News Update :

Game plan A.E.K. - Α.Π.Ο.Ε.Λ.

Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

Με αρκετές απουσίες θα παραταχτεί η Α.Ε.Κ. στο σημαντικό εντός έδρας παιχνίδι με τον Αποέλ. Συγκεκριμένα δεν μπορούν να αγωνιστούν λόγω καρτών οι Πρισό, Σιένκελ και Λίνσσεν, έτσι ο Τον Κάανεν καλείται να βρει τους πιο άξιους αντικαταστάτες τους. Η εντεκάδα μπορεί να μην είναι τόσο γρίφος, αλλά πραγματικά δύσκολο είναι να προβλέψει κανείς το ποιος θα παίξει πού, αφού διαθέτουμε αρκετούς παίκτες πολυθεσίτες. Το σίγουρο είναι πως και οι έντεκα πρέπει να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό για να αποδείξουν στους εαυτούς τους αλλά και σε εμάς αφενός πόσο παικταράδες είναι, και αφετέρου πόσο μεγάλη και ισχυρή ομάδα έχουμε φέτος...


Analyze the plan: Μπροστά από τον Νέγκρι θα δώσουν πολλές μάχες οι Χόφλαντ μαζί με τον επικρατέστερο αντικαταστάτη του Σιένκελ, Λαμπρόπουλο. Ίσως να δούμε τον και τον ανεβασμένο Ντίμεχ εκεί. Στην περίπτωση αυτή δεξί μπακ θα αγωνιστεί ο Θεοφίλου, αλλιώς αν ο Ντίμεχ δεν είναι κεντρικός αμυντικός, τότε σίγουρα θα είναι αυτός δεξί μπακ, όπως και στην Πέγεια. Αριστερό μπακ θα είναι και πάλι ο Μαρκάσα. Δίπλα από τον Βαν Ντάικ ο Καλουβέ καλείται να αντικαταστήσει τον Λίνσσεν και από τα πόδια του εξαρτάται κατά πολύ το passing-game της ομάδος. Στην κορυφή έχει καπαρώσει τη θέση ο πάρα πολύ καλός και δυνατός Πιντάδο, όμως η τριάδα πίσω του είναι απρόβλεπτη. Πιστεύω κατά πάσα πιθανότητα να του δοθεί ακόμα μια ευκαιρία του Κιγκ να δείξει τον καλό του εαυτό. Γκόμεζ, Σόουζα, Όπερ και Καμπρέρα διεκδικούν τις άλλες δύο θέσεις με τους πρώτους δύο να είναι οι επικρατέστεροι λόγω του καλού κρατήματος μπάλας που έχουν και λόγω των εμπνεύσεών τους. Στην περίπτωση που κάποιος από αυτούς καθίσει πάγκο, τότε νομίζω ήρθε η ώρα του Καμπρέρα να δείξει την μπάλα που ξέρει, αφού ο Όπερ ΔΕΝ είναι winger παρά μόνο καθαρόαιμος φορ περιοχής. Αντικαταστάτης του κατά πολύ ανώτερού του Πιντάδο δηλαδή. Μην ξεχνάμε τον Jason ο οποίος έδειξε ότι όχι μόνο μπορεί να αγωνιστεί πολύ καλά ως μπακ, αλλά κεντάει στο μεσοεπιθετικό και δημιουργικό κομμάτι. Δε θα ήταν έκπληξη να τον δούμε ακόμα και βασικό, αν και στην Πέγεια ο προπονητής τον άφησε εκτός.

The opponent: Ο Αποέλ είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα, αλλά όχι ανίκητη. Αυτό αποδείχτηκε περίτρανα τον περασμένο μήνα όταν η Ανόρθωση με σωστή τακτική τους κέρδισε καθαρά μπλοκάροντάς τους το κέντρο. Αυτό πρέπει να πράξει και η Α.Ε.Κ. Τα τελευταία παιχνίδια η άμυνα του Αποέλ δεν είναι αδιαπέραστη όπως στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος, όμως η επίθεσή του έχει να επιδείξει σωρεία και ποικιλία τερμάτων. Μπορεί να σκοράρει με πολλούς τρόπους, από τον άξονα, από πλαγιοκοπήσεις, από στημένα ακόμα και από σπόντες! Γι’ αυτό λοιπόν χρειάζεται μεγάλη προσοχή στην αμυντική συμπεριφορά της ομάδας μας. Εγώ προσωπικά δεν υιοθετώ την άποψη ότι είναι το σημαντικότερο παιχνίδι της χρονιάς που θα καθορίσει το ρόλο μας στο πρώτο γκρουπ, αν τελικά μείνουμε εκεί. Για εμένα είναι ένα παιχνίδι όπως όλα τα άλλα και τίποτα περισσότερο από 3 βαθμούς που πρέπει οπωσδήποτε να κερδίσουμε αξιοποιώντας επιτέλους την έδρα μας. (στην οποία φέτος είχαμε αρκετές απώλειες βαθμών) Αν πάλι δεν κερδίσουμε, διαθέτουμε μια ομαδάρα που θα μαζέψει τους απαραίτητους βαθμούς για να υλοποιήσει το όνειρο της Ευρώπης. Εμείς θέλουμε μόνο να δούμε ένα ωραίο και καθαρό παιχνίδι, ωραίο ποδόσφαιρο από την πλευρά της ΑΕΚ και μια διαιτησία 50-50, κάτι που έχει να γίνει εδώ και χρόνια με τη συγκεκριμένη ομάδα. Το άγχος όμως θα πρέπει να είναι στην πλευρά του Αποέλ, που ξέρει πως πίσω του υπάρχει το φορμαρισμένο τριφύλλι που καραδοκεί. Θέμα γοήτρου οπωσδήποτε υπάρχει γι' αυτό το πάθος και η αποφασιστικότητα των ποδοσφαιριστών θα είναι τα κύρια στοιχεία που θα επιδείξουν για να επιβάλουν το ρυθμό τους στο παιχνίδι.

