News Update :

Να μας φοβάστε!

Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Από το «ΑΕΚ και πάλι είσαι καρναβάλι» στο «ΑΕΚ ΖΟΥΜΕ ΟΜΙΛΟΥΣ ΝΑ ΣΕ ΔΟΥΜΕ». Η ΑΕΚ διδάσκει! Διδάσκει πώς πρέπει να παίζεται το ποδόσφαιρο: επιθετικά και θεαματικά. Διδάσκει πώς οργανώνεται μια ομάδα: με πλήρη επαγγελματισμό. Διδάσκει πώς αναπτύσσεται μια ομάδα: με το να μαθαίνει από τα λάθη της. Η ΑΕΚ βρίσκεται πλέον σε άλλο επίπεδο. Ανεβάζει τις μετοχές του κυπριακού ποδοσφαίρου κάνοντας παράλληλα περήφανη τη Λάρνακα και όλη την Κύπρο!

Ναι, το «ΑΕΚάκι», ναι αυτή η ομάδα που έπεσε Β’ κατηγορία, ναι η ομάδα που υποτιμάτε και ειρωνεύεστε, ΑΥΤΗ η ομάδα έγινε το φόβητρό σας! Κι αν δεν μας σέβεστε, τώρα μας φοβάστε! (ποδοσφαιρικά ομιλούντες πάντοτε)

Το 3-0 για όσους είδαν τον αγώνα είναι πέρα για πέρα δίκαιο. Θα μπορούσε να ήταν και ευρύτερο το σκορ εάν οι Ντε Κλερ, Γκαρσία και Μιρντάκοβιτς ευστοχούσαν σε κάποιες από τις πάμπολλες ευκαιρίες που είχαμε. Οι Ντε Κλερ και Γκαρσία έχασαν από μία ευκαιρία έκαστος που δεν χάνεται, ενώ ο Μίλιαν έχασε 4-5.



Η Μλάντα όμως δεν είναι Φλοριάνα, είναι η κυπελλούχος Τσεχίας. Απ’ ότι φάνηκε είναι πολύ οργανωμένη και σκληροτράχηλη ομάδα. Εξού και η εικόνα του Α’ ημιχρόνου όπου τα πράγματα ήταν δύσκολα. Βασικά φοβόταν ο Γιάννης το θεριό και το θεριό το Γιάννη. Μέτριο θέαμα, παιχνίδι κέντρου χωρίς επιθετικές εξάρσεις. Και οι δυο ομάδας πρόσεχαν τα νότα τους και έπαιζαν συντηρητικά. Ήταν φανερό πως ήθελαν να αναλώσουν τα πρώτα 45 λεπτά.

Το Β’ ημίχρονο όμως ήταν χάρμα οφθαλμών! Η ΑΕΚ παρουσιάστηκε επιθετική, δυνατή, λυσσασμένη! Και αφού έχασε πλειάδα κλασικών ευκαιριών ήρθε το πέναλτι που κέρδισε ο Ντε Κλερ για να μετουσιώσει σε γκολ ο Φαν Ντάικ. Τα υπόλοιπα εννοούνται. Οι παίκτες απέκτησαν αυτοπεποίθηση και απέβαλα το άγχος παίζοντας υπέροχο ποδόσφαιρο και σκοράροντας ακόμα δύο φορές (Γκαρσία και Ντε Κλερ).



Ποιος να μας το έλεγε πως οι νεοφερμένοι όχι μόνο θα προσαρμόζονταν σε χρόνο «ντε τε» αλλά και θα ήταν οι κορυφαίοι του αγώνα! Είμαστε πεπεισμένοι πως το ένστικτο του Κρόιφ σε παίκτες είναι ίσως το καλύτερο που υπάρχει. Δεν εξηγείται αλλιώς. Κάθε παίκτης που φέρνει είναι καλύτερος από όλους τους υπόλοιπους!

ΑΠΟΘΕΩΣΗ!!!






Στον αγώνα είδαμε τον Ντε Κλερ να μας κάνει να διερωτόμαστε «ποιος ήταν ο Μαρκάσα;;;». Πολύ πιθανόν να ήταν ο κορυφαίος του αγώνα. Κέρδισε το πέναλτι, έδωσε την ασίστ στο 2-0 και πέτυχε και το τρίτο μας γκολ! Καμία σχέση με το στυλ του Μαρκάσα, αλλά προφανώς πολύ πιο χρήσιμος στην ομάδα, αφού μαρκάρει, σεντράρει με ακρίβεια και σκοράρει, κάτι που δεν έκανε ο τέως αριστερός μπακ.

