News Update :

After match: ΑΕΚ - ΔΟΞΑ 4-1

Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Τρίτωσε το καλό

Τρεις νίκες σε 10 μέρες επί της Δόξας, δεν είναι κάτι που μπορεί να το κάνει οποιαδήποτε ομάδα. Αν θυμάστε η Δόξα ήταν ένας από τους εφιάλτες μας τα προηγούμενα χρόνια και φέτος τους νικήσαμε 4 φορές σε ισάριθμα ματς. Σήμερα, με το επιβλητικό 4-1 σφραγίσαμε την είσοδό μας στην 8άδα του κυπέλου και συνεχίσαμε το αήττητο σερί 5 αγώνων και στους δύο θεσμούς.


Το γρήγορο 0-1 μας ξύπνησε μνήμες του παρελθόντος όπου αγκομαχούσαμε να κερδίσουμε τέτοιες ομάδες, αλλά και μας ήταν αδύνατον να φύγουμε από το γήπεδο χωρίς να μας… ανεβεί η πίεση. Φέτος, με αυτή την ομάδα, πάμε γήπεδο και περιμένουμε τη στιγμή που θα κάνουμε ΟΛΕ!!! Είναι γι’ αυτό το λόγο που πρέπει να στήσουμε αγάλματα σε όλη την οικογένεια της ΑΕΚ! Σας ευχαριστούμε!

Παρόλο που όλη η ομάδα ήταν καλή, προσωπικά θα ήθελα να κάνω ιδιαίτερη μνεία σε συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές:

Κατ’ αρχήν μένω εντυπωσιασμένος από τον Ντίμεχ! Ο Μαλτέζος δεν ξεκίνησε καλά το πρωτάθλημα και όντως δεν κέρδισε την εμπιστοσύνη του κόσμου. Πολλοί τον θεωρούσαν αδύνατο κρίκο της άμυνάς μας και επίφοβο για κάρτες. Σήμερα, ο Ντίμεχ αποτελεί μια πολύ αξιόπιστη λύση που κάνει τη δουλειά του και την κάνει πολύ καλά. Έχει ηρεμία, καλές τοποθετήσεις και ειδικά σήμερα παίζοντας ως παρτενέρ του Χόφλαντ, έκανε ένα εξαιρετικό και μεστό παιχνίδι.

Ο Τζέισον πέρασε ως αλλαγή του Λουκά στο 29’ και τα έκανε ΟΛΑ! Είναι τεράστιος παίκτης και απορώ πώς τα καταφέρναμε χωρίς αυτόν τόοοοοσο καιρό. Με μυαλό ξυράφι, πόδια ελαφιού και στυλ άρχοντα έκλεψε τις καρδιές μας και έγινε ένας από τους πιο αγαπητούς της κερκίδας! Κάθε φορά που περνούσε η μπάλα από τα πόδια του κάτι καλό γινόταν. Είτε έβγαζε απίστευτες μπαλιές, είτε έκανε διείσδυση, είτε ακόμα έβαζε γκολ! Ναι, ο Τζέισον σημείωσε σήμερα το πρώτο του γκολ με την ΑΕΚ! Επέστρεψε, λοιπόν, με τον καλύτερο τρόπο. Θεωρώ πως είναι απαραίτητος για την ενδεκάδα όχι μόνο της ΑΕΚ αλλά και της Εθνικής! Ελπίζω μόνο οι θέσεις με το εθνόσημο να μην είναι ακόμα «κοτσιανιασμένες» στους γνωστούς!

Ο Λίνσεν, ήρθε απαρατήρητος στην Κύπρο, πέρασε από δοκιμαστικά και τελικά πάει να αποδειχθεί λίρα εκατό! Κόβει, οργανώνει, σουτάρει, σκοράρει! Τι άλλο να κάνει δηλαδή; Πιστεύω πως αυτός ο παίκτης έχει δικαιολογήσει με το παραπάνω το ψωμί που τρώει στην Κύπρο. Με άλλα λόγια αποδίδει περισσότερο απ’ όσο περιμέναμε και ενδεχομένως απ’ όσα παίρνει. Το γκολ της ισοφάρισης θέτει βασική υποψηφιότητα για το γκολ της χρονιάς! Απίστευτος!!!

