News Update :

ChEcK_iN in & cHeCk_OuT

Τρίτη 8 Ιουλίου 2008

Εδώ και αρκετό καιρό τα διάφορα αθλητικά Μ.Μ.Ε. έκαναν λόγο για το ψάξιμο ανασταλτικού μέσου εκ μέρους της ομάδας μας και να λοιπόν που τελικά επαληθεύτηκαν. Μόνο που οι αναφορές ήταν γενικές και αόριστες καθώς η Α.Ε.Κ. για ακόμη μια φορά φέτος έκλεισε ποδοσφαιριστή χωρίς να γίνει γνωστό το όνομά του, αποφεύγοντας έτσι το σάλο και τα ανακατέματα. Το όνομα αυτού Alejandro Roberto Gavatorta, συμπατριώτη του επίσης δικού μας Sebastian Monesterolo...
Ο Γκαβατόρτα αγωνίζεται ως ανασταλτικός μέσος αλλά μπορεί να αγωνισθεί και ως δεξί χαφ. Έχει ύψος 1,85cm και βάρος 80 kg. Γεννημένος στο Gálvez της Santa Fé στις 21-08-1980, ο σχεδόν 28χρονος Ιταλο-Αργεντίνος κουβαλά εμπειρίες που μπορούν να βοηθήσουν αυτόν και την ομάδα να υλοποιήσει τους στόχους της.

Πιο πρόσφατη ομάδα που αγωνίστηκε είναι η Τουν, ομάδα της Ελβετικής Super League (AXPO). Στην Τουν ήταν και αρχηγός, γεγονός που δείχνει την ισχυρή του προσωπικότητα. Εκεί υπήρξε συμπαίκτης με τον Patrick Bettoni, τον τερματοφύλακα που απασχόλησε την Α.Ε.Κ. πρόσφατα. Δυστυχώς γι’ αυτούς και την ομάδα τους, η Τουν έχει υποβιβαστεί αφού τερμάτισε στην τελευταία θέση (10η) με 27 βαθμούς σε ένα ομολογουμένως αναταγωνιστικό πρωτάθλημα 10 ομάδων. Γεγονός λυπηρό για το σύλλογο αφού θυμόμαστε όλοι την πρόσφατη συμμετοχή της F.C.Thun στους ομίλους του Champion’s League. Στην ελβετική ομάδα αγωνίζεται από τις 22 Ιανουαρίου του 2007 και μετρά συνολικά 43 συμμετοχές, 1 γκολ και 16 κίτρινες κάρτες ενώ αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι δεν έχει ποτέ αντικρίσει την κόκκινη κάρτα στην οχτάχρονη καριέρα του! Οι αριθμοί της φανέλας του ήταν το 8 κυρίως, αλλά και το 35.

Η έδρα της Τουν ονομάζεται Laughter Stadium. Στο πρώτο εντός έδρας παιχνίδι του περσινού πρωταθλήματος με τη St. Gallen έδωσαν το παρόν τους 5500 φίλαθλοι και των δύο ομάδων. Στα επόμενα εντός έδρας παιχνίδια η προσέλευση κυμαινόταν από 2000-4000
θεατές, οπόταν ο Αργεντίνος μέσος υποθέτω θα προσαρμοστεί γρήγορα στο θέμα προσέλευσης των φιλάθλων στα κυπριακά γήπεδα, αφού κυμαίνονται στα ίδια περίπου επίπεδα.

Από το 2001 μέχρι το 2004 αγωνιζόταν στην Κολόν, ομάδα της Αργεντινής αλλά οι συμμετοχές του ήταν λίγες καθώς αγωνίστηκε συνολικά σε 23 παιχίδια, είτε ως βασικός είτε ως αλλαγή, δεχόμενος 6 κίτρινες κάρτες χωρίς να σημειώσει κάποιο γκολ. Φορούσε τη φανέλα με τον αριθμό 27. Μάλιστα, το 2003 είχε συμπαίκτη του το γνωστό σε όλους μας Ismael Blanco της ΑΕΚ Αθηνών!