Ο Γκαρσία είναι παίκτης που η Κύπρος έχει πολλά χρόνια να δει! Σε λίγες εβδομάδες όλοι θα τρίβουν τα μάτια τους με τα κατορθώματά του. Όχι μόνο έχει… μαγνήτη στα πόδια, αλλά και σκοράρει. Μέχρι στιγμής πέτυχε σε 2 αγώνες 4 γκολ και είναι ο πρώτος σκόρερ στην Ευρώπη της ομάδας μας! Εκπληκτικός ποδοσφαιριστής!

Ο Μιρντάκοβιτς είναι ένα ασταμάτητο «τέρας». Μόλις πιάσει την μπάλα στα πόδια του είναι εγγυημένη η ευκαιρία. Ήταν όμως πολύ άτυχος αφού έχασε 4 κλασικές ευκαιρίες. Το γκολ το δικαιούταν αλλά επιφυλάσσεται για την Τσεχία.

Ο Σεράν θα κρινόταν σήμερα αφού με τους Μαλτέζους δεν είχε καθόλου πίεση. Έβγαλε το τεστ με πολύ άνεση. Απ’ ότι φάνηκε το παιχνίδι μας αρχίζει από τα πόδια του και όχι από το Χόφλαντ. Έχει καλές μπαλιές και είναι αμυντικός με δύναμη και καλές τοποθετήσεις.

Ιδιαίτερη όμως μνεία πρέπει να κάνουμε στο Κινγκ. Ο «επίσημος» αγαπημένος μπήκε ως αλλαγή και θύμισε τον παλιό καλό Κινγκ! Όχι μόνο έδωσε την ασίστ στο 3-0 αλλά όποτε έπιανε μπάλα έκανε τα «μαγικά» του όπως παλιά! Ναι, έχει επιστρέψει!!!

Από κει και πέρα όλοι οι παίκτες ήταν σωστοί και αλάνθαστοι. Εξάλλου το 3-0 είναι αποτέλεσμα της εκπληκτικής δουλειάς που γίνεται από ΟΛΟΥΣ και από τον προπονητή φυσικά. Ο Κάανεν, αυτός ο «τρελο-Ολλανδός», έστησε την ομάδα όπως έπρεπε και απέδειξε ακόμα μια φορά ότι δεν είναι τυχαίος! Τυχαίοι είναι άλλοι πολυδιαφημιζόμενοι που επαναπαύονται στη δημόσια προβολή χωρίς να το αξίζουν καν.


  
Και για να μην ξεχνιόμαστε:
  • Η ΑΕΚ συμμετείχε στο γκρουπ των αδυνάτων και αντιμετώπισε ομάδα από το γκρουπ των δυνατών!
  • Η ΑΕΚ έχει 3 νίκες σε ισάριθμους ευρωπαϊκούς αγώνες!
  • Η ΑΕΚ συμπλήρωσε 3 συνεχόμενους αγώνες με 0 παθητικό!
  • Η ΑΕΚ πέτυχε 12 γκολ με μέσο όρο 4 τέρματα ανά αγώνα!
  • Η ΑΕΚ συνέχισε το επιτυχημένο σερί Κυπριακών ομάδων έναντι των Τσεχικών από το 1964!


Η Ευρώπη είναι μια όαση! Πραγματικά είμαστε ευγνώμονες που ζούμε τέτοιες στιγμές. Το κλίμα είναι γιορτινό, τα φώτα της δημοσιότητας στραμμένα πάνω σου, η διαιτησία είναι ακριβοδίκαιη και όλα κυλούν ρολόι. Δυστυχώς σε ένα μήνα θα προσγειωθούμε ανώμαλα στη δική μας «παράγκα». Εκεί που δεν παίζει ρόλο τι ομάδα έχεις, αλλά πώς σε λένε. Θα αναγκαστούμε και πάλι να υποστούμε τραγελαφικούς αποκλεισμούς, κόκκινες, πέναλτι, τιμωρίες κ.ά. έτσι για να προπορευθούν τα κατεστημένα.

