News Update :

Pre – match: Α.Ε.Κ. – Πάφος

Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2008

Αν το προηγούμενο παιχνίδι με τον Ατρόμητο χαρακτηριζόταν ως «ο θάνατός σου η ζωή μου», τότε το Κυριακάτικο παιχνίδι με την Πάφο θα μπορούσε κάλλιστα να χαρακτηριστεί ως... «η διαβάθμισή σου η παραμονή μου», ειδικά αν η ομάδα μας δεν καταφέρει να κερδίσει την Α.Ε.Π. Όσο γραφικό κι αν ακούγεται, το παιχνίδι είναι κομβικής σημασίας. Βρισκόμαστε μπροστά σε δυο δρόμους και επιλέγουμε...τη νίκη η οποία θα μας κρατήσει σε απόσταση βολής ακόμα κι από την όγδοη θέση, ή την απώλεια βαθμών που ισοδυναμεί με παραμονή στον πάτο της βαθμολογίας με απόσταση τεσσάρων βαθμών από τους προπορευόμενους.

Το σημαντικότερο ίσως κέρδος από μια προδιαγραφόμενη νίκη της ομάδας μας είναι το ανέβασμα της ψυχολογίας εν όψη των τριών δύσκολων αγώνων που ακολουθούν με Αποέλ, Ομόνοια και Ανόρθωση. Μπορεί οι περισσότεροι από εμάς να πιστεύουν πως έχουμε μηδαμινές πιθανότητες για κέρδος σε αυτά τα τρία παιχνίδια, όμως αν μπόρεσε ο Εθνικός και η Αλκή, τότε γιατί να μην μπορέσουμε κι εμείς;

Το παιχνίδι με την Πάφο εκτός από τις δυσκολίες του, έχει και τις ιδιαιτερότητές του:
• Θα βρεθούμε αντιμέτωποι με το Νιρ Κλίγκερ, ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά τις δυνατότητες της ομάδας μας και θα επιδιώξει για τους δικούς του λόγους να μας κερδίσει.
• Θα βρεθούμε επίσης αντιμέτωποι με τον Ισμαήλ Μπα αλλά και το Γιάτο Σισσέι, ποδοσφαιριστές που πρόσφεραν πάρα πολλά στην ΑΕΚ των τελευταίων χρόνων.

Ομάδα των ισοπαλιών θα χαρακτηρίζαμε την Α.Ε.Π. καθώς σε 9 αγωνιστικές έφερε 6 ισοπαλίες (συμπεριλαμβανομένων Αποέλ και Ανόρθωσης) και ηττήθηκε δύσκολα 3 φορές από Απόλλωνα εντός, Δόξα και ΑΕΛ εκτός. Έχει σκοράρει στα 6 από τα 9 παιχνίδια ενώ έχει δεχθεί τέρμα στα 7 παιχνίδια. Σύνολο τερμάτων 9 υπέρ (1 γκολ ανά παιχνίδι) και 12 κατά, όπως ακριβώς και η ΑΕΚ. Η ομάδα μας όμως έχει ένα μοναδικό τρόπο να σπάζει παραδόσεις και να ανασταίνει ομάδες, όπως έχει κάνει με την Αλκή, την ΕΝΠ και τον Ατρόμητο. Ας μην επαναλάβουμε το ίδιο και στον αγώνα με την Α.Ε.Π. και ας φροντίσουμε η πρώτη νίκη της Πάφου να μη γίνει στη 10η αγωνιστική εις βάρος της ομάδας μας και μάλιστα μέσα στο Γ.Σ.Ζ.!! Αυτό βέβαια δε σημαίνει πως πρέπει να παραταχτούμε αμυντικά και να περιμένουμε, γιατί τότε κάπου στις αρχές του Β’ ημιχρόνου θα πάθουμε το «χαττά» όπως συνέβηκε αρκετές φορές μέχρι τώρα.

Αποστολή του κ.Κατσαβάκη είναι να παρατάξει την ομάδα με επιθετικές βλέψεις, με το σύστημα εκείνο που θα είναι ικανό να εκμεταλλευτεί τα αμυντικά κενά της Παφίτικης ομάδας, έτσι ώστε να μετουσιωθούν οι όποιες ευκαιρίες σε γκολ. Γνωρίζοντας τη στρατηγική του πρώην προπονητή μας, το πιθανότερο που θα περιμένουμε να δούμε είναι η διαφύλαξη του μηδέν στην άμυνα και οι αντεπιθέσεις, περιμένοντας πως θα σκοτώσει το παιχνίδι γύρω στο 70’-90’. Στην αντιμετώπιση της στρατηγικής αυτής καθοριστικότατο ρόλο μπορεί και πρέπει να παίξει ο Λούης Στεφανή που γνωρίζει πολύ καλά τη φιλοσοφία του Νιρ Κλίγκερ.

