News Update :

After match: ΑΕΚ - ΠΕΓΕΙΑ 3-2

Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

Τα 3 του Φαν Ντάικ

Οι μεγαλόστομες δηλώσεις του… Σαμάρα περί ανωτερότητας της ομάδας του σε σχέση με την ΑΕΚ, αποδείχθηκαν όπως αναμενόταν κούφιες. Η απάντηση στις αυθαιρεσίες της πεγειώτικης ομάδας ήταν το γήπεδο και φυσικά τα 3 (γκολ) του Φαν Ντάικ


Ήταν καιρός να κερδίσουμε την Πέγεια και το θέλαμε πολύ. «Και μια η ΑΕΚ» ας πούμε και ευτυχώς η στιγμή που περιμέναμε ήρθε. Κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει το φιάσκο της Πέγειας πριν από 2 χρόνια που ήταν η αρχή της κακοδαιμονίας μας. Όπως, επίσης, κανείς δεν πρέπει να ξεχάσει το γεγονός ότι αυτή η ομάδα χρεώθηκε με το πιο αισχρό πράγμα που μπορεί να συμβεί στον αθλητισμό: το ντόπινγκ! Ακόμα, ας θυμηθούμε τις ακάλυπτες επιταγές για να συμπληρωθεί το παζλ της αντιπάλου.

Στα καθ’ ημάς η ομάδα μας συνέχισε να παίζει θεαματικό και επιθετικό ποδόσφαιρο. Είναι κατά γενική ομολογία η πιο θεαματική και φορμαρισμένη ομάδα του πρωταθλήματος. Κουραστήκαμε, αλλά μας αρέσει, να δεχόμαστε συγχαρητήρια και κολακευτικά σχόλια από διάφορους. Ευτυχώς, όμως, μετά την πρεμιέρα η απόδοση συνδυάζεται και με πόντους που είναι το ζητούμενο. Από το παιχνίδι αυτό κρατάμε τους 3 πόντους, την υψηλή απόδοση, την άμεση αντίδραση μετά την ισοφάριση και το χατ τρικ του Φαν Ντάικ. Ο Ολλανδός ίσως έκανε το καλύτερο παιχνίδι του στην Κύπρο. Άψογος ανασταλτικά και φαρμάκι επιθετικά. Ποιος μας το ‘λεγε πως θα ήταν και πρώτος σκόρερ! Ειδικά το 3ο του γκολ ήταν χάρμα ειδέσθε και δεν έχω αμφιβολία πως θα αναδειχθεί σε γκολ της αγωνιστικής! Άξιος συμπαραστάτης ήταν και ο Κινγκ, ο οποίος είχε τρελά κέφια! Χόρεψε την αντίπαλη άμυνα και σέρβιρε το πρώτο γκολ, αλλά και κέρδισε δικαίως το πέναλτι και την κόκκινη του Ταλ.

Από την άλλη, η Πέγεια κατάφερε να μπει στο παιχνίδι με ένα πέναλτι που δεν ήταν. Όσοι το είδαν, αντιλήφθηκαν πως ο παίκτης της Πέγειας πραγματοποίησε την προσπάθειά του ανεμπόδιστα και κατόπιν υπήρξε επαφή με τον Νέγκρι. Δηλαδή, εάν ένας παίκτης βγει φάτσα με τον τερματοφύλακα, πλασάρει με την μπάλα να καταλήγει έξω και μετά τον ακουμπάει ο τερματοφύλακας είναι πέναλτι; Η λογική δεν λέει πως για να είναι πέναλτι πρέπει να εμποδιστεί ο επιτιθέμενος την ώρα που προσπαθεί να επιτεθεί; Η κατόπιν εορτής σύγκρουση είναι παράβαση; Στην περίπτωση του δικού μας πέναλτι ο Κινγκ την ώρα που προσπαθούσε να επιτεθεί μαρκαρίστηκε αντικανονικά από τον Ταλ. Με άλλα λόγια ο αμυντικός δεν τον άφησε να ολοκληρώσει την προσπάθειά του. Στην περίπτωση της Πέγειας ο επιθετικός ολοκλήρωσε την προσπάθειά του με την μπάλα να καταλήγει άουτ και ΜΕΤΑ μαρκαρίστηκε από το Νέγκρι! Συνεπώς, έχω την εντύπωση πως λανθασμένα ο διαιτητής υπέδειξε πέναλτι. Παρόλα αυτά υπάρχουν άλλοι ειδικοί να κρίνουν την απόφαση. Εσείς τι λέτε;