Η ΑΕΚ αξίζει. Δεν είναι τυχαία ομάδα. Καταβάλλει τεράστια προσπάθεια και αξίζει ισότιμη αντιμετώπιση. Τι να κάνουμε τις… Ευρώπες όταν η κατάσταση εδώ είναι του… «κοντέινερ»; Θα της δοθεί το δικαίωμα να αγωνιστεί στο κυπριακό πρωτάθλημα επί ίσοις όροις ή θα είναι και πάλι καταδικασμένη να «δωρίσει» ετσιθελικά βαθμούς και προκρίσεις;;;   

Τα νέα της ημέρας θα γράψουν ότι η ΑΕΚ διέλυσε την κυπελλούχο Τσεχίας. Η ιστορία όμως πρέπει να γράψει ότι η ΑΕΚ όχι μόνο τη διέλυσε αλλά και την απέκλεισε! Το 3-0 σαφώς και δίνει σημαντικό προβάδισμα όμως ας μην ξεχνάμε το κάζο που πάθαμε με τους Ισραηλίτες πριν από 7 χρόνια (3-0, 0-4). Η σοβαρότητα δεν πρέπει να λείψει αν θέλουμε να δώσουμε συνέχεια στο όνειρο. Εξάλλου είμαστε τόσο κοντά στο να περάσουμε για πρώτη φορά στην ιστορία μας 2 ευρωπαϊκούς γύρους που είναι κρίμα να την αφήσουμε να πάει.

Η ΑΕΚ μπορεί, το αξίζει, το δικαιούται!!! Εμπρός ΑΕΚάρα!!!


ΥΓ. Ενώ στην Κύπρο η ΑΕΚ παίζει ως «τεταρτο-πέμπτη» είδηση, στην ΟΥΕΦΑ παίζει από τις πρώτες!

ΥΓ. Μπορεί εμείς στον προηγούμενο γύρο να παίζαμε με «χωριό», όμως τα αποτελέσματα σήμερα έδειξαν ότι τα «χωριά» ειν' άλλα!



Share this Article on :

15 ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ ΜΙΛΗΣΑΝ! ΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΕΔΩ!:

Ανώνυμος είπε...

στον δημοσιογράφο του πολίτη που γράφει στην αρχαϊζουσα
Σαν δε ντρέπεσαι! "Για τα δεδομένα της εποχής'"???!!! Με μια όμαδα από την Τσεχία (τεράστια διαφορά από Σλοβακία με ομάδα της οποίας αγωνίστηκε η ομάδα σου) που εξήλθε ισόπαλη με την πρωταθλήτρια Τσεχίας για το Σούπερ Καπ της χώρας και αρχίζει πρωτάθλημα Τσεχίας σε λίγες μέρες. Το κόμπλεξ σου να το βγάζεις με την ομάδα σου. Και δεν αναφέρομαι σε μεμωνομένο περιστατικό αλλά σε συστηματική συμπεριφορά σου απέναντι στην ΑΕΚ από πέρυσι τουλάχιστον. Ντροπή σου.

Ανώνυμος είπε...

Aς μας παίζουν και δεκατην είδηση. Είμαστεν μαθημένοι. Για εμάς η ΑΕΚ μας είναι και θα είναι για πάντα η πρώτη και τελευταία είδηση μας. Ευχαριστούμε τους πάντες για αυτές τις υπέροχες στιγμές που ζήσαμε χθές και για τις άλλες που θα έρθουν στο μέλλον. Είμαι περήφανος που είμαι βέρος Σκαλιώτης και βέρος ΑΕΚΤΖΗΣ. ΑΕΚ = ΛΑΤΡΕΙΑ

Ανώνυμος είπε...

H mayia tis dimiouryias tou Kroif afti i AEK !

Ανώνυμος είπε...

kseri kanenas posa isitiria ekopsame ??
poso kosmo ixame ?
emena efanike mou pos ixame poli kosmo 4000 mes to nero !
aporo pou fkeni o pelekanos ke paraponiete pos en irte kosmos !
an skeftis ke tin ora tou agona pou polis kosmos edoulefke o kosmos pou ixame itan kalos !