Η Πάφος είναι μια γρήγορη ομάδα που δημιουργεί αρκετές ευκαιρίες σε κάθε παιχνίδι. Έχει θα έλεγα το χαρακτήρα της Δόξας, που συνεχώς παλεύει έστω κι αν βρίσκεται πίσω στο σκορ. Αξιοπρόσεχτη είναι η μεσοεπιθετική της γραμμή με Γιώργο Κωστή, Λούκμαν, Χαϊλή, Σάσα Γιοβάνοβιτς, Πέλιτς, Γιάτο Σισέ, Μπα να είναι μερικά από τα δυνατά της χαρτιά. Παίκτες που θα ζήλευε όχι μόνο η ομάδα μας αλλά και αρκετές άλλες κυπριακές ομάδες. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή λοιπόν, αυτοσυγκέντρωση των ποδοσφαιριστών στο παιχνίδι, πάθος και πάνω απ’ όλα πίστη για τη νίκη. Όταν πιστεύεις για το τρίποντο, τότε το κυνηγάς με περισσότερο πάθος και δύναμη και δίνεις τα πάντα γι αυτό, ενώ όταν δεν το κυνηγάς αλλά το περιμένεις να έρθει, τότε θα την πάθεις τη ζημιά.

Boss μου, θέλω να δω σύστημα 4-2-1-3 με Πετρόβ, αμυντική τετράδα τους Παπόε, Μιχαήλ, Κάσιο, Μηνά (από αριστερά προς τα δεξιά), κόφτες τον Κατσή με τον Άμπραχαμ, μπροστά τους το Νουαφόρ ή το Μέντεζ και επιθετική τριπλέτα Τζόσουα, Ατόρνο, Μοσελίν. (από αριστερά προς δεξιά)

Εύχομαι στο διαιτητή κύριο Μάριο Τσαγγάρη και στους βοηθούς του να κάνουν ένα όσο το δυνατόν αλάνθαστο παιχνίδι, με σφυρίγματα που δε θα είναι ικανά να κρίνουν το αποτέλεσμα του αγώνα. Ο λόγος που αναφέρομαι στο διαιτητή δεν είναι γιατί δεν του έχω εμπιστοσύνη, αλλά γιατί το θεωρώ ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για το μέλλον των δύο ομάδων και το διαιτητικό τρίο πρέπει να το σεβαστεί αυτό και να νιώσει το βάρος της ευθύνης που του αναλογεί.

Ο κόσμος που θα παρευρεθεί στο Γ.Σ.Ζ. θα πρέπει να φανεί υπομονετικός και να στηρίξει με όσες δυνάμεις του έχουν απομείνει την αγαπημένη μας ομάδα. Δυστυχώς η επιπλέον χρέωση των δύο ευρώ για τη 10η αγωνιστική ίσως να μειώσει την προσέλευση των ΑΕΚτζήδων, οι οποίοι ομολογουμένως εξελίσσονται σε ήρωες με την τόση πίκρα που γεύτηκαν φέτος κι όμως εξακολουθούν να βρίσκονται δίπλα στην ομάδα, μέσα-έξω. Ένα μεγάλο μπράβο σε όλους, ευχόμαστε την αγάπη και τη στήριξη αυτή να μας την ανταποδώσουν οι ποδοσφαιριστές την Κυριακή το απόγευμα.

Η λογική λέει πως το κυριακάτικο παιχνίδι με την Πάφο είναι 1-Χ με τον άσσο να βαραίνει ίσως περισσότερο. Για να είμαι ειλικρινής και με μισό - μηδέν θα είμαι ευχαριστημένος αν και κάτι μου λέει πως θα σκοράρουμε δις στο αυριανό παιχνίδι. Σκόρερ οι Κατσής και Άμπραχαμ.

ΑΕΚάρα μου, έχεις ραντεβού με την ιστορία, μην αργήσεις!!!





