News Update :

Ψηφοφορία

Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010


Το φλέγον θέμα των ημερών είναι αναμφισβήτητα αυτό των μεταγραφών. Μετά από τις τελευταίες μέτριες εμφανίσεις της Α.Ε.Κ. είναι αποδεκτό από τους περισσότερους πως αιτία είναι το..."ξέβαθο βάθος" του πάγκου της ομάδας μας. Αυτό φαίνεται να έχει καταλάβει και ο Ζόρτι Κρόιφ ο οποίος ετοιμάζει 2-3 κινήσεις για να ενισχύσει την Α.Ε.Κ. Σε ποιες θέσεις όμως χρειαζόμαστε πραγματική ενίσχυση με ποιοτικούς ποδοσφαιριστές; Αυτή την ερώτηση κλήθηκαν να απαντήσουν στην τελευταία ψηφοφορία οι φίλοι ΑΕΚτζήδες...


Τερματοφύλακας 1 (0%)
Δεξί μπακ 17 (14%)
Αριστερό μπακ 75 (61%)
Σέντερ μπακ 19 (15%)
Αμυντικό χαφ 11 (9%)
Επιτελικό χαφ 21 (17%)
Δεξιός μεσοεπιθετικός 9 (7%)
Αριστερός μεσομεπιθετικός 12 (9%)
Σέντερ φορ 77 (63%)

Σημειωτέον ότι οι ψηφοφόροι δικαιούνταν να επιλέξουν δύο θέσεις στις οποίες κατά την άποψή τους χρειάζεται να γίνει μεταγραφή. Τα αποτελέσματα είναι πέρα για πέρα ξεκάθαρα και κατά τη γνώμη μου αντικειμενικά. Επιπλέον, αποδεικνύουν την ωριμότητα των οπαδών της Α.Ε.Κ. καθώς και το γνώθι σαυτόν.
Στην πρώτη θέση λοιπόν των προτιμήσεων σχεδόν ισοψηφούν δύο θέσεις: Αυτή του σέντερ φορ και αυτή του αριστερού μπακ. 3 στους 5 ΑΕΚτζήδες πιστεύουν πως χρειαζόμαστε ένα αριστερό μπακ και επίσης 3 στους 5 ΑΕΚτζήδες θα ήθελαν ένα επιθετικό περιοχής.

Σέντερ φορ:
Μια θέση που παραδοσιακά δυσκολεύει την Α.Ε.Κ. στη μεταγραφική περίοδο. Τι να πρωτοθυμηθούμε...Μονεστερόλο, Νουαφόρ, Μέντεζ παλαιότερα και πιο πρόσφατα Βάντερμπεργκ και Πάουελ... Τελικά καταφέραμε να ξεκινήσουμε το πρωτάθλημα χωρίς καθαρόαιμο επιθετικό και στα πρώτα παιχνίδια έπαιζε ο Παουλίστα κατά συνθήκη. Ώσπου βρήκε το ρυθμό του ο Όπερ αν και κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού περνούν αρκετοί από τη δοκιμασιά του σέντερφορ: Κιγκ και Κόντε δοκιμάζονται από τον Τον Κάανεν στη διάρκεια κάποιων παιχνιδιών χωρίς όμως αποτέλεσμα. Οι απόψεις για τον Εσθονό διίστανται αφού μερικοί θεωρούν πως ξέρει πολλά καντάρια μπάλα και κάνει αθόρυβη δουλειά ελευθερώνοντας τους περιφερειακούς, άλλοι όμως δεν τον θεωρούν τον βαρύ φορ που θα σκοτώνει την αντίπαλη εστία με την πρώτη ευκαιρία. Η αλήθεια είναι πως ένας επιθετικός πρώτιστα κρίνεται από τα γκολ που έχει σημειώσει. Ο Όπερ, με δύο γκολ σε ένα ολόκληρο γύρο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως ο «φονιάς» των διχτύων, αν και ταιριάζει αρκετά στη φιλοσοφία της ομάδας μας. Με την απόκτηση όμως ενός ακόμη αξιόλογου επιθετικού περιοχής θα έχουμε μια επιπλέον επιλογή για την γραμμή κρούσης, και θα υπάρχει και περισσότερος ανταγωνισμός για τη θέση αυτή.