Ανώνυμος είπε...

efxaristo ton K. caanen kai ton k. Croyff
tipote allo
An mpoun omiloi apoel kai omonoia paidia ego thelo protathlima. KAMIA OMADA den einai kaliteri apo emas ektos apo tous 2 tis protevousas

Ανώνυμος είπε...

upo alles katastasis tha elega oti ipervalis file 6.28 alla afti tin fora sinfono apolita mazi sou. i AEK fetos prepei na ine stin proti 3ada konta stous 2 tis lefkosias kai mia poli kali poria kai pithani katasxtisi kypellou.

kopsame ligo pano pou 2000 isitiria file 2.38, sinfono mazi sou oti o kosmos konteve tous 4.000 alla na sou efigiso kai to skeftiko tis doikisis.

pote epitelous tha paroume 5500 xiliades? 6500 xiliades? tha mou peite den exoume etsi kosmo? ego sas leo exoume! apla den erxonte, toulaxiston oxi akoma. otan ixe propoulimena kato pou 1000 isitiria file 2.38 ine logiko na exi parapono o pelekanos.

AFIERONO TIN XTESINI ISTORIKI NIKI STOUS PRODOTES POU ME TIN KTASTROFIKI APOTIXIA PRIN 2 XRONIA ETREXAN NA DIMIRGISOUN NEA OMADA. AFIERONO TIN ISTORIKI NIKI SE AFTOUS POU PRIN LIGO KAIRO EGRAFA ETHO MESA DIAFORA OTI DITHEN DEN THA ERTHI O MIRTAKOVITS, OTI DITHEN O KROIF MAS PERIPEZI KAI POLA ALLA ASTEIA.

AEK...I NEA MODA! XIPNISTE TOUS IPOLIPOUS!

Ανώνυμος είπε...

simfono me ton kurio Pelekano kai gia to parapono tou gia ton kosmo alla kai i dioikisi prepi na akousi ta parapona tou kosmou gia ton tropo pou horisan tis kerkides tou GSZ. 1 kerkida horitikotitas 2000 eksipiretite me mia isodo kai mia kantina pragma poou diskolevi ton kosmo kai fovame tha mas stihisi kai prepi na vrethi kapia lisi.

Ανώνυμος είπε...

Kai ego me tin seira mou,an mou epitrepete, afierono tin niki se ena filo pou efyge poly noris kai xtes tha itan poly perifanos.Elpizo na mas vlepeis apo ekei psila, file Giorgo.

Ανώνυμος είπε...

GIORGIO Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΕ ΣΕΝΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ.

Ανώνυμος είπε...

Kai ston egkrito 'dimosiografo' kyrio Iakovo Kakouri gia na min xehniomaste.

Ανώνυμος είπε...

etsi file 6.05
kai stous adikoxamenous sto mari.

AEK KAI MONO AEK!

dinamoste tin omada mas. piaste diarkias, pouliste diarkias, peste se allous na gorasoun diarkias! fonaxte AEK pio fanatika, xeirokrotiste tin omadara mas pio dinata! oloi mazi na megalosoume tin omada mas na statheropieithi stous megalous! AEKARA GAMOTA!

Ανώνυμος είπε...

ne re pethkia milun pale gia 2000 isitiria. kala 4000 kosmos me 2000 isitiria pos empike? na mas pii i diikisi dame pion en to lathos gt en krima j adiko j gia to kosmo pou pai na akui sinexia 1500,tin alli 2000 p ti stigmi p o kosmos en parapano.gia en kamnun sosta ti dulia tus j mpenun muxti..gia peripezun mas gia eni3ero ti.an dokoun mia apantisi gt panta kofkume 2000 enw exi 4000 xiliaes

Ανώνυμος είπε...

http://www.kerkida.net/index.php?pageaction=ker&modid=1&artid=21203

ΨΗΦΙΣΤΕ ΑΕΚΑΡΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΙΝΕΙ ΑΕΚΤΖΗΣ ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΨΗΦΙΣΕΙ !!!

Ανώνυμος είπε...

pedia...psifiste oloi AEK sto kerkida.com !!!

Ανώνυμος είπε...

OLOI KERKIDA.NET NA APODIXOUME EPITELOUS OTI EXOUME KOSMO....

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια με ακατάλληλο περιεχόμενο δεν θα δημοσιεύονται.

Παρακαλούμε όπως βάζετε ΟΝΟΜΑ ή ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ για να δημοσιευθεί το σχόλιό σας.

 

© Copyright A.E.Kition blog 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.