News Update :

Εμφανιστήκαμε στο Β΄ ημίχρονο ... τελικά η μπάλα είναι πόρνη!

Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

Κοιμήθηκε ο θεός σήμερα. Τέτοια κακοδαιμονία και γκαντεμιά είχε καιρό να μας τύχει. Φυσικά για να φτάσουμε στο αποκαρδιωτικό αποτέλεσμα, βάλαμε και εμείς το χεράκι μας. Ένα ολόκληρο ημίχρονο πήγε χαμένο, επειδή οι παίκτες μας ξέχασαν να μπουν στον αγωνιστικό χώρο. Η ομάδα που παρουσιάστηκε στο πρώτο ημίχρονο δεν ήταν η ΑΕΚ. Ήταν το φάντασμα της, ένα συνονθύλευμα χωρίς αρχή, μέση και τέλος. Χωρίς νεύρο, χωρίς πάθος, έχασε το κέντρο και την κατοχή.

Η Σαλαμίνα προειδοποίησε με μια αντεπίθεση που μόλις που την έσωσε ο Χαϊμόφ, αλλά οι παίκτες μας συνέχιζαν να πελαγοδρομούν, θεωρώντας ίσως πως μπάλα παίζει η βαθμολογική θέση ή η φανέλα. Τελικά τιμωρηθήκαμε από τη γνωστή παιδική ασθένεια που κατατρέχει την φετινή ΑΕΚ. Παιδαριώδες λάθος στην άμυνα, δώρο στην αντίπαλη ομάδα και μετά …τρέχουμε. Ένας Μέρσιο που προφανώς νομίζει πως ακόμη παίζει στον ολυμπιακό και μπορεί να παρακρατά τη μπάλα, ένα κέντρο που δεν υπήρχε και ο Φαν Ντάικ έτρεχε μόνος και μια άμυνα παιδική χαρά. Μόνο ο Ντε Κλερ έδειχνε πως πάλευε. Σκέτο ναυάγιο!

Στο δεύτερο ημίχρονο, είδαμε άλλη ομάδα. Την ομάδα που φέτος μας έχει δώσει πολλές χαρές. Ένας επιθετικός μονόλογος με κατοχή που άγγιξε το 75%, με μαγικό ποδόσφαιρο, με χαμένες ευκαιρίες, με πάθος. Πατήσαμε τη σαλαμίνα και την παίξαμε όπως η γάτα το ποντίκι. Η πόρνη η μπάλα όμως δεν μας έκανε το χατίρι. Πότε τα δοκάρια, πότε ο τερματοφύλακας, πότε το μη καθαρό μυαλό των επιθετικών μας, δεν μας άφησαν να γυρίσουμε το παιχνίδι. Η μπάλα δεν ήθελε να μπει γκολ! Χάσαμε ένα κάρο ευκαιρίες, χάσαμε τα άχαστα! Αν και ισοφαρίσαμε νωρίς, δεν καταφέραμε να βάλουμε και δεύτερο γκολ και δεν έφτανε αυτό, στο 93 δεχτήκαμε ένα γελοιωδέστατο γκολ που ειλικρινά δεν υπάρχει! Αν με ρωτάτε και ισοπαλία να τέλειωνε το παιχνίδι, για μένα θα ήταν το ίδιο με την ήττα. Ίσως να μην τσαλάκωνε τόσο το πρεστίζ της ομάδας, αλλά σήμερα η ομάδα κλώτσησε την ευκαιρία να κάνει το βήμα παραπάνω. Επιστέψαμε το δώρο του αποελ και την ευκαιρία να κοιτάξουμε πιο ψηλά στη βαθμολογία. Δώσαμε επίσης ευκαιρία στον κάθε τυχάρπαστο δημοσιογράφο, να μας ειρωνεύεται και να μας πιάνει στο στόμα του, γεμάτος χαρά, μιλώντας υποτιμητικά για την ομάδα μας. Ουσιαστικά δεν χάσαμε κάτι σήμερα, μιας και παραμένουμε εντός στόχων, όμως χάσαμε πολλά σε θέμα γοήτρου, δυναμικής και ηθικού. Τέτοια παιχνίδια δεν τα αφήνεις στην τύχη. Πατάς το αντίπαλο σου και τα παίρνεις. Ειδικά όταν ο αντίπαλός σου, είναι μια ομαδούλα (και ας με συγχωρέσουν οι σαλαμιναίοι), που παίζει ταμπούρι, κάνει καθυστερήσεις από τα …αποδυτήρια και δεν έχει θέση στη μεγάλη κατηγορία. Θα μου πείτε πως αυτή την ομάδα δεν καταφέραμε να τη νικήσουμε δις… όμως γι’ αυτό δεν φταίει καμιά σαλαμίνα. Φταίει αποκλειστικά η δική μας ομάδα!

