdilonis me via kai sinesthisma !
Ine site tis Aek auto ! giati den mpenis sto diko sas na diavasis ti lete eseis gia emas ? ? ?
file ase mas isixo mionotita ise esi giafto tin vriskis sto site mas !
pame gipedo palikari !
AEK AEK AEK

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια με ακατάλληλο περιεχόμενο δεν θα δημοσιεύονται.

Παρακαλούμε όπως βάζετε ΟΝΟΜΑ ή ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ για να δημοσιευθεί το σχόλιό σας.

 

© Copyright A.E.Kition blog 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.