News Update :

Δύο μέτρα

Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Όλοι φαντάζομαι ενημερωθήκαμε για τα διαιτητικά κατορθώματα στον ημιτελικό του κυπέλλου Απόλλωνα – Ανόρθωση. Κάποιος θα έλεγε πως η ΑΕΚ θα έπρεπε να ήταν εκεί αλλά αυτό αφορά άλλα… διαιτητικά κατορθώματα! Τα ανορθωσιάτικα ντεσιμπέλ για τη διαιτησία είναι τόσο ηχηρά που ξαφνιάζουν κάθε φίλαθλο του τόπου! Και όμως, πριν λίγο καιρό οι ίδιοι «φωνακλάδες»… κατάπιναν τη γλώσσα τους μπροστά σε άλλα διαιτητικά κατορθώματα!


Αυτό που μου προκάλεσε τεράστια έκπληξη είναι το μένος της Ανόρθωσης για τη διαιτησία! Ο Αντώνης Δημητρίου χωρίς καν να προηγηθεί συνεδρία ΔΣ και προτού καν περάσει ένα… τέταρτο από τη λήξη του αγώνα έσπευσε να βροντοφωνάξει τα εξής: «Ευτυχώς που ο αγώνας ήταν τηλεοπτικός και τον είδε όλος ο κόσμος. Δε θα επεκταθώ για να μην πληρώσουμε και πρόστιμο. Ο διαιτητής Νικολαΐδης θα καταγγελθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ανόρθωσης».
Μετά από λίγο πήρε την εξής απάντηση από τον Κάκο Ποταμίτη του Απόλλωνα: «Η Ανόρθωση γιορτάζει αλλά δεν θα της το δώσουν με το έτσι θέλω για αυτό το λόγο».

Η σπουδή που δείχνει τώρα η Ανόρθωση για τη διαιτησία είναι αξιοζήλευτη. Φαντάζομαι είναι για το καλό του ποδοσφαίρου που προσπαθεί. Όχι, δεν είναι για ιδιοτελή συμφέροντα, αλλά επειδή νοιάζεται για την ποδοσφαιρική δικαιοσύνη. Πάνω απ’ όλα είναι το fair play, έτσι κ. Δημητρίου;

Κι όμως πριν λίγο καιρό, στα προημητελικά του κυπέλλου, η Ανόρθωση αντιμετώπισε την ΑΕΚ. Σε εκείνα τα 2 ματς η ΑΕΚ παρόλο που αγωνιστικά απέδωσε καλύτερα, αντιμετωπίστηκε από τη διαιτησία ως εκ των προτέρων χαμένη. Με άλλα λόγια, της στέρησαν ετσιθελικά την πρόκριση. Ο κ. Δημητρίου εκείνη την περίοδο σώπασε. Το ίδιο και η Ανόρθωση γενικότερα. Προσπέρασαν γρήγορα γρήγορα τα διαιτητικά κατορθώματα και δεν νοιάστηκαν για το… καλό του αθλήματος! Εκείνη την περίοδο επέλεξαν άλλους ηθικούς κανόνες, είχαν άλλες αξίες, έβλεπαν διαφορετικά το ποδόσφαιρο! Μάλιστα η ΑΕΚ ως φυσιολογικά διαμαρτυρόμενη αντιμετωπίστηκε με μειδίαμα και απαξία. Σαν να φωνάζει αδικαιολόγητα(!!!) για ακόμα μια φορά η… γραφική ΑΕΚ. Και μετά πάμε παρακάτω…

Το όλο θέμα αντιμετωπίστηκε με αβάσταχτη ελαφρότητα. Κάποιοι επικαλέστηκαν το κλισέ «ανθρώπινα λάθη» για να δικαιολογήσουν τα δεκάδες λάθη. Ορισμένοι έκαναν μέχρι και βιντεάκια για να αποδείξουν πως δεν είναι η ΑΕΚ, αλλά η Ανόρθωση είναι που αδικήθηκε!!! Άλλοι ακόμα μίλησαν για… «σκοτεινές δυνάμεις». Όπως έγραψε και μια εφημερίδα: «Άνθρωποι της Ανόρθωσης, στην προσπάθεια να χρυσώσουν το χάπι του αποκλεισμού σε παράγοντες της ΑΕΚ, σημείωναν πως η ομάδα της Λάρνακας δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα στο Κύπελλο, απέναντι σε Ομόνοια, Απόλλωνα και Εθνικό Άχνας, λόγω του ότι και οι τρεις έχουν άκρες στο παρασκήνιο. «Άστε να πάμε εμείς», έλεγαν κάποιοι με νόημα. Είναι φανερό πως η «Κυρία» πέρα από την αγωνιστική της ταυτότητα έχει ανακτήσει και τη δύναμή της και εκτός γηπέδου.»