Άφησα τελευταίο τον παράγοντα διαιτησία, που δεν θεωρώ πως είναι ο σημαντικότερος παράγοντας για τα σημερινά χάλια, ούτε για την ατυχία μας. Όμως, θεωρώ πως δεν γίνεται να έρχεται οποιοσδήποτε διαιτητής και να μην μας σέβεται τουλάχιστον. Μας χαρίστηκε στη φάση του Σεράν που θα έπρεπε να αποβληθεί, αλλά είναι δικαιολογημένος ο παίχτης από την άποψη πως τα καραγκιοζιλίκια με  πεσίματα γίνονταν για 90 λεπτά με την ανοχή του διαιτητή. Ο παίκτης βγήκε εκτός εαυτού και θα έπρεπε να τιμωρηθεί. Αλλά προσωπικά δεν τον κατηγορώ.Είναι γνωστό πως οι διαιτητές στην Κύπρο είναι για τα μπάζα. Αλλά, αυτό που γινόταν σήμερα ήταν εξοργιστικό.  Καθυστερήσεις επί καθυστερήσεων τις οποίες ο διαιτητής αγνοούσε. Οι παίκτες της σαλαμίνας τον κορόιδευαν μπροστά στα μάτια του, πέφτοντας σαν πυροβολημένοι και το κοράκι με τα μαύρα δεν έδινε σημασία. Μετά το 80 δεν παίχτηκε καν ποδόσφαιρο. Υπάρχει φήμη πως σωριάστηκε και ο προπονητής της σαλαμίνας στο χορτάρι για να κερδίσουν κι άλλο χρόνο! Και αποτέλεσμα αυτού;  Ο διαιτητής, μετά τα όσα έγιναν στο δεύτερο ημίχρονο κράτησε τέσσερα ολόκληρα λεπτά καθυστερήσεων! Είναι εμφανές πως ο κόρακας, ήθελε να λήξει το παιχνίδι όσο πιο σύντομα γινόταν. Βλέπετε εμείς δεν είμαστε αποελ. Θεωρώ πως μια από τις αιτίες του γκολ της ήττας ίσως είναι και αυτό.  Οι παίκτες δεν είχαν καθαρό μυαλό και υπό την πίεση του χρόνου, που θα έπρεπε να είναι στη χειρότερη 7 λεπτά, έκαναν βεβιασμένες ενέργειες. Τελικά την πληρώσαμε.

Δεν θα επεκταθώ περισσότερο. Το παιχνίδι σήμερα μας πλήγωσε. Μας στεναχώρησε. Κρατώ μόνο την συγκινητική προσπάθεια του Ντε Κλερ και του Φαν Ντάικ που είναι ίσως οι μόνοι που διασώθηκαν από το ναυάγιο. Η ομάδα μας δεν είναι αυτή που είδαμε σήμερα. Αδίκησε τον εαυτό της. Φυσικά το έχω ξαναγράψει πως εμείς, όταν δεν παίζουμε καλά ή δεν είμαστε τυχεροί, δεν έχουμε διαιτητικές πριμοδοτήσεις. Βλέπετε σε ‘μας δεν χαρίζουν πέναλτι στο 80 από βουτιές για να σωθεί η παρτίδα. Και ειλικρινά, χίλιες φορές να χάνουμε βαθμούς, παρά να κλέβουμε και μετά να κάνουμε το άσπρο μαύρο για να πείσουμε. Σήμερα, τόσο για την άθλια εμφάνιση του πρώτου ημιχρόνου, όσο και για την επιθετική δυστοκία του δευτέρου ημιχρόνου, χάσαμε. Οι παίκτες οφείλουν να προβληματιστούν για την τραγική εικόνα του πρώτου ημιχρόνου και να κλείσουν στόματα. Έδωσαν δικαιώματα και στο χέρι τους είναι, να μην γκρεμίσουν ό,τι οι ίδιοι έχτισαν με τόσο κόπο. Εμείς οφείλουμε να είμαστε δίπλα τους. 

Στις χαρές και στις λύπες μαζί! 



Share this Article on :

20 ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ ΜΙΛΗΣΑΝ! ΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΕΔΩ!:

Ανώνυμος είπε...

O Simon panta prostatevi tous paiktes pou kanoun megala lathoi. Gia logous psichologias den tous allazi... Simera allagi apo to 23o lepto ton Mercio epidi miristike chalasmenes garides h Karavides...

