News Update :

Μια τρελή, τρελή αγωνιστική!

Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Η 4η αγωνιστική έμελλε να είναι και η πιο περίεργη έως τώρα. Τα είχε όλα! Φάλτσα σφυρίγματα, «ιπτάμενα» ροφήματα, καθυστερήσεις, θεατρινισμούς, ανατροπές, πέναλτι κ.ά. Όσοι πάντως στοιχημάτισαν το πιθανότερο είναι πως δεν πήγαν ταμείο…


Στα καθ’ ημάς, η ομάδα, μετά από 3 αγωνιστικές εντυπωσιακής απόδοσης, υστέρησε. Εντάξει, δεν μπορεί κανείς να ισχυριστεί ότι ήμασταν κακοί, αλλά σίγουρα δεν παίξαμε σύμφωνα με τις δυνατότητες μας. Αυτό κατά τη γνώμη μου συνέβη για τους πιο κάτω λόγους:

Απουσίες. Οι απουσίες του Τζέισον και του Χόφλαντ, στοίχισαν. πρόκειται για δύο ενδεκαδάτους ποδοσφαιριστές που είναι βασικά στελέχη της ομάδας. Θεωρώ πως υπάρχουν οι εναλλακτικές λύσεις, αλλά όπως και να το κάνουμε ήταν το πρώτο ματς που έλειπαν και η ομάδα αποσυντονίστηκε. Η μακροχρόνια απουσία του Τζέισον είναι όντως πλήγμα, αλλά στα επόμενα ματς ελπίζω πως θα συνηθίσουν όλοι στην απουσία του και θα καλύψουν το κενό του επάξια. Κάθε απουσία σημαντικού παίκτη, χρειάζεται χρόνο να επουλωθεί ώστε να αναπροσαρμοστούν οι ρόλοι της ομάδας και των νέων παικτών που θα μπουν μέσα.

Ρυθμός. Ο Εθνικός επέβαλε το ρυθμό του από την αρχή. Για να ακριβολογούμε όμως, επέφερε αρρυθμία στον αγώνα. Με βραδυκίνητο παιχνίδι, «νέκρωσε» το ρυθμό και «σκότωσε» τις όποιες ελπίδες του φίλαθλου κοινού για ΘΕΑΜΑ. Στην ουσία, το κοινό πλήρωσε για να δει θέαμα και τελικά είδε μια ομάδα σε αργό και ανούσιο replay. Οι παίκτες μας καλά κάνουν να βρουν τρόπους να επιβάλλονται διότι σαν τον Εθνικό παίζουν και οι μισές ομάδες του πρωταθλήματος.

Καθυστερήσεις. Υπάρχουν ομάδες που το αγωνιστικό τους πλάνο είναι οι καθυστερήσεις. Ας μην κρυβόμαστε, ο Εθνικός είναι μία από αυτές. Παρόλο που παρακολούθησα ματς με περισσότερες καθυστερήσεις, εντούτοις η καθυστέρηση που γινόταν ήταν εκτός λογικού ορίου και φυσικά αντί-fair play! Τώρα πώς γίνεται αυτή η ομάδα να πιάνει κάθε χρόνο το βραβείο ήθους ένας Θεός ξέρει!!! Ο τερματοφύλακας πρέπει να είχε οδηγίες να ροκανίζει το χρόνο καθώς ήταν πέρα για πέρα προκλητικός. Η «σημαία» του Εθνικού, Πογιατζής, έδωσε ακόμα μια φορά το κακό παράδειγμα και εξηγούμαι: μετά από μια ψηλή μπαλιά, ο Πογιατζής με έναν παίκτη της ΑΕΚ πηδούν για κεφαλιά πάνω σχεδόν στην γραμμή του άουτ. Η σύγκρουση τους στον αέρα, εκτόξευσε (με φάουλ) τον Πογιατζή έξω από το γήπεδο, όπου προσγειώθηκε σφαδάζοντας. Μετά από λίγα δευτερόλεπτα και ενώ αντιλήφθηκε πως ήταν έξω από τη γραμμή, με 4-5 εντυπωσιακά βαρελάκια εμφανίζεται για ευνόητους λόγους ΜΕΣΑ στο γήπεδο! Όλα αυτά βέβαια σφαδάζοντας από τον πόνο. Φυσικά, όταν πέρασε ο χρόνος σηκώθηκε και έτρεχε όπως τον Μπολτ! Το μόνο που του έμεινε να κάνει είναι να ανάψει και το τσιγάρο του στο γήπεδο! Ίσως, την επόμενη φορά. Εύχομαι να μην ισχυριστεί κανείς (δήθεν «αντικειμενικός») ότι όλες οι ομάδες το κάνουν αυτό, διότι θα είναι ένας ΑΥΘΑΙΡΕΤΟΣ ΑΦΟΡΙΣΜΟΣ. Όχι, δεν το κάνουν όλες οι ομάδες!!! Συγκεκριμένες ομάδες το κάνουν που όλοι τις ξέρουν! Όντως, η καθυστέρηση είναι μέρος του παιχνιδιού, αλλά υπάρχει και το ΟΡΙΟ. Υπάρχουν 4-5 ομάδες στην Κύπρο που ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ξεπερνούν το όριο και γελοιοποιούν το ποδόσφαιρο. Ας τα πούμε επιτέλους με τ’ όνομά τους! Το θέμα είναι γιατί ο ΠΑΣΠ τηρεί σιγή ιχθύος; Γιατί δεν προστατεύει το ποδόσφαιρο; Γιατί δεν επιμορφώνει και διαπαιδαγωγεί τα μέλη του; Επίσης, γιατί οι προπονητές τα ανέχονται αυτά; Όχι, μόνο τα ανέχονται αλλά είμαι πεπεισμένος πως τα δουλεύουν και στην προπόνηση! Και οι διαιτητές υποβοηθούν αυτή τη σαθρή κατάσταση. Ζουν στην Κύπρο, είναι χρόνια μέσα στο ποδόσφαιρο και ξέρουν τι σημαίνει παραπλάνηση! Είναι απορίας άξιο γιατί ο διαιτητής δεν χρέωσε με κίτρινη κάρτα για καθυστερήσεις παίκτες του Εθνικού. Η λύση φυσικά όταν αντιμετωπίζεις τέτοιες ομάδες, είναι να σκοράρεις από νωρίς χαλώντας τους τα «καθυστερημένα» σχέδια. Αυτό δυστυχώς δεν έγινε με το γνωστό αποτέλεσμα. Πάντως την επόμενη αγωνιστική, η αντίπαλός μας ειδικεύεται σ’ αυτό το στυλ παιχνιδιού. Εάν δεχθούμε πρώτοι γκολ, τότε το ματς τέλειωσε. Τα ίδια και χειρότερα θα δούμε και πάλι. Οπότε γρήγορο γκολ και μακριά από τις… κράμπες!