Ο Φορτίν, ο Ιταλός πορτιέρο, με «ειδίκευση» στο κύπελο αφού μόνο εκεί αγωνίζεται, άφησε και πάλι εξαιρετικές εντυπώσεις. Στα νιάτα του πρέπει να ήταν μεγάλος τερματοφύλακας, διότι έχει υψηλή ποδοσφαιρική παιδεία. Εμπνέει μια σιγουριά ανεπανάληπτη. Το κυριότερό του προσόν, θεωρώ πως είναι η αντίδρασή του με την μπάλα στα πόδια. Ποτέ δεν την κλωτσά μέσα και όποιον βρει, αλλά πάντα παίζει με την μπάλα κάτω και σημαδεύει παίκτη. Δεν πουλά την μπάλα, μα από τα πόδια του ξεκινά οργανωμένες επιθέσεις. Ακόμα και όταν πιέζεται πάλι το ίδιο πράττει με επιτυχία.

Ο Πρισό κινήθηκε στα ίδια επίπεδα όπως μας έμαθε: να τρέχει και να αναστατώνει την αντίπαλη άμυνα. Είναι πλέον φανερό πως οι σέντρες δεν είναι το φόρτε του, αλλά ούτε και το σουτ. Αυτό που τον έκανε να ξεχωρίσει όμως σήμερα, είναι το πρώτο του γκολ με την ΑΕΚ! Ναι, ο Πρισό σκόραρε επιτέλους! Τόσο πολύ χάρηκε που αγκάλιασε όλο τον πάγκο στους πανηγυρισμούς του! Μπράβο του! Πάντως οφείλει να κεράσει τον Όπερ γι’ αυτό, για την υπέροχη ασίστ που του έδωσε. Ο Όπερ, μαχητής όπως πάντα, δικαιούταν ένα γκολ. Χρήσιμος παίκτης που όμως κάτι του λείπει… Είχε καλές τοποθετήσεις, είχε 2-3 καλές ευκαιρίες αλλά δεν κατάφερε να εξιλεωθεί. Απεναντίας, ο Κινγκ παίζοντας ακόμα μία φορά μέτρια κατάφερε να εξιλεωθεί. Με ένα τεχνικό φαλτσαριστό σουτ έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στο παραθυράκι κάνοντας το 4-1 και ξεσπώντας σε τρελούς πανηγυρισμούς. Το είχε ανάγκη αυτό το γκολ για να επιβεβαιώσει πως η μπογιά του δεν περνάει τόσο εύκολα. Είχε ανάγκη και το «Κινγ, Κινγ, Κινγκ» που ακούστηκε με μανία από την κερκίδα!

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Λουκά ξεκίνησε βασικός, αλλά αντικαταστάθηκε στο 29’ λόγω τραυματισμού. Ελπίζουμε να μην είναι κάτι σοβαρό, ώστε να δώσει το παρόν του στον αγώνα με την Αλκή όπου θα απουσιάσουν οι Χόφλαντ και Ντίμεχ. Επίσης, ο Άλαν «το αλάνι», επέστρεψε μετά τον τραυματισμό του, περνώντας αλλαγή πάνω στον φαν Ντάικ. Ορεξάτος, όπως πάντα, ήθελε να κάνει μαγικά που κάποιες φορές του βγήκαν και κάποιες όχι. Το γκολ πάντως ακόμα το κυνηγά με μανία. Όπως μου είπε και ένας φίλος, αυτός ο παίκτης όταν δεήσει και σκοράρει θα το κάνει με ένα εξωπραγματικό και θεαματικό τρόπο! Ίσως, όταν πιάσει ένα από τα κόλπα που δοκιμάζει κάθε ματς. Ίδωμεν!

Η τρελο-ΑΕΚ είναι πλέον στους 8 καλύτερους του κυπέλου. Ας πούμε τα πράγματα με το όνομά τους: η ομάδα μας μπορεί να κατακτήσει το τρόπαιο. Έχει την ομάδα όχι μόνο να προχωρήσει αλλά και να ανεβεί στο βάθρο. Εξάλλου, αν δεν αξίζει η ΑΕΚ, τότε ποια ομάδα αξίζει;;;

Share this Article on :

3 ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ ΜΙΛΗΣΑΝ! ΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΕΔΩ!:

Ανώνυμος είπε...