Ανώνυμος είπε...

Αρνούμαι να το πιστέψω!!
Τελία!

Ανώνυμος είπε...

AN EIXAME ENA GIPEDO TIS PROKOPIS TA PAIXNIDIA AYTA THA GIRIZANE APO TO 70'...TOSO APLA TA PRAGMATA...

Ανώνυμος είπε...

Πιστεύω ότι έπρεπε να έβαζε τον Μαραγκό στην αλλαγή του Μέρσιο. Επίσης θα ήταν καλό, μετά το 74', να έμπαινε ο Μουρίγιο αντί του Σεράν που λίγο έλειψε να πάρει δεύτερη κίτρινη σε εκείνο το χρονικό σημείο. Πιστεύω ότι με αυτούς τους δύο ποδοσφαιριστές, δεν θα δεχόμαστε δεύτερο τέρμα.

Ανώνυμος είπε...

Είναι προφανές ότι δεν μπορούμε για το κάτι παραπάνω, ας διαφυλαξουμε τουλάχιστον την τετράδα όχι αλλά στραβοπατηματα γιατί η αελ και ομόνοια καραδοκουν.

Ανώνυμος είπε...

Αδέρφια Σταύρος Κομοτηνή! Μεγάλη ήττα για την ομάδα μας. Πολύ κακό αποτέλεσμα σε μία πολύ καίρια στιγμή. Δυστυχώς σπαταλήσαμε ένα ολόκληρο ημίχρονο απέναντι σε μία πολύ αδύνατη ομάδα η οποία όμως έβγαλε πάθος και δύναμη μέσα στο γήπεδο. Το 0-1 προήλθε από το πουθενά και από ακόμα ένα παιδαριώδες λάθος της μεσοαμυντικής μας γραμμής όπως και τα πλείστα γκολ που δεχθήκαμε φέτος. Ο Μέρσιο ποτέ δεν μπήκε στο κλίμα του αγώνα και έκανε ένα πολύ τραγικό 25λεπτο που δυστυχώς στοίχισε. Από την άλλη αυτό δεν σημαίνει ότι αυτός ευθύνεται για την ήττα και σίγουρα δεν πρέπει να του φορτωθεί η αποτυχία. Στο 2ο μέρος υπήρχε μόνο η Άεκ στο γήπεδο και από καθαρή ατυχία και αστοχία δεν βάλαμε 4-5 γκολ. Δυστυχώς η μπάλα τιμωρεί και αυτό έγινε στο 93ο λεπτό με ένα πραγματικά γελοίο γκολ. Η ουσία όμως είναι ότι τίποτα δεν χάθηκε και τίποτα δεν άλλαξε από το χθεσινό αποτέλεσμα. Απλώς χάσαμε την ευκαιρία να πλησιάσουμε την κορυφή. Αυτή η ομάδα έχει φοβερές δυνατότητες και κανείς δεν πρέπει να βλέπει προς τα κάτω αλλά μόνο προς τα πάνω. Πάμε με την Αγία Νάπα για το 2πλο και θα επανέλθουμε πολύ σύντομα. Κρατάω το φοβερό παιχνίδι από Πάλιτς-Ντε Κλερ και τον εξαιρετικό σε ακόμα ένα παιχνίδι Βαν Ντάϊκ. Ο Τομάς είναι κλασάτος ποδοσφαιριστής και μόλις προσαρμοστεί θα κάνει την διαφορά. Μείνετε πιστοί στην ομάδα θα κάνει μεγάλα πράγματα φέτος. Μόνο να έχετε υπομονή!!

Χρίστος είπε...

αυτό που παρατηρώ, ευτυχώς από μια μειοψηφεία οπαδών της ομάδας μας είναι ένας μηδενισμός των πάντων. Φυσικά και είμαστε απογοητευμένοι αλλά ας μην ξεχνούμε οτι το διαστημα 55-90 για μένα ήταν το καλύτερο φετινό για την ομάδα μας. Με διαρκή κατοχή και μαλιστα όχι ανούσια, δημιουργία φάσεων και γενικά εκπληκτικό ποδόσφαιρο. Εγώ προσωπικά απόλαυσα μπαλάρα. Ας κρατήσουμε τη δήλωση του προπονητή της σαλαμίνας ότι Η ΑΕΚ είναι η καλύτερη ομάδα στην Κυπρο, μια δήλωση που δεν υπάρχει πουθενά στα πουλημένα ΜΜΕ. Πάμε δυνατά στο Παραλιμνι και τίποτα δεν εχει χαθει.