Λίγες όμως πέννες στην Κύπρο καταφέρνουν να ξεφύγουν από την οπαδική τους οπτική και να γράφουν τα πράγματα με το όνομά τους. Όταν αφορά την ομάδα τους παίρνουν θέση και άποψη, αλλά όταν αφορά άλλη ομάδα… σφυρίζουν αδιάφορα κλείνοντας τα μάτια.

Παίρνοντας για παράδειγμα τον επαναληπτικό αγώνα Ανόρθωση – ΑΕΚ, διαβάσαμε σε ΜΜΕ το εξής: «Οι Λαρνακείς, οι οποίοι ακόμη «βράζουν» από την εχθρική, όπως οι ίδιοι την χαρακτηρίζουν, διαιτησία του Μάριου Σταμάτη στον επαναληπτικό αγώνα κόντρα στην Ανόρθωση…».

Τέτοιου είδους ουδέτερες και στρογγυλές αναφορές για την ΑΕΚ όταν αδικείται τις βαρεθήκαμε. Όλοι βλέπουν ότι τα διαιτητικά λάθη καθόρισαν το αποτέλεσμα, αλλά κανείς στα ΜΜΕ δεν βρίσκει το θάρρος να το γράψει (μπας και θίξουν το αφεντικό ή τους πολλούς αναγνώστες της ευνοούμενης ομάδας). Απλά, σου αποδίδουν εσένα ότι έχεις πρόβλημα με τη διαιτησία (sic). Σαν να έρχεται κάποιος, σου δίνει μια σφαλιάρα, εσύ διαμαρτύρεσαι και σε αποκαλούν προβληματικό φωνακλά! Κάπως έτσι αντιμετωπίζεται η ΑΕΚ.

Από την άλλη, σχετικά με τον αγώνα Απόλλωνα – Ανόρθωση διαβάζουμε το εξής: «Όταν σε ένα εξαιρετικά κρίσιμο παιχνίδι που κρίνει πάρα πολλά για τη φετινή σεζόν η διαιτησία σου ακυρώνει ένα καθαρό γκολ και δίνει εις βάρος σου ένα ανύπαρκτο πέναλτι, τότε το λιγότερο που μπορείς να κάνεις είναι να καταγγείλεις την διαιτησία του αγώνα. Μπορεί η Ανόρθωση χθες να πήρε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα στη Λεμεσό στον πρώτο αγώνα κυπέλλου με τον Απόλλωνα (1-1), όμως θα μπορούσε κάλλιστα να φύγει και με τη νίκη, κάτι που δεν επέτρεψε όμως ο διαιτητής της αναμέτρησης, Χρίστος Νικολαΐδης. Έκανε κάποια πολύ σοβαρά λάθη εις βάρος της «Κυρίας» και έτσι η απόφαση για να καταγγελθεί έχει παρθεί με το τελευταίο του σφύριγμα στο χθεσινό παιχνίδι.»

Στην περίπτωση της Ανόρθωσης πάνε ένα βήμα πιο μπροστά! Όχι μόνο παίρνουν θέση αλλά εισηγούνται και την καταγγελία του διαιτητή! Δεν έγραψαν «Η Ανόρθωση φωνάζει για τη διαιτησία», αλλά «Ο διαιτητής έκανε πολύ σοβαρά λάθη εις βάρος της Ανόρθωσης». Είναι σαφές πως η ευθύνη αποδίδεται από τα ΜΜΕ πάνω στο διαιτητή και όχι πάνω στην ομάδα που με γραφικό τρόπο πάλι «γαυγίζει» (όπως συνήθως κάνουν με την ΑΕΚ). Το ερώτημα είναι όταν ευνοήθηκε η Ανόρθωση πάλι εισηγήθηκαν την καταγγελία του διαιτητή;;;

Δύο μέτρα και δύο σταθμά, λοιπόν, τόσο για τη διοίκηση της Ανόρθωσης όσο και για τα ΜΜΕ. Σήμερα παρουσιάζονται έτοιμοι να σχίσουν τα ιμάτιά τους, τη στιγμή που πριν από λίγο καιρό έπιναν το αμίλητο νερό. Δυστυχώς αυτό είναι το ποδόσφαιρο του τόπου μας. Πλημμυρισμένο από αμνησία και ιδιοτέλεια.

