News Update :

Pre-match: Α.Ε.Κ. – Εθνικός

Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2008

Μ’ αυτά και μ’ αυτά φτάσαμε σχεδόν στα μισά του πρώτου γύρου καθηλωμένοι στην τελευταία θέση με 1 βαθμό. Στατιστικά έχει περάσει το 1/5 της αγωνιστικής δράσης και η ομάδα μας πάει κατά διαόλου. Μένουν λοιπόν τα 4/5 του πρωταθλήματος για να μας αποδείξει η αγαπημένη μας ομάδα πως όλα αυτά ήταν ένα κακόγουστο αστείο, ένας εφιάλτης από τον οποίο θα ξυπνήσουμε την προσεχή Κυριακή.

Πολλά έχουν λεχθεί για τον προπονητή, την τέως διοίκηση και άλλους «φταίχτες» της τωρινής τραγικής κατάστασης. Μερίδιο ευθύνης έχουν όλοι, δεν αντιλέγω, αλλά ας ρίξουμε και λίγο την ευθύνη στους παίκτες! Στο κάτω κάτω αυτοί παίζουν έτσι δεν είναι; Αύριο λοιπόν είναι ένα κρίσιμο τεστ (και το τελευταίο) για το ποιοι μένουν και ποιοι φεύγουν. Ευκαιρίες πήραν αρκετές οι συγκεκριμένοι που έχουν καπαρωμένη τη θέση στην εντεκάδα. Καιρός να πάρουν την ευκαιρία και οι υπόλοιποι, που ίσως αποδειχθεί ότι έχουν πιο ισχυρά κίνητρα και πιο μεγάλη συνείδηση του βάρους της φανέλας που φοράνε. Και ενώ όλοι περιμένουν την ομάδα μας αύριο να κατεβεί με διαφορετική εντεκάδα και ίσως διαφορετι
κό σύστημα, κάτι μου λέει πως το σύστημα θα είναι το ίδιο και απαράλλακτο (και απαράδεκτο συνάμα) αλλά και οι παίκτες κατά 80% πάλι οι ίδιοι θα είναι. Και αυτό γιατί ο προπονητής μας έδειξε πως καλώς ή κακώς, δύσκολα αλλάζει τακτική και πλάνο. Το ερώτημα είναι: «πώς θα αποδώσει καλύτερο ποδόσφαιρο η ομάδα και θα φτάσει στη νίκη, από τη στιγμή που οι μεταβλητές παραμένουν οι ίδιες;» Την απάντηση έχω την περιέργεια να τη δω, και ελπίζω να τη δω, αύριο στο γήπεδο.

Ο Εθνικός δε χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Μια ομάδα αποτελούμενη από παίκτες χαμηλόμισθους μεν, ποιοτικούς δε. Αφοσιωμένη στην αμυντική της πειθαρχία, φαίνεται να ακολο
υθεί πιστά το μοντέλο της Ανόρθωσης. Κρατάμε γερά πίσω και το γκολ θα έρθει με ψυχραιμία και υπομονή. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ο Εθνικός μέχρι στιγμής έχει πετύχει μόνο 5 γκολ (2η χειρότερη επίθεση) και έχει δεχθεί επίσης μόνο 5 γκολ (3η καλύτερη άμυνα). Έτσι, κατάφερε να μαζέψει 6 βαθμούς αφού μετράει τρεις ισοπαλίες, (Αποέλ εντός, Δόξα εκτός, ΑΠΕΠ εντός) μία νίκη επί του Ατρόμητου στην Πάφο με 0-1, ενώ ηττήθηκε δύσκολα και μία φορά από την Ανόρθωση με 2-1 στο Α.Παπαδόπουλος.

Στην παρούσα φάση, θεωρώ τις δύο ομάδες ισοδύναμες και το παιχνίδι πιστεύω θα είναι φτωχό σε θέαμα, με στενό σκορ που πιθανότατα να κριθεί στο γκολ.

Αρκετές οι απουσίες για τον Εθνικό με τους Ελευθερίου, Στεπάνοβιτς και Μανουσάκη να μην υπο
λογίζονται, ενώ δύσκολα προλαβαίνουν οι Λόπεζ, Λαχάι και Εγκωμίτης. Οι Χισενί και Αντζιέλι έχουν πλέον απομακρυνθεί από τον προπονητή.
Για την ΑΕΚ δεδομένες είναι οι απουσίες των Κάσιο, Περγκλ, Ατόρνο.

Όσον αφορά την προσέλευση του κόσμου στο Γ.Σ.Ζ. προβλέπω μείωση γιατί η τελευταία ευκαιρία για πολλούς ήταν η προηγούμενη αγωνιστική. Πραγματικά είναι μεγάλη η πίκρα και η απαισιοδοξία των ΑΕΚτζήδων καθώς υπάρχουν πολλοί που μιλούν για διαβάθμιση και το εννοούν. Ας ελπίζουμε πως όσοι έρθουν θα στηρίξουν την ομάδα και θα χαρούν την πρώτη μας φετινή νίκη.

Pre-mat
ch πρόβλεψη σήμερα δεν έχει για δυο λόγους: Μπας και αλλάξει η τύχη μας και δεύτερον γιατί κάποιοι φίλοι νομίζουν πως είμαι tipster και μετά μου τη λένε αν δε βρω το σωστό σκορ. Αν είναι ποτέ δυνατόν!

Άντε ΑΕΚ
ΑΡΑ μου ήγγηκεν η ώρα της νίκης!!






...
Share this Article on :

0 ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ ΜΙΛΗΣΑΝ! ΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΕΔΩ!:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια με ακατάλληλο περιεχόμενο δεν θα δημοσιεύονται.

Παρακαλούμε όπως βάζετε ΟΝΟΜΑ ή ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ για να δημοσιευθεί το σχόλιό σας.

 

© Copyright A.E.Kition blog 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.