.
Share this Article on :

8 ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ ΜΙΛΗΣΑΝ! ΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΕΔΩ!:

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ με τον φίλο φοινικούδα, είναι καιρός να αντιλιφθούν οι παίκτες μας ότι δεν πάει άλλο. Θα πρέπει να δώσουν ότι έχουν και δεν έχουν στο γήπεδο, να ίδρώσουν να φτύσουν αίμα, να κάνουν ότι δεν έκαναν μέχρι στιγμής. Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια, θα πρέπει ο Αρχηγός να τους υποδείξη ότι έφτασε η ώρα η δική τους, ολοι μαζί και ο καθένας ξεχωριστά να πεθάνουν στο γήπεδο, να πατήσουν την πάφο στον λαιμό. Δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα απο την νίκη. Αν δεν την φέρουν θα μας έχουν όλους εμάς απέναντι τους στο τέλος του παιχνιδιού. Η υπομονή μας έχει εξαντληθεί. Το μόνο αποτέλεσμα που επιτρέπετε είναι η ΝΙΚΗ.
Ενας εκνευρισμένος απο την αδιαφορία των παικτών ΑΕΚΤΖΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Εγώ θα έλεγα Χ-2 το παιχνίδι. Και ισοπαλία αρνητική είναι. Δεν είμαι αισιόδοξος για κάτι καλό. Δυστυχώς η πορεία της Α.Ε.Κ. δεν μου αφήνει περιθώρια για αισιοδοξία. Ακόμα και με τους παίχτες που έχει η Πάφος, οι οποίοι είναι αρκετά καλοί(εμάς δεν μας έκαναν ούτε ο Χαϊλής, ούτε ο Μπα, ο Σισέ, Γιοβάνοβιτζ)καθώς και το γεγονός ότι η Πάφος δεν κερδίζετε εύκολα, το παιχνίδι θα είναι Χ

Και ο Εθνικός και Αλκή στέκονται καλύτερα από εμάς στο γήπεδο και είναι κατά κράτος σαν σύνολο καλύτερες ομάδες από εμάς.

Ανώνυμος είπε...

Σε περίπτωση μη-νίκης νομίζω επιβάλλεται να ξεσπάσει και ο κόσμος για να καταλάβουν και οι παίκτες οτι έχει βάρος η φανέλλα της ΑΕΚ...

ΑΣ ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ ΤΑ ΑΡΝΙΑ...ΑΝ ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ...

Η ΥΠΟΜΟΝΗ ΕΧΕΙ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΑΝΕΤΕ ΟΤΙ ΜΑ ΟΤΙ ΠΑΙΡΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΔΙΑ,ΤΑ ΧΕΡΙΑ,ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΤΕ ΤΟ ΤΡΙΠΟΝΤΟ...Ο ΤΡΟΠΟΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ...ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ Η ΩΡΑ 19.30 Η ΑΕΚ ΘΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ 8 ΒΑΘΜΟΥΣ !!!!!!

ΤΕΛΟΣ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Νικόλας

Κωνσταντίνος είπε...

Φίλε ανώνυμε, σίγουρα η ισοπαλία είναι αποτυχία. Όμως θα διαφωνήσω μαζί σου για τον Εθνικό και την Αλκή. Πάνω κάτω ίδια ποιότητα με εμάς έχουν, δεν τις θεωρώ καλύτερες ομάδες, τις είδες στα μεταξύ μας παιχνίδια; Ήταν αίσχος! Άρα λοιπόν αυτό που θέλω να καταλήξω είναι πως στο φετινό πρωτάθλημα όλοι χάνουν βαθμούς από όλους, άρα ας μην κλαιγόμαστε για τα τρία ματς που ακολουθούν κι ας τα παλέψουμε, αυτό μόνο. Όσο για το παιχνίδι με την Πάφο πώς είναι δυνατόν να είναι Χ-2 μέσα στην έδρα μας με μια Πάφο που ακόμη να γευτεί τη χαρά της νίκης; Ας ελπίσουμε πως δε θα είναι έτσι τα πράγματα γιατί...ζήτω που καήκαμε!!!

Ανώνυμος είπε...

re kopelia an den deroumen tin pafo pion en na deroumen istera? apoel omo je ano?
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

Ανώνυμος είπε...

re kopelia an den deroume na arke4oume na mathenoume ta xwrka ape3o pou en na pienoume tou xronou... To pexnidi to vlepw pros ton asso(makari)

Ανώνυμος είπε...