Unlock the match: Εάν καταφέρει η ομάδα μας να κυριαρχήσει στο χώρο του κέντρου, τότε ο Αποέλ δεν έχει καμία τύχη απέναντί μας. Για να το πετύχουμε όμως αυτό χρειαζόμαστε ένα μαεστρικό πλάνο εκ μέρους του Τον Κάανεν αλλά και παίκτες στο κέντρο που να μασάνε σίδερα και να σκέφτονται γρήγορα. Για να μπορέσει η Ανόρθωση να το κάνει με την ομάδα που έχει φέτος, τότε σίγουρα μπορεί και η ΑΕΚ. Απ’ εκεί και πέρα χρειάζεται όλοι οι ποδοσφαιριστές να βρεθούν στη μέρα τους. Να είναι όλοι πολύ ανεβασμένοι και τσαμπουκάδες, τόσο που να μην μπορούμε μετά το τέλος του αγώνα να διαλέξουμε τον καλύτερο! Όπως γινόταν στις πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος αν θυμάστε... Εάν όλοι οι παίκτες μας δώσουν το 127,27% των δυνάμεών τους τότε μας περισσεύει ένα 300% που αντιστοιχεί με ακόμη τρεις παίκτες έτσι ώστε να έχουμε ισοδυναμία με τους "14 παίκτες" των γαλαζοκιτρίνων. Ναι, για τους τρεις κυρίους με τα μαύρα αναφέρομαι. Δεν πιστεύω να περιμένετε ένα εύκολο απόγευμα από άποψης διαιτησίας; Ακόμη κι αν δεν δούμε πέναλτι εναντίον μας (δύσκολο), ακόμη και αν δεν μας γεμίσουν με κάρτες (δύσκολο), ακόμη κι αν δε στήνουν το Αποέλ έξω από την περιοχή μας διαρκώς (πολύ δύσκολο), εντούτοις πάλι βρίσκουν τον τρόπο μαεστρικά να σπρώχνουν τα λάστιχα προς τη νίκη. Γι ΄αυτό αντέξετε φίλοι μου, η ομαδάρα μας θα ξεπεράσει όλους τους ενδογενείς και εξωγενείς παράγοντες και έχοντας πλάι της 5000 τρελαμένους ΑΕΚτζήδες και ΑΕΚτζούδες θα βρει τον τρόπο να αποδείξει σε όλους ποιος κάνει κουμάντο εντός γηπέδου και μόνο. ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΑΠΟ ΝΩΡΙΣ με τις ομπρέλες μας!!!

Pre-match πρόβλεψη: Στην περίπτωση που στο 90λεπτο το Αποέλ δεν κερδίζει, τότε να είστε σίγουροι πως οι καθυστερήσεις θα είναι γύρω στα 6 με 8 λεπτά. Η ομάδα μας θα σκοράρει δις μετά από δυο συνεχόμενα στείρα παιχνίδια. Σκόρερ οι Πιντάδο και Σόουζα. Τελικό σκορ 2-1. Εύχομαι αυτή τη φορά να μην πέσω τόσο έξω όπως με την Πέγεια!



Share this Article on :

2 ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ ΜΙΛΗΣΑΝ! ΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΕΔΩ!:

Ανώνυμος είπε...

katharo 2-0 to pexnidi

Ανώνυμος είπε...

FILE O DEMETRIOU O MARIOS EFIGE APO TIN AEK.

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια με ακατάλληλο περιεχόμενο δεν θα δημοσιεύονται.

Παρακαλούμε όπως βάζετε ΟΝΟΜΑ ή ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ για να δημοσιευθεί το σχόλιό σας.

 

© Copyright A.E.Kition blog 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.