Φίλοι συναγωνιστές Στάυρος Κομοτηνή..Πολύ καλό το άρθρο για το παιχνίδι με την Δόξα και ελπίζω σε κάθε παιχνίδι να γίνεται ακριβώς το ίδιο, δηλαδή να γίνεται μία ανάλυση της απόδοσης των ποδοσφαιριστών μας από αυτό το μπλόγκ..Εγώ θα σταθώ με την σειρά μου σε 4 ποδοσφαιριστές..Εξαιρετικό παιχνίδι έκανε για ακόμα μία φορά ο Ντίμεχ..δείχνει πραγματικά ότι είναι φορμαρισμένος αλλά και ότι έχει ανέβει πολύ σε θέμα αυτοπεποίθησης..αν συνεχίσει έτσι θα είναι παίκτης κλειδί για την συνέχεια γιατί μπορεί να αγωνιστεί σέντερ μπάκ, δεξί μπάκ αλλά και κόφτης σε ειδικές αποστολές όπως στο παιχνίδι του πρώτου γύρου εναντίον της Ομόνοιας στο οποίο χρεώθηκε τον Μακρίδη..η εμπειρία του δίνει μεγάλη δυναμική στην αμυντική διάταξη της ομάδας..2ος παίκτης που θα ήθελα να κάνω αναφορά είναι ο Λίνσεν..από το πρώτο φιλικό που δοκιμαζόταν εναντίον του Χαλκάνορα στο ΓΣΖ φάνηκε το προτέρημα του όσον αφορά την πάσα και το σούτ..πραγματικά είναι φοβερός στις μεταβιβάσεις του και πολύ αποτελεσματικός στα σούτ που επιχειρεί..αποδεικνύεται λίρα εκατό και αυτή τη στιγμή μπορώ να τον χαρακτηρίσω ως τον καλύτερο και πιο ουσιαστικό παίκτη της ομάδας..χθές στο παιχνίδι με την Δόξα πέτυχε ένα τυχερό γκόλ αλλά ήταν από την αρχή ο πιο καλός ποδοσφαιριστής της ομάδας..αυτός ο παίκτης είναι η αποκάλυψη του Κρόϋφ και του Κάανεν..μαζί με τον Γκρέγκορ είναι το καλύτερο δίδυμο στο χώρο του κέντρου σε όλη την Κύπρο..3ος ποδοσφαιριστής είναι ο Πρίσο..κατάφερε επιτέλους να στείλει την μπάλα στο πλεκτό..εξαιρετικός με την μπάλα στα πόδια έχοντας φοβερό κατέβασμα της μπάλας από όπου και αν έρχεται..πολύ δυνατός και εκρηκτικός στο 1 εναντίον 1 δεν πιάνεται..αν μπορέσαι να βελτιώσει την τελική του προσπάθεια, είτε σέντρα ονομάζεται, είτε πάσα, είτε σούτ, τότε θα παραμιλάει η Κύπρος όλη..βελτιώθηκε και σε θέμα συμπεριφοράς μέσα στο γήπεδο εξού και το ότι έμεινε στις 4 κίτρινες κάρτες μη δίνοντας πλέον αφορμή..είναι φοβερός παίκτης...4ος και τελευταίος, ο μεγάλος ατυχος της χρονιάς, Τζέϊσον Δημητρίου..σε ρόλο αριστερού εξτρέμ μπήκε στο παιχνίδι σε ρόλο αμυντικού χάφ το τελείωσε..έκανε πολύ μεγάλη εμφάνιση στο 2ο μέρος και έδειξε ότι ως επιτελικό χάφ μπορεί να δώσει λύσεις..είναι γεγονός ότι στην συγκεκριμένη θέση μετά τον τραυματισμό του Ρούμπεν πονάμε ως ομάδα..Για αυτό τον λόγο αποκτήθηκε και ο Καλούϊ..απότι φαίνεται όμως μπορεί και ο Τζέϊσον να ανταποκριθεί στο ρόλο αυτό με επιτυχία..είναι το αύριο του κυπριακού ποδοσφαίρου αυτό το παιδί και ελπίζω το γκόλ που πέτυχε να τον ανεβάσε και άλλο ψυχολογικά και να επανέλθει σε υψηλά στάνταρ απόδοσης..εξαιρετικό παιδί και πολύ μεγάλος παίκτης..
Κλείνοντας, ελπίζω η απουσία του Λουκά και η διαφαινόμενη επίσης του Λαμπρόπουλου να μην μας στοιχήσουν στο παιχνίδι με την Αλκή..Δεδομένης της απουσίας του μεγάλου αρχηγού Κέβιν Χόφλαντ και του Ντίμεχ, όπως επίσης των Λουκά-Λαμπρόπουλου, ο Κάανεν έχει ένα στοίχημα να κερδίσει..Δίπλα στον Σιένκελ μπορούν να αγωνιστούν οι Ιωάννου-Καστάνας από το ρόστερ μας και ίσως να παίζει και χρησιμοποίηση του Κρίστη σε ρόλο σέντερ μπάκ..είναι μία δύσκολη κατάσταση που πρέπει να διαχειριστεί καλά ο προπονηταράς μας..ελπίζω να μην μας στοιχήσει καθόλου και τα παιδιά που θα μπούν να κάνουν το καλύτερο δυνατό..ΑΙΜΑ ΤΙΜΗ ΑΕΚ ΜΙΑ ΖΩΗ!!!!

