News Update :

Το φιάσκο της Πέγειας

Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2008

Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται, λέει η γνωστή παροιμία. Ένα μείγμα παρωδίας, εμπαιγμού και ερασιτεχνισμού έζησαν όσοι ταξίδεψαν στην μακρινή Πέγεια. Θα μου πείτε συνηθισμένο το βουνό απ’ τα χιόνια. Το δύσμοιρο κυπριακό πρωτάθλημα παραπαίει ανάμεσα στην ανικανότητα των «αρμοδίων», στους νόμους που εφαρμόζονται κατά βούληση και στην έλλειψη πραγματικής αθλητικής παιδείας....

Μύθος η ανασφάλεια

Δεν μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια του αγώνα ισχυρίστηκε ο υπεύθυνος αστυνόμευσης του παιχνιδιού. Η πιο πάνω τοποθέτηση μόνο γέλωτα μπορεί να προκαλέσει λαμβάνοντας υπόψη τα δεδομένα του παιχνιδιού:

-Στο γήπεδο υπήρχαν μόνο 1500 άτομα διαμοιρασμένα σε δύο κερκίδες, οι οποίες απείχαν σημαντικά.
-Οι φίλοι της ΑΕΚ καθόντουσαν σε μια κερκίδα που βρισκόταν σε μια απομακρυσμένη γωνιά του γηπέδου και αρκετά μακριά από τον αγωνιστικό χώρο.
-Στην κερκίδα της ΑΕΚ ως συνήθως υπήρχαν πολλές γυναίκες και παιδιά. Πολλές οικογένειες ταξίδεψαν προς την Πέγεια συνδυάζοντας τη βόλτα με τον αγώνα.
-Η προϊστορία των οπαδών της ΑΕΚ, αλλά και της Πέγειας δείχνει ότι είναι φιλήσυχοι οπαδοί
. Είναι κοινό μυστικό ποιων ομάδων οι οπαδοί διαταράσσουν διαχρονικά την ασφάλεια των αγώνων.
-Τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδου υπήρχε μεγάλος αριθμός αστυνομικών.

Εάν τελικά με αυτές τις συνθήκες αδυνατούσαν να αστυνομεύσουν τον αγώνα, τότε αδυνατούν να αστυνομεύσουν τον ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ αγώνα. Και στην τελική δεν τους τιμά καθόλου να παρουσιάζονται με αυτές τις αδυναμίες αλλά και οφθαλμοφανέστατες ανικανότητες.

Ένα σχολικό γήπεδο

Μόνο ως τέτοιο μπορεί να χαρακτηριστεί και όχι ως γήπεδο επαγγελματικού ποδοσφαίρου σε μια χώρα που ποδοσφαιρικά προσπαθεί να προοδεύσει.

Η κερκίδα των φιλοξενουμένων είναι πολύ μικρή. Επιπρόσθετα, βρίσκεται σε μια απομακρυσμένη γωνιά του γηπέδου δίχως καλή οπτική επαφή με τον αγωνιστικό χώρο. Απλά έγινε για να γίνει. Και απλά πας για να πας χωρίς να μπορείς να απολαύσεις το ποδόσφαιρο. Το ποδόσφαιρο όμως είναι θέαμα και όπως όλα τα άλλα θεάματα πρέπει να παρέχονται στους θεατές όλες οι ανέσεις. Πληρώνεις και απαιτείς να απολαύσεις το θέαμα! Το γήπεδο αυτό ούτε την καλή θέαση του αγώνα δεν παρέχει στους φιλοξενούμενους οπαδούς. Με αυτές τις συνθήκες ας πωλούν τουλάχιστον τα εισιτήρια σε χαμηλότερη τιμή!

Μεγάφωνα δεν υπήρχαν στην κερκίδα των φιλοξενουμένων. Εάν υπάρχει κανένα σοβαρό έκτακτο περιστατικό οι φιλοξενούμενοι οπαδοί δεν μπορούν να ενημερωθούν. Τα ηχεία ήταν πεπαλαιωμένα (επέλεξαν ίσως τα πιο φτηνά) και ήταν τοποθετημένα στην κεντρική κερκίδα η οποία απείχε κατά πολύ από την άλλη κερκίδα. Το μόνο που έφτανε στην κερκίδα των φιλοξενουμένων ήταν ένα... τρίξιμο.

