News Update :

Ψηφοφορία

Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2008

Λένε πως όταν μια ομάδα δεν πάει καλά, μετά από επαναλαμβανόμενα αρνητικά αποτελέσματα, ο πρώτος φταίχτης είναι ο προπονητής. Μετά ακολουθούν οι ευθύνες της διοίκησης και των ιδίων των ποδοσφαιριστών. Σωστά ή λανθασμένα, αυτό συνέβηκε και στην περίπτωση της ΑΕΚ, κι ας ξέρουμε όλοι μας πολύ καλά πως η ευθύνη για το κακό ξεκίνημα βαραίνει κι άλλους...Αυτό που ζητήσαμε από τους αναγνώστες ήταν να χαρακτηρίσουν την απόφαση αυτή για αλλαγή του προπονητή της ομάδας...

Η απόφαση για αλλαγή προπονητή...

Ήταν σπασμωδική κίνηση 5 ψήφοι

Ήταν "αναγκαίο κακό" 34 ψήφοι

Ήταν πολύ καλή κίνηση 13 ψήφοι

Ήταν απερίσκεπτη κίνηση 5 ψήφοι

Σχεδόν τα 2/3 των ψηφοφόρων πιστεύουν πως η απομάκρυνση του Νιρ Κλίγκερ ήταν «αναγκαίο κακό». Όπως ανέφερα και πιο πάνω, ο προπονητής είναι το πρώτο θύμα, το εύκολο θύμα υποστηρίζουν μερικοί. Όπως και να ‘χει το θέμα, αναπόφευκτα, όταν μία ομάδα για συνεχόμενα παιχνίδια δεν πείθει, δεν βελτιώνει την απόδοσή της ούτε αλλάζει την στρατηγική της, πρέπει να αντικατασταθεί ο προπονητής, γιατί πολύ απλά δεν μπορούν να αντικατασταθούν οι ποσοσφαιριστές στα μέσα του χρόνου. Η αλλαγή της ψυχολογίας επίσης, όπως και οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές υποστηρίζουν, είναι πολύ πιο αποτελεσματική όταν ένα νέο πρόσωπο καθίσει στον πάγκο. Όλοι οι παίκτες αυτομάτως εξισώνονται στα μάτια του νέου προπονητή και προσπαθούν ξεκινώντας από τον ίδιο παρονομαστή να του αποδείξουν μέσα στο γήπεδο την αξία τους και τις ικανότητές τους. Επιπλέον, τυχόν προστριβές με τον προηγούμενο προπονητή ή «αγαπημένα παιδιά» εξαλείφονται σε μια μέρα. Τέλος, ο νέος προπονητής, ανεξάρτητα από το πόσο καλός είναι, εφαρμόζει τη δική του φιλοσοφία και στρατηγική στο γήπεδο, κάτι που κάνει την ομάδα απρόβλεπτη για τον αντίπαλο, τουλάχιστον στα πρώτα παιχνίδια. Δεδομένο είναι πως η αλλαγή προπονητή σταματάει προσωρινά και τη μουρμούρα στην κερκίδα, κάτι που με χαρά αντικρίζει η διοίκηση, καθώς τα πυρά παύουν και η αισιοδοξία επανέρχεται. Όλοι οι πιο πάνω λόγοι κάνουν την αλλαγή του προπονητή να χαρακτηρίζεται ως «αναγκαίο κακό» μετά από επαναλαμβανόμενες αποτυχίες, έστω κι αν είναι ικανότατος προπονητής και υπόδειγμα ανθρώπου.

Υπάρχει φυσικά και αρκετά μεγάλη μερίδα των φιλάθλων που θέλουν έναν προπονητή να μένει στον πάγκο της ομάδας για τουλάχιστο δύο χρόνια, έτσι ώστε να μπορέσει να φέρει τους ποδοσφαιριστές που επιθυμεί, να δεθεί με την ομάδα και συναισθηματικά, έτσι κάνουν την κριτική τους μετά από το πέρας δύο ή τριών χρόνων. Δεν μπορώ να τους βρω άδικο ούτε αυτούς, καθώς βλέπουμε ότι σε αρκετές χώρες οι προπονητές μένουν για μεγάλο χρονικό διάστημα στις ομάδες τους, γίνονται ένα με αυτές και ο κόσμος υπομονετικά τους στηρίζει περιμένοντας καλύτερες μέρες όταν δεν πηγαίνει καλά η ομάδα τους. Υποθέτω πως τελικά δεν υπάρχει σωστό ή λάθος, είναι θέμα άποψης αλλά και διοικητικού πλάνου και φιλοσοφίας.

.

.

Share this Article on :

0 ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ ΜΙΛΗΣΑΝ! ΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΕΔΩ!:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια με ακατάλληλο περιεχόμενο δεν θα δημοσιεύονται.

Παρακαλούμε όπως βάζετε ΟΝΟΜΑ ή ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ για να δημοσιευθεί το σχόλιό σας.

 

© Copyright A.E.Kition blog 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.