RE PEDIA,TOUTO POU KANOUME ME TO NA APOILOUME TOUS PAIXTES TIS OMADAS MAS OTI SE PERIPTOSI MI NIKIS TIS OMADAS MAS DE THA FYGOUN APO TO GIPEDO,NOMIZO OTI MONO KAKO TOUS KANEI KAI OXI KALO STIN OXI KAI TOSO KALI PSIXOLOGIA POU EXOUN AUTI TI STIGMI, TO KSEROUME OLOI OTI EINAI STA PODIA TOUS NA ANEVASOUN TIN OMADA PIO PSILA,OMOS AS MI GINOMASTE KAI ALAZONES,I OMADA AUTI EINAI PERIORISMENON DYNATOTITON KAI OSO KI AN DE MAS ARESEI AUTI EINAI I PRAGMATIKOTITA KAI OSO KAI NA THELOUN KAI OI IDIOI OI PODOSFERISTES DEN MPOROUN APLA GIATI DEN YPARXEI I POIOTITA STO ROSTER, OI PAIXTES KLIDIA POU THA PAROUN TIN OMADA PANO TOUS,GI AUTO KAI EPIVALLETE ENISXISI TORA PRIN NA EINAI ARGA.PRODROMOS-LARNAKA-AEKARA GIA MIA ZWI,JIMMYS.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Φοινικούδα, δυστυχώς για ακόμα μια φορά έχω βγεί σωστός στην πρόβλεψη μου. Ο Εθνικός είναι στην 4η θέση, νίκησε και Ομόνοια, την Πέγεια εκτός, ο τερματοφύλακας του είναι από τους καλύτερους, έχει άμυνα, κέντρο, και το κυριότερο παίχτες που ΣΚΟΡΑΡΟΥΝ. Μαζί μας έπαιξε με 5 βασικούς απόντες, στην Έδρα μας και δεν καταφέραμε να τον νικήσουμε.Ακόμα και η Αλκή μας νίκησε και κέρδισε και το Αποέλ. Τα προβλήματα μας σαν Α.Ε.Κ είναι πολλά. Είδατε τι γράφει το protathlima.com και Πολίτης? Ο κύριος Σοφοκλέους θα καλέσει γενική συνέλευση της Α.Ε.Κ την πέμπτη, και σκέφτεται σοβαρά να φύγει και αυτός. Μάλιστα προβληματίζετε για τα ΣΟΒΑΡΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ της Ομάδας!!! Και ρωτώ αγαπητοί φίλοι: Τι στο καλό γίνετε φέτος στην Α.Ε.Κ.? Θυμάστε ότι η διοίκηση Θωμά μας έλεγε ότι η Α.Ε.Κ είναι από τα πιό υγειή στα οικονομικά σωματία? Τώρα πως γίνετε μέσα σε λίγους μήνες να έχουμε σοβαρά οικονομικά προβλήματα?
Πως τα κατάφεραν να έχουμε μείων, όταν μας έλεγαν ότι τα λεφτά από Κινκ η ομάδα έβαλε 700,000 Ευρώ στο ταμείο της? Τώρα πως ξαφνικά όλα είναι μαύρα? Γιατί ο κύριος Σοφοκλέους θέλει να φύγει? Η ζωή με έμαθε να αναλύω τα γεγονότα, να βλέπω και να βγάζω συμπεράσματα, και το σημαντικότερο να λέω τα πράγματα με το όνομα τους. Τώρα έχουμε 3 παιχνίδια με τους πρωτοπόρους. Μετά ακολουθούν 4 παιχνίδια με Δόξα & Πιτσιλιά εκτός, Πέγεια & Ε.Ν.Π εντός. Σε 7 παιχνίδια πόσους βαθμούς λέτε να πάρουμε? Με αυτή την ομάδα και παρουσία το πολύ 6. Το γεγονός είναι ένα: Σε όλα τα Pre-match λέγαμε ότι θα κερδίσουμε, ακόμα και στα πιό κρήσιμα. Όμως δεν κερδίζουμε γιατί απλά δεν έχουμε Ομάδα, και αυτή είναι η πραγματικότητα. Δυστυχώς κάποιοι θέλησαν να καταστρέψουν την Α.Ε.Κ. και το πέτυχαν, και τώρα οι υπεύθυνοι της κατάντιας αυτής έχουν εξαφανιστεί. Το θέμα είναι πως θα μπορέσει η Α.Ε.Κ. να ξανασταθεί, και τι κάνουμε εμείς η Οπαδοί. Είναι κρίμα 2 ιστορικά σωματεία Ε.Π.Α και Π.Ο.Λ. να έχουν αυτή την κατάντια. Πρέπει να βρούμε την δύναμη μετά από αυτά που έγιναν να συνεχίσουμε.-Λούης

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια με ακατάλληλο περιεχόμενο δεν θα δημοσιεύονται.

Παρακαλούμε όπως βάζετε ΟΝΟΜΑ ή ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ για να δημοσιευθεί το σχόλιό σας.

 

© Copyright A.E.Kition blog 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.