News Update :

29-5-1996

Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Σαν σήμερα το 1996 η Α.Ε.Κ. αντιμετώπισε τον Αποέλ για τον τελικό του κυπέλλου Κύπρου. Ο τελικός που διεξήχθη στο Τσίρειο στάδιο βρήκε νικήτρια την ομάδα της Λευκωσίας με 2-0 στην παράταση. Ήταν η πρώτη συμμετοχή της ενοποιημένης πλέον ομάδας μας σε τελικό κυπέλλου.

Στον ημιτελικό η ομάδα μας απέκλεισε τον Απόλλωνα με δύο ισοπαλίες (2-2 εκτός και 1-1 εντός).

Παρόλη την απογοήτευση η χρονιά κρίθηκε πετυχημένη για την Α.Ε.Κ. Στο πρωτάθλημα τερμάτισε στην 4η θέση έχοντας 53 πόντους όσους και η 3η Ομόνοια. Η διαφορά από τον 5ο Απόλλωνα έφτασε τελικά τους 13 πόντους! Συγκεκριμένα η ομάδα μας σε 26 αγώνες πέτυχε 16 νίκες, έφερε 5 ισοπαλίες και ηττήθηκε 5 φορές. Επίσης, μαζί με το Αποέλ διέθετε την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος με 21 τέρματα παθητικό! Επιθετικά με 44 τέρματα στο ενεργητικό της βρέθηκε στην τέταρτη θέση με την Ομόνοια να πετυχαίνει τα περισσότερα (66).

Επιπρόσθετα, η ομάδα μας εξασφάλισε το ευρωπαϊκό εισιτήριο ως η φιναλίστ του κυπέλλου επειδή το Αποέλ κατέκτησε και το πρωτάθλημα.


.
Share this Article on :

3 ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ ΜΙΛΗΣΑΝ! ΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΕΔΩ!:

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΜΑΣ ΘΥΜΙΣΕ ΤΩΡΑ ΡΕ ΦΙΛΕ!! ΑΥΤΗ ΗΤΑΝ ΟΜΑΔΑ!
ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΟ 1996 ΕΙΧΑΜΕ ΜΙΑ ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΟΜΑΔΑ!
ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΟΜΑΔΑ ΜΕ ΕΦΤΑ!!! ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ!


ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΓΥΡΟΥ (ΤΟ 1996) ΗΜΑΣΤΑΝ ΠΡΩΤΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΑΠΟΕΛ.

ΘΥΜΑΜΑΙ ΣΤΟ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΠΑΙΞΑΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΤΣΙΡΕΙΟ. ΘΥΜΑΜΑΙ ΤΗΝ ΠΙΣΙΝΗ ΚΕΦΑΛΙΑ ΓΟΑΛΑΡΑ ΤΟΥ ΚΛΗΜΗ ΑΛΕΞΑΝΤΡΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΟΡΝΕΡ. ΘΥΜΑΜΑΙ ΟΤΙ ΝΙΚΟΥΣΑΜΕ 1 – 2 ΣΤΟ ΤΣΙΡΕΙΟ ΜΕ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ GOAL ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΑGGIO ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΛΕΨΙΜΟ ΠΑΝΟ ΣΤΟΝ ΠΙΤΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΔΟΘΗΚΕ ΕΝΑ ΓΕΛΙΟ ΠΕΝΑΛΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΙΣΟΦΑΡΙΣΕΙ Ο ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ.
ΣΤΟΝ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟ ΤΑ ΔΟΚΑΡΙΑ ΚΑΙ Ο ΑΝΤΡΕΑΣ ΜΑΥΡΗΣ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΑΦΟΥ Ο ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΕΙΧΕ ΚΛΑΣΣΙΚΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΑΛΛΑ Ο ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ ΜΑΣ ΤΟΤΕ ΗΤΑΝ ΣΕ ΜΕΓΑΛΗ ΜΕΡΑ.

ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΜΑΣ ΣΤΟ ΤΣΙΡΕΙΟ! ΣΠΟΥΔΑΙΟΣ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΣ ΔΥΟ ΟΜΑΔΕΣ. 0 – 0 ΣΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ! ΣΕΝΑ ΑΓΩΝΑ ΠΟΥ Η ΑΕΚ ΗΤΑΝ ΕΛΑΦΡΟΣ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΕΛ.
ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΟΠΩΣ ΤΟ ΑΠΟΕΛ ΗΤΑΝ ΠΙΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΜΕ 2 ΤΕΡΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΙΠΡΙΧ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΤΡΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟ DOUBLE!

Ανώνυμος είπε...

Σαν σήμερα το ΣΥ.ΦΙ. τίμησε τους αρχηγούς και γύρισε σελίδα

Bumbaclaat

Ανώνυμος είπε...

kopelia kseri kanenas ti akrivos egine meta to party tu syfi st savino me ts MA8ITES?? i allios maxites HAHA!!!

AEK I POLI MS ANIKI

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια με ακατάλληλο περιεχόμενο δεν θα δημοσιεύονται.

Παρακαλούμε όπως βάζετε ΟΝΟΜΑ ή ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ για να δημοσιευθεί το σχόλιό σας.

 

© Copyright A.E.Kition blog 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.