Ο χώρος στάθμευσης σε καμία περίπτωση δεν αρκεί. Στην πραγματικότητα για τους φιλοξενουμένους δεν υπάρχει καν. Σταθμεύεις πάνω στα πεζοδρόμια και στα χωράφια. Για να χτίσεις πολυκατοικία υποχρεώνεσαι να δημιουργήσεις χώρους στάθμευσης. Για να χτίσεις ένα γήπεδο τι γίνεται; Παρουσιάζεις τα πεζοδρόμια ως χώρους στάθμευσης και παίρνεις την άδεια;

Ο φωτισμός ήταν πολύ ρομαντικός. Σε κάποια σημεία του αγωνιστικού χώρου διέκρινες χαμηλό φωτισμό και σε κάποια άλλα σημεία ο φωτισμός ήταν διάχυτος. Ο έντονος φωτισμός εναλλασσόταν με το χαμηλό φωτισμό και δημιουργούσαν ένα γήπεδο ωσάν να ήταν ζέπρα.

Είναι απορίας άξιο πώς το συγκεκριμένο γήπεδο πήρε την άδεια από την ΚΟΠ; Πρόκειται για ένα γήπεδο με σοβαρότατες ελλείψεις και το κυριότερο δεν εξυμνεί το ποδόσφαιρο ως θέαμα παρά μόνο το υποβαθμίζει.

Οι οπαδοί

Γέμισαν την παρακμιακή κερκίδα του γηπέδου και ήταν πολύ εκδηλωτικοί. Το κλίμα ήταν γιορτινό. Ταξιδέψαμε από τη Λάρνακα γεμάτοι αγωνία και χαρά να δούμε μετά από μήνες ποδόσφαιρο και αντ’ αυτού είδαμε μια φαρσοκωμωδία! Η αστυνομία, οι παράγοντες της Πέγειας αλλά και μερίδα των Μ.Μ.Ε. μας έκαναν να νιώθουμε ότι είμαστε οι χειρότεροι οπαδοί. Μας δακτυλοδείχνουν ως τους χούλιγκαν της Κύπρου. Μετά από αυτό δεν θα πατά οπαδός άλλης ομάδας στο Γ.Σ.Ζ. διότι θα μας φοβάται!!! Η αλήθεια όμως είναι ότι όποιος έχει σώας τας φρένας αντιλαμβάνεται ότι οι οπαδοί της ΑΕΚ είναι φιλήσυχοι. Όσοι προσπαθούν να μας παρουσιάσουν ως χούλιγκαν απλά εξευτελίζονται μπροστά στις κάμερες και στα μικρόφωνα.

Οι συνέπειες

Το περιστατικό αυτό δημιουργεί ένα άκρως επικίνδυνο προηγούμενο. Η αστυνομία θα διακόπτει τους αγώνες κατά βούληση και με το πρώτο βεγγαλικό. Λογικά κάθε εβδομάδα πρέπει να διακόπτονται 1-2 αγώνες και η Δικαστική θα τρέχει και δεν θα προλαβαίνει. Θα έχουμε λοιπόν έναν τελικό πίνακα βαθμολογίας γεμάτο με αστερίσκους και υποσημειώσεις. Και έναν πίνακα πλαστό ή καλύτερα διαμορφωμένο από την αστυνομία και τη δικαστική και όχι διαμορφωμένο από την ποδοσφαιρική αξία της κάθε ομάδας.

Τέτοιες ερασιτεχνικές και προκλητικές ενέργειες διώχνουν μαζικά τον κόσμο από τα γήπεδα. Η πρώτη μου σκέψη μόλις επισημοποιήθηκε η διακοπή του αγώνα ήταν εάν αξίζει να ασχολείται κανείς με το κυπριακό ποδόσφαιρο; Πώς να κρατήσει τους οπαδούς της η ΑΕΚ και οποιαδήποτε άλλη ομάδα που αντιμετωπίζεται διαχρονικά με τέτοιο τρόπο; Έχει καταντήσει πλέον όχι μόνο εκνευριστικό αλλά και κουραστικό.