Τη μεγάλη απόφαση να μεταβεί στην Ευρώπη για αναζήτηση της ποδοσφαιρικής του τύχης την πήρε το 2004 όπου μεταγράφηκε στην Ρουμανική Politehnica Iaşi, ομάδα της Divizia A. Εκεί παρέμεινε δυόμιση χρόνια μετρώντας 44 συμμετοχές, σημείωσε 2 γκολ και δέχθηκε συνολικά 11 κίτρινες κάρτες. Ο αριθμός της φανέλας ήταν το 8 κι πάλι (αριθμός του Χάρη Νικολάου). Οι καλές του εμφανίσεις κίνησαν το ενδιαφέρον της Τουν που ήταν και ο τελευταίος σταθμός της καριέρας του πριν κατηφορίσει στην Κύπρο και την ΑΕΚΑΡΑ μας.

Άξιον αναφοράς είναι το κόστος του ποδοσφαιριστή, το οποίο αν και δεν έχει γίνει γνωστό, σίγουρα δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητο. Πάντως η κοστολόγησή του από γνωστό site μεταγραφών ανέρχεται στις €650.000. Με λίγα λόγια είναι ο δεύτερος ακριβότερος ποδοσφαιριστής της Τουν μετά τον Ezequiel Oscar Scarione του οποίου η αξία ανέρχεται στις €800.000. Το γεγονός αυτό αυξάνει τις προσδοκίες μας για την ποιότητα του ποδοσφαιριστή και για τα όσα έχει να προσφέρει.

Γκρίζα σελίδα στο ιστορικό του ποδοσφαιριστή αποτελεί η πρόωρη αποχώρησή του από τη Ρουμανική Politehnica Iaşi ενώ δεσμευόταν με συμβόλαιο, τον Οκτώβριο του 2006. Συγκεκριμένα, ο ποδοσφαιριστής επικαλέστηκε προσωπικά και ψυχολογικά προβλήματα και πως θέλει να πάει στην Αργεντινή για να ηρεμήσει και να σκεφτεί το ποδοσφαιρικό του μέλλον. Μάλιστα απ’ το μυαλό του πέρασε και η σκέψη να σταματήσει το ποδόσφαιρο! Οι δηλώσεις που είχε κάνει ήταν οι εξής: «Ανυπομονώ να φύγω,δεν έχω υπομονή. Κάτι δεν πάει καλά, ούτε να προπονηθώ δεν μπορώ. Δε γνωρίζω πότε θα επιστρέψω στη Ρουμανία». Έτσι λοιπόν πλήρωσε τις $50000 που προνοούσε το συμβόλαιό του και πήγε στην πατρίδα του όπου έμειν
ε άπραχτος για 3 μήνες όταν και εντάχθηκε στο δυναμικό της Τουν.

Τον προηγούμενο μήνα ο Τραβατόρτα ήταν στην πατρίδα του Αργεντινή ζώντας τις πιο ευτυχισμένες στιγμές της ζωής του καθώς ήταν στο μήνα του μέλιτος αφού παντρεύτηκε την αγαπημένη του Μάγια.

Εμείς τους ευχόμαστε να ζήσουν ευτυχισμένοι και γι’ αυτόν προσωπικά ευχόμαστε να μας κάνει με τις εμφανίσεις του να μην τον ξεχάσουμε ποτέ!



.
.
Share this Article on :

0 ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ ΜΙΛΗΣΑΝ! ΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΕΔΩ!:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια με ακατάλληλο περιεχόμενο δεν θα δημοσιεύονται.

Παρακαλούμε όπως βάζετε ΟΝΟΜΑ ή ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ για να δημοσιευθεί το σχόλιό σας.

 

© Copyright A.E.Kition blog 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.