News Update :

Ψηφοφορία

Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Μικρή η συμμετοχή των επισκεπτών στη ψηφοφορία, πράγμα που αποδεικνύει την παθητική στάση που διακατέχει τους φιλάθλους ως προς τα δρώμενα του ποδοσφαίρου. Ίσως αυτό να πηγάζει από ένα αίσθημα ανημποριάς στο να αλλάξουμε τα πράγματα. Ίσως πάλι να προέρχεται από την αδιαφορία ή και την άγνοια που μας χαρακτηρίζει. Η κάρτα οπαδού έρχεται και συνάμα μας υπενθυμίζει ότι έχουμε και ευθύνες ως φίλαθλοι. Είναι καιρός να πάρουμε θέση όχι μόνο στο γήπεδο, αλλά και στην πολιτική προς την καταπολέμηση της βίας. Η ψηφοφορία του aekition blog στόχευσε στο να καταδείξει τις αντιδράσεις της κοινής γνώμης ως προς την εφαρμογή της κάρτας οπαδού, με τα αποτελέσματα να είναι τα εξής…


Συμφωνείτε με την κάρτα οπαδού;

Ναι, είναι ένα μέτρο κατά της βίας 14 ψήφοι
Όχι, το ποδόσφαιρο είναι ελεύθερο θέαμα 19 ψήφοι
Δεν ξέρω, δεν έχω ενημερωθεί πλήρως 7 ψήφοι


Με μικρή διαφορά (8%) πλειοψήφησε η αρνητική τοποθέτηση προς την κάρτα οπαδού (47%). Η αλήθεια είναι πως υπάρχει ένα δυναμικό ρεύμα ενάντια στην κάρτα κυρίως από τους «συνδεσμίτες» των ομάδων. Οπαδοί πολλών ομάδων εξέφρασαν δυναμικά την αντίθεσή τους σ’ αυτό το μέτρο (Ομόνοια, Αποέλ, Ανόρθωση, Απόλλων κ.ά.) Εκ πρώτης όψεως μπορεί κανείς να σκεφτεί πως η άρνηση αυτή οφείλεται στην ανησυχία των οπαδών πως θα εντοπίζονται πιο εύκολα όταν προκαλούν βία στα γήπεδα. Αυτή η άποψη είναι κατά τη γνώμη μου αυθαίρετη και μηδενιστική αφού θεωρούνται οι οπαδοί εκ προοιμίου ταραχοποιοί. Η αντίθεση των οπαδών (τουλάχιστον των σκεπτόμενων) έχει πιο βαθιά αιτία. Αρκετοί μιλούν για φακέλωμα από την αστυνομία, άλλοι για το ότι σε θεωρούν εν δυνάμει χούλιγκαν και ορισμένοι φέρνουν πρακτικά προβλήματα. Η ρητορική των αντιδρώντων υποστηρίζει πως ο αθλητισμός είναι ένα ελεύθερο γεγονός και οι φίλαθλοι είναι ελεύθεροι να πάνε να δουν όποιο άθλημα θέλουν όποτε το θέλουν.

Λίγο πιο κάτω με ποσοστό 35% τοποθετείται η άποψη πως η κάρτα οπαδού είναι ένα θετικό βήμα προς τη μείωση της βίας. Αλήθεια, εάν εφαρμοστεί θα είναι ίσως το μοναδικό μέτρο (καλό ή κακό δεν το συζητώ) κατά της βίας που έχει εφαρμοστεί τα τελευταία χρόνια!!! Όντως, μπουχτίσαμε με τα παιδαρέλια που τρομοκρατούν και καταστρέφουν τη χαρά ενός αγώνα! Έχουμε σοβαρό πρόβλημα σ’ αυτό τον τομέα και πρέπει να το παραδεχτούμε! Η ποδοσφαιρική υποκουλτούρα σε συνδυασμό με το μύθο που κουβαλά κάθε ομάδα, οπλίζει το μυαλό και το χέρι του κάθε ανώμαλου, διαλύοντας κάθε προσδοκία σου να ψυχαγωγηθείς σ’ έναν αγώνα! Είναι όμως η κάρτα οπαδού το σωστό μέτρο ή είναι απλά μια ψευδο-κίνηση προς την καταπολέμηση της βίας; Η εμπειρία άλλων χωρών τι έδειξε; Όπως και να ‘χει υπάρχουν αρκετοί υποστηρικτές της κάρτας κι αυτό πρέπει να καταγραφεί.

Ένα σημαντικό μέρος (17%) δήλωσε πως δεν ξέρει καθώς δεν έχει ενημερωθεί πλήρως. Τείνω να συμφωνήσω κι εγώ με αυτή την άποψη αφού είναι αλήθεια πως δεν υπήρξε ενημέρωση για το τι πάει να γίνει. Μια τόσο δραστική αλλαγή έπρεπε πρώτα να γίνει αντικείμενο ευρύτερου διαλόγου. Πραγματοποιήθηκε σύσκεψη που να συμμετέχουν και οι σύνδεσμοι φιλάθλων ή μήπως αφέθηκαν απ’ έξω; Οι άμεσα επηρεαζόμενοι είναι οι φίλαθλοι και αυτοί λογικά έπρεπε να ερωτηθούν πρώτα. Στο βαθμό που αγνοήθηκαν τουλάχιστον ας προχωρήσουν οι αρμόδιοι σε ενημέρωση μέσω των ΜΜΕ. Αλήθεια, διαβάσατε κάποια καταχώρηση σε εφημερίδα ή ιστοσελίδα από κάποιο αρμόδιο; Εγώ, πάντως όχι! Η «κάρτα οπαδού» έγινε η νέα καραμέλα που παρελαύνει στις ειδήσεις και υπόσχεται πως θα λύσει τα προβλήματα, αλλά κανείς δεν την είδε και ούτε μπορεί να γνωρίζει τη γεύση της!

Share this Article on :

0 ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ ΜΙΛΗΣΑΝ! ΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΕΔΩ!:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια με ακατάλληλο περιεχόμενο δεν θα δημοσιεύονται.

Παρακαλούμε όπως βάζετε ΟΝΟΜΑ ή ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ για να δημοσιευθεί το σχόλιό σας.

 

© Copyright A.E.Kition blog 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.