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΔΕΝ ΧΑΘΗΚΕ ΑΠΛΑ ΕΓΙΝΕ ΕΝΑ ΠΙΣΩΓΥΡΙΣΜΑ!ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΚΙ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ......ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΡΧΕΣΤΕ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΡΧΕΣΤΕ.ΣΤΟ ΠΑΡΑΛΙΜΝΙ Η ΚΕΡΚΙΔΑ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΝΩ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΜΕΣΤΗ!!!!

ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΞΤΡΑ ΩΘΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ....ΟΛΟΙ ΠΑΡΑΛΙΜΝΙ

Ανώνυμος είπε...

ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ GONZALO.

Ανώνυμος είπε...

ERXETAIIIIIIIIIIIIIIIII

BOSS είπε...

ναι ρε κοπελια ηταν ετσι ευκολο να ερτει ο Γκονζαλο.μακαρι να ερτει το καλοκαιρι(υγιης εννοειται)

Ανώνυμος είπε...

OLOI PARALIMNI REEEEEEEEE.....AEKARA GIA SEN EXO PONO STO MYALO!!!!

Ανώνυμος είπε...

OULOI ARXRISTI SIMERA...OMADA MIDEN TZIE PROKALO OPION THELI NA PI TO ANTITHETO. O THEOS NA MAS VOITHISI ME TON OLIMPIAKO. AN PEXOUN ETSI PAI TZIE TO KIPELO PERIPATON.

Ανώνυμος είπε...

Exipopristikan tzie ta tessera reeeeeeeeeeee. Alaxete ta ospou en gliora.



Stavros

Ανώνυμος είπε...

vlakes j oi pektes
alla j oi opadoi mas pu anti na gemosume tin kerkida j na sproksume tin omada mas epiame 200 plasmata opos t aggurka j exume tus ipolipus filathlus MAS na mas peripezun p tin tileorasi...
ELPIZO STO KIPELLO NA KATALAVUME OTI EN DIAFORETIKO PRAMA ( J PEKTES J EMIS) J NA GEMOSUME TO GSP
tipota den teliose re kopellia, ola tora arxizun (stigmes evropis, kipello)

Ανώνυμος είπε...

Ο Μέρσιο δεν μου αρέσει καθόλου. Δεν ξέρω, αλλά κάτι μου λέει ότι θα το μετανιώσουμε μαζί του.

Ανώνυμος είπε...

en ta pai kala i omada j exa8ikate uloi... BRAVO REEE!
oreoi opadoi imaste, na diekdikume 3i j lies meres prin 2i thesi j emis epername kosmo san na imastan 6i
KSIPNATE EPITELUUUS J AVRIO ULOI LEFKOSIA ENANTION TOU PUSTI!!!

TIPOTA DEN XATHIKE... OLA TORA ARXIZUN

Ανώνυμος είπε...

Eklisame ton anipsio tou bob marley :)
http://www.protathlima.com/content/league/story.jsp?league_id=1&id=138579

Ανώνυμος είπε...

EMEIS OI 1.500 THA IMASTE KONTA STHN OMADA MEXRI TO TELOS....OI YPOLIPOI ADIASTE MAS THN GWNIA. MHN XANAPATISETE MAPPA...MINETE STA CAFE SAS,STIS KAFETERIES SAS,STA MPARAKIA SAS!!THN AEK XEXASTE THN!!! KI ENNOITE APOPSI MIN EKFERETE GIA AYTHN THN OMADA...EMEIS OI LIGOI POU AGAPOUME PRAGMATIKA THN OMADA THA THN AKOLOUTHOUME SE KATHE MATS

Ανώνυμος είπε...

re pedkia i omada efae prostimo gia to mats me ti salamina giati kapioi epetaxan nera tou proponiti tis salaminas je kapioi alloi efonazan to ratsistiko ou,ou,ou,ou.exoume je emis mavrous pextes pou exoun je jinoi fkia je akoun to.extos pou ine prosvlitiko to ou,ou,ou gia tous mavrous pextes mas je antipalous ine polli to prostimo pou anaggazete i diikisi pou me to zori plironi tous misthous ton pexton na prepi na plironi giati 5 plasmata efonaxan tou pexti tis salaminas ou,ou,ou kani olan.

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια με ακατάλληλο περιεχόμενο δεν θα δημοσιεύονται.

Παρακαλούμε όπως βάζετε ΟΝΟΜΑ ή ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ για να δημοσιευθεί το σχόλιό σας.

 

© Copyright A.E.Kition blog 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.