Ανώνυμος είπε...

FILE STAVRO SINFONOUME GIA TOUS PEXTES.

XERE OTI IDI EXI VRETHI I LISI GIA TIN ANTIKATASTASI TOU HOFLANT KAI EMENA ME IKANOPIEI I LISI. MIN ANISIXIS.

KANEIS SOSTI ANAFORA SE 4 PEXTES. EPAXANO KAI LEO OTI OLOI PEXTES, OLES OI EPILOGES TOU KROIF ITAN KAI INE SOSTES!

EFIGE O SAVENTRA KAI IRTHE O LINSON. MERIKOI FONAZAN GIATI NA FIGI O SAVENTRA. KALOS PEXTIS O SAVENTRA ALLA NOMIZO SINFOUME OLOI OMOS OTI O LINSON INE KALITEROS KAI GIA MENA INE O PIO STATHEROS PEXTIS TIS AEK.

AKOUGAME OTI THA FIGI O PAOULISTA STA FILIKA KAI FONAZAME OLOI TON ONOMA TOU RITHMIKA GIA NA MINI. PIOS IXE DIKAIO TELIKA? PALI O KROIF. O PAOULISTA DEN PROSFERE SXEDON KATHOLOU.

ARA DEN EXI SIMASIA PLEON NA KANOUME ANAFORA SE PEXTES. EINAI OLOI EITE KALOI EITE POLI KALOI.

EL SKALIOTIS είπε...

Η φετινή ΑΕΚ είναι για μεγάλα πράγματα. Τίποτε δεν γίνετε στην τύχη. Όλα δουλεύουν σαν Ελβετικό ρολοί. Πιστεύω ότι αφήσαμε για καλά το παρελθόν και βλέπουμε μπροστά το μέλλον με αισιοδοξία. Προσωπικά δεν θυμάμαι να έχει γίνει κάτι παρόμοιο στην ΑΕΚ από τον καιρό ίδρυσης μας. Ο επαγγελματισμός που επικρατεί φέτος είναι κάτι που μας ζηλεύουν στην Κύπρο ΟΛΟΙ.

Αυτό που ευχόμαστε είναι να αφήσει την σφραγίδα του για πάντα ο Κροίφ και η ΑΕΚ να συνεχίσει για πολλά χρόνια να είναι εκεί ψηλά στην κορυφή.

Όπως και να το κάνουμε είναι της μόδας να είσαι ΑΕΚΤΖΗΣ....

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια με ακατάλληλο περιεχόμενο δεν θα δημοσιεύονται.

Παρακαλούμε όπως βάζετε ΟΝΟΜΑ ή ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ για να δημοσιευθεί το σχόλιό σας.

 

© Copyright A.E.Kition blog 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.