Αριστερό μπακ:
Η θέση που συζητήθηκε πάρα πολύ τη μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού. Ο κ. Κρόιφ έψαχνε...έψαχνε...αλλά δυστυχώς δε βρήκε αυτό που θα ήθελε. Για καλή του τύχη ο Τζέισον Δημητρίου άρπαξε τη θέση από τα μαλλιά και απέδωσε πολύ καλά τις λίγες αγωνιστικές που του δόθηκε η ευκαιρία. Μετά ήρθε ο σοβαρός τραυματισμός του και έτσι ήρθε η σειρά του Μαρκάσα να... βαφτιστεί αριστερό μπακ και του Λίνσεν να πάρει φανέλα βασικού στα χαφ δίπλα από τον Βαν Ντάικ. Η αποκάλυψη που ονομάζεται Ρενάτο Μαρκάσα τους έκανε όλους να παραμιλούν, αν και το περίσσιο πάθος του αρκετές φορές αφήνει ασχολίαστα εκ μέρους μας τα όποια αμυντικά λάθη κάνει. Από την ψηφοφορία φαίνεται πως οι ΑΕΚτζήδες προτιμούν το Μαρκάσα στη φυσική του θέση, στα χαφ. Είτε ως κόφτης είτε ως δημιουργός παιχνιδιού. Για να λέμε και του στραβού το δίκιο, δεν είναι λίγα τα τέρματα που δεχτήκαμε φέτος από την αριστερή πλευρά της άμυνας μας. (βλ. τα δυο γκολ στην Πάφο).

Σέντερ μπακ, επιτελικό χαφ και δεξί μπακ
ακολουθούν με περίπου ένα στους πέντε ΑΕΚτζήδες να θέλουν να δουν νέο πρόσωπο στο ρόστερ μας στις θέσεις αυτές. Αν θεωρήσουμε δεδομένο ότι θα αποκτηθεί ένας αριστερός μπακ και ένας επιθετικός, τότε η τρίτη μεταγραφή θα αφορά μία εκ των πιο πάνω θέσεων. Όντως θα ήταν πολύ θετικό να υπάρχει ένας δεξής μπακ στη θέση του Θεοφίλου που να είναι δυναμικός και να κάνει όλη την πλευρά, βοηθώντας και στον επιθετικό τομέα. Επίσης η απόκτηση αξιόπιστου κεντρικού αμυντικού (που δεν είναι εύκολη υπόθεση) θα έκανε τον Σιένκελ να δουλέψει πιο σκληρά για τη θέση του και να αποφύγει τις αφέλειες και τα αβίαστα λάθη. Τέλος, αν και έχουμε δύο εξαιρετικούς ποδοσφαιριστές στο δημιουργικό τομέα (Γκόμεζ και Σόουζα) φάνηκε ότι με τους τραυματισμούς και τις ποινές θα ήταν χρήσιμο αν υπήρχε και μια 3η λύση για τη θέση αυτή, ίσως ακόμη ένας πολυθεσίτης που θα ευκόλυνε περισσότερο τον Ολλανδό στο ανακάτεμα της τράπουλας.

Πάνω απ’ όλα δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης στους Κρόιφ και Κάανεν ότι θα επιλέξουν αξιόπιστες λύσεις που θα μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Όπως κατά καιρούς δήλωσαν και οι ίδιοι, «Θα πάρουμε παίκτη ΜΟΝΟ αν είναι ισάξιος ή καλύτερος από αυτούς που ήδη διαθέτουμε».


Share this Article on :

0 ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ ΜΙΛΗΣΑΝ! ΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΕΔΩ!:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια με ακατάλληλο περιεχόμενο δεν θα δημοσιεύονται.

Παρακαλούμε όπως βάζετε ΟΝΟΜΑ ή ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ για να δημοσιευθεί το σχόλιό σας.

 

© Copyright A.E.Kition blog 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.