Η αξιοπιστία του πρωταθλήματος κλονίζεται ανεπανόρθωτα. Την προηγούμενη ημέρα αθλητικές ιστοσελίδες έγραφαν ότι κάηκε το Τσίρειο στον αγώνα ΑΕΛ – Απόλλων. Η πολιτική των δύο μέτρων και δύο σταθμών παίρνει το ποδόσφαιρό μας πολύ πίσω. Αποδεικνύει ότι δεν γίνεται σοβαρή δουλειά αλλά τσαπατσουλιές. Έχουν καταντήσει το πρωτάθλημα του τόπου μια αντιαισθητική καρικατούρα. Να το χαίρονται!

Το ποδόσφαιρο και οι εκφραστές του που είναι οι ποδοσφαιριστές έχουν δεχθεί ένα μεγάλο πλήγμα. Η διακοπή αυτή εμπαίζει τους ποδοσφαιριστές που ανυπομονούσαν να ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Ήταν μια γερή σφαλιάρα σε αυτούς τους αθλητές που προετοιμάζονταν σκληρά εδώ και δύο μήνες για να είναι έτοιμοι για αυτό που ξέρουν να κάνουν καλύτερα: να παίζουν ποδόσφαιρο. Τους στέρησαν την ευκαιρία και μάλιστα με ετσιθελικό τρόπο (ή αν προτιμάτε με Πεγειώτικο τρόπο αφού αυτό εξάγεται και από το αστείο πανό «Πεγειώτης είμαι και ό,τι θέλω κάνω»).

Παρόλο που θα ισχυριστούν ότι έδρασαν προληπτικά, τα επεισόδια με αυτό τον τρόπο όχι μόνο θα περιοριστούν αλλά θα αυξηθούν. Οι φίλαθλοι δεν είναι βλάκες. Έχουν νοημοσύνη, έχουν επίπεδο, έχουν μόρφωση και απ’ ότι φαίνεται περισσότερη και από τους διάφορους «αρμοδίους» και «υπευθύνους». Εάν όντως η κατάσταση ήταν εμπρηστική και δεν μπορούσε να εγγυηθεί η ασφάλεια οι οπαδοί θα έδειχναν κατανόηση. Το κλίμα όμως ήταν πανηγυρικό και σε καμία περίπτωση εμπρηστικό. Με την απόφαση αυτή θεωρώ ότι σταδιακά θα συσσωρευτούν απωθημένα και πνιγμένα δίκαια και σε κάποια φάση όλα αυτά θα εκτονωθούν και θα έχουμε επεισόδια μεγάλης έκτασης. Εάν νιώθεις ότι σε πνίγει το δίκαιο τότε ξεσπάς και μάλιστα πολύ άγρια.

Θα κλείσω με το χαζοχαρούμενο και γραφικό σύνθημα των Πεγειωτών "Πεγειώτης είμαι και ό,τι θέλω κάνω". Όντως ό,τι ήθελαν έκαναν. Με τέτοιες λογικές όμως... ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ!!!





.
Share this Article on :

9 ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ ΜΙΛΗΣΑΝ! ΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΕΔΩ!:

Ανώνυμος είπε...

Filoi sinagonistes stavros komotini..file zapatista exeis apolito dikeo se ola kai enas opiosdipote noimon politis tis kipriakis dimokratias antilamvanete oti exoume na kamoume me ena fiasko..foounte mas re pedkia..tremoun mas..eimaste i anerxomeni dinami tou kipriakou podosferou kai en mporoun na mas nikisoun allios..mono etsi re skoulikia mono etsi..aekara enantion olon re gamoto...toutous itan na tous valoume 5 goal extes..ekame dilosis o antiproedros tous simera kai leei i kop prepi na apofasisi simfona me tous neous nomous na mas doki to pexnidi..kai leei o atheofovos itan tetio to klima tromokratias pou edimiourgisan oi opadoi tis aek pou eprepe na diakopi to pexnidi!!! AISXOS!!! Eimai perifanos pou eimai AEKTZIS!!!

Ανώνυμος είπε...