Η αστοχία δυστυχώς συνεχίστηκε και σε αυτό το ματς. Τείνει να γίνει επικίνδυνο χαρακτηριστικό της ομάδας. Ακόμα και ο προπονητής μας δήλωσε πως «το μόνο μας λάθος είναι που δεν βάλαμε περισσότερα γκολ». Όταν δεν αξιοποιείς τις ευκαιρίες που με κόπο δημιουργείς τότε δίνεις το δικαίωμα στις αντίπαλες ομάδες να καρπωθούν κάτι που δεν δικαιούνται. Αυτό συνέβη με την Ομόνοια, αλλά και ευτυχώς ανώδυνα με την Αλκή και με την Πέγεια. Είναι ένα στοιχείο που πρέπει να δουλευτεί πολύ.

Κάτι που αξίζει να σημειωθεί είναι οι τραυματισμοί. Σίγουρα κάποιοι μας έχουν ματιάσει, δεν εξηγείται διαφορετικά! Το γεγονός πως η ομάδα πάει καλά μας κάνει να ξεχνάμε τις απουσίες αλλά ειλικρινά κατάντησαν μάστιγα. Από το παιχνίδι αποχώρησε τραυματίας ο Σόουζα και ελπίζουμε να μην είναι κάτι σοβαρό. Αν ανατρέξουμε στο πρόσφατο παρελθόν θα θυμηθούμε τους τραυματισμούς και τις απουσίες των Λουκά, Κούλλη, Τζέισον, Χόφλαντ, Θεοφίλου, Όπερ, Παουλίστα, Κόντε, Λαμπρόπουλου! Εννέα παίκτες απουσίασαν λόγω τραυματισμού σε κάποιο παιχνίδι μέχρι τώρα! Κάπως ανησυχητικό θα έλεγα αν αναλογιστούμε πως βρισκόμαστε ακόμα στην 6η αγωνιστική! Ακόμα όμως και με «πληγωμένη» ομάδα, η ΑΕΚ με τον Κίμωνα στην καρδιά είναι εκεί να παλεύει μέχρι το τελευταίο λεπτό και να ΚΕΡΔΙΖΕΙ!!!

Την επόμενη αγωνιστική ήρθε ξανά το πλήρωμα του χρόνου να πάρουμε πίσω όσα μας έχουν στερήσει, διότι «τ’ άδικο το ζούμε μέσα από την κούνια μας». Όλοι λοιπόν με ψυχή και καρδιά στη νέα νίκη της ΑΕΚάρας!!!


ΠΑΜΕ ΟΠΩΣ ΑΛΛΟΤΕ!!! 
Share this Article on :

1 ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ ΜΙΛΗΣΑΝ! ΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΕΔΩ!:

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΝΙΚΗ ΤΗΣ. ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΒΑΝ ΝΤΑΙΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΙΑ ΤΟΥ ΓΚΟΛ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΑΝ ΑΛΛΟΥΣ 3 ΒΑΘΜΟΥΣ. ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΧΟΦΛΑΝΤ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΙΝΚΣΛΕΙ ΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ.
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ. ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΚΗ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΒΑΖΑΜΕ 6-7 ΓΚΟΛ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΜΩΣ ΝΙΚΗΣΑΜΕ ΜΕ ΜΟΝΟ 1 ΓΚΟΛ ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΔΩΣΑΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΝΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΤΟΥΣ. ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ Ο ΚΑΑΝΕΝ ΘΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΣΤΗΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΤΕΛΙΚΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ.
ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΝΤΕΡΠΙ ΜΕ ΤΟ ΑΠΟΕΛ. ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΠΩΣ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΓΗΠΕΔΟ ΚΑΜΙΝΙ ΣΤΗΝ ΛΕΥΚΩΣΙΑ. ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΩΣ ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΙΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ. ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΝΑ ΜΑΣΑΝΕ ΣΙΔΕΡΑ. ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΑΣ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΕΚΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΣΕΙ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ.
ΑΝ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΑΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΑΝΤΩΣ.
FORZA AEKARA
ARTEMIO FRANKIE

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια με ακατάλληλο περιεχόμενο δεν θα δημοσιεύονται.

Παρακαλούμε όπως βάζετε ΟΝΟΜΑ ή ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ για να δημοσιευθεί το σχόλιό σας.

 

© Copyright A.E.Kition blog 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.