Συνένοχοι στην παρωδία του ποδοσφαίρου μας είστε όλοι! Εσείς που αποφασίζετε ποιος θα προκριθεί, ποιος θα πέσει, ποιος θα πάρει το πρωτάθλημα και το κύπελλο. Εσείς που το όραμα για την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου περιορίζεται στο «Εγώ» σας και στην ομάδα σας. Εσείς που ουρλιάζετε μόλις σας αδικήσουν ενώ φτάσατε εκεί που φτάσατε επειδή αδικούσατε. Εσείς που δεν γράφετε την αλήθεια αλλά ότι σας υπαγορεύσουν. Εσείς όλοι που δεν έχετε το θάρρος να αλλάξετε το ποδόσφαιρό! Βολευτήκατε καλά!

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ (και στο ποδόσφαιρο του τόπου)

Share this Article on :

5 ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ ΜΙΛΗΣΑΝ! ΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΕΔΩ!:

Ανώνυμος είπε...

AEK OLE

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΕΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΕΟ ΓΗΠΕΔΟ/ΕΔΡΑ. ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ ΟΜΩΣ ΔΙΕΡΩΤΩΜΑΙ ΠΡΟΣ ΤΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ? ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΔΙΑΙΤΗΤΗ ΣΤΑΜΑΤΗ, ΤΡΥΦΩΝΟΣ, ΝΙΚΟΛΑΪΔΗ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΑΓΝΩΣΤΟΥΣ? ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΦΕΤΟΣ ΘΑ ΕΚΑΝΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΝ ΕΙΧΑΜΕ ΣΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΜΑΣ ΕΝΑΝ ΜΕΣΣΙ Η ΕΝΑΝ ΡΟΥΝΕΥ? ΕΓΩ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΟΧΙ, ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ ΕΝΑ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝΙΣΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΖΗΣΑΜΕ ΚΑΙ ΝΙΩΣΑΜΕ ΦΕΤΟΣ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΠΑΙΓΝΙΔΙΑ (ΚΑΙ ΑΦΗΝΩ ΣΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΤΑ ΠΕΡΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΩΝ, ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΤΙΜΟΥΝ). ΤΙ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΦΙΛΟΙ?

Ανώνυμος είπε...

¨Η Επιτροπή Διαιτησίας ανακοινώνει τους διαιτητές των αγώνων του Πρωταθλήματος Ένταξης ΚΟΠ.

Τετάρτη 04/05/2011 16:00

ΑΕΚ ΚΟΡΑΚΟΥ - ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΛΥΜΠΙΩΝ
Μ. ΣΤΑΜΑΤΗΣ, ΜΑΡ. ΚΥΡΙΑΚΟΥ Κ. ΚΟΥΡΡΑΣ Β. ΑΡΓΥΡΟΥ
ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΚΟΚΚΙΝΟΤΡΙΜΙΘΙΑΣ"

ΦΙΛΟΙ ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ, ΝΑ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ Ο ΦΙΛΟΣ ΜΑΣ Ο ΣΤΑΜΑΤΗΣ!
ΣΑΝ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΛΕΩ ΕΓΩ!

Ανώνυμος είπε...

pale se AEK ton epiran...aman 8ori AEK vrazi to geman tou

Ανώνυμος είπε...

As mas to xsanavaloun na mas kani pexnidi o axristos !

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια με ακατάλληλο περιεχόμενο δεν θα δημοσιεύονται.

Παρακαλούμε όπως βάζετε ΟΝΟΜΑ ή ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ για να δημοσιευθεί το σχόλιό σας.

 

© Copyright A.E.Kition blog 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.