Φίλοι συναγωνιστές,
Πολύ εύστοχα τα σχόλια σας για την κατάσταση στην Πέγεια. Δέν θα σχολιάσω τίποτα άλλο γιατι με καλύψατε πλήρως...Ενα μόνο έχω να πω:

Το καράβι ΑΕΚ ξεκίνησε Απο την Κυριακή και ο καπετάνιος δεν μασά...Ούτε φουρτούνες φοβάται,ούτε αστραπές, ούτε τον άνεμο...
OYTE H ΠΕΓΕΙΑ ΔΕΝ ΜΕ ΣΤΑΜΑΤΑ, ΟΥΤΕ Η ΚΟΠ, ΟΥΤΕ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ...

AEK ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΤΟΝ ΤΡΕΛΟΓΙΑΤΡΟ ΤΟΝ ΕΠΙΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΣΥΧΝΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΣΠΙΤΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΟΥΛΕΙΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΓΚΟΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΛΕΦΤΑ ...

Ανώνυμος είπε...

tha doso tta euge mou ston kalitero proedro pou eixe kai hta exi ton thoma kiriakou,pragmatika einai enas fanatikos opados ths aek,dete me poso megali prospatheia kai epimoni katafere na bgali to trifonos(allo pou en ithele na brei aformi na diakopseis mats mas,i agapi tou en dedomeni)na tou deiksei oti den ipirxan megafona kai oti den akousame san opadoi tis aek kamia anafora apo ta megafona,....makari to doikitiko simboulio na apodeiksei ti pragmatika egine me mprostari ton proedro kai ton nikola trepidi na mporesoume na peksoume to mats,se 12 lepta agwna esdikse i aek na entiposiazei me tin apodosi tis.as eplpisoume oti kati tha allaksei ta dedomena

Ανώνυμος είπε...

to monadiko oplo pou exoume sta xeria mas filoi ke sinagonistes einai i MH diakopi tou agona ael / apollon, me pollaplasio arithmo krotidοv kai begglikon.
λογω επαγγελματος ομως θελω να διευκρινισω και κατι ακομα, ετσι για να μαθαινουν αστνομικοι και αστυνομοι οτι δεν υπαρχει στο εμποριο, νομιμα, πλεον πιστολι φωτοβολιδων. Αυτα καταργηθηκαν προ πολλου και αν εξακολουθουν να βρισκονται στην πιατσα σημαινει οτι οι αστυνομια μασ τζιιματε πανω της γιατι εντα βρισκει, φυσικα τουτον ξερουντο τζαι οι ιδιοι. Λοιπον υπαρχουν στο εμποριο νομιμα και επισημα μονον τα βεγγαλικα χειρος, οι φωτοβολιδες αλεξιπτωτου και τα καπνογονα. Αυτα χρησιμοποιουνται σχεδον απο ολα τα πλωτα και μονον μεσα και εχουν ημερομηνια ληξης. Η αστυνομια ΜΑΣ ΛΟΙΠΟΝ, ΤΡΟΜΑΡΑ ΤΗΣ,ειναι υπευθυνη, ΤΡΟΜΑΡΑ ΤΗΣ ΠΑΛΙ, να εχει καταλογο απο τα καταστηματα, που ειναι μονο ορισμενα, ως προς το ποιος αγορασε, οπως επισης και την ημερομηνια ληξης τους γιατι ειναι υπευθηνη γιατι συλλογη τους αμα τη ληξη, και την καταστροφη τους συμφωνως διεθνων κανονισμων και νομων. Τωρα ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΓΕΛΑΣΕΤΕ γιατι η αστυνομια ειναι γελια και ηλιθια. δεν κανουν την δουλεια τουσ σωστα κυριε υπουργε μου, που εισαι εκει γιατι εισαι κομματοσκυλλο καιμονον και οχι για τισ γνωσεις που δεν εχεις.

Ανώνυμος είπε...

Filoi aektzides, tha ithela katarxin na anaferw kapoia pragmata pairnontas aformh apo to sxolio kapoiou allou filou anaforika me ton kyriou ypourgo dikaiosynhs kai dhmosias taksews ths kypriakhs dhmokratias(?). Protou anaferw afta pou exw na pw, thelw na diefkrinisw oti dhlwnw kommatika anexarthtos kai afto to anaferw pros apofygh opoiondipote pareksigisewn me allous filous eksaitias kapoiwn kommatikwn tous pepoithisewn. Anatrexontas sto parelthon kai ligous mhnes prin kai sygkekrimena otan i kyvernisi Xristofia anevaine stin eksousia, afto pou me sthenos ypertonize itan i AKSIOPISTIA, i AKSIOKRATIA kai KYRIWS i yperaspisi tou DIKAIOY tou aplou kosmou tis kypriakis aftis.... dhmokratias i mpananias? Logia kai yposxeseis akoume polles apo tis ekastote kyvernhseis, twra poies ap' aftes ylopoiountai einai allou papa evagelio. Stekomai omws sto "slogan" tha to xaraktiriza tis parousa kyvernhshs pou den itan allo apo tin yperaspisi me pasi thysia tou dikaiou tou aplou anthrwpou me kritiria isotima pros olous. Kai synexizw, ligo prin tin enarksi tous prwtathlimatos i astynomia mas ypo tin epopteia tou ypourgou dikaiosynhs apofasise tin thrhsh pio austhrwn metrwn sxetika me tin bia sta ghpeda. Sta plaisia aftis tis apofasis i idia i eksousia edwse to xrisma malista stin astynomia na pairnei agwnes sta xeria tis otan krinei oti den mporei na parasxetai eparkhs asfaleia stous opadous. Eginan malista kai pio sygkekrimenoi, anaferontas sta swmateia oti pleon to anamma fwtovolidwn kai kapnogonwn apagorevetai kai tyxon paraviash ek neou tis nomothesias tha timwreitai austira.
GEGONOTA KAI... POINES!!!!!
Savvato 30/8: TSIREIO STADIO LEMESOY APOLLWN - AEL
Oi opadoi tou Apollwna kata tin diarkeia tou en logw agwna anapsan dekades fwtovolides kai kapnogona kai to xeirotero oi pio polles kateligan entos agwnistikou xwrou. Aksizei malista na anaferthei oti opadoi tou apollwna syneplakisan kai me antres tis MMAD prokeimenou na epanelthei i taksis, kati to opoio mataia den apefere to epithymito apotelesma me tous opadous tou apollwna na synexizoun.
Apo ta megafwna tou stadiou den akoustike se kanena shmeio opoiadhpote protroph pros tous opadous tou apollwna kai ws ek toutou se kanena shmeio den apeilithike diakopi tou agwna.
DIMOTIKO STADIO PEGEIAS KYRIAKH 31/08: APOP KINYRAS - AEK
Oi opadoi tis aek me tin eisodo tis omadas ston agwnistiko xwro anapsan ena kapnogono kai dyo fwtovolides. Epeita, meta to goal tis AEK, eixan anapsei akomh dyo fwtovolides. I astynomia se KANENA SHMEIO oute kan plhsiase tous opadous gia na tous empodisei. Malista itan arketa proklitika adiafori i stasi tous, afou stekontan se shmeio arketa konta apo tous opadous tis AEK kai den mphkan kan ston kopo na plhsiasoun ekei kai na kanoun tin douleia tous se shmeio pou pragmatika se ekane na dierwteisai an itan astynomikoi i filathloi pou parakolouthousan me apatheia.
To apotelesma einai gnwsto se olous mas me tin diakopi tou agwna me apofasi tou astynomikou dieythinti pafou giati i astynomia mas adynatouse na parasxei asfaleia. Kai einai gia na xtypas to kefali sou ston toixo: 1)prospathisan katholou na empodisoun tous opadous? OXI
2) plhsiasan estw konta na apotrepsoun estw frastika tous opadous? OXI
Nomizw einai kapoia pragmata pou miloun apo mona tous kai den xreiazetai na eisai eidimonas gia na ta katalaveis...