*Ελπίζω, πως θα τιμωρηθεί ο Εθνικός για την δεκάλεπτη καθυστέρηση στην έναρξη του Β’ ημιχρόνου. Ως και εδώ έκαναν καθυστερήσεις!!!

ΤΙ ΑΛΛΟ ΕΙΔΑΜΕ:

Βλέποντας τα στιγμιότυπα από την τηλεόραση, δεν θα μπορούσε κανείς να αγνοήσει τα 2 πέναλτι που δεν δόθηκαν στην ΑΕΠ και στον Ολυμπιακό! Ειλικρινά, ήταν και τα 2 αυταπόδεικτα πέναλτι! Δεν χρειαζόταν καν replay για να τα δώσουν! Μόνο μια πρόχειρη ματιά ήταν αρκετή για να διαπιστωθεί η παράβαση. Όμως, η γνωστή και πονεμένη ιστορία του κυπριακού ποδοσφαίρου επαναλαμβάνεται. Οι προκλητικά ευνοούμενοι αυτή την αγωνιστική ήταν το ΑΠΟΕΛ και η Ανόρθωση. Τυχαίο; Δεν νομίζω! Λέτε, καμιά φορά να γίνει το αντίθετο και να ευνοηθεί ο Ολυμπιακός και η ΑΕΠ με τέτοιο τρόπο; Χωρίς να θέλω να γίνω μάντης κακών, αισθάνομαι πως θα έρθει και η δική μας η σειρά, που θα μας στερήσουν βαθμούς με το έτσι θέλω! Εξάλλου η ιστορία της ομάδας μας είναι συνυφασμένη με τέτοιου είδους διαιτητικά φαλτσοσφυρίγματα. Και μετά; «Συγνώμη λάθος», θα μας πουν και θα κολλήσουν και το κλισέ «θα ευνοηθείτε αλλού». Πότε δηλαδή; Σε ποιο ματς; Με τον Αθλητικό Όμιλο Χούλους; Μήπως θα μας δώσουν ένα αμφισβητούμενο άουτ;

Η Ομόνοια, πήρε τελικά αυτό που της άξιζε από την αρχή του πρωταθλήματος. Δεν το χωράει ο νους μου ακόμα πώς χάσαμε εκείνο το ματς. Παρόλο που ο πίνακας δείχνει 1 ήττα, εντούτοις όλοι νιώθουμε αήττητοι! Ήταν μια ποδοσφαιρική αδικία που τουλάχιστον δεν ήρθε από διαιτητικά «λάθη», αλλά από την απρόβλεπτη φύση του παιχνιδιού. Όπως και να ‘χει, η θεία δίκη ήρθε για την Ομόνοια και εμείς περιμένουμε τη… «Θεία Επιστροφή» που μας χρωστά.

Στο ίδιο μάλιστα ματς παρατηρήθηκε η πιο αποκρουστική εικόνα της αγωνιστικής (ναι, αυτή ήταν η «πρώτη» ακολουθούμενη από τα 2 πέναλτι). Ο Κούλλης μας πηγαίνοντας να εκτελέσει κόρνερ δέχτηκε ποτήρι στο κεφάλι. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Κούλλης Παύλου θήτευσε για ένα διάστημα και στην Ομόνοια! Πώς μπορεί κάποιος να σημαδέψει στο κεφάλι κάποιον παίκτη, που αγωνίστηκε κιόλας στην ομάδα του;;; Δεν είναι φονική επίθεση το χτύπημα στο ΚΕΦΑΛΙ;;; Ελπίζω, η τιμωρία να είναι μεγάλη ώστε να λειτουργήσει απαγορευτικά, αλλιώς ας ζητήσει ο ΠΑΣΠ κράνη για τα μέλη του.

Τελειώνοντας, πραγματικά είναι να τρελαίνομαι όταν σκέφτομαι πού θα ήμασταν τώρα εάν στο 92’ η μπάλα δεν κτυπούσε στο δοκάρι αλλά έμπαινε στο πλεκτό!!!

Share this Article on :

0 ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ ΜΙΛΗΣΑΝ! ΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΕΔΩ!:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια με ακατάλληλο περιεχόμενο δεν θα δημοσιεύονται.

Παρακαλούμε όπως βάζετε ΟΝΟΜΑ ή ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ για να δημοσιευθεί το σχόλιό σας.

 

© Copyright A.E.Kition blog 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.