Kai rwtw twra egw kyrie Xristofia kai kyrioi kyvernites aftou tou topou: Einai afti i aksiopistia kai i aksiokratia pou diakaws epithymousate na thrhsete? Einai me afto ton tropo pou yperaspizetai STHENARA TO DIKAIO tou aplou kosmou?
Otan apofasizete kapoia pragmata, kalo tha itan enas nomos na thrhtai kai stin pafo kai stin lemeso kai ston katw dry kai stin pistilia kai den kserw kai gw pou allou..
Makari lew xilies fores makari na thymatopoieito i dikh mas omada gia to kalo kai tin asfaleia efoson i nomothesia threito opws eprepe kai allou kai oxi mono se mas. Alla na vlepoume afta pou ginontai allou merika mono xiliometra makria kai na mhn timwrountai, oute kan na anaferontai san epeisodia parakalw(!) kai na erxesai re KARAGKIOZH astynome na mou leeis oti EDW EINAI PAFOS kai den me endiaferei gia tin lemeso kai to tsireio, e tote ti na sou pw? Diladi an kynhgeite kapoion egklhmatia/dolofono ws astinomiki dieythinsi pafou molis ekselthei apo ta dhmotika oria tis eparxias pafou tote eseis me afto to skeptiko den tha sas apasxolei pleon giati einai ypo tin efthini allwn...
AN EINAI DYNATON.. AN EINAI DYNATON!!!!!

No comments
Ta sxolia nomizw einai dika sas...

Ανώνυμος είπε...

paidia exoume ena megalo oplo. apodeixtike oti den eixe megafona pleon episima kai pleon einai poli eukolo na apodeixtei oti den akougame tipota ara den eixame proidopoiithei.kai o astinomikos dieuthintis ofeile na steilei atomo na erthei sti kerkida na mas proeidopoieisei kati pou den egine pote. oi apollonistes anapsan pirsous kai meta apo proidopoiisi stamatisan emeis den eixame proidopoiisi kai pleon auto einai tekmiriomeno. den exoun pleon ipothesi para ta psemata pou eipan xari stis sintonismenes energeies tou proedrou tou dioikitikou simvouliou kai tou sifi katarifthikan oloi oi isxirismoi tous. sas lew apo twra oti oloi oi athlitikoi paragontes simfwnoun mazi mas kai kata pasa pithanotita to mats tha epanalifthei. kai otan ginei auto oli i larnaka tha einai sti pegeia AEKARA OLE

Ανώνυμος είπε...

ENA SIMFONISOO OTI AN I DIKASTIKI EINE ENTIMI PREPI NA EPANALIFTHEI O AGONAS...ALLA I OMI ALITHIA LEIEI OTI OLA ITAN KANONISEMENA KAI DISTIXOS XASAME EIS MARKES,DEN EXOUME APODEIKSEIS OTI DEN IPIRXAN MEGAFONE..THA SOU PEI KALISTA OTI EIXA MEGAFONA STIN KERKIDA TOUS,DISTIXOS EINE MEGALI ADIKIA POU KSEKINAME ME TREIS BATHMOUS XAMENOSU ETSI POLI EUKOLA KAI POLII ANOITA

Ανώνυμος είπε...

Paidia mhn anyshxeite gia tipota apolytws. Stin xeiroterh periptwsh pou kaka ta psemata einai kai h pio pithani, tha ypostoume emeis tin adikia opws mas exoun synhthisei kapoioi "kyrioi" anekathen. Na exete megalh empistosynh ston megalo proponhth mas, tous podosfairistes mas alla kai to Dioikhtiko Symvoulio. Kai oi treis vathmoi na xathoun (elpizoume oloi pws den tha ginei afto EKTOS ghpedou) o polemos twra molis ksekinhse kai h AEK tha einai EKEI dynath oso pote allote kai panetoimh gia na diekdikhsei para polla apo to fetino prwtathlima. Na mou to thymitheite. Kante apla ypomonh kai eidwmen...

Ανώνυμος είπε...

re paidia pleon einai episima tekmiriomeno oti den ipirxan megafona stin kerkida mas auto pou lene twra einai oti eixan megafona stin kentriki kai oti to ena itan gyrismeno pros tin meria mas.
den exoun ipothesi

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια με ακατάλληλο περιεχόμενο δεν θα δημοσιεύονται.

Παρακαλούμε όπως βάζετε ΟΝΟΜΑ ή ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ για να δημοσιευθεί το σχόλιό σας.

 

© Copyright A